Ovo je čista istina i ja sam za sve ove godine razgovarajući sa ljudima koji su bili u problemu ovisnosti i čitajući stručne knjige naučila. Nema pravila koje vrijedi za sviju, osim da se ovisnik treba promijeniti, a kako i koliko, to je zaista individualno. Brojne knjige o narkomaniji su napisane i biće ih još puno i puno napisanih, ali hajmo prestati diskutovati na temu koja je potpuno besmislena. Nekome su neke knjige korisne, nekome suhoparne, nekome će poslužiti za nešto, a nekome ni za šta.zeleni wrote: ako si nesto mogla da procitas na ovom forumu to je da je izlecenje, zalecenje, apstiniranje, kako god se to zvalo, duboko licna stvar svakog od nas. tu nema opstih mesta i nema pravila i nema linearnih puteva i nema zdravorazumskih objasnjenja i nema algebre i dva i dva nisu cetiri i tu definitivno ne pomazu knjige sa holivudskim zavrsecima i hepiendovima.
Hajmo staviti tačku na ovu diskusiju i biti sretni što smo različiti i biti dovoljno široki i tolerantni da cijenimo druge i drugačije.
@zumbara
Ja te ne želim brisati. Ti možeš biti registrovana i čitati. Samo nemoj pisati, ako misliš da ne bi trebala. Ja nemam ništa protiv tebe. Ne kršiš pravila foruma.
@vudd
Kontroliši se da ne bi bio banovan.