substitol-subutex

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

Post Reply
txvlr

substitol-subutex

Post by txvlr »

pozdrav svima
probao bih sa dnevne doze od 120mg substitola iv preći na subutex.
iskreno, čitajući o lošim iskustvima onih koji su prelazili sa metadona na subutex, malo mi je frka.
Pijem antidepresiv cipralex 10 mg.
Zanima me da li je 48 sati od zadnjeg uzimanja morfina stvarno dovoljno za bezbolan prelazak na sub.
i da li je moguće uraditi skidanje sa subom max. 12-14 dana uz postepeno spuštanje doze, da se ne bih navukao i na sub.
hvala
Sabana

Re: substitol-subutex

Post by Sabana »

kolega dovoljno je 48 sati a sad skidanje s suba tako brzo i rano ne znam jel pametno..
Voyager

Post by Voyager »

x
Last edited by Voyager on Sat Feb 04, 2012 1:05 am, edited 1 time in total.
MasacreEnElDiscoBar

Post by MasacreEnElDiscoBar »

ne znam bash....meni su dok sam bio u bolnici skido se s methadona i skinuli su me morfijem...uzimo sam ga tamo 2 tjedna i pred kraj ljechenja mi nisu htjeli dat morfij!! Jedino pod uvjetom da se prebacim na Subutex i to sam prihvatio jer je dr.Sakoman reko da mi je tako najbolje...vratili su mi morfij i nakon 2 dana dok sam se trebo prebacit na sub. podigli mi dozu na troduplo koju sam samo ujutro popio i drugi dan su mi dali vech subutex...i to je to bilo...
I neslazem se Voyagerom u vezi skidanja s morfija jer ochito se zeli prebacit na sub. da nemoze uzimat opijate, trebat che mu sve vishe morfija da ga zadovolji, a i moze dochi u napas da uzme heroin ili neke druge opijate, al ovako, ako se zeli skinuti najbolje je da uzme subutex tjst. sad je suboxon...i to ako su male doze i ako moze uzimat svaka 3,4dana 1tabletu od8 mg i NECHESH SE NAVUCH NA SUB.AKO MISLISH MALE KOLICHINE UZIMAT I KRATKO I POGOTOVO AKO TI JE PRVI PUTA, OBICHNO TREBA MJESEC DANA I TO VELIKIH KOLICHINA(VISHE OD 8MG) DA SE NAVUCHE NEKO(zavisi kolko se drogira,al 8mg.gotovo sve mora da pokrije)super...neche se muchit sa skidanjem s njega...jedino bi mogo imat problema, ako uzima dugo svakodnevno visoke doze(onda sigurno bolje morfij)...za skidanje s morfija i drugih droga i ako hoche neku zashtitu najbolje je kratko uzimat subutex, da se tjelo ne navikne i maknut ga!!Al shta kasnije?? chist si i treba tako ostat, a to je teshko!!!! najbolje kazem radi prevencije, ako moze svaka 3,4dana uzet 1tabl.suba..ili kupit naloxon radi svoje sigurnosti(mozda ga i ugradit)...
Vechini je problem dok se skinu s dopa. s kojeg sam se najlakshe skido, il s morfija s kojeg puno teze(jacha fizichka kriza)a ,oba dvoje na suho...pa sad...
Najgore je kasnije ostat chist, mogu se ja skinut, al jako malo ljudi uspije ostati chisto, zato su tu ti blokatori da ti na neko vreme odvrate misli od morfija i ostalog da se osjechash sigurnije jer znash da nesmijesh nishta uzet itd...
Sad ako che momak izdrzat kasnije na 0, i prebolit zudnju za morfijem, makar zna da ga moze uzet i da mu moze pomoch super!!!!
Post Reply