CETIRI DANA EFFEECT

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

Post Reply
check021

CETIRI DANA EFFEECT

Post by check021 »

Four day effect , ili "cetvorodnevni efekat" , poznat je - onima koji su upoznatiji sa samom hemijom metadon-a i efektom istog.

Image

SLIKA SA BLOG/SAJTA metadonplus.blog.com, korisne info.

E sad, da li bi bilo znacajne razlike , u subjektivnom osecaju , ako bi osoba sa 260kapi ,sto je nekih 86mg, spustila se na 76mg? A prethodnih pet dana , je bila na 50mg. Znaci situacija bi bila komplikovana,ja sam je zakomplikovao da bude zanimljivije...

Recimo:

Pacijent X , je pio NEREDOVNO svojih 86mg... Prvih 3 dana uzimao je i vise,pa posle ostane na dan 50mg...
SADA - pacijent X ce biti na 7dnevnoj terapiji KONSTANTNO ISTOM DOZOM , od 76mg ... Pitanje:
Da li ce pacijent,i kada ,i kako osetiti bilo kakvu promenu u odnosu na : efekat koji je imao dva-tri dana kada je doza inicijalna isla i do 200mg... ??? Znaci prvi ,drugi ,treci ,cetvrti dan i tako sedam dana na 76mg const. da li ce biti bolje ili losije od one varijante kada je pacijent X uzimao dva-tri dana velike doze izmedju od 90-200mg ??
sunrise

Re: CETIRI DANA EFFEECT

Post by sunrise »

Komotno mozes svaki 4 dan smanivati terapiju i biti ce ti bolje nego s time da 1 dan uzmes 100mg a kasnije po 70mg...Definitvno ti je bolja druga solucija nego da se zezas,dizes i spustas....samo koji ti je cilj? biti stalno na toj dozi ili ici prema dolje? Budi na jednoj dozi i to je to.

pozz
Kad bih barem znala tko sam zapravo, prestala bi se ponasati kao ona za koju se smatram da jesam, a kad bih se prestala ponasati kao ona za koju se smatram znala bih tko sam.
Post Reply