Pon. ili utorak...
Lepe vesti. Samo napred!!!
Motivacione grupe za bolnicko lecenje
Moderator: sanela
Re: Motivacione grupe za bolnicko lecenje
Covek koji ne nosi sat, dobro zna da postuje vreme...
sanela wrote:Ovo je zato, jer se svako može predstaviti kao brat/sestra/otac/majka. Oni ne mogu znati 100% s kim razgovaraju, a moraju poštovati tajnost podataka o tome ko je na liječenju. A ako tvog saradnika vide samo jednom ne mogu s njim održavati i telefonski kontakt, jer ga zapravo ne poznaju. U suštini, to je radi zaštite pacijenata.Zoey wrote:
-zvanje bolnice na fix.tel.da se raspituje neko o stanju pacijenta je takodje zabranjeno. Ne mozes svog rodjaka ili prijatelja cuti ni telefonom, NITI bilo ko od nih, pa ni porodice moze da nazove doktora da upita za vase stanje i napredak....-ovo je tesko sranje).
I ja sam to shvatila kao potpuno logicno, ali to ne znaci da mi nije krivo.....

Standing On The Edge,Flirting With Disaster
x
Last edited by Voyager on Sat Feb 04, 2012 1:16 am, edited 1 time in total.
Peti dan:
Opet niko nije kasnio niti odustao. Danas je bio onaj presudni dan da li i ko ulazi u bolnicu u ponedeljak a ko u utorak. Dosla sam ranije, osecala mucninu u stomaku itd.-tipican napad anksioznosti-bojala sam se da necu uci u ponedeljak, a pojma nisam imala koji su kriterijumi.
Psiholog je pocela sastanak ispisujuci nasa imena na tabli i rekla da svako ponaosob mora da kaze, tj.izabere,tj.predlozi 2 osobe iz grupe za koje smatra da treba da udju u ponedeljak. Ovi koji ne budu izglasani ce u utorak.
Tek tad mi bi lose.
Ali ajde.
Prvo, rece ona, postoji unutrasnja i spoljasnja motivacija. "Glasaci" ce morati da zanemare spoljasnju motivaciju (npr,da navedu razlog jer neko ima decu, izgleda da su deca nebitna, mamu im jebem, pardon)i da za one za koje glasaju iskljucivo kazu sta je na njih ostavilo najjaci utisak u nasim pricama (kojih je bilo premalo), a iz ugla unutrasnje motivacije, da uprostim, glasaci ce morati da odaberu 2 osobe koje ce uci u ponedeljak na osnovu njihovog dozivljaja motivisanosti tih osoba i da obrazloze svoj izbor
Prvi glasao za mene.drugi, pa i treci, dakle SVI su smatrali da sam najmotivisanija iako su i oni isto, i sve glasove sam dobila ja. Sama za sebe nisam mogla glasati.
Eto, to su najlepse vesti na svetu za mene, pocecu nov zivot od ponedeljka, dopefree, bicu KONACNO ona osoba kakva sam bila i kakva mogu da budem! Jeeeeeeeeeeej!
Izglasali smo jos jednog lika, po meni "pogresnog" za ponedeljak, jer je bio jedan koji je takodje jako zeleo taj ponedeljak, ali posto je cutljiv i povucen, niko osim mene nije ostvario komunikaciju sa njim i ja sam bila jedina koja mu je dala glas. Nedovoljno. Ali, ok, tu je utorak.
sastanak se tu zavrsio, ja u ponedeljak dolazim na prijem u 10h, treba poneti uput za hospitalizaciju, rezultate testa na Hiv i Hcv i knjizicu. Prvo ide nekakvo potpisivanje papira pa onda krevet.
To je, ljudi moji to.
Nadam se da ce ova tema pomoci onima koji se odluce na bolnicko lecenje, jer ce kroz sve ovo morati proci, a ja sam pokusala sto detaljnije, jer znam kako je to kada bukvalno nista ne znas o bolnickom lecenju i svaka info.ti je zlata vredna.
Pozelite mi srecu! Cucemo se opet malo preko vikenda, ali sledeci put nakon neke 4 nedelje cete "imati posla" za zdravom zenom
Opet niko nije kasnio niti odustao. Danas je bio onaj presudni dan da li i ko ulazi u bolnicu u ponedeljak a ko u utorak. Dosla sam ranije, osecala mucninu u stomaku itd.-tipican napad anksioznosti-bojala sam se da necu uci u ponedeljak, a pojma nisam imala koji su kriterijumi.
Psiholog je pocela sastanak ispisujuci nasa imena na tabli i rekla da svako ponaosob mora da kaze, tj.izabere,tj.predlozi 2 osobe iz grupe za koje smatra da treba da udju u ponedeljak. Ovi koji ne budu izglasani ce u utorak.
Tek tad mi bi lose.
Ali ajde.
Prvo, rece ona, postoji unutrasnja i spoljasnja motivacija. "Glasaci" ce morati da zanemare spoljasnju motivaciju (npr,da navedu razlog jer neko ima decu, izgleda da su deca nebitna, mamu im jebem, pardon)i da za one za koje glasaju iskljucivo kazu sta je na njih ostavilo najjaci utisak u nasim pricama (kojih je bilo premalo), a iz ugla unutrasnje motivacije, da uprostim, glasaci ce morati da odaberu 2 osobe koje ce uci u ponedeljak na osnovu njihovog dozivljaja motivisanosti tih osoba i da obrazloze svoj izbor
Prvi glasao za mene.drugi, pa i treci, dakle SVI su smatrali da sam najmotivisanija iako su i oni isto, i sve glasove sam dobila ja. Sama za sebe nisam mogla glasati.
Eto, to su najlepse vesti na svetu za mene, pocecu nov zivot od ponedeljka, dopefree, bicu KONACNO ona osoba kakva sam bila i kakva mogu da budem! Jeeeeeeeeeeej!

Izglasali smo jos jednog lika, po meni "pogresnog" za ponedeljak, jer je bio jedan koji je takodje jako zeleo taj ponedeljak, ali posto je cutljiv i povucen, niko osim mene nije ostvario komunikaciju sa njim i ja sam bila jedina koja mu je dala glas. Nedovoljno. Ali, ok, tu je utorak.
sastanak se tu zavrsio, ja u ponedeljak dolazim na prijem u 10h, treba poneti uput za hospitalizaciju, rezultate testa na Hiv i Hcv i knjizicu. Prvo ide nekakvo potpisivanje papira pa onda krevet.
To je, ljudi moji to.
Nadam se da ce ova tema pomoci onima koji se odluce na bolnicko lecenje, jer ce kroz sve ovo morati proci, a ja sam pokusala sto detaljnije, jer znam kako je to kada bukvalno nista ne znas o bolnickom lecenju i svaka info.ti je zlata vredna.
Pozelite mi srecu! Cucemo se opet malo preko vikenda, ali sledeci put nakon neke 4 nedelje cete "imati posla" za zdravom zenom

x
Last edited by Voyager on Sat Feb 04, 2012 1:16 am, edited 1 time in total.
Voyager wrote:
No samo mala ispravka, jer neke stvari moras pazljivo da klasifikujes u svom bicu i da ih pravilno identifikujes, to je neophodno za sve ovo sto ti se desava.
Od ponedeljka ne pocinje tvoj novi zivot, niti ista od toga - u ponedeljak krece tvoj prvi ozbiljniji pokusaj tranzicije iz stanja i frekvencije na kojoj si, u stanje, odnosno na frekvenciju na kojoj bi ti zelela da funkcionises.
Najdrazi moj,
Moguce da si me pogresno razumeo ili se ja, ovako blentava i pogubljena zbog ovolike euforije nisam dobro izrazila......sta god, time sam mislila reci da je ponedeljak za mene sam po sebi NOVI zivot jer do sad nisam ni pomisljala da se bolnicki lecim niti da trazim strucnu pomoc bilo koje vrste, dakle za mene je sam ulazak prekosutra pocetak novog zivota jer znam da cu tamo nakon 4 nedelje izaci kao NOVA ZENA.
Naravno da tek tada, kada budem cista i izadjem ZAISTA poceti moj novi zivot, ali cim sam usla i to SAMA, bez da me iko usloljava, ucenjuje, vodi za ruku prisilno, a ne zaboravimo da ni od bliznjih nemam nikakvu podrsku niti ih interesuje moj ponedeljak-to je vec nesto sto mozemo nazvati novim zivotom. Sve sto mi se bude desavalo u bolnici ce biti novi zivot, ali sve...uostalom znam da to znas i sam.
Zamisli, jebote, svaki dan juris dop, cekicas dilera nekog skrnavog od koga zavisis i jos dok sedis tamo trpis i hladnocu i toplotu da ga docekas i cekaces i pola dana samo da dodje, i uprkos tome, dok ga tako cekam, gadim se sama sebi kako sam se dovela u tu situaciju i kako sam zavisna od dobre volje tog istog dilera kome se fucka za mene, sto puta sam se gadila sebi dok cekam jer sam ja inace tip slobodne i nezavisne licnosti, a pretvorih se u sustu suprotnost tome, izgubih slobodu......
Rasplinula sam se, znam, ali sve sto ce se desiti u ponedeljak ce biti NOVI zivot u odnosu na sve ovo i jos mnogo toga sto sam kao narkoman radila. Radujem se svakom danu tamo ma kakvi oni bili-bice bolji od svega do sad. Zato sam rekla novi zivot u ponedeljak.
Ono POSLE je tek pravi novi zivot koji cu morati da negujem, nadogradjujem i cuvam. Recidivi su negde i "ocekivani" (kazu doktori a i svi ostali), ali ja ne znam....znam da svi to kazu, znam da verovatno i veruju u to, ali ja cu uciniti SVE da do njega nikad ne doje. Ne mozemo to sada znati, ali za pocetak je dovoljno verovati u to i raditi na tome. Trud se racuna.
Hvala na lepim zeljama, odmah da znas da ocekujem tvoju podrsku i kad izadjem a tamo se moramo videti. Znam ja da ces ti sa svojim vezama to da sredis

Ali odmah da te upozorim da sigurno necu izgledati onako kakvu si me zadnji put video

Grlim te!
SLOBODA ILI NIŠTAZoey wrote: izgubih slobodu......
Covek koji ne nosi sat, dobro zna da postuje vreme...
winston85 wrote:SLOBODA ILI NIŠTAZoey wrote: izgubih slobodu......
Bas tako! to je, izmedju ostalih bio i moj najveci motiv-konacno cu biti slobodna! Ne mogu da verujem da se uopste sada toliko radujem tome kada je toceo moj zivot (pre ovoga)bio imperativ, nesto sto se podrazumeva...........jebeni zavisnici, odvratna stvorenja, polu-ljudi...uhhh, kako se gadim samasebi zbog svega sto mi je zavisnost donela........

x
Last edited by Voyager on Sat Feb 04, 2012 1:15 am, edited 1 time in total.
Voyager wrote:Sto zavisnici polu-ljudi pobogu Zoey ???
Je li sam ja polu-covek ? (doduse mozda i jesam, lol).
Ne zajebavaj, naravno da smo polu-ljudi (figurativno receno) kad smo se izmenili, postali zavisnicke licnosti, postali spremni da radimo i ono sto bi se ranije zakleli da ne bi ni da nam zivot od toga zavisi itd....ima boljih i losijih ljudi, mi smo postali oni losi, za mene to nije covek, vec poola coveka...pritom govorim samo o zavisnicima.
A i sta se ti bunis kad ti vise nisi zavisnik?!