Mišljenje/iskustvo o metadonskom održavanju
Moderator: sanela
Re: Heroinska deca
I na zapadu nije raj,kad su narkomani u pitanju...Isto te gledaju sa gadjenjem,zadnje si govno,nemas prava.Sve te servirane price ,u stvarnosti su skroz drugacije.
Fickt Euch,Ihr Mistgeburten....
To kako me gledaju to mi je najmanja briga, zabole me kako me ko gleda daj lekove pa da se rastajemo pa me gledaj kako hoces. Sta je drugacije gledao sam lika koji je okio pola godine i manje ako gledamo svaki dan radio heroin i zaglavio zatvor u Amsterdamu. Ko zna koliko je meseci proveo tamo na Metadonu i isporucili su ga u CZ gde je popio Metadonsku krizu nije znao sta ga je snaslo. Nisu imali razumevanje nizasta., Takvih slucajeva je bezbroj po Evropi od ljudi koji nisu hteli da se vrate iz Italije gde su godinama bili na Metu da bi zavrsili po Srbiji jureci Trodone, iz\bacujuci ih iz ordinacija i nastavljajuci sa onim sto su prestali godinama pre toga tj drogiranjem. U pitanju su lopovi prvog stepena koji nanose ne stetu nego su opasnost po drustvio u pravom smislu te reci. Ali kod nas najvecem unistenju zemlje doprinose stacionari i crkve koje su protiv Metadona. Nijuedan zavisnik sam ne unisti toliiko posto je do skoro od takvih zavililo sta ce hiljade i hiljade da urade. A nisu radili lepe stvari.
Mnogim pacijentima apstinencija pomocu Metaodna uopste nije laka.
Lakse je sna Morfinu.
Ali kada je Metaodn u pitanju, ima negativnih strana i nisu sve knjige, niti ja ovde to potenciram.
Ali zar se nije i previse pricalo o negativnim stranama Metadonskog odrzavanja, zar mnogi ne znaju i previse negativnih informacija o Metadonskom odrzavanju, mnoge od tih cak nisu ni tace jer su izvedene iz nepreciznih iskustava ili jednostavno prepricane, odnosno iz usta repeater-a.
Ima negativnih strana, Metaodn deluje na mnoge ljude dosta sedativno, ume da izazove bezvoljnost, apatiju, cak kod nekih i depresiju, eto ja recimo ne mogu samo Metaodn, moram da dodam malu dozu nekog amfetaminskog stimulansa ili jednostavno imam problem.
Metaodn nikako nije smao legalni Heroin, nikako nije idealan, pa nije cka ni Morfin, cak i on ima svoje neke negativne strane, kako za koga.
Svi ovde znamo da su nekima Metaodn i Morfin i Buprenorfin spasili zivot, dok su nekima zagorcali isti.
To je tako...ovo je tek pocetak 21. veka, jos smo u prvim stadijumima naprednog razvitka.
Ta-da..
.::VOYAGER::.
Lakse je sna Morfinu.
Ali kada je Metaodn u pitanju, ima negativnih strana i nisu sve knjige, niti ja ovde to potenciram.
Ali zar se nije i previse pricalo o negativnim stranama Metadonskog odrzavanja, zar mnogi ne znaju i previse negativnih informacija o Metadonskom odrzavanju, mnoge od tih cak nisu ni tace jer su izvedene iz nepreciznih iskustava ili jednostavno prepricane, odnosno iz usta repeater-a.
Ima negativnih strana, Metaodn deluje na mnoge ljude dosta sedativno, ume da izazove bezvoljnost, apatiju, cak kod nekih i depresiju, eto ja recimo ne mogu samo Metaodn, moram da dodam malu dozu nekog amfetaminskog stimulansa ili jednostavno imam problem.
Metaodn nikako nije smao legalni Heroin, nikako nije idealan, pa nije cka ni Morfin, cak i on ima svoje neke negativne strane, kako za koga.
Svi ovde znamo da su nekima Metaodn i Morfin i Buprenorfin spasili zivot, dok su nekima zagorcali isti.
To je tako...ovo je tek pocetak 21. veka, jos smo u prvim stadijumima naprednog razvitka.
Ta-da..
- SuperSynthetic
Ja mislim da se ovde radi o borbi za trziste. Metadonci bi hteli trziste samo za sebe, a vernici obrnuto. Otprilike su na istom pravcu, samo su im smerovi suprotni. Promenite pravac. Pravaca je bezbroj.
...narkomanija ce prestati kad prestanemo misliti o njoj...kakve su ti misli takva su ti dela...uci Spanski...ili Svahili...svejedno...ne misli na gudru...mozda Grcki...avrio!...
p.s ja se generalno slazem sa totorinom...to je to...svako ima pravo na svoj izbor i odluku...zadatak drzave je da svakom omoguci da bira...da svakome da civilizacijsku sansu...doctor Voya je vec misterija...zamislite samo svet gde bi svi bili kao on...Kafka choveche...cista hemija...da li bi se u tom njegovom svetu ljudi karali uopste?...kako bi to izgledalo?...da li bi svi samo stondirali ili kako?...kako bi se odvijala privreda?...sta bi se desilo sa radnicima i seljacima?...aj Voyo objasni mi pls...vrlo rado bih da napisem pricu na tu temu...
...izvini Sanela...
...narkomanija ce prestati kad prestanemo misliti o njoj...kakve su ti misli takva su ti dela...uci Spanski...ili Svahili...svejedno...ne misli na gudru...mozda Grcki...avrio!...
p.s ja se generalno slazem sa totorinom...to je to...svako ima pravo na svoj izbor i odluku...zadatak drzave je da svakom omoguci da bira...da svakome da civilizacijsku sansu...doctor Voya je vec misterija...zamislite samo svet gde bi svi bili kao on...Kafka choveche...cista hemija...da li bi se u tom njegovom svetu ljudi karali uopste?...kako bi to izgledalo?...da li bi svi samo stondirali ili kako?...kako bi se odvijala privreda?...sta bi se desilo sa radnicima i seljacima?...aj Voyo objasni mi pls...vrlo rado bih da napisem pricu na tu temu...
...izvini Sanela...
-He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man-
Covek bez Vere pati a da mozda to i ne zna.
sva sreca ne spadam ni u jednu kategorijuSuperSynthetic wrote:Ja mislim da se ovde radi o borbi za trziste. Metadonci bi hteli trziste samo za sebe, a vernici obrnuto. .
sloboda bre

- SuperSynthetic
Vidi Voyo. Ovako: Drzava je donela odluku da iseli NS npr. i da ga potom naseli zavisnicima. Jednostavno da razdvoji ciljne grupe. Svi zavisnici i njima slicni entuzijasti na gomilu. U gradu sve ostaje. Apoteke, fabrike, itd. Jedni odlaze, drugi dolaze.
Dakle Dr. Voyager preuzima grad i sada kao prvo mora da napise jedan proglas za ekipu koja pristize u isti.
Izvoli Doctore. Samo proglas pls.
Dakle Dr. Voyager preuzima grad i sada kao prvo mora da napise jedan proglas za ekipu koja pristize u isti.
Izvoli Doctore. Samo proglas pls.
Ako cemo da raspredamo o biznisu, vodjenju poslovne ekonomije i strateskim planovima razvoja, to mozemo na nekom drugom forumu, mogu ti dati neke poprilicno dobre fore.
Ne...moj svet nije Kafka...moj svet je potpuna i totalna suprotnost od Orvelove.
Toliko...
Ta-da..
Ne...moj svet nije Kafka...moj svet je potpuna i totalna suprotnost od Orvelove.
Toliko...
Ta-da..
- SuperSynthetic
...mašte...mašte malo doctore...mašta je glavna hemija u mozgu...
- simon_says
svaka cast,skidam kapu,napisao sve kako treba,realno.SuperSynthetic wrote: Istina je negde izmedju najgrdjeg i najboljeg ugla gledanja na dati problem.
pozdrav
ANONYMOUS does not forgive
Vrlo lijepo sročeno i objašnjeno.SuperSynthetic wrote:Napredak je naravno sa heroina preci na metadon. Takodje je napredak narkomaniju zameniti verom u Boga. Ne znam cemu rasprava?
Sta znaci izleciti se? Da li je to moguce? Hm...ne znam bas tacno. Vlada uverenje da nije. Bio sam na metadonskom odrzavanju 3 godine. Bio sam cist u NA programu 16 meseci. Da li sam izlecen? Nisam. Svaki dan moram da se borim da bih ostao cist. Kada ce to proci? Nikad ili onoga trena kada budem prestao da mislim o drogi i o drugim stvarima kao da su droga. O pickama, automobilima, internetu, Bogu, ljudima.
Jebes ali ne po svaku cenu. Vozis se autobusom. Ne krades golfove. Ne blejis ceo dan na compu sa virtuelnom ekipom. Pomolis se Bogu ponekad. Ne nerviras druge sa pricom da ce im Bog sve dati samo ako veruju. I jednostavno se potrudis da ljude ne mrzis eto tek tako sto te nerviraju.
Imas svoj stav prema stvarima. Ne prihvates bilo sta samo da bi i ti bio prihvacen. Boris se za svoja uverenja i stavove. I naravno ne uzimas droge posto i ne mislis na njih. End of story.
Čestitke autoru.
Nadodao bih samo,da je liječenje,izliječenje,zaliječenje narkomanije,samo djelimično definira tematiku ostavljanja i života bez droge.
Narkomanija je puno složenija nego ijedna bolest,tj. mislim da je narkomanija samo dijelom bolest,više je kao neko stanje,način života...
I zato liječenje se ne svodi samo na pijenje terapije,ni na rehabilitaciju(u komuni npr.).Ima puno toga s čim se čovjek treba pozabavit.
Ja sebe smatram zaliječenim,ne uzimam nikakav supstitut,ni blokator.Trudim se da živim drukčije nego prije,s drugim prioritetima.
Svjestan sam da si neke stvari ne mogu dopustiti,tipa,provodit vrijeme s ljudima koji imaju veze s drogom,čak ni pomislit na "počastit se samo jednom".
Nije lako,nakon godina i godina up&down-ova uzrokovanim razno raznim drogama(heroinom najviše),čini mi se,da mi je najteže(a vjerujem i većini apstinenata),"naviknuti" mozak na normalno funkcioniranje bez tih up&down-ova.
A opet,nema tog flash-a koji može zamijeniti kad mi se moja mala princeza nasmije,ili me pogleda s onim svojim okicama...
Zbog toga se isplati...