Mišljenje/iskustvo o metadonskom održavanju

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

Locked
boki_

Re: Mišljenje/iskustvo o metadonskom održavanju

Post by boki_ »

tako je ---umri casno jer je to tradicija...kako ti velis dop50 moze se i sa vise mrjesti ili mrjestiti
hEIL hEIMAt
Voyager

Post by Voyager »

LD50 - smrtonosna doza po 1kg tezine, trovanje, doza cija toksicnost izaziva smrt
Ja to uvek ovako gledam da napisem skraceno.

Ma zivela tradicija, da...
nanii

Post by nanii »

Ma jašta bolje bit pijandura neg oni što jedu drogu,to se u moje selo još nije čulo al kažu da u gradu mere svega bit,a eno oni mali od one Hasne iz sela neko dan pojo neki ljepak,kažu da je ograjisoo kukala ti pura pa bolje da je zercu loza drmno :D
Fakat neznam šta je gore,po mom skromnom mišljenju ne valja ni jedno.
E ova mi je Njegoševa što bi rekli braća Crnogorci
stani iza onoga u šta vjeruješ,čak i ako to znači da ćeš morati da stojiš sam
nanii

Post by nanii »

@ wonderman iliti preispitivač

:heart: Hvala,samo nisu dječica već dijete,samo jedno imam. zasad :D
sve najbolje neznani druže
stani iza onoga u šta vjeruješ,čak i ako to znači da ćeš morati da stojiš sam
meedl#nan

Post by meedl#nan »

Slusajte vi kvazi-vernici koji se preobrazite u najvece vernike , ali onda kad je to Vama potrebno .
Vernik treba biti uvek , i to jesi ili nisi . To sto ces otici crkvu ili tzv. samoproklamovanu ambasadu Boga na
zemlji , pomoliti se ... nista ti to bajo neznaci .
Moras biti budan , svestan , svakog trena ... moras prozivljavati Zivot , a ne prezivljavati ga .
Bozansko je sve oko nas , Prioda i njezine zakonitosti su prava crkva , sve vode na planeti su bozanski krvotok ... znajte da to puko moljenje nema svrhe .
Tvorac kao takav je i dobar i zao , i mir i rat , smrt i zivot , dakle Tvorcu se treba znati obracati , a to je kroz
realno vidjenje stvari , postavljanje sebe i drugih , tamo i gde je mesto , biti svestan svoje gresnosti ...,
i kada neko u isom redu pominje "jebanje , kradju i boga " ... nemam sta drugo da ti kazem nego da si ti ispod startne linije nekakvog preobrazenja u bolju osobu .
"Treba da se trci po parkovima , treba da se hoda po ulicama" -M. Mladenovic ..., treba da se biva spokojan
u dusama (to bih ja dodao)
U svakom slucaju sretno vam svima , ali samo u dobrim namerama !!!
Attachments
Majca 2.jpg
meedl#nan

Post by meedl#nan »

Voyager je ovde , medju svima najiskrenija dusa , to se odmah oseti .
Ali je , cini mi se i gresan do koske (nemoj mi zameriti na sudu ... mozda gresim)
Govna , Svinje , Gamadi i Nakaze ...
Svi ljudi od papira , al' ti nemas makaze ... :lol: :lol:
Voyager

Post by Voyager »

Voyager slavi greh, jer je greh u ovom drustvu ogranicenom Hriscanskim, Islamskim i drugim dogmama i normama staroeonskih religija jedino sto moze probuditi moj um, stimulisati ga i osloboditi ga okova.

Svet se budi, sve vise i vise grehova ce prestati da bivaju taboo, postace normalna stvar.

Voyager je inace pratilac Kroulijeve filozofije, filozofije koja je pokrenula Hippy ludilo onomad i jos mnogo toga u drugoj polovini XX veka - greh je samo iluzija - sve patnje su kao sene - one budu i prodju, ali ima nesto sto ostaje zauvek.
Istinska volja, istinsko bice u nama, odnosno ono ko zaista jesmo - sto nazalost vecina i dalje ne zna, svi su neko drugi - sve je topsy-turvy.

Jedini lek je:
Cini kako ti je volja bice sav Zakon.
Ljubav je zakon, ljubav pod Voljom.

Sudeci po tvom prethodnom postu koji je zaista ispravan i pogadja u koren, smatram da ces razumeti sve ovo sto sam napisao gore ^^.
A vidim citiras i Mladenovica koji je bio predstavnik, da se nasalim, "Homo Opioidusa" u Srbiji, koji je otac novog talasa psy-rock muzike koja ne bi mogla da postoji bez njegove upotrebe opioida, preciznije Heroina, ali ne samo muzike, vec i novog talasa razmisljanja i ideozofije.

Milan, moj imenjak, nije bio nista manje gresan od mene. :-)

Ta-da..

.::VOYAGER::.
sanela

Post by sanela »

Voyager wrote: da se nasalim, "Homo Opioidusa"

Nešto mi se ova šala nikako ne sviđa :?
Voyager

Post by Voyager »

Pa naravno, gde god se pominju reci "opioid, narkotik, droga, zavisnost, itd.", matrica snazno proradi.
A mozda i zato sto se ta rasa zaista vec lagano radja i evoluira, hehehe ?

Kako ne shvatate ljudi, sve ove probleme koje imamo danas i koji su vezane za droge, za sve to je kriva prohibicija !
Sve zabrane, kazne, ugradjivanje matrice drustvu da na to gleda sa gadjenjem je jednostavno stvorilo iluziju da je droga nesto jako strasno, da je to nesto veoma destruktivno za pojedinca, itd.
Takodje i svi ovi zakoni prohibicije su od korisnika droga napravili kriminalce i propalice i socijalne slucajeve.
Da nije tih zakona zbog kojih covek koji koristi droge automatski nema gde no da postane to "sudoviste", da nije tih zakona koji kreiraju tu iluziju, slika bi bila daleko drugacija - i jeste drugacija, istinska i prava slika zavisnika o drogama je daleko od ovoga sto sada srecemo na svetu.

Ali to cemo saznati tek kada se promene zakoni i svest.

Prvi primeri da je to tacno smo mi koji dobijamo legalno cist opioid i koji smo se potpuno reintegrisali u drustvo.
I za 50-ak godina kada se sa gadjenjem i jezom bude gledalo u snimke i slike kako policija tuce i maltretira zavisnike, kako se prema zavisnicima postupalo i koliko su bili ugnjetavani, kako majke zavisnice nemaju za svoju dozu, a trudne su, kako se deca prostituisu za pare za dozu, kako zavisnici ne mogu ni do hipodermickih igala i spriceva i MicronFiltera da dodju pa se sire zaraze i dolazi do uzasnih ostecenja pluca i ostalih oprgana u kojima se prljavstine koje su prosle kroz klasican "filter" taloze - kada cela ova prica oko droga bude na potpuno nekom visljem nivou - svi ce se uvek secati prvog koraka covecanstva da se oslobodi u tom smislu, prvog pilot eksperimentalnog programa koji je poceo sredinom XX veka, a to je da se zavisnicima kontrolisnao daju Metadon, Buprenorfin, Morfin i tako jos neki cisti opioidni agonisti.

Mi koji smo se ustabilili na supstituciji i koji smo uspeli da se sredimo, mi smo ti koji su pravi primeri koji razbijaju celu iluziju o "zlim drogama".

P.S.
Evo vam jedna pesma koja mi je jako bliska srcu i koja opisuje moje borbe, ali i moju ljubav prema BOG-u - pevac se u pesmi zapravo i obraca BOG-u, ovo nije ljubavna pesma, tacnije ne obraca se devojci.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=gaRc8VYOCTY[/youtube]

Ta-da..

meedl#nan

Post by meedl#nan »

Ne Voyageru , upravo suprotno ... Svet , odnosno globalno - korporacijski mentalitet je probudjen od krstaša,
lomača , pa feudaliyma , robova , industrijske revolucije , do danasnjih medijskih manipulacija , i neuro propagandom , udarajući po strahu , i kovanici "hleba i igara" .
A priroda (pod tim podrazumevam Univerzum , beskonacje i Tvorca kako god) , ona i sć njom i Čovečnstvo , pa i sama ljudskost kao takva odumire srazmerno koliko jačaju i bogate se nemilosrdno rayne psihopatske korporacije .
I to je to . Čitav ovaj svet je volja za Moći , kako je govorio Niče , i sve se okoreće oko te volje za moci .
I iya tyv. ljubavi , i sexa , duboko u ljudskoj prirodi je animalna težnja zy dominacijom(što u biti jeste moć).
Na kraju svega i mi smo svi , i ovde kao zalečeni , ili nezalečeni narkosi ..., i van foruma žrtve tog najbazičnijeg i najfundamentalnijeg principa u nama , a koji se kosi sa svim univerzalnim zakonima ...,tog životinjskog , dominantnog nagona .
Bili robovi na poslu , ili zavisnici od koje čega , ili u kandžama tog potrošačkog ludila , ili i oni puni kao brodovi , a nesretni i jadni ... ispada čak da je u čistom uživanju , dok ono traje , jedini pametan izbor !
Ili se u znak revolta i bunta prema sistemu , otići duboko u šume i vratiti se onome plemenskom , ogljenom , i naspokojnijem načinu života !
Sretno svima ... bliži nam seee kraaaajjj .... he, he, he
Locked