budjenje
Moderator: sanela
- nenormalan-a-lud
Re: budjenje
Ja nisam ovde protagonista necega ili nekoga kao neki,imam svoj stav,a da ti ga obrazlezem ovde,mislim da nije primereno,da ne kazem nesto gore,tipa ko si ti da se tebi ispovedam
bilo nas je 4oro brace i svi su trazili svoju zlatnu pticu srece,jedan je poginuo u ratu,jedan je umro od sushice,jednog su ubili na tvrdjavi....ja svoju vishe ne trazim
Mesha Selimovic
Mesha Selimovic
A štaš moja ti, nije mi materumene dala ić u školu................a i nije u moje selo bila nego iza veselog brda u Donjim Gradinama..........selma wrote:a cuuuuuj, i tebe pucaju lektorske![]()
ma mi bosanci volimo onako nepravospisno i to,brze je i to
a nije imo ko stoku ranit i koze čuvat
poslije me mali hamo naučijo abecedu
šut, morado kašnje i njegovu stoku ranit
ma namučla sam ti se s otojo školom moja tiiiiiiiiii
stani iza onoga u šta vjeruješ,čak i ako to znači da ćeš morati da stojiš sam
kao da moras odgovoriti na svaki komentar nani. nek komentira kak ko hoce, ti ubiri samo pozitivu
nanii wrote:A štaš moja ti, nije mi materumene dala ić u školu................a i nije u moje selo bila nego iza veselog brda u Donjim Gradinama..........selma wrote:a cuuuuuj, i tebe pucaju lektorske![]()
ma mi bosanci volimo onako nepravospisno i to,brze je i to
a nije imo ko stoku ranit i koze čuvat
poslije me mali hamo naučijo abecedu
šut, morado kašnje i njegovu stoku ranit
ma namučla sam ti se s otojo školom moja tiiiiiiiiii

Grad razoren bez zidina, takav je čovjek koji nema vlasti nad sobom.
Pa dobro,i to je o.k.nenormalan-a-lud wrote:Ja nisam ovde protagonista necega ili nekoga kao neki,imam svoj stav,a da ti ga obrazlezem ovde,mislim da nije primereno,da ne kazem nesto gore,tipa ko si ti da se tebi ispovedam
Da nastavim:
Neznam ni ja sam kako se to zapravo desilo ali ja sam se nekako odjedamput do ušiju zaljubila u tog momka.
Htjela sam da mu pomognem da se skine (ja

Užas, baš ono lijepo od nas prema tom drugu koji usput rečeno veze s gudrom nije imao.......
I tako se mi ponovo vratimo za Sarajevo i tu počinje bježanje, ganjanje love, krize, trke, frke, ludilo.......
Krali smo šta god smo stigli, uglavnom smo skidali satove za struju, ponekad bi obili poneki stan i tako je to išlo manje-više svima nama dobro poznato narkomansko ludilo.
Jednog dana sam negdje sama stajalu u Srpskom Sarajevu i naletim na jednog jarana i on mi ispriča neku totalno nepovezanu priču o nekim novinama i spomene naša imena,nešto kao: Ja otvorio novine,vidim traže se Dejo i Tanja i pomislim,vidi ko naši Dejo i Tanja kad ono fakat vi...
Šok, izašli smo punim imenom i prezimenom: traže se D........ i T......... iz Sarajeva zbog krivičnog djela oružane pljačke.........................
Baš šok,ja veze nemam o čemu se radi, a nema ni Dejo, još se pljačka desila i prije negošto smo se mi i znali.
Drama,mislim otvoriš novine i pročitaš da su raspisane potjernice, određen pritvor za djelo o kome blage ali blage veze nemaš.
Mislim jesmo mi krali nešto sitno tu i tamo ali ipak oružana,a meni jedva 18..........
Ali uspjevali smo nekako izmać jer su nas tražili u federalnom dijelu a mi smo tad živjeli u Srpskom,a ovi uopšte međusobno nisu sarađivali.
Grad je dijelila jedn uska ulica i ako ukradeš auto u fed, dijelu i pređeš preko ulice 5 metara dalje,ne može ti niko ništa, još im se možeš i rugat preko ceste (više nije tako naravno).
I tako smo mi još jedno godinu bili na slobodi,drogirali se,krali, varali koga smo mogli........
Hvala Tišino
Eto na tvoj odgovorih

Eto na tvoj odgovorih

Elem, jednom nas uhvate kako skidamo sat u federalnom dijelu i dođe patrola, D. da ličnu, ja svoju nisam jer nije bilo policajki pa me nisu mogli pretrest, uglavnom klepim ja da sam maloljetna i sjednem im na glavu da me puste jer kao ubiće me mama i tata...
Ubijedimo ih skoro da mi nemamo veze s krađom sata, taman da nas puste, ja ne mogu da vjerujem da nas puštaju a traže nas već godinu, kad jedan od njih doviknu:"Ej stanite, nismo vas provjerili"..........meni mrak na oči, već vidim nema nas ni na mapi. Provjerava on preko motorole,otamo čuješ Hapsi D odma bla,bla....U po frke lik se okreće prema meni i pita kao:kako se ti zoveš,ja kažem Ivana i on:a,ništa. Ja ne mogu da vjerujem,ali baš ne mogu da vjerujem,još ga pitam šta sada. On kaže: "ništa on će s nama, vi ste slobodni".
Nevjerovatno. Ja hoću da se prijavim kad već D. ide, idem i ja,nema razdvajanja, on ne da.
Poslije mi je pričao da su mu došli u stanici nakon jedno 7 sati ispitivanja i pitali :"Pa što nas Tanja za....ba"
Sutradan ja nazovem policiju, kažu mi da je Dejo u cz-u. Ja se lijepo zadužim za dop na njegovo ime, spakujem četkicu za zube i nešto veša, obučem se kao da ću u neki otmjeni restoran, nazovem mamu i kažem joj: odo ja u zatvor. Ona kaže hajde, dosadilo im daim zvoni policija svako malo.
I tako ja dođem u policiju i odma kažem vodite me u zatvor, istražnom sudiji još pružim ruku i predstavim se
fino i kulturno jooooooooooooooooooj blama. Al se čovjek toliko zbunio da je i on meni pružio ruku...uh
U/glavnom sam ja to bila isplanirala u glavi,nema veze, idem u zatvor taman da se skinem jedno petnaestak dan i čim bude to prepoznavanje cura će vidjet da to nismo mi i pustiće nas kući
Ubijedimo ih skoro da mi nemamo veze s krađom sata, taman da nas puste, ja ne mogu da vjerujem da nas puštaju a traže nas već godinu, kad jedan od njih doviknu:"Ej stanite, nismo vas provjerili"..........meni mrak na oči, već vidim nema nas ni na mapi. Provjerava on preko motorole,otamo čuješ Hapsi D odma bla,bla....U po frke lik se okreće prema meni i pita kao:kako se ti zoveš,ja kažem Ivana i on:a,ništa. Ja ne mogu da vjerujem,ali baš ne mogu da vjerujem,još ga pitam šta sada. On kaže: "ništa on će s nama, vi ste slobodni".
Nevjerovatno. Ja hoću da se prijavim kad već D. ide, idem i ja,nema razdvajanja, on ne da.
Poslije mi je pričao da su mu došli u stanici nakon jedno 7 sati ispitivanja i pitali :"Pa što nas Tanja za....ba"
Sutradan ja nazovem policiju, kažu mi da je Dejo u cz-u. Ja se lijepo zadužim za dop na njegovo ime, spakujem četkicu za zube i nešto veša, obučem se kao da ću u neki otmjeni restoran, nazovem mamu i kažem joj: odo ja u zatvor. Ona kaže hajde, dosadilo im daim zvoni policija svako malo.
I tako ja dođem u policiju i odma kažem vodite me u zatvor, istražnom sudiji još pružim ruku i predstavim se
fino i kulturno jooooooooooooooooooj blama. Al se čovjek toliko zbunio da je i on meni pružio ruku...uh
U/glavnom sam ja to bila isplanirala u glavi,nema veze, idem u zatvor taman da se skinem jedno petnaestak dan i čim bude to prepoznavanje cura će vidjet da to nismo mi i pustiće nas kući
Izvini Nanii...
Nenormalan... Aj jedno po jedno... Niko te nije na ovoj temi napao. Osim mene. Rekao sam da si mamlaz.Na osnovu tvojik komentara, vezano za ovu temu, i dalje tako mislim. Uleteo si sa recenicom-koja suplja prica,za decu samo. A devojka pise o svom zivotu, koji je bio otpisam, prepusten dozivotno metadonu. I ona je izasla iz toga. I njeno svedocanstvo je jako. Slusao sam ga skoro i plakao. I ja i jos 120 bivsih narkomana. A ti se pojavljujes i kenjas. I nastavljas da kenjas. I nemas nikakav argument u tom kenjanju. I niko te ne napada, bez obzira sto ti tvrdis to. Ili duvas, pa te pukla paranoja, ili ne razumes... Za mene si i dalje mamlaz.
I da, kenjas i po meni. A da ti objasnim. Nikada nisam uzeo 1 dinar, za bilo sta sto je vezano za narkomaniju.
Nenormalan... Aj jedno po jedno... Niko te nije na ovoj temi napao. Osim mene. Rekao sam da si mamlaz.Na osnovu tvojik komentara, vezano za ovu temu, i dalje tako mislim. Uleteo si sa recenicom-koja suplja prica,za decu samo. A devojka pise o svom zivotu, koji je bio otpisam, prepusten dozivotno metadonu. I ona je izasla iz toga. I njeno svedocanstvo je jako. Slusao sam ga skoro i plakao. I ja i jos 120 bivsih narkomana. A ti se pojavljujes i kenjas. I nastavljas da kenjas. I nemas nikakav argument u tom kenjanju. I niko te ne napada, bez obzira sto ti tvrdis to. Ili duvas, pa te pukla paranoja, ili ne razumes... Za mene si i dalje mamlaz.
I da, kenjas i po meni. A da ti objasnim. Nikada nisam uzeo 1 dinar, za bilo sta sto je vezano za narkomaniju.
SAMO CEO ŽIVOT...
N-a-l, upozorila sam te preko pp da ne zachatavaš teme, jer ćeš biti banovan. Ovo je ispovijest od nanii i u skladu s tim, tvoji komentari su neprimjereni. Neću ih brisati, ali ako budeš nastavio u smijeru u kojem si krenuo, svaki daljnji komentar će biti obrisan, a ti ćeš biti banovan.
Rekao si svoje mišljenje i basta.
Rekao si svoje mišljenje i basta.
aw, evo i tebinanii wrote:Hvala Tišino
Eto na tvoj odgovorih![]()