Mišljenje/iskustvo o metadonskom održavanju

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

Locked
check021

Re: Mišljenje/iskustvo o metadonskom održavanju

Post by check021 »

Ja sam 4 meseca na odrzavanju, zaustavio sam se na 2 meseca na 120kapi / 40mg. Sto znaci da sam sada 2 meseca na 120kapi tj. 40mg. Prvih nedelju dana je bilo tesko,jer sam bio cist ,zbog blokatora.Zelja nije prestajala kao i veliki incidenti koje sam pravio (klinicka smrt,O.D ,itd) kao i finanskijska netrpeljivost,pa sam presao na MMT. Dobro mi je sada,stabilizovao sam se,i zavrsavam faklutet.Malo sam "letargican" ako se tako to kaze,ono...Malo duze lezim u krevetu nego ranije,ali dobro je. :) Sada sam i to iskontrolisao.Lek kontrolisano dobijam od nadredjenih meni u kuci,i sve je ok.Planiram da odem na 50mg ,i da onda vidim sta ce biti jer sam ucinio nedavno neke gluposti,te mi gluposti ne daju mira,i nemam bas kvalitetan san. :)
Nadam se da sam bio od pomoci.I pazi sta pricas ovde,mnogi umeju da budu neumesni i mnogi su ovde nekulturni pa ono...Pazi da ne prodjes kao ja.
Pozz.
preispitivac

Post by preispitivac »

yasujirozu wrote:
Voyager wrote: cero zivot
istrazuujem
sma ja
sma majstor
jednom recju
Voyager wrote: Gluypo
Voyager wrote:Hahaha...da.
Kaze Japanac da plivas daleko, ajkule te se plase.
Voyager wrote: Ne znam koji mi je !
Voyager wrote: Anyway.
Samo da ispravim logicke greske...
Jurim rep
nanii

Post by nanii »

Uh Vojo ja tebi moram nešto iskreno da kažem,meni je tebe pravo žao..................
Ne u fazonu da te uvrijedim,već fakat,ja mislim da ni ti sam ne vjeruješ u to što pišeš ili sam sebe ubjeđuješ podsvjesno,tako je ljepše i lakše,ali ne možeš one koji iz iskustva i iz prakse znaju te tvoje kilometarske teorije.
Pa te tvoje teorije o gudri,metadonu i sl.,liče na neke slatke dječije emisije ili crtane filmove,kao dolazim ja u rozoj haljinici sva slatka i nasmijana u centar za metadonsko održavanje i tamo nalećem na gomilu veselih i nasmijanih lica i onda mjuzikl,I´m singing in the rain..........tra la la,i svi se okreću i plešu u ritmu muzike,ja sjedam na stolicu,a 5 predivnih,nasmijanih doktora se stvori oko mene i pitaju šta mi treba,plešući mi tehničari donose kafu ili sok,doktor pucne prstima,i odma doplešu još 4 tehničara sa morfinom,metadonom i raznim opoidima u svim mogućim dozama i ja biram i svi sretni i nasmijani pjevamo i igramo...........................UH,super što si svemu dao dozu romantike,ti si borac za narkomane koji se bori za novi savršeni svijet u kojem će se svi moći drogirati s čim god požele i biće to mjuzikl doživotni.........................Daaaaaaj,svi znamo koliko droga uništava ljude i odnose među istima i da kad se drogiraš nemaš slobodnu volju,postaneš ništa od čovjeka,sebičan,lažljiv,labilan i šta sve ne.I već vidim tvoj odgovor:"pa ja znam mnogo ljudi koji savršeno funkcionišu na metadonu i baš su sretni i zadovoljni.................."
PA KAKO JA NEZNAM NIJEDNOG? A znam ih milion na dopu i na metadonu.
Vidim ja da si se ti dobro uvalio u Crowley-a,astrologiju,vidovnjaštvo i slične nauke,i da misliš da si najpametniji i da mi pojma nemamo na kojim si ti nivoima znanja i svijesti,al si daleko ispred nas jel tako. E pa to je inače prva zamka u koju upadnu ljudi koji se bave sličnim stvarima,magikom i dr.,ti znaš,postanu jako narcisoidni jer imaju saznanja i čine stvari o kojima prosječni čovjek ne može ni da sanja,postaješ opsjenar ali i tebe majstor opsjene drži u šaci. Ništa nije kao što izgleda......................Čuvaj se,pozdrav
stani iza onoga u šta vjeruješ,čak i ako to znači da ćeš morati da stojiš sam
SuperSynthetic

Post by SuperSynthetic »

Dok se u metadonskom centru ori pesma "I'm Singing in the rain" u ritmu iste pacijenti i sestre u minicima plesu dok po njima pada kisa rivotrila, xanaxa i ostalih metadona. Sestre im u debelo meso zabadaju injekcije morfina. Na kraju se i sestre skidaju pa onda ovi njma zabadaju u ritmu.

p.s kacemo da vezbamo za film?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=y2a73Z-cTMo[/youtube]
-He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man-
Covek bez Vere pati a da mozda to i ne zna.
Voyager

Post by Voyager »

@preispitivac

Kaze Japanac da plivas daleko...samo da ispravim logicke greske...

I ja malo da ih povezem.

@nanii

Ako si moje teorije tako dozivela, zao mi je.
Ja ih tako ne dozivljavam niti imam nameru da ih plasiram na takav naicn da ih ljudi tako dozive.
Pravo kazes, ja jesam borac za slobodu uma i slobodu uzimanja cega god ti je volja.

Ali vidis ovo sada sto si rekla.
Kazes svi znamo kliko droga unistava zivote, ljude, koliko je stetna i tako dalje.

Ja se nisam "uvalio" kako kazes u Kroulija i ezoteriju - to je moj zivot i zahvaljujuci saznanjima koja su mi donele ezotericne nauke i Kroulijeva Telema i u ciju moc verujem bez ijedne trunke sumnje kao sto verujem i u sve ostalo sto jasno dozivim svojim fizickim telom i vidim svojim fizickim ocima i osetim svojim duhom, ja sam preziveo najrizicnije dane moje zavisnosti i uspeo sam da sredim zivot i d aga usavrsim (i i dalje ga usavrsavam i usavrsavacu ga do kraja svog dozivljaja i voznje na ovoj frekvenciji) - a takodje sam zahvaljujuci bivalju na okultnoj sceni uvek okruzen i izuzetno kvalitetnim i uglednim ljudima.

Ja se bavim Krulijevom Magikom (Telemom) i to mi pruza mogucnost da celu ovu pricu sagledam iz potpuno drugacije perspektive i da primetim mnoge veoma vazne detalje koji cesto promaknu ljudima:

Ljudi su se drogirali oduvek.
Sve je bilo okay, nije bilo ovakvih problema koji se danas vezuju za droge.
No, onda se tamo sredinom XX veka uvede zabrana na droge, pocne represija, prohibicija i vec nakon nekoliko godina pojavljuju se prvi gangsterski klanovi koji se bave prodajom tih sada zabranjenih droga koje je covek oduvek slobodno mogao da uzima i koje nema nameru da prekine da uzima samo zato sto je ovima koji se igraju BOG-a prdnulo da kontrolisu droge i zato sto su se prisetili da su droge jako mocno oruzije pomocu kojeg mozes kontrolisati mase, drzave, novac, ratove, itd.

I tu krecu prvi gangsterski obracuni, prve prljave radnje i poslovi - pocinje da se radja moderno mobstersko narko-trziste.

I onda nakon par decenija te prohibicije koja je postajala sve gora i gora, mi danas imamo sve ove probleme.

Opet cu ponoviti i nadam se da ces razumeti sta pricam:

Nije ove probleme koje sada vidimo i koji su asocirani sa drogama izazvala sama droga, odnosno saamo uzimanje droga - izazvao ih je covek koji je uveo takva pravila, precizno dizajnirana pravila, koja su kao rezultat dovela do svih ovih problema.

Do pre 10 godina svugde se trubilo o tome da su Heroin, Morfin i drugi opioidi jako stetne droge i da se od njih umre za nekoliko godina, da zderu mozak, kosti, jetru, izazivaju rak, impotenciju, itd.
Trubilo se - dok pre nekoliko godina istrazivacki centri nisu izasli sa rezultatima istrazivanja stetnosti Morfina i drugih opioida koji jasno govore da opioidi zapravo najmanju stetu nanose telu od svih drugih droga - rezultati koji govore da je recimo jedan Aspirin 10 puta toksicniji od Morfijuma ili Metadona.

I onda se javi neko ko i dalje ne veruje i kaze "ali od Aspirina se ne moze umreti ako uzmes malo vise, a ako uzmes malo vise Metadona umreces - zar smrt od Metadona nije znak njegove visoke toksicnosti ?".

A jeli ?
Ste sigurni 'mam ?

Vidite, da vam objasne vasi naucnici, svaka supstancija ima nesto sto se zove LD50, odnosno smrtonosna doza.

Smrtonosna doza Metadona za nenaviknutog coveka tezine 75kg je 0.6mg/kg, odnosno nekih 45mg.
To je velika doza, uzimajuci u obzir da se za bol prosecne jacine daje 2.5mg, odnosno pola one tablete Heptanona od 5mg.

Smrtonosna doza Aspirina je oko 150mg/kg, odnosno za osobu tezine 75kg to je nekih 11.250mg, odnosno 11.25 grama.
Sto je zaista puno kada uzmete u obzir da je terapeutska analgeticka doza aspirina izmedju 300mg i 500mg dva puta dnevno, odnosno izmedju 600mg i 1.000mg dnevno - 0.6 do 1 gram.

Kada se uzme LD50 doza Metadona, osobi je predivno, zapada u bezbrizan san, zatim zapada u stupor gde se svest potpuno iskljucuje i vise nema reakcija na spoljasnje stimuluse, zatim prestaje da dise i pada u komu i umire.
Proces je potpuno bezbolan.

Kada se uzme LD50 Aspirina, smrt traje i do dva dana, jetra boli, bubrezi otkazuju, a samim time u telo se vraca gomila otrova te dolazi i do cijanoze, curi crna tecnost na usi i nos, krecu napadi epilepsije, misici se grse i osoba je u agoniji dok konacno ne izdahne.

I sta sada ?
Molim ?
Yes 'mam, mislim da ste ipak hteli nesto drugo da kazete, jer vasa repolika nije imala poentu - idemo dalje.

Toliko je puno drugih daleko stetnijih stvari koje kroz vazduh, hranu i vodu unosimo u svoj organizam svaki dan, da je to neverovatno - ja sam bio sokiran kada sam to saznao u jednoj emisiji na National Geographic-u.

To ti je to nanii.

Da nije svega ovoga, da nije prohibicije, da nije ljudi koji zele da kontrolisu drogu i novac od droge, da nije tih koji su sve ove price pustili u masu, da nije tih likova koji su u svest mase ugradili matricu:

Daaaaaaj,svi znamo koliko droga uništava ljude i odnose među istima i da kad se drogiraš nemaš slobodnu volju,postaneš ništa od čovjeka,sebičan,lažljiv,labilan i šta sve ne.I već vidim tvoj odgovor:"pa ja znam mnogo ljudi koji savršeno funkcionišu na metadonu i baš su sretni i

Svet bi bio mnogo lepsi, bio bi onakav kakvog ga ja dozivljavam za 10 do 20 godina i sto je u ovoj nasoj komunikaciji najbitnije da kazem - ti ne bi prosla kroz sve one patnje kroz koje si prosla tokom trudnoce, ali i kroz ceo svoj zavisnicki staz.
Da nije toga, da nije te matrice, tvoja beba ne bi u tvom stomaku patila i dozivljavala stresove zajendo sa tobom svaki put kada bi bila u krizi, ne bi trpela razne hemije koje si za vreme trudnoce uzimala kako ne bi imala krizu, ne bi te u porodilistu gledali sa tim nekim prezirom u ocima kako si vec opisala i ja se ne bih rasplakao nakon citanja celog tog tvog posta !!!

Dakle, kada bi svet bio takav kakvog ga ja zamisljam, a vi ga dozivljavate kao neku Walking in the Rain romansu, tebi i svima ovde bi bilo daleko bolje i osecali bi se daleko normalnije.

Moja vizija je daleko od ovoga sto si napisala, od te...romanse.
Moja vizija je samo vizija jednog normalnog drustva gde se zaista postuje sloboda izbora, gde je zaista svaki muskarac i zena Zvezda - ali vama koji robujete matrici to definitivno izgleda kao samo jedna velika romansa iz sna, a nekima kao anarhija i utopija.

Kao sto rekoh, moje vizije su mnogim ljudima isuvise radikalne.
Ali ova promena koja je pocela da se desava na planeti nece pitati da li vam je isuvise radikalno ili ne - ona ce se odigrati veoma brzo i silovito i svakome kome to bude isuvise radikalno ce biti veoma tesko i takvi nece uspeti da opstanu.

Daaaaaaj,svi znamo koliko droga uništava ljude itd...

To o drogama kazes da svi znamo...ja evo recimo ne znam, niti me je iko naucnim dokazima ubedio da je to tako i da je za to kriva droga i njeno postojanje.
Nauka, istorijske cinjenice, razni tajni spisi kojima imam pristup i saama priroda coveka i sve to ukombinovano sa mojom sposobnoscu da nezavisno i slobodno razmisljan i donosim zdrave zakljucke mi govore nesto drugo, a to drugo ja pokusavam da vam ovde iznesem kao svoj stav.

Medjutim to je, opet ponavljam, isuvise radikalno za sve kod kojih te ta matrica o drogama i dalje jaka i koji nisu svesni da je sve to jedna velika namestaljka u kojoj je jedini cilj da neko tamo zaradi puno para kroz prodaju beskorisnih lekova za lecenje zavisnosti i naravno, kroz prodaju ilegalnih droga.

Svima nam je poznato da je, nakon dolaska USA trupa u Afganistan, vec nakon 3 meseca proizvodnja i dostupnost Heroina porasla oko 10x - za samo 3 meseca.
Pre nekoliko godina u trezoru narodne banke Srbije pola tone najcistijeg Heroina u kamenu...
A to je zparavo nista u odnosu na ono sta se zapravo desava i koliko je ta prica zapravo velika.
I to je sve ta struja koja se bori protiv droga i koja je napravila da vecina ljudi "veoma dobro zna koliko su droge lose za pojedinca i drustvo".

I sta sada ja da mislim ?
Slucajnost ?
Neko se zajebao ?
Drzave i nasi establishmenti se bore protiv droga...kao...neki plemeniti "War on Drugs" ?

Kao sto vidis, moj odgovor na tvoj gore naveden komentar bas i nije bio onakav kakav si napisala da ce biti.
Nisam ja toliko predvidiv kako ti se cini.

Poznajem mnoge ljude na supstituciji, na Metadonu, Morfinu, Buprenorfinu i medju njima ima i onih koji su u izuzetno losem zdravstvenom stanju i onih koji i dalje preko toga uzimaju ilegalne droge, zloupotrebljavajuci opioid koji su legalno dobli - a ima i onih koji zive sasvim normalno.
Tu nema pravila, kao sto nema pravila ni medju ljudima koji nisu zavisnici - i medju njima postoje i onakvi i ovakvi.

That's called diversity.

I ovde bih zavrsio ovaj post.
Odavno sam rekao sustinu koju sma hteo da kazem.
Ali sve u svemu nanii, hvala na savetima i na proceni moje licnosti - tu i tamo cak i ima neceg korisnog sto sam prihvatio.

Ta-da..

.::VOYAGER::.
SuperSynthetic

Post by SuperSynthetic »

Vidi Voyageru, najpostenije resenje bi bilo pustiti da se jednostavno sve droge prodaju isto kao i alkohol. To je realnost. Metadon i sl. su samo medicinska resenja, a prohibicija svemu tome daje mogucnost vece manipulacije i zarade.

p.s Jel ce biti ovaj smak sveta sto najavljuju za 21 decembar 2012? Sta ti mislis? Cisto da znamo pa ako ce biti da ne apstiniramo dzaba sem ako mozda nije poenta umreti cist. Mozda jeste? Razmislite.
-He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man-
Covek bez Vere pati a da mozda to i ne zna.
Voyager

Post by Voyager »

Neee - 21. Decembar 2012. godine je samo datum koji obelezava zvanicno kraj starog doba, starog Eona, i pocetak Novog Eona.

Nista se, po mom misljenju i po misljenju vecine skolara nece specijalno desiti tog dana.

Transformacija koje se asocira sa 2012. godinom je vec pocela da se desava i kulminirace izmedju 2012. i 2016. godine.

Sve bi trebalo da se zavrsi do Aprila 2017. godine, da bismo 2020. godine vec ziveli u potpuno renoviranom drustvu.

Dakle nece nikakav UFO sleteti 21. Decembra 2012., nece nikakav asteroid tada uraditi o Zemlju, nece se na taj dan naglo polovi obrnuti i izazvati naglu katastrofu globalnih razmera, nece Hrist/Alah/Krishna na taj dan sici sa neba i svim vernicima podariti vecan zivot, dakle nista od toga.

Eventualno je bitno imati na umu da ce tog dana konjukcija Sunca, Zemlje i centra nase galakcije biti najpreciznija, odnosno 100% ispunjena.
Dakle, Sunce, Zemlja i centar nase galaksije ce biti u ravni.
Takodje je vazno napomenuti da tog datuma nas Suncev sistem prelazi galakticki ekvator i prelazi na gornju polovinu.

Poznato vam je da nas Solarni sistem ide gore-dole po galaktickom ekvatoru.
Dakle kada gledate nasu galaksiju sa strane kao disk, nas Solarni sistem ide gore dole i na svakih otprilike 26.000 godina prelazi galakticki ekvator koji bi bukvalno bio jedna ravan koju biste povukli horizontalno duz sredine nase galaksije kada je gledate sa strane kao disk.

E sada, tu postoje naucna nagadjanja i teorije da je polaritet jedan na polovini gore od ekvatora, a suprotan na polovini dole od tog galaktickog ekvatora.
Mi smo sada dole od galaktickog ekvatora i 21. Decembra 2012. cemo tacno preci taj galakticki ekvator i preci na gornju polovinu.

Stoga, postoje teorije da, ako se polaritet zaista razlikuje iznad i ispod ekvatora, da ce se nakon prelaska u gornju polovinu sve planete poceti vrteti u suprotnom smeru oko svoje ose i u suprotnom smeru oko Sunca, a takodje i da ce na svim planetama magnetni polovi zameniti mesta.

Ukoliko su te teorije tacne, a to nikako sa sigurnoscu i dalje ne znamo, neki naucnici tvrde da je tako, drugi ne, onda ce se tamo oko tog datuma i tokom sledecih par godina zaista izdesavati i mnoge veoma gadne prirodne nepogode, zemljotresi, eksplozije mnogih vulkana, ogromni cunamiji, pad svih elektronskih sistema i kompletne arhitekture i mreze za komunikaciju i Internet, itd.

No u svakom slucaju, prirodnih nepogoda ce biti - samo tri velika vulkana na svetu od kojih jedan spada u super-vulkane samo sto nisu detonirala, dakle ocekuje se aktivnost iz dana u dan - Vezuv, St.Helen i Yellowstone (koji je super-vulkan).

Vezuv kada bude roknuo sad za koju godinu, a mozda i sutra, sprzice ceo Napulj i sva sela u okolini, dakle tu ce biti milioni izbeglica koje treba smestiti, nahraniti, bice i knogo ranjenih ljudi za koje ce biti neophodno obezbediti velike kolicine Penicilina, Morfijuma i ostalih esencijalnih lekova i sterilne medicinske opreme koje su neophodne u takvim situacijama, itd.

A kada zvekne Yellowstone - koji je inace sada vec na ivici da detonira, kompletna ta ogromna oblast pulsira kao stomak coveka koji dise od ogromnog jezera vruce lave i gasova koji se nalaze ispod i koji su vec pod dobranim pritiskom - tada ce 1/3 USA dobrano stradati, bice puno mrtvih jer sklonista nema za sve, a ogromna kolicina pepela koja ce biti izbacena izazvace sumrak na celoj planeti koji ce trajati nekih mesec i po dana i za vreme kojeg ce mnogo biljaka uvenuti, mnogo zivotinja pomreti, drzavni i privatni usevi biti unisteni, a vazduh veoma zagadjen te cemo svi morati konstantno i u kuci i van nje da nosimo maske kako ne bismo udisali gvozdje-oksid, sumpor i ostale veoma stetne cestice koje ce biti u atmosferi dok se sve to ne slegne nakon tih mesec i po dana - e onda kada se slegne, onda sledi veliko ciscenje planete od tog pepela, renoviranje unistene opreme za mobilnu komunikaciju i Internet, renoviranje unistenih oblasti u USA, itd., itd.

Da da ljudi.
Sve nas to ceka sada...zapravo, vec kasni par godina - a valda znate i to o erupcijama da sto vise kasne, to ce biti jace, jer svakim danom ne-eruptiranja, ispod u podzemnom bazenu sa lavom i gason stvara se sve veci i veci pritisak, a sto je veci pritisak, to ce veci boom da bude i to ce vise materijala biti izbaceno u atmosferu.

Nema tu sta, to je neizbezno - nije pitanje da li ce, vec kada ce.
Plus potpuno otapanje severne polarne kape do leta 2012. + sve veca i veca sranja po svetu, demonstracije i incidenti, nezadovoljstvo naroda sa kompletnim stanjem civilizacije...

Eto to vam je to - to vam je ta 2012...iz koje bismo trebali da naucimo puno toga i da postanemo mnogo bolja i duhovno i svesno uzdignutija i budnija civilizacija.

Ta-da..

Last edited by Voyager on Thu Feb 17, 2011 5:57 pm, edited 9 times in total.
preispitivac

Post by preispitivac »

Voyager wrote: Vidite, da vam objasne vasi naucnici, svaka supstancija ima nesto sto se zove LD50, odnosno smrtonosna doza.
Nisam jos cuo da je neko overio od aspirina(ne kazem da nije nikad, ali nisam cuo, ali poentiram ti) a za heroin su svi culi. Moze da se overi i ako pojedes kilo peska brate, kutijicu imalina, ili nitroglicerina na eks 2-3 casice, ali zamenjujes teze covek, nije u tome stvar. Nisam cuo ni da je neko ikad prodavao bulju zato sto je na aspirinu, za heroin jesam.
Voyager wrote:
Smrtonosna doza Metadona za nenaviknutog coveka tezine 75kg je 0.6mg/kg, odnosno nekih 45mg.
To je velika doza, uzimajuci u obzir da se za bol prosecne jacine daje 2.5mg, odnosno pola one tablete Heptanona od 5mg.

Smrtonosna doza Aspirina je oko 150mg/kg, odnosno za osobu tezine 75kg to je nekih 11.250mg, odnosno 11.25 grama.
Sto je zaista puno kada uzmete u obzir da je terapeutska analgeticka doza aspirina izmedju 300mg i 500mg dva puta dnevno, odnosno izmedju 600mg i 1.000mg dnevno - 0.6 do 1 gram.
Valjda je fora ostati ziv. Kako ces umreti,u ovom slucaju, je jebeno svejedno.
Jurim rep
Voyager

Post by Voyager »

Ne zamenjujem teze.
Niko nije overio od Aspirina jer Aspirin nema potencijal da se uzima rekreativno jer ne pruza nikakav rewarding osecaj.

Ono sto je bila poenta mog izlaganja je da opioidi nisu nista posebno toksicni i stetni i toliko zlokobni kako se pricalo do pre 10 godina dok rezultati nisu obelodanjeni.

Poenta je da je smrtonosna doza Metadona u srazmeri identicna smrtonosnoj dozi jednog obicnog Aspirina koji mozes da kupis maltene i na pijaci.
A u isto vreme, ako uzimas taj isti Aspirin nekoliko godina, jetra i bubrezi ce ti znacajno propatiti, dok ako isto toliko dugo budes uzimao Metadon koji je strogo kontrolisana i zabranjena supstancija, tvoj organizam nece propatiti ni blizu koliko od Aspirina.

Pa ipak, Aspirin je OTC, a Metadon/Morfin/Diamorfin/i sl. strogo kontrolisane i opasne i zle droge zbog kojih se krade, ubija, shire zarazne bolesti, unistavaju mladi zivoti i citave porodice.

Zasto je to tako ?
Zato sto te supstancije izazivaju "lepo" kada se uzmu ?
Mmmne...ne bih rekao...zaista ne bih.

Poenta je u tome da je odredjena grupa ljudi odgovorna za sva ova sranja koja se danas desavaju kao posledica konzumiranja droga, a ne droge.
Ta grupa ljudi je zbaranila droge i preuzela kontrolu nad njima i rastura ih i zaradjuje na njima, a u isto vreme pod parolom "War on Drugs" masi puni glavu onime sto oni zele da masa zna (sranjima) i takodje zaradjuju na beskorisnim lekovima za tretman zavisnosti od tih droga, koji su pride 10 puta otrovniji od saamih tih droga.

Covek uzima droge vec hiljadama godina, ali eto nekako se desilo da bas zadnjih 50 godina to postane jedan od glavnih civilizacijskih problema.

Moj omiljeni punk bend NOFX kaze u zadnjem refrenu pesme "Herojuana":

The only real drug problem is scoring real good drugs,
Haven't we learned our lesson ?
The corner store sells finer Scotch,
But who's got the uncut powder ?
We just want what is ours - dignity !
If GOD created plants and buds that I find and use,
Then who the fuck are you to judge me ?

Pa sam pokusao da vas nateram da razmislite kako se i zasto se to desilo ?

Ta-da..

Anabela11

Post by Anabela11 »

Poenta je da je smrtonosna doza Metadona u srazmeri identicna smrtonosnoj dozi jednog obicnog Aspirina koji mozes da kupis maltene i na pijaci.
A u isto vreme, ako uzimas taj isti Aspirin nekoliko godina, jetra i bubrezi ce ti znacajno propatiti, dok ako isto toliko dugo budes uzimao Metadon koji je strogo kontrolisana i zabranjena supstancija, tvoj organizam nece propatiti ni blizu koliko od Aspirina.
:shock:
Locked