trebam savjet i pomoc

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

zeleni

Re: trebam savjet i pomoc

Post by zeleni »

racunar, sta se desava?
el se kobeljas?
Ako nam neko dodje glave, to ce biti mangupi u nasim redovima
racunar

Post by racunar »

nista dramaticno da se ne moze prezivjeti, i dalje isto stanje, umor, tezina neka, medjutim nema nekih bolova, nema neke panike, pa vjerujem da su tramali odradili svoje.. ili je pomoglo to sto je roba losa, kao sto neko baci komentar :). ne mogu reci da sam sjajno i da mogu da vristim od srece, ne radi se o tome, ali se ne raspadam i nema tih stravicnih bolova o kojima sam toliko cuo.. uglavnom, hvala na interesovanju i pitanjima.. i podrsci :)
MarilynManson

Post by MarilynManson »

suuuuper :smt023 baš mi je drago što se tak dobro držiš...eh sad nisi ti na dopu godinama pa da se raspadaš, Moj prijatelj je ovisnik već pet godina, godinu već na igli, i ono što on preživljava bez dopa se može reći kriza, n se fkt rastura. u svakom slučaju dobro. i bolje po tebe,da ti bar da moralnu podršku na nastaviš..just go... još jedan dobronamjerni savjet,nemoj mislit da pametujem ali ne bi bilo loše da si ovih dana nađeš neku zanimaciju.Jer vratiće se vrag po svoje, nisi ti imun budi siguran,poželjet ćeš opet kroz par dana, zato probaj se bacit na sportske terene po mogućnosti ili nešto slično i nikako ne idi na mjesta pa poželjno ni sljudima koji te vežu za dop. eto čuvaj se i samo naprijed...peace :D
I don`t like the drugs, but THE DRUGS LIKE ME!!!
MasacreEnElDiscoBar

Post by MasacreEnElDiscoBar »

h, da to je to sad,..
E jer sad stvarno tolko lako prestat da nebi ponovo pocheo??.npr. meni je bilo u prve 2-3god., e sad treba vidjet sam, ali znam da je sigurno svako skidanje 3-4puta teze...
dee_87

Post by dee_87 »

Drago mi je da si ok Racunar :).. Dobro je sto nemas vecih bedova, ajd to sad izguraj i potrudi se da te ne ponese ponovo... Jer to sto sada nema nekih vecih problema i sto u neku ruku izgleda lagano, ne znaci da ce sledeci put biti tako... Svaki sledeci put je sve tezi i tezi, i fizicki i psihicki... Budi dobro i veliki pozdrav ;)
MasacreEnElDiscoBar

uff..da, sad je sigurno sve bistrije, stvarnije, previshe stvarno mozda(mozda nije josh, al za koji tjedan che bit sigurno)...tolko stvarno da se psiha pochinje lomit polako, jaj e sad da onaj ko ima moguchnosti nakon fizichke krize, da odputuje nekud na par mjeseci jer ostajesh li na istom mjestu gdje si bio za vrjeme uzimanja heroina, bit che zeznuto...ja bi bez problema rjeshio fizichku krizu, muchenje ono, ali ono poslje bi me srushilo, samo pljuske sa svih strana, a pre slab bi bio josh da se mogu tom oduprjeti, najbolje si cjeli dan okupirat nekim stvarima(poslom, sportom..), jer nakon dva tjedna nakon fizichke krize, bit na tom istom mjestu, i normalan chvjek bi skrenuo da ne promjeni navike...hm...sretno!!!
sanela

Post by sanela »

racunar wrote:znam za to savjetovaliste crni vrh, ali to je posljednja stvar u zivotu sto bi uradio. imao sam priliku da vidim, tu nema nikakve diskrecije. upravo iz razloga jer na istom mjestu je prijemna ambulanta i mjesto gdje se daje terapija, tako da i vise nego su male sanse da u malom gradu kakvo je sarajevo dolazak na crni vrh ostane nezapazen. redovno je tu 20tak ljudi koji uzimaju terapiju, isto toliko onih koji dolaze na pregled, po savjet i sl.. zdravstvena knjizica je obavezna pa time i diskrecija iskljucena. vise me zanimalo da li ima mjesto gdje ne moram prezentovati licni dokument, ne moram cekati u redu i na taj nacin dobiti savjet. mozda previse trazim u sarajevu, ali na zapadu ima takvih mjesta, privatne prakse npr, udruzenja i sl gdje identitet nije bitan i gdje se moze dobiti kvalitetan savjet. takvo mjesto me zanima a mozda previse trazim. u konzervativnim sredinama kakvo je sarajevo, a vjerujem i cijeli balkan, jednom obiljezen kao narkoman ostaje biljeg za cijeli zivot, a tako nesto bi da iskljucim.
.
Pozdrav, imaš u Sarajevu grupe u Udruženju "Proslavi oporavak" svakog utorka sastanke bivših ovisnika koji su bili u komuni Reto centar. To nisu vjerski sastanci, nego support grupe na kojima budu samo bivši ovisnici koji razumiju jedni druge i pružaju podršku. Kad skineš krizu možeš otići i vidjeti kako ti se čine sastanci.
Kontakt je Boro, a tel: 061-482-882
Znači, ne treba ti knjižica, nećeš nigdje biti registrovan, a dobićeš podršku i razumijevanje.
saša-ex

Post by saša-ex »

sanela wrote:
racunar wrote:znam za to savjetovaliste crni vrh, ali to je posljednja stvar u zivotu sto bi uradio. imao sam priliku da vidim, tu nema nikakve diskrecije. upravo iz razloga jer na istom mjestu je prijemna ambulanta i mjesto gdje se daje terapija, tako da i vise nego su male sanse da u malom gradu kakvo je sarajevo dolazak na crni vrh ostane nezapazen. redovno je tu 20tak ljudi koji uzimaju terapiju, isto toliko onih koji dolaze na pregled, po savjet i sl.. zdravstvena knjizica je obavezna pa time i diskrecija iskljucena. vise me zanimalo da li ima mjesto gdje ne moram prezentovati licni dokument, ne moram cekati u redu i na taj nacin dobiti savjet. mozda previse trazim u sarajevu, ali na zapadu ima takvih mjesta, privatne prakse npr, udruzenja i sl gdje identitet nije bitan i gdje se moze dobiti kvalitetan savjet. takvo mjesto me zanima a mozda previse trazim. u konzervativnim sredinama kakvo je sarajevo, a vjerujem i cijeli balkan, jednom obiljezen kao narkoman ostaje biljeg za cijeli zivot, a tako nesto bi da iskljucim.
.
Pozdrav, imaš u Sarajevu grupe u Udruženju "Proslavi oporavak" svakog utorka sastanke bivših ovisnika koji su bili u komuni Reto centar. To nisu vjerski sastanci, nego support grupe na kojima budu samo bivši ovisnici koji razumiju jedni druge i pružaju podršku. Kad skineš krizu možeš otići i vidjeti kako ti se čine sastanci.
Kontakt je Boro, a tel: 061-482-882
Znači, ne treba ti knjižica, nećeš nigdje biti registrovan, a dobićeš podršku i razumijevanje.
E uze mi rec iz tastature :)
SAMO CEO ŽIVOT...
MasacreEnElDiscoBar

neche nashkodit, ali dochi che tamo i rech kako je ovisnik i skida se i nebi vishe htio, sad da je kod dr.(psihijatra)on bi mu uvalio blokatore(subove.,da nemoze uzet nishta od opijata)...nego poshto si toliko kratko na dopu i nisi navuchen toliko, vjerojatno che ti tamo rech kako sam ti i ja gore napiso probat na jedno vrjeme maknut se iz mjesta i sveg shto te na to podsjecha ili zaukopriat dan, radom , sportom...samo da ne sjedish i razmishljash, znachi nach neku alternativu...Ja bi predlozio da proba, mozda uspije pomoch...treba probat...(pogotovo, ako se bojish recidiva..)..I vidit chesh shta che ti rech...
Augustin

Post by Augustin »

Sta god da ti nude pokusaj samo se izbavi iz ti s.....!
Post Reply