fudo protiv cvijeca zla...

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

fudo

fudo protiv cvijeca zla...

Post by fudo »

Pre svega pozdrav svima,veoma mi je drago sto sam izGoogl-ao ovaj forum,nisam imao pojma da ovako nesto postoji na netu.Vec danima se vise puta dnevno logujem i citam Vase postove,pa rekoh mozda je vreme da i ja nesto napisem o sebi.Iako sam nocna ptica i tada imam najvise inspiracije,pokusacu da Vam se predstavim sada a kasnije cu dodavati jos podataka jer se u jednom cugu sigurno necu setiti svega.
Dakle,zovem se Miki,imam 34 godine i zivim na periferiji Beograda.Ovde sam se doselio iz jedne od vecih BG opstina pre deset godina kada mi se vise smucilo kompletno cimanje oko drogiranja i svega sto uz to ide.Ali da podjemo iz pocetka...poticem iz rasturenog braka,moji su se razveli kada sam imao cetiri godine i tada pocinje moje cimanje izmedju BG-a i periferije tj. izmedju dve porodice koje cu sto je krace moguce pokusati da opisem u sledecim redovima.Posto sam sudski pripao ocu jer je bio bolje materijalno situiran,otisao sam u BG da zivim u kuci sa njim,stricem,strinom,babom i dedom.Tu sam isao i u obdaniste a kasnije i u osnovnu skolu.To je bilo doba velike Yuge i njegovog velicanstva "crvenog pasosa" i ne prolazi mnogo kada otac provaljuje cari sitnog sverca te napusta drzavni posao i pocinje "da se ne izbija" iz raznih prvo evropskih,zatim i svetskih metropola.Ubrzo u to uvlaci i strica,a mojoj majci velikodusno pristaje da "me daje" vikendom i za raspuste.Sve to sa strane posmatra njegov otac,alkoholicar i kao istaknuti clan partije i tvrdokorni komunista se odrice i njega i strica,jer su sverceri najveci sljam i kriminalci za njega.Posto nije mogao da ih izbaci iz kuce,pokusava da uvede neku vrstu kucnog reda (citaj-vojnog,deda je bio gardijski major u licnoj pratnji Broza svojevremeno) i to tek izlazi na kompletno zlo.Da sada ne nabrajam sta se desavalo iz slucaja u slucaj,evo jednog koji bi mogao biti zanimljiv:njih dvojica sede u dnevnoj sobi i gledaju TV kada zazvoni telefon malo posle deset uvece i naravno,probudi dedu koji ulece u dnevnu sa repetiranim pistoljem i nisani svoje sinove,snaju,pa i mene i uz nevidjenu razmenu najgorih psovki (a kasnije i pesnicenja) se povlaci nazad u svoj deo kuce gde se posle pet minuta cuje cika i vriska jer je probudio babu i poceo da se izivljava na njoj.Stric se ubrzo umara od svega toga a posto je strina vec imala zicer za stan u svom preduzecu,ubrzavaju sve to i sele se.Ostajemo nas dvojica na spratu a u prizemlju kuce baba i deda koji,ne znam da li sam napomenuo,ne govore vise od petnaest godina!Verujte ili ne,nemam razloga da pricam bajke,ovde sam da otvorim dusu a ne mastu...Otac se vec nahvatao kesa,uz to neizbezno idu i ribe,a on jedva 26 godina,pun para,ali "sa obavezom".Odlucuje da se ne seli i neverovatnom manipulacijom uvaljuje me babi i dedi koji mi tada postaju i otac i majka i brat i sestra i drug i drugarica.Vec pocinje da se oseca dolazak '90-ih,dedina penzija sve manja,baba je i nema,otac placa sve racune,kupuje im lekove i namirnice i svoju slobodu.Pred sam polazak u osnovnu,otac i ja smo se vidjali uglavnom samo petkom,kada je dolazio da me ekspresno odbaci do majke,a onda nazad u zezanje...A kod majke su stvari tada stajale ovako:ona radi u drzavnoj firmi,baba u Cirihu vec vise od 20 godina,dize kredit na kredit a obe izdrzavaju ujaka i dedu,notorne alkoholicare i neradnike.Ujak je zbog alkohola dobio otkaz u firmi,deda nekako dogurao do penzije ali sve to ih ne krpi da imaju za dovoljno vinjaka,konjaka,loze i ostalih derivata.Ujak se zenio minimum 7-8 puta,ali je vezu uspevao da odrzi samo sa casom i flasom tako da je na svim ostalim frontovima pucao.Pucao uglavnom po svojoj sestri,mojoj majci,koju je lesio zbog svake sitnice dok smo deda i ja uglavnom bili nemocni zbog svojih godina bilo sta da preduzmemo...
fudo

Re: fudo protiv cvijeca zla...

Post by fudo »

Tada deda smislja genijalnu ideju da se domognu para-javice babi u Svajcarsku da digne stoti po redu kredit,jer su se navodno sredili,vise ne piju i zele da dignu sprat na kuci.Baba dize 30000CHF i salje ih,a zatim dolazi u iznenadnu posetu posle nekoliko meseci da vidi kako idu radovi na kuci...sta zatice i sta tada nastaje mozete samo zamisliti.I sve to u vreme letnjeg raspusta tako da sam prisustvovao bukvalno celom dogadjaju.Ova dvojica ne samo da su nastavili sa cirkanjem,vec su poceli i da se ozbiljno kockaju i na kraju ozbiljno i ostaju duzni i to veoma zajebanim ljudima.Vreme je za jos jedan babin kredit,ali i njen povratak.Deda je bio tu da uzme pare i da se iscupa iz dugova,ali je nije docekao na stanici kada se vratila za stalno jer je pobegao kod neke druge zene (!?) slicnih godina,da malo nju muze,a uz to je i drzala kafanu,tako da mu je upala sekira u med.Ujak je ozenio lokalnu kurvu i narkomanku i ucaurio se na svom spratu kuce.Jednom dana je otisao na ratiste,vratio se u zavojima posle par meseci jer je pijan pao sa BVP-a,ali je zato doneo 3,5kg plasticnog eksploziva i minirao kucu u kojoj smo u tom trenutku svi bili i trazio od babe da mu donese sve pare iz banke.Keva je pozvala miliciju koja ga je pokupila,razminirala kucu i drzala ga u zatvoru dva meseca a zatim ga pustili kuci uz uslov.I ovo je bio samo jedan od dogadjaja,bas kao iz price iz predhodne kuce,da ih ne bi' nabrajao sad sve.
U medjuvremenu,primecujem da mi je otac pri nasim susretima sve nervozniji a kada bih ga pitao sta mu je odgovor se zna-ma nista,nema veze.Istina je bila da je poceo zesce da cirka jer je uleteo u vezu sa 12 godina mladjom zenom koja takodje nije bila svetica.Na kraju su se i uzeli a kada sam iz tog braka dobio polusestru svet mi se okrenuo naopacke.Ja sam do tada vec postao drski momak koji je poceo od obe situacije da se ogradjuje sve cescim odlascima od kuce.Posto nikad nisam bio ni kafanski covek,niti sam voleo kafice,klubove,splavove i diskoteke,vreme sam provodio kod brata od strica koji je ziveo tri kuce od mene,kod devojaka ako bih tada bio u vezi ali uglavnom sam najvise vremena provodio na obalama reka Save i Dunava,pecajuci po nekada i sedam dana i sedam noci u cugu.Isao sam i dalje po Srbiji i tamo pecao na ostalim vodama.Osnovnu skolu sam zbog izostanaka jedva zavrsio,poceo kao vukovac a u osmom su mi poklanjali ocene,samo da odem.Srednju sam upisao u Zemunu prijemni sto posto tacan bez dana ucenja,a vec na prvom tromesecju od 15 predmeta imao 13 jedinica.Da skratim,tu sam ponavljao dva puta prvu godinu,izbacili me zbog izostanaka,zatim promenio jos dve skole redovno i jednu vanredno gde nisam dogurao dalje od tromesecja,tj. par ispita i aj' zdravo.Autoritete nisam podnosio nikada osim onih koje sam izaberem!Tako sam se i sam prijavio za vojsku i tu pronasao ljude koji su mi bili blizi od svih koje sam do tada sreo.Posto te ako si bez skole bace u pesadiju u neku vukojebinu,meni nisu mogli da se nacude u komisiji da sam u ono vreme besparice i sveopsteg ludila dosao sam da se prijavim,pa su me pitali gde bi voleo da idem,ali da budem umeren.Rekao sam im da volim pse i da bih za kerovodju,a oni su me poslali na karaulu,na granici sa Rumunijom i to na granicni prelaz,tj. sluzio sam vojsku maltene u fri-sopu!Kerovodja nisam postao samo zato sto sam se pokazao kao talenat u gadjanje tako da su mi umesto nemackog ovcara uvalili snajper u ruke i poslali na obuku za snajperistu.Vojska mi je bilo najlepse doba u zivotu,izuzev trenutaka pored zabacenih stapova kraj reke.Nas 15 je bilo na karauli,bili smo kao braca,delili sve pa i travu koju je u pocetku donosio jedan Nislija,a zatim i meni malopre pomenuti burazer.To nismo dozivljavali kao nesto vazno i obavezno.Kad ima duvalo se,kad ne,nema veze.Ja sam se casno razduzio u julu '96-te,bez dana zatvora,bez ijedne opomene niti jednog "iskukanog" dana odsustva.Nisam hteo da idem kuci,a redovno sam proveo sa jednom od povremenih devojaka i na pecanju.Spavao sam u kuci u BG.Samo da napomenem,otac mi nije bio na zakletvi jer je furao sa macehom po Kanarskim ostrvima,vec je poslao strica da doveze kevu i to sve organizuje.Vec tada sam video da je strica alkohol gadno naceo,a 2000-e je i umro od drugog infarkta u jednom danu,kako je obdukcija rekla,u krvi je imao nevidjeno alkohola.
fudo

Post by fudo »

Po povratku iz vojske intenziviram druzenje sa bratom,sedimo po ceo dan i noc kod njega kuci,odlazio sam na pecanje samo kad bi njemu dolazila devojka.Kod keve sam odlazio povremeno jer se situacija non stop pogorsavala,a posto sam izrastao u coveka od 1,79m i 120kg,ujak je nakon prvog mog povisenog tona ustuknuo i mojoj majci vise nije ni u prolazu nista dobacio,cak nije smeo ni da se javi.Ovde da razjasnimo jednu stvar.Ne zna mnogo ljudi moju pricu,pogotovo ne celu,ali na ovaj deo svi odreda odreaguju sa "uh,brate,sto mu nisi tad kicmu slomio,ja bi ga ubio,itd...".Za sebe mogu da kazem da nisam konfliktna licnost,pogotovo ne nasilna,ponajmanje kriminalna ili sl..Potukao sam se par puta u zivotu,ali samo u krajnjoj nuzdi,nikada na moju inicijativu.Mislim da sve u zivotu moze da se sredi pricom,razgovorom i dogovorom,a oni koji su bas zeleli da me cimaju upoznali bi me onako kako nikada nisu ni mogli da predpostave kakav mogu biti.
Elem,u svom tom silnom sedenju kod brata,duvanje vutre smo uveli kao svakodnevnu praksu pa je njega na kraju i devojka ostavila,bas par dana pre nego sto ce mu majka umreti (i on je bio iz rasturenog braka,sa caletom najgorim alkoholicarom u svoj ovoj plejadi likova koje sam pomenuo,ali sa njim nisam imao dodirnih tacaka...),a od koje mu je ostao stan koji je on prodao u roku od nekoliko nedelja.Kupili smo najskuplji i najveci TV koji se tada mogao naci,konzolu i gomilu igrica i nekoliko kg vutre i zabili kod njega u odvojeni deo kuce gde je ziveo.Picili smo tako neko vreme,on nam je obojici kupio po odlican auto,obukao nas komplet od glave do pete i napravio od nas savrsene mete za "dobrocudne" ljude koji vide dvojicu mladih ljudi sa puno love.Nisamo samo trosili,i zaradjivali smo svercom mobilnih telefona koji su tada tek poceli da se pojavljuju kod nas iz Grcke,a zatim i preprodajom automobila.Neverovatno koliko nas je u jednom trenutku krenulo,imali smo duple pare od vrednosti stana,uz sve sto smo tada pokupovali!Resili smo da otvorimo butik zenske obuce i garderobe,kda je jedan dan burazer otisao na novi beograd,"da pogleda od orataka neki auto"...Vratio se sutradan uvece,vidno izmenjen i umno i u licu i poceo sa pricom...rekao je da je stvarno otisao da pogleda nekog BMW-a,da je odlucio da ga uzme i da se popeo u stan kod momka koji ga je prodavao da srede papire i izbroje kes.Onako usput,ovaj je video da je buraz nafatiran,verovatno se ovaj i izleteo nesto za vutru,tako da ga je ovaj inace prekaljeni diler vec posle pola sata otvoreo ponudio kvoterom dopa.Burazer je uzeo.Ovde bi i mogla da stavi i tacka na sve ovo pisanje jer svi znamo kakav je sunovrat u najavi,ali neka procitaju oni koji se dvoume i oni mladji,sve ono sto sledi...
Sve u svemu,burazer dolazi kuci sa desetkom dopa,zove me na mob. da HITNO dodjem.Ja dolecem on mi baca u tri recenice kako se oseca,ja bez sekunde razmisljanja rolam novcanicu od 10DEM,vucem crtu dopa sa lakiranog stola i odvlacim sebe tamo gde ne bih odvukao ni najgoreg neprijatelja.Ja,koji nikada osim trave nisam nista drugo ni imao zelju da pogledam a kamoli nesto drugo...ja,koji bensedin u zivotu nisam popio,koji ne znam ni kako izgleda LSD niti tableta ekstazija,niti me zanima,ej!Ja tek tako da uzmem HEROIN?Neka teziste price bude bas ovde...zasto?kako?Mislim,jeste osecaj hiljadu puta jaci od najjaceg orgazma,ali ipak,otkud ja u ovoj prici bre odjednom?sta mi bi,ili bolje sta me nateralo?
Nastavak price je klasika,sve sto smo napravili sjebali smo na gudru,negde u medjuvremenu sam se ja pomirio sa mojom prvom ljubavi,koja se u moj zivot vratila navucena na dop!Mislim,dajte,ma koje su sanse bile...Kada smo sve potrosili,navuceni strava i uzas,prodali smo sve sto smo imali i jednog dana u stanu koji sam iznajmio da zivim sa tom devojkom,upadamo u krizu sve troje...okrecemo par telefona ali stvar se vec procula,uspevamo da pozajmimo neku lovu ali to je samo krpljenje na par dana.Burazer se vraca kuci,pravi "fantomku" i uspeva sa laznjakom pistoljem da odradi dve trafike,na trecoj vec pada.Zatvor dve godine,izlazak,jos malo mucenja i finale 2005-e,over,nasli smo ga posle skoro dva dana.Jedva su ga otkocili da ga strpaju u mrtvacki auto.
Ja i devojka se skidamo na suvo,sa prvim atomima snage zovem svoje i govorim im sta se desava.Svi izbezumljeni,dok sam se dozvao bio sam u Drajzerovoj na poluintenzivnoj.Devojka se vraca svojima.Razlaz definitivan.U Drajzerovoj me leci jedna niza doktorka crne kose i krupnih ociju,sada da me ubijete ne mogu imena da joj se setim...kasnije prelazim kod dr.Sataric,gde ispunjavam uslov da budem deo eksperimentalnog programa dr.Popovica,koji smo zvali Grupa.Video sam i da se njegovo ime ovde po forumu pominje.Sto se Grupe tice,isao sam sa ocem koji mi je stalno prebacivao kako tu gubi vreme umesto da zaradjuje,itd,ulazi u konflikte sa timom (dr.Misa,dr.Sataric i dr.Popovic) i generalno na njihove sugestije da bi on i te kako mogao biti uzrok mog ponasanja kontrira,svadja se a na kraju pocinje i da ne dolazi.Ja sam tada presao da zivim kod majke,gde sam dane provodio na obali Save stalno se iscudjujuci sta se to,do vraga,meni desilo za par godina?Grupa jednog dana kako je pocela tako se i zavrsila,zvanicno zbog bombardovanja,nezvanicno ko zna zasto.Bilo kako bilo,dr.Popovic je mogao tu da odigra malo i na stranu pacijenata,a ne da iskoristi prvu priliku i prekine ceo program.Mnoge je rane raskopao i umove uzburkao da bi ih tako surovo odjednom ostavio na cedilu!To je moje misljenje i iskustvo ko se slaze-slaze se...
fudo

Post by fudo »

Ja sam se u medjuvremenu zblizio sa roditeljima,koji su u medjuvremenu ostarili i usporili malo,pa smo za dosta stvari nasli zajednicki jezik.Nakon sto sam otisao do zvezda i udario u dno,bavio sam se raznim stvarima,od raznosenja pice do rada kao vojnik po ugovoru,na kraju i kod oca u preduzecu,gde ipak nisam ostao dugo,jer cim nas dvojica provedemo duze od pola sata u istoj prostoriji dolazi do konflikta...u nekom medjusobnom dogovoru oko raspodele babine i dedine kuce za koju se dobilo dosta kesa,ja kupujem kucu ovde na obali Save,na pet minuta peske od majke.Nema smisla da se trtimo ja i zena sa njom i ocuhom.Da,tako je,u medjuvremenu sam se ozenio predivnom zenom koja me gleda kao malo vode na dlanu.Zna za problem koji sam imao,cak imamo dogovor da mi svaki treci dan daje nemexin,cisto da budemo mirni oboje.Za deset godina sam imao nekoliko recidiva od po dva ili tri dana maksimalno,i vec bi mi se smucio i dop i ja sam sebi sto sam poklekao opet.Da ne pominjem da mi uopste ne cini ono sto od njega ocekujem,samo me u nervozu baca,tako da ga batalim odmah...sada sam cist godinu dana,prethodni recidiv je bio dva dana,dva smrkanja,nervoza i cao!Kao i ostalih predhodnih par puta...
Ostaje i stalno se provlaci pitanje zasto posezem za tim bez ikakvog povoda?Da li mu je "kod" toliko jak?Da li cu nekada pokleknuti zesce?Ne zelim da pokvarim ovo sto sada imam!
Bio sam malo opsirniji,izvinjavam se na tome i hvala Vam sto ste izdvojili vremena da procitate ovo.Pokusao sam da prebacim pricu ne na drogiranje vec sta do toga dovodi i sta sa njim odlazi,sta se desava na kraju i koliko je moguca resocijalizacija.Akcenat neka bude na zadnja dva reda koja sam napisao...
Anabela11

Post by Anabela11 »

I...
fudo

Post by fudo »

I...ne mislim da sam izlecen,naravno,mora stvarno dugo proci vremena u apstinenciji,ali SVAKAKO vreme radi za mene i SVAKAKO je izleciva bolest zavisnosti i opsednutosti!
Anabela11

Post by Anabela11 »

izvini u isto vreme smo izgleda pisali ti pretposlednji post a ja moj ...
klara60

Post by klara60 »

Fudo,
voljela bih da i ti budes jedan od primjera da je narkomanija izlijeciva bolest tj.da se moze uspjesno pobjediti to zlo i iskreno se nadam da ces to i biti! :smt023
Pozdrav
nanii

Post by nanii »

Uh brateeeeeeeeeeeee pa to tvoje djetinjstvo kao da je Kusturica izrežirao...............................
Ili Srđan Dragojević.fakat film da snimiš....Imala sam i ja brdo takvih nekih situacija u životu
Elem,drago mi je da si o.k.welcome
stani iza onoga u šta vjeruješ,čak i ako to znači da ćeš morati da stojiš sam
fudo

Post by fudo »

Hvala na recima podrske,zelim i ja Vama da izdrzite i budete ok!Jeste,svasta se desavalo,dok sam pisao setio sam se jos mali milion neverovatnih situacija i jos neverovatnijih spletova dogadjaja i likova.Kakav Kusturica i Dragojevic,treba da odem u Venecuelu i prodam scenario za telenovelu!Malo sale nije na odmet...napisao sam neke za koje mislim da ce drasticno zvucati upravo zbog onih mladjih,sa "manjim stazom" u svemu ovome,da ih klepi svaka teska rec,da vide da je svakom svoja muka najveca,da uvek ima i boljih i gorih slucajeva i da se bore za zivot i pobedu nad ovim zlom koje je nista drugo vec smrt na rate...Ne zelim ni najmanje da zvucim nadobudno,ali uzimam sebe za primer.Ne mislim da sam izlecen,ali svakako mislim da se vise nego uspesno borim sa ovim,pre svega verujem sebi i u sebe i necu se povuci dok ne nadjem odgovore na neka pitanja!Uvek cu imati snage da se borim protiv ovog pakla,na ovaj ili onaj nacin!Verujte u sebe,to je jedina,najveca i nepobediva snaga!
Post Reply