fudo protiv cvijeca zla...

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

nanii

Re: fudo protiv cvijeca zla...

Post by nanii »

kAO ŠTO SAM TO PROČITALA NEGDJE NA FORUMU,JEDAN VELIKI MISLILAC JE REKAO DA SVAKA NAVIKA IMA SVOJU ODVIKU,TAKO DA..................................IDEMO DALJE.
To mi je prije bio moto,šta god da se desi,uvijek sam govorila idemo dalje,to mi je pomagalo da se suočim sa teškim situacijama,i fakat kad skontaš tako jednostavna rečenica,a u stvari tako dobra. I nekako u zadnje vrijeme,kroz život sve više i više počinjem cijeniti jednostavne stvari i istine,u stvari mi ljudi puno volimo da komplikujemo stvari jer nam ih je tako paradoksalno lakše shvatiti,a i valjda se furamo da smo pametniji što smo komplikovaniji,nidje veze.......................
Drago mi je da si dobro i da guraš dalje
stani iza onoga u šta vjeruješ,čak i ako to znači da ćeš morati da stojiš sam
preispitivac

Post by preispitivac »

nanii wrote:sve više i više počinjem cijeniti jednostavne stvari i istine,u stvari mi ljudi puno volimo da komplikujemo stvari jer nam ih je tako paradoksalno lakše shvatiti,a i valjda se furamo da smo pametniji što smo komplikovaniji,nidje veze.......................
Predugo sam lupao glavu oko ovoga i nista nisam smislio. I jeste i nije tako. Pazi, analiziranjem i razmisljanjem o stvarima definitivno objektivnije sagledas situaciju, mozes bolje da raspolazes premisama i cesto uradis pravu stvar. A sto to nije dobro? Mos' se pukne tako :D , posle odredjenog vremena mene je hvatala paranoja, cudo od paranoje, i nista nisam mogao da odlucim, da se uverim, ma najprostiju stvar nisam mogao da povezem i sprovedem. Uvek mi se cinilo da je bolje ovako, ma ne, bolje je onako, ma cek, a sta sa ovim....itd...cesto su situacije subjektivne, a ako si pored toga cesto naduvan, i nemas neki identitet, tj., bar ga ja nisam imao. To o tom komplikovanju. A da se samo uhvatim najlakseg resenja? Ni to mi ne ide, nekako se osecam da sam promasio rupu, i grize me savest da sam mogao bolje, sve me nekako i tako plasi. Na kraju, mislim da je istina negde u sredini, naravno, sto je ljudima koji su navikli na ekstrem ludilo tesko, mozda cak i neobjasnjivo i nepoznato.

A za domacina teme, pozdrav Fudo, leb' te 'ebo, tebe zivot nije mazio, prica je stvarno filmska, za neki real-soc. Ipak, nekako mi se cini da ti je raspolozenje pozitivno, nazire se nada u tebi, zbog cega ti se divim automatski. Pozdrav
Jurim rep
nanii

Post by nanii »

Eto,sve si sam rekao :D
Nekako najednostavnije stvari ispadnu uvijek najistinitije poslije svih analiza i komplikacija
lignja

Post by lignja »

sto godina hajduka,ludnica u splitu bila.nedaj se,fudo.ma,kakve delije,grobari,fukare,hz,manijaci,zmajceki.
fudo

Post by fudo »

Jednom prilikom mi je dr.Stevan Petrovic rekao "zar ces dozvoliti da te pokoleba nesto sto mozes da oduvas sa dlana?".Magicna recenica pravom coveku u pravom trenutku!
Vivaldi82

Post by Vivaldi82 »

Hvala sto si podelio ovo s nama .Drago mi je sto pored sebe imas pravu zenu koja sigurno doprinosi tvom velikom motivu da ostanes cist i da se suocis sa prosloscu i stvarnoscu umesto da bezih od njih..Sve najbolje.
tri najteze stvari na svetu:prastati,zaboraviti i verovati...
nanii

Post by nanii »

lignja wrote:sto godina hajduka,ludnica u splitu bila.nedaj se,fudo.ma,kakve delije,grobari,fukare,hz,manijaci,zmajceki.
he he,Hajduk živi vječno.
Fudo,majstore tebi svaka čast,samo naprijed
neko

Post by neko »

Ja zelim sto vise takvih prica da se MOZE MOZE MOZE bolje!:))
Pomiri se sam sa sobom,pa ce se sa tobom pomiriti i nebo i zemlja.Sv.Isak Sirin
fudo

Post by fudo »

S vremena na vreme nadje se neko ko zna za moju proslost i pokusa da me na razne nacine isprovocira ili diskriminise...i danas se nasao jedan takav u drustvu,naravno,ostalo je sve samo na pokusaju i opomeni da ne zalazi u ono sto ga se ne tice...ma idi bre,ni na minut mi raspolozenje nije pokvario,zivot je zaista lep! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
kad pozelis da iskrenes svest i da "se uradis",popij neko pivo i odgledaj neki dobar film,bolji rad neces naci!!!
klara60

Post by klara60 »

fudo wrote:S vremena na vreme nadje se neko ko zna za moju proslost i pokusa da me na razne nacine isprovocira ili diskriminise...i danas se nasao jedan takav u drustvu,naravno,ostalo je sve samo na pokusaju i opomeni da ne zalazi u ono sto ga se ne tice...ma idi bre,ni na minut mi raspolozenje nije pokvario,zivot je zaista lep!
Kako mi se to dopada-ta jacina i to samopuzdanje! Svaka cast Fudo-ne daj nikome da srusi to sto si mukom gradio!
Pozdrav
Post Reply