Drago mi je Zeleni da poznajes geografiju,steta samo sto se ubacujes i u stvari o kojima nemash pojma,i procenjujesh osobe koje nisi imao priliku da upoznas.Procackaj malo po netu pa ces i videti razliku.
Subutex ima plafon dejstvo,odnosno preko odredjene kolicine efekat ne postaje jachi,i samim tim smanjuje mogucnost zloupotrebe,na primer kada pocnes da dobijas lek na 7-8 dana i uzimas dozu sam.a takodje postoji i suboxon,slican lek koji je mesavina buprenorfina(subutexa) i blokatora,preko kojeg ne mozes da uzmes heroin.Ima jos razlika,kao cuvene metadonske zikre s kojima nista ne moze da se poredi kako sam cuo,ali da ne mlatim sad praznu slamu o tome...Sad sto se tice mene:ja ciljam na najmanju dozu,koja ce da mi ublazi odredjene cimove koji me koce i cine disfunkcionalnim,sto dalje vodi u depru,ali NE I DA IH POTPUNO OTKLONI,odnosno da me razvali,jer onda necu moci da naucim da se suocim sa stresnim situacijama i naucim da se izborim s njima.Takodje,planiram da nastavim sa psihoterapijom i radim na istim stvarima dok sam na odrzavanju,ali psihoterapija nije odlazak na operaciju,gde te srede i za dva dana idesh kuci-reshen problem,vec kontinuiran proces koji postepeno dovodi do napretka,ako se ukljucish sa entuzijazmom i bez predrasuda.Ali i da bih bio spreman da se,kad dodje vreme, potpuno oslobodim supstitucije i rizika od recidiva,moracu da imam rutinu i nadjem neki smisao,kao sto je redovan posao ili faks+posvecenost nekom hobiju i/ili strasti za na pr. beletristiku.A nista od toga nisam mogao dok sam bio strejt,niti dok sam bio na dopu,vec jedino na blagoj dozi trodona.Kada sredim svoj zivot uz pomoc subutexa i psihoterapije,onda cu krenuti sa povlacenjem suba iz te jednacine,ali imacu stvari koje sam postigao i rutinu(posao ili faks) i strast koji ce da me drze motivisanim i srecnim i naravno,cistim.Bar se tome nadam,i tako bi program trebalo da funkcionise.Mozda sad mozes da me bolje razumes.
Nisam otvorio ovu temu da bih ista propovedao,bio to subutex,metadon ili Bog,pa nemoj ni ti.Ne zelim da razmenjujem misljenja,nego trazim konkretne informacije.
Danas sam nazvao jednu privatnu kliniku koja ima program odrzavanja subom,a izgleda i suboxonom,i koja ukljucuje redovne psihoterapije tokom odrzavanja.Plus necu biti registrovan,plus cena zavisi od kolicine subutexa koja ti je prepisana,400din za 2 miligrama,sto izadje 12000din mesecno,a redovni razgovori s psihijatrom su ukljuceni u tu cenu(plus se na telefon nije javila tjurka kao u drajzerovoj koja je suvise isfrustrirana da odgovori na vise od 2 pitanja koja su bila veoma bitna,pa je lupila slusalicu uz nadrkano ''prijatno,dovidjenja'').Ne bih da kazem ime klinike da ne ispada da nesto reklamiram (ako koga zanima nek pita slobodno na private,mada kazem to su mi prvi utisci preko telefona,ne znam vec kako ce to sve ici kad se pojavim tamo), ali meni zvuci odlicno,pogotovu sto mi odgovara jer cu verovatno probati sa shto manjom dozom jer sam nekih mesec dana strejt,pa mi je i tolerancija na psihoaktivne substance sigurno pala,tako da valjda nece izaci preskupo.
Iskreno,poprilicno sam srecan zbog toga,ovih dana sam opet u kontaktu sa starim prijateljima iz srednje,izlazim i slicno,tako da i to pomaze.
A osoba koja mi je poslala privatnu poruku sa imenom te klinike,lokacijom,brojem telefona i ponesto o svom iskustvu sa tim programom,ako sve prodje kako treba,ima pivo od mene.Ne znam dal da ga imenujem,mozda nece iz nekog razloga jebem li ga,ali stvarno sam zahvalan zbog ovoga.Idem kod njih na razgovor u ponedeljak,najverovatnije,pa javljam kako je sve proslo.
I odmorite malo Teo, cura je imala najbolje namere