ukratko

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

Post Reply
MIMIS

ukratko

Post by MIMIS »

E pa da pocnem.
drogiram se vec skoro dvadeset godina. Moj otrov je gotovo svo to vreme bio heroin.

Prvi put sam probao neku drogu davne 93 god i to je naravno bila marihuana. Prvi put sam pusio vutru i moram priznati da sam se smejao kao blesav. Tada nije bilo kao danas ovih ludackih vutri od kojih dobijas napade paranoje. Samo ona od koje se smejes. I tako pocinje moja prica. Naravno da nisam odmah poceo da uzimam svaki dan jer mi je to prilika bila tada da probam i onda nisam uzimao neko vreme jer mi je bila dostupna. Ali meni je taj prvi put nekako definisao sve posle toga. Jer mi se na moju zalost to svidelo, ili bolje receno bilo mi je lep osecaj. Posle ovog prvog puta nisam uzimao stalno, uzimao sam povremeno kada sam mogao da nadjem a i tada me ipak to nije toliko privlacilo i igralo neku preveliku ulogu u zivotu. Ali ja sam uvek bio spreman da nesto novo probam, tako sam i tada probao vutru. Posle tih nekoliko puta koliko sam uzimao neko vreme se kod mene nije javljala zelja da uzimam jer to je bilo vreme narodnjaka, i svega sto ide uz to, tako da sam i ja u to vreme imao neka druga interesovanja. Prvenstveno alkohol uz svakojake druge gluposti. E sad u neko vreme posle tog perioda opet pocinje da bude aktuelna vutra. I kako je postala aktuelna, tada pocinje vrteska i igre bez granica za mene. Dan je pocinjao sa rizlom i zavrsavao se sa rizlom. Ono cisto da lepse zaspem. I kako vec biva posle dugih i dubokoumnih prica pod uticajem vutre u nekom od tih opustajucih momenata neko pomenu kako bi mogli da probamo nesto novo. HM mislim ja sebi. ali opet Ja prvi iz sveg glasa pitam a sta to novo molim lepo. Pa da probamo heroin. E sad, ja sam brzoplet, brz na jeziku i na pameti i dan danas, a tek tada kakav sam bio bolje da ne pricam. I tako krecemo mi na semu prvi put. Svi veseli kao da idemo da radimo ko zna sta. E sad opet isti problem. iako taj prvi put kada sam uzeo to nije bilo nesto posebno, niti puno, niti bas prva klasa, meni se svidi kako radi, pih, opet mi se to desava. sad kad pomislim na to kazem sebi nevidjeno sranje ali sta sad, jbg iz svoje koze nemogu.
Ja sam osoba koja sebi dopusta previse opustenosti u zivotu. Previse povladjujem svojim uzivanjima. a da pri tome ne razmislja o posledicama toga sto radi, Naravno i tada se nisam odmah navukao, islo je to ipak postepeno ali sam vec do 17 god stvorio naviku uzimanja, povremenog.uzimanja ali uzimanja

jbg jeste bilo povremeno, ali na sigurnom putu da se dobro navucem, kako se i desilo na kraju

i tako krenu polako moja zajebancija koja traje sve do dana danasnjeg, iz meseca u mesec , iz godine iz godinu ,

nemam sta da detaljisem, svi znamo sta se desava kada se neko navuce, i kroz sta prolazi. pakao na zemlji na kraju, a u pocetku lep osecaj. oseti se kao kralj i onda posle toga najveca kazna koja postoji

imas pare nemas pare, imas kod koga da zavrsis ili nemas kod koga,
a tek kriza. joj majko moja, hladno ti usred leta, sedis na 40 stepeni u zimskoj dukserici i drhtis od zime, povracanja bolovi. nervoza, ma zivot ti se smuci. ali opet nista novo svima prisutnim ovde.
a tek koliko covek padne. i to na najgori nacin.
pa onda uradi sve ono sto inace nikada ne bi uradio ni u ludilu,
pocne da krade laze kao pas, sve najgore stvari da radi, sve najgore bi uradio da dodje do zla. padne u svakom mogucem smislu, ali jbg heroin trazi svoje. kad se ne pitas sam sa sobom tako prodjes. Ukratko samom sebi se useres u zivot, u srecu u sve. I na tom putu sjebes milion ljudi kojima je stalo do tebe. porodicu devojku drugove ma sve, sta vise reci, nije moja prica nista drugacije od bilo cije ovde, toliko lazi izgovorenih, ko zna koji put sam nekog povredio. roditelje, druge fuj, samom sebi se gadim.

ni sam neznam vise da li sam sposoban da kazem istinu. da dam rec i da tu rec odrzim,

imao sam naravno pauze u uzimanju ali sam opet poceo, sad se opet skidam. neznam ni sam kako opet da nastavim, mora da bude bolje, kazem sebi. ali mi to nekako zvuci ofucano sada.

sad poslednji put potegao sam za drogom kao najlaksim resenjem nekih samo meni znanim problemima,
na moju zalost vec poznatim resenjem,
i to previse dobro poznatim resenjem
resenjem za koje sam znao da ce uciniti da sve iznutra sigurno utrne, da problem vestackim putem nestane,
uzeo sam jednom,
govorio sebi samo jednom cu uzeti hm kakav glupan sam tu ispao u najavi, mozete misliti.
mislio sam ma nece valjda opet,
a znao sam opet sasvim trecu stvar. znao sam istinu,
i tako uzeh ja taj moj otrov po izboru opet i naravno, za samo tren ponovo sam bio tamo, na jedinom mestu na kom nikako nisam zeleo da budem u mom licnom paklu
sta mislite gde drugo sam mogao biti.

dno. opet

sta cu sada da radim.
kako cu sada da nastavim, ja pojma nemam.
nemam blage veze sta cu da radim. cini mi se kao da mi je dusa potpuno prazna, i ne samo prazna vec kao da je iscedjenj zivot iz mene. da tu jednostavno vise nicega nema.

moram da se iskupim za greske koja sam napravio,
da ljude koje sam povredio uverim u suprotno,
da popravim stvari koje se mogu popraviti,
da probam pa sta bude, tu nemam sta da izgubim, mogu samo da dobijem.
ma koliko vremena bude bilo potrebno, da ispravim sve toliko cu i raditi na tome da se nekako iskupim za sve one stvari koje sam radio

sve ovo moram da uradim ali kako pojma nemam. bice bolje valjda......

pozzzzz svima
selma

Re: ukratko

Post by selma »

Dobrodosao Mimis :)
Grad razoren bez zidina, takav je čovjek koji nema vlasti nad sobom.
MIMIS

Post by MIMIS »

hvala na dobrodoslici, kamo srece da nemam potrebe ni da budem ovde. bez uvrede bilo kome, mislim da se razumemo.
dee_87

Post by dee_87 »

Ej Mimis i ja cu ti pozeljeti dobrodoslicu... :)
Gile

Post by Gile »

Drz se i ne daj. Znam da je lako reci, ne znam odakle si, ali gledaj podhitno strucnu pomoc.
Ako ti dodju zute minute, pa volis tu gandzu, kao i ja uostalom, bolje i to i nesto za smirenje, dok ne odes na lecenje. Suvise je jak neprijatelj, a mi smo samo ljudi.
Mada volja i discipline su cudo. Moju sam zenu odveo kod druga koji je seceras i maltene slep. mozda ima i rak, zive na socilaji. On ju je je smanjivanjem doveo do toga da je sada strejt 2 meseca. A bilo je svacega, da ne pominjem da je maltene pod nadzorom, jer joj stalo do nje.
Svaki covek je za sebe i ima poseban sklop hemije u mozgu, tako da podhitno trci u neku drzavnu instituciju.
POzdrav i zelim ti sve najbolje
teodora4

Post by teodora4 »

dobrodosao i jos bolje se izlecio, samo istraj a pomoc svakako potrazi!!! slazem se , koliko god da sam strejt sada, da je trava bolja od raznih smirivaca alkohola itd. jer smo svi razliciti i ne mozemo da se iscupamo svi na isti nacin.slazem se i da to nije kompletno izlecenje ali ako ce da te smiri i odrzi dalje od H onda....pisi kako si!
nanii

Post by nanii »

Pozdrav i welcome
stani iza onoga u šta vjeruješ,čak i ako to znači da ćeš morati da stojiš sam
Post Reply