sa heptanona na suboxon....kako???
Moderator: sanela
-
Re: sa heptanona na suboxon....kako???
Bok Maya!!! Ej sad si vjerojatno vech na subuxonu(da dobro ti kazao doktor za prelazak) i vjerojatno ti je malo 2mg...Bilo bi super kad bi mogla uzimat subuxon svaka 3 do 4 dana(znachi napr.danas uzmesh 2,3tabl.subutexsa od 2mg i tek nakon 3dana ponovo) jer toliko otprilike djeluje njegov blokator,to je jedna od dobrih solucija ljechenjem suboxonom mozda uz njega koji apaurin il ti normabel za spavanje po potrebi...Ili probat prilagodit svakodnevnu odgovarajuchu dozu,al da je chim manja do max.preporuchujem 8mg.i vjeruj mi dobar je to ljek,ako se stvarno zelish maknut od opijata...Samo chim manja doza i ako treba neshto za spavanje il neki antidepresiv i to je to...Kazem bilo bi najbolje da,ako mozesh svaka 3 dana uzimat npr.6 do 8 mg. subuxona jer on jako dugo ostaje u organizmu...Pozdrav i sretno!!!
Ma ljudi ja sam lično sa 30mg metadona, poslije 36 sati, prešla na subotex (suboxona još nije bilo na našim prostorima);imala sam relativno rečeno neku vrstu krize, više neugodno osječanje, nemože se opisat riječima to stanje, tek kad ga osjetiš na svojoj koži možeš skontat o čemu se radi, al kriza da boli sve i da crkavaš za fixom-ne, toga nema, jednostavno rečeno-bude ti ružno, neznaš bil spavao ili ne,..zatim zujanje u ušima i sl..a i nesječam se više, uglavnom, nakon prve doze ja nisam imala potrebu da se "spucam" sa H, što i jest glavna svrha lijeka...i to je sve trajalo nekih 7-14 dana (prelaz-valjda dok je metadon izašao iz tijela, a svi znamo koliko dugo ostaje, pogotovo nakon višegodišnje terapije održavanja na visokim dozama)..uglavnom svaki dan sve manje tegobe sam imala, bolje sam se osjećala u svakom smislu..uglavnom 8 mg buprenorfina je ekvivalentno(pokriva) 30 mg metadona. I tu nema diskusije, jer govorim iz ličnog iskustva. A sa subotexa(buprenorphina) sam najnormalnije prešla na suboxone (buprenorfin i naloxone, kombinacija u omjeru 2mg bup:0,5mg naloxon, ili ti 8:2) bez ikakvih smetnji, komplikacija, krize i sl. Potpuno isto samo što se suboxone nemože zloupotrebljavat (zato su ga i napravili-jer su se raja uveliko fixala subotexom, pa su farmaceuti skontali kombinaciju tj. suboxone kojim ako se ufixas kriziraš tako a ti više nikad ne padne na pamet...). Uglavnom ako si navučen na hors možeš čak poslije 4-8 sati nakon zadnjeg uzimanja početi sa suboxonom, ali se naravno savjetuje što duže možeš izdržat-bolje za tebe-manje ćeš tegobe imat, a u svakom slučaju i ako bude tegoba, neće bit toliko strašne kao kriza, jer automatski suboxone blokira opijatske receptore, tako da nemaš uopšte želje za fixom (pravo čudno stanje-kriziraš-ružno ti je-a ne fixa ti se, jer buprenorphine ima opijatsko dejstvo,al na druge receptore, pa nemaš želje)..izdržiš tako par dana (ako je samo hors u pitanju, jer on puno brže izlazi od metadona),a da si olakšaš možeš uzet prazine, thiorill, ili neki sličan antipsihotik-neuroleptik,..(ako ti je baš ružno uzmi leponex od 100mg i prespavaj 2 dana-do tad će proć, a nećeš ni skontat).Ja pijem apaurine i trazem naveče, iako doktori uz suboxone ne prepisuju benzodiazepine, jer "mogu izazvat depresiju disanja"(respiratorni kolaps),ali valjda kod visokih doza. Ja sam na 4 mg suboxona, i pijem (na vlastitu odgovornost) apaurine i trazem naveče te nisam imala nikakvih tegoba sa disanjem, tako da ignorišem doktore. Bila sam i na 10 mg , pa spustila na 8mg te primjetila da mi je isto potpuno, pa sam spustila na 6mg, opet mi je bilo isto kao i na 10mg i na 8mg te sam još spustila na 4mg -identično..pa sam pošla na 2mg(da se riješim skroz što prije) ali tad sam osjetila lagane tegobe pa sam se ipak vratila na 4mg što je izgleda moja optimalna doza. Uglavnom sad citiram:"...da je buprenorfin "neadiktivni"(relativno) analgetik koji je 25-40 puta jači od MORFINA. Doza od 8mg može da blokira do 120mg morfina.Izaziva srednje euforičke efekte te neznatne apstinencijske pojave..."(ovo je prepisano iz knjige KLINIČKA PSIHOFARMAKOTERAPIJA dr.Jože Lokar). Tako da je provjereno 100%, s moje strane iz ličnog iskustva a i fino čovjek (doktor) kaže. Znači fino te lagano "spuca"- dobro ti-raspoložen si i tako to, a nemaš potrebu za opijatima!!!! Jedino u što nisam sigurna je koliko mg suboxona se treba uzet ako se prelazi sa heroina, to treba pitat stručnjaka. Jer ako je 25-40 puta jači od morfina, a iz morfina se sintetizira diacetilmorfin(heroin), koji nikad neznaš koliko je "čist" (obično 10-30% čistog H se mixa sa raznim smjesama koje izgledaju kao isti, a nemaju ukus i miris,-tako da čistoća uvijek varira) tako da ti ustvari nikad neznaš na koliko si tačno mg heroina (uličnog) nakačen,(ima ih kažu.."..ja sam na 3 gr nakačen..", a ustvari tih 3 gr je možda 1gr čistog H,često i puno manje, a ostatak je svašta nešto-uglavnom fuj mix) tako da ni doktori tu nemaju baš prostora, već da otprilike propišu dozu, prate te, da vide reakciju, pa tek poslije povečavaju ili smanjuju dozu prema tvom subjektivnom osječaju. Još jednom ponavljam da je meni isto potpuno bilo na 10, 8, 6, i 4mg;što ni ja sama sebi nemogu objasnit, ali je stvarno tako. Najbitnije je da sam čista od H već više od 5 god.,i da mi apsolutno ne pada na pamet H, što je i poenta cijele priče o buprenorphinu i naloxonu=suboxone.sretno
look on the bright side is suicide...Kurt C.and Junk is not a kick. The point of junk is not to get a kick. The point of junk is that you must have it.”
-
Da...puno je lakshe prelazak na Subutex s drugih opijata nego s heptanona,jer njega treba samnjit na max.30mg.(bit na toj dozi bar 1 tjedan)i preichekat 1 dan bez njega da te kriza opere da bi bez poteshkocha odmah djelovao kako treba...Neki koji su na visokim dozama metadona,kao smanje na 30mg,al samo 1,2dana su na toj dozi i normalno da dok se prebace da che osjetit krizu obichno hladnocha itd.Ja mogu iz svog iskustva govorit jer sam valjda 100 puta se prebacivo na subutex,sa metadona,sa heroina,sa morfija,lumidola(tramala)..uff... i jedino sam imo problema s heptanonom...S ostalim opijatima bi se prebacio isti dan kad bi uzeo zadnji opijat,treba proch oko5,6hod zadnjeg uzimanja morfina il heroina i mozesh odma na sub...Ma da je uvjek bolje da se pricheka bar 1 dan...Neki bi se skidali Heroinom s Metadona da bi lakshe proshli na sub..Jedino s Heptanonom mi je uvjek bilo najteze na sub.nebi odmah djelovao kako treba,mada bi i prichekao krizu,ali s ostalih opijat bez problema(odmah nakon 5,6h od zadnjeg uzimanja) bi preshao na sub..i djelovao bi odmah kako treba...E sad doze se tretiraju od osobe do osobe...Najbolje je bit na chim manjoj dozi do oko 8mg....Po meni najbolja solucija ako je moguche uzimat svaka 3,4dana jednu dozu jer on dugo ostaje u organizmu i blokator mu toliko otp.djeljuje...Ako nejde odredit svakodnevnu terapiju,al predlazem ne vishe od 8mg.Ako treba uz to za spavanje neki apaurin ili antidepresiv...(Ja sam uzimo i oko 32mg. i znaju bit grde krize od suba onda,a djeluju dugo i morash trpit 3,4dana jer jedino s chime si mozesh pomoch su apaurini il prazine,a to je slaba pomoch,a nesmijesh opet nikakav opijat jer ti moze bit samo josh gore!!!)tako da chim manje doze i ljek je super za one koji stvarno se žele rjeshit opijata...
- progressive83
ovo je sve tacno sto ljudi pisu sto posto,ja sam danas presao na suboxone i ovako se nikad lose osjecao nisam,ali nije da imas nervozu da si ko zvjer u potrazi za dopom,uopste nema toga,vec jeza,hladnoca,pa vrelina u stomaku,na ledjima,pa te trnicu prodju toliko da se sav streses,e tako je sad meni,i ovako sad jel svaki dan,da sam znao,duze bi izdrzo jer sam jutyros pre suba bio bolji nego sad,mogo sam jos izdrzat,a 40mg meta sam uzimao 7 dana,pa spustio na 35,pa na 30,onda dan pauze i danas suboxon,kakvu nervozu imam nije ona u nogama kao od krize prave,onaj nemir i to mogu sjest igrat ps3 npr znaci nije kriza cista i nervoza ona jbna nego sam sav nekakav nabrijan...plus, srce zadaje ko ludo i sve mi smeta,neznam vise sta cu,nemogu pit ni jest...ova metoda samo kod nas na balkanu postoji,doktore na prste mozes izbrojat jedne ruke koji su strucni u bolesti ovisnosti o drogama...zna li ko postoji li sta,supstance,lijek bilo sta da se ovo prekine,sta bi bilo da uzmem bijelo ili amfetamine(speed)pa da drugacije pokusam duze ostat u krizi a ne jedan jbni dan,...pozdrav
-
Apaurine(normabele) i prespavati, sutra che vech biti 100puta bolje...mozesh....alkohol i speed, party neki 

-
Znam dosta ljudi koji su bili na hepovima i da bi se prebacili na sub. krizu hepova su pokrivali dopom ili morfijem..nema veze nekim drugim opijatima, jer jedino kod hepa. je zeznut transfer na sub., a kod ostalih opijata npr.heroina moze se transfer uradit vech nakon 6h od zadnjeg uzimanja, i svi su rekli da tako nisu imali nikakvih problema s apstinenciskom krizom sustezanja...Zato u HR kod dr. Sakomana(dr.Narkomana
)..Se daje MSt(morfij-sulfat) umjesto methadona, pa se radi transfer, ali se kratko dobiva mozda 15-20dana, pa opet bude moguchnosti onog nelagodnog osjechaja kod transfera...Al opet taj dan, dva kod hepa. treba izlezat u krevetu i prodje, i suboxon djeluje vech kako treba...A i Progressive83 siguran sam da ti je sad puno bolje!!!

- progressive83
da jeste upravo sam cetvrtu uzeo,jutros tri odjedanput,ali jos me neka agresija looda fura,nervoza sve mi smeta,moze bit sto mi je treci dan da nisam nimalo zaspo nit osjecam da cu zaspat ni veceras,propisao mi doc BOSNYL(sulpirid) i to nas bosanski jadni,neko sranje zesce,popio dve kapsule od 50mg nista isto da i nisam,jos kao doc rekao 3x1 da pijem na dan,a sto se tice to u zg kako rade to tako rade pravi strucnjaci svugdje u svijetu a kod nas u bosni seljacine koje misle da znaju samo te ujebu,jos sam pitao sto puta ocul imat krizu,ocul imat krizu svi u zavodu za ovisnost ma neces,da sam znao nebi sigurno jer sam bio super na 80mg hepa pa spustio do 40 i tad super jos bolje bez puno rada sto mi i netreba jer vozim a dop vise nije sto je bio,tako da se vec oko godinu ponekad opet puknem bjelim ili speedom,imam sad speeda u frizideru ali crnjak mi da znam da mi nece sta bit sad bi se razvalio jer ionako spavat nemogu a crnjak mi benzose ili diaze uzet jer su mi sranja napricali o tome na subu a i to bi prijalo da me spusti malo da odspavam,ma ja sam se ujebo sam,kad sam se prijavio da hocu ja sam mislio da je subutex samo drugi naziv,a kasno sam se poceo zanimati i kasni skontao da to totalna razlika,sta ljudi uradise od nakog lijeka,samo ovi blokatori su najvece sranje sto je necij mozak mogao izumit i jebem mu ja po cerke i po zene...imam osjecaj da ni sutra ni naredni 5-6 dana necu bit ok a cak i vise
- progressive83
u nekim gradovima u bosni docs nece da uopste rade transfer ove vrste i pametno....ili onako kako je opisano vec,ispraznit zalihe hepa pa onda a ovako,pa ovo je najveci zajeb sto covjek sebi moze uradit,pozz za docove sto misle da sve znaju al u qurcu
-
A jbga sad treba vremena da sub. izbaci i popuni te rupe koje su popunjavali hepovi u glavi i izravna, i bit che okej..sulpirid je neki antidepresiv, najbolje uzet Normabel(apaurin), ili za spavanje neshto prazine, seroqvel, i bit che okej..meni 3.dan je vech bilo sve dobro...
-
[quote="progressive83"]Citat: a crnjak mi benzose ili diaze uzet jer su mi sranja napricali o tome na subu a i to bi prijalo da me spusti malo da odspavam,...
Ma kakve crnjake slobodno i benzove na sub i diazepame, samo ne pretjerivat bash ili velike kolichine uzimat u isto vrjeme ko i sub.,ja sam pio svaki dan normabel sa subom.,a i dormicum,,(i u bolnici na skidanju i doma sam dobivo, i josh to i dobivam, norm. i dorm.) nekad bi znao pretjerat s normabelom, ali na svoje zadovoljstvo...(al to se ne preporuchuje, npr. da ko ja cjelu tablu 10mg od 30kom. neko proguta)... Tako da jedino opijate blokira...
Ma kakve crnjake slobodno i benzove na sub i diazepame, samo ne pretjerivat bash ili velike kolichine uzimat u isto vrjeme ko i sub.,ja sam pio svaki dan normabel sa subom.,a i dormicum,,(i u bolnici na skidanju i doma sam dobivo, i josh to i dobivam, norm. i dorm.) nekad bi znao pretjerat s normabelom, ali na svoje zadovoljstvo...(al to se ne preporuchuje, npr. da ko ja cjelu tablu 10mg od 30kom. neko proguta)... Tako da jedino opijate blokira...