sta sad?

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

Post Reply
zumbara

Re: sta sad?

Post by zumbara »

Pa da...negde sam pročitala ovde na forumu da je neko napisao, kada sam se drogirala uvek sam nekako nalazila pare a sada kada sam strejt nemam ni za osnovne stvari.....
toto-rina

Post by toto-rina »

To ne moze da se meri nikada. Neko je izjavio ovde i glupost kako ste nalazili za drogu mozete i za lekove. Te stvari ne mogu da se mere. Droga izaziva nevidjeno zadovoljstvo koje tera covekov mozak na ludacke stvari za koje nikada ne bi bio ovako sposoban da uradi. Zna da ga ceka nagrada i tako se ponasa, bez toga stoji blokada u glavi da uradis neko ludilo ako neces osetiti nista. Zar je moguce da je to i neki lekar rekao. Tolike godine rada sa zavisnicima i jos nije skapirao. Po tom,e se vidi totalno nepoznavanje pcelog principa zavisnosti.
Kao kako si mogao za drogu svaki dan mozes sada i subutex. To nigde nije tako i nece biti nikada.
zeleni

Post by zeleni »

Droga izaziva nevidjeno zadovoljstvo koje tera covekov mozak na ludacke stvari
nesto ne znam da l te tera nevidjeno zadovoljstvo ili nevidjeni strah od zikre... pricas bajke
Ako nam neko dodje glave, to ce biti mangupi u nasim redovima
sanela

Post by sanela »

Pa činjenica je da je motivacija ključna. Ako se želimo liječiti naći ćemo način, a ako ne želimo naći ćemo gomilu opravdanja, kao i za sve u životu... nije to otkrivanje tople vode.
zumbara

Post by zumbara »

Jasta...ja nisam zavisnik, nemam nikakve veze sa drogom, čitanje ovog foruma mi je pomoglo jer je moj bivši dečko bio zavisnik, pa sam iole uspela da shvatim neke stvari...malo se o svemu ovome piše, predaje i čita po medijima, školama, fakultetima, zdravstvu...sve su to neke teorije, i nekakve informacije koje nisu ključne, već nekako usputne...‚‚znate, narkomanija je bolest, od nje se uglavnom malo njih izleči, jednom zavisnik-uvek zavisnik, znate to su pacijenti visokog rizika za HIV i Hepatitis‚‚, i to je to...

ovde je, čini mi se, ključni problem, što narkoman iako shvata da je u problemu, on ne konta da zaista jeste... a ne može mu se ni dokazati nikakvim sredstvom, već mora sam da shvati ako shvati...tjah...

Želim svima da ono što shvate što bolje i realnije skontaju..pa čak i sebi samoj, za sopstvene životne probleme :)
yasujirozu

Post by yasujirozu »

zumbara wrote: narkoman iako shvata da je u problemu, on ne konta da zaista jeste...
boba ti poljubim, ovo mi mirise na krizaljku! sad' cu je pokusat razrijesit no prvobitno, a da bi algoritam bio uspjesan, moramo definirat činbenike:

narkoman (P)=on, promjenljiva

iako-shvata (-P)=naizgled promislja, odnosi se na entitet P koji svjesno tvori negaciju

da-je-u=afirmacija Q

problem(u) (Q)= centralni imjenitelj

on (P)=narkoman, promjenljiva

ne-konta (-P)=naizgled promislja, odnosi se na entitet P koji svjesno tvori negaciju, žargon

da-zaista-jeste=afirmacija Q

rjesenje: (2x-P)+2xP+Q=4PQ ili jezikoslovno: ja, ja, ja, ja, droga.
_silence_

Post by _silence_ »

zumbara wrote:čitanje ovog foruma mi je pomoglo jer je moj bivši dečko bio zavisnik, pa sam iole uspela da shvatim neke stvari...malo se o svemu ovome piše, predaje i čita po medijima, školama, fakultetima, zdravstvu...sve su to neke teorije, i nekakve informacije koje nisu ključne, već nekako usputne...‚‚znate, narkomanija je bolest, od nje se uglavnom malo njih izleči, jednom zavisnik-uvek zavisnik, znate to su pacijenti visokog rizika za HIV i Hepatitis‚‚, i to je to...
upravo to, sada je jos lakse naci informacije kada je internet zastupljen, no kada
je moj decko pocinjao sa drogom nije bio (prije 15godina)...

no jos uvijek nemamo prave informacije u skolstvu i zdravstvu. i jos jedna stvar koja me smeta:
kako se gleda u nasem drustvu na (bivse) narkomane. izjednacava ih se sa ubojicama tako reci.

razumijem zasto je to tako, ali i vjerujem da je to zbog manjka informacija i obrazovanosti drustva.
zumbara

Post by zumbara »

yasujirozu wrote:
zumbara wrote: narkoman iako shvata da je u problemu, on ne konta da zaista jeste...
boba ti poljubim, ovo mi mirise na krizaljku! sad' cu je pokusat razrijesit no prvobitno, a da bi algoritam bio uspjesan, moramo definirat činbenike:

narkoman (P)=on, promjenljiva

iako-shvata (-P)=naizgled promislja, odnosi se na entitet P koji svjesno tvori negaciju

da-je-u=afirmacija Q

problem(u) (Q)= centralni imjenitelj

on (P)=narkoman, promjenljiva

ne-konta (-P)=naizgled promislja, odnosi se na entitet P koji svjesno tvori negaciju, žargon

da-zaista-jeste=afirmacija Q

rjesenje: (2x-P)+2xP+Q=4PQ ili jezikoslovno: ja, ja, ja, ja, droga.

:)

slažem se sa Silence...

elem, Gile? još si tu? kako je?
Gile

Post by Gile »

Jesam raja. Evo me u KV-u, dosao da obidjem familiju. Nalorexton platio4777,zoloft520, rivotril 200,sanvala za spavanje imam. Pijem redovno sve po ps-u. Ne kapiram samo sto mi nisu dali nesto i za smirenje barem, jer ovaj je antidepresiv koji deluje posle mesec dana, a rivotril je antileptik? Posle se rapitam da je to zbog grceva i tresanja ili ispadanja stvari iz ruku. Inace eto dobar sam, iznenadilo me da ne smem ni alkohol uz blok, ali cirnem koje pivce. U sustuni vutra mi je prva, prava i ostala jedina ljubav i sreca i to ponekda kad se snadje. A inace to sto sam pominjao za snalazenje za lekove, pa cekao sam 8 meseci za metadon i mogao sam odmah da odem u savski venac, jer su me zvali, ali koji ce mi to da zamenjujem jedno sranje drugim. Htedoh da kazem, pa odoh na met, da imam nevidjena sranja u zivotu, morao zenu da sklonim iz stana, a keva me izbacuje na ulicu, tako da sam pored svega, jos u dodatnim stresovima i frkama. Sutra palim nazad za Bgd pun kajmaka i sira. Izdrzavam, moram, posle desetak godina ni dana osim 3 u drajzerovoj 2009. a i zena mi se skinula sa dopom, smanjivala kolicinu, tako da je i ona kul. Najradije bi otisao negde na more na neki sezonski posao, da pobegnem od svega, a i u toplije krajeve.
Ostajte mi dobro i zdravo. Pozz
Gile

Post by Gile »

Kak tako je ok. Ovo nisam dirnuo od 29.3. Iamam doduse psihocko,emotivno itd problema i ostalih svih govana koja ti se odjedanput srcuce na glavu,a li se ne dam.
Pohvala jos jednom Drajzerovoj dr Rajicevicki i ostalim ctrucnom osoblju.
Bok
Post Reply