x

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

toto-rina

Re: KAKO doci do supstitucione terapije??? HITNO!!!

Post by toto-rina »

Prvo Metadon HITNO. Pa pitam jel resila gospodjica da bas bude Metadon???
Kako da ne zna ona sta hoce. Tu nema govora nikakvog. Ja poceo da se brinem kako li ce dobiti lek,
samo sto nisam ispsovao lekare i...
Taj tvoj decko je bas bezobrazan. Koliko vidim ni malo ne ispunjava svoje obaveze prema tebi.
Ti si pobesnela skroz. :)
Drago mi je ipak sto neces biti zarobljenik mada su tako vece sanse da bi se izvukla.
Ali na tebi je da nas ubedis koliko ti je do lecenja. Ako sada ne iosfuras llecenje do kraja mozda sledeci put
Meetadon odradi posao kako treba.
Voyager

Post by Voyager »

x
Last edited by Voyager on Sat Feb 04, 2012 1:19 am, edited 1 time in total.
anfakabl

Post by anfakabl »

Mislim da antidepresivi nisu lek za "nas". Pri tome mislim na narkomane kojima se depresija javlja kao posledica zloupotrebe opijata. Treba pustiti mozak da se sam oporavi od zlostavljanja, veruj mi, proći će i bedare i suicidalne misli. Samo treba strpljenja.
Rivotril je jedini lek koji sam koristila prilikom skidanja (osim ganje) i jako mi je prijao, jer sam se osećala dobro i nakon buđenja, tačno sam osećala pozitivne efekte. Prestala sam ga uzimati kada sam ukapirala da sam relativno ok, nisam želela ponovo otrov u sebi.
Voyager ti je dobro rekao, potrudi se da izguraš. a ako zglajzaš na putu oporavka, nije tragedija. Dešava se, ali i ne mora, zavisi koliko su ti oštećeni receptori i kolika ti je želja za normalnim životom.
all that I want is to play
Dreamer

Post by Dreamer »

.
Last edited by Dreamer on Sun Jan 01, 2012 2:58 am, edited 1 time in total.
Standing On The Edge,Flirting With Disaster
Dreamer

Post by Dreamer »

.
Last edited by Dreamer on Sun Jan 01, 2012 2:59 am, edited 1 time in total.
anfakabl

Post by anfakabl »

a gle, pa normalno da su se navukli na Rivotril ako su ga duže koristili. Ja sam ga upotrebljavala najviše mesec dana, nikakve posledice nisam osetila.
Nisam doktor, ali na tvom mestu ne bih uzimala i bens i Rivotril. Nekako ne vidim potrebu. Ili jedno ili drugo.
Rivotril pozitivne efekte sam osećala odmah, impresivan mi je bio taj dan posle - lagano, opušteno jutro uprkos sranjima koja su mi se sručila na glavu. Naravno, znala sam da je to "hemijski osećaj". Pila sam ga samo uveče.
anfakabl

Post by anfakabl »

Moram ovde sada priznati da sam se zbog Rivotrila jednom svesno upustila u recidiv.
Bila sam u Bosni i kupovala nešto u apoteci i ugledala Rivotril 2mg na polici. Zatražila sam i opušteno kupila, bez recepta.
Vratila sam se u Zg i počela razmišljati o tome da skoknem u NS po peticu dopa, kao imam Rivotril, pa mi zikra neće biti gadna.
Tako da me jeste poveo u novo rokanje, ali to je ionako čučalo u meni.
Pamet u glavu, to je sve što ću ti reći :D
Nema tog foruma, psihijatra, garija koji odlučuje, BITNA SI TI!!
toto-rina

Post by toto-rina »

Samo mogu reci poosle one zakljucane teme da sam ja za vas olicenje normalnosti. Ovde ima zaista crazy likova i meni je drago sto neki takvi me nisu napadali za Metadon. Drugi nek razmisle zasto su ovde.
Ako ste vise od 2h ovde ili imate neizdrzljivu zzelju da pomazzete nekome ili vam je mnogo tesko ili zelite nesto trece od ljudi sa foruma.
Drugo ti AN sastanci neko me je nekada pitao da dodjem. Ja ne znam kako da vam odgovorim na to sem da dobro znate da se ja lecim i ne pravim recidive tako da to otpada. Ne zato sto su to opasne situacije,ne bio sam i u gorima kada me devojka koju volim iznervira do ludila, popne mi se na glavu jer je jedina sa kojom nikada ne ulazim u raspravu i ona je mogla stvarno sve a znam da bi me heroin jos vise priblizio pa ga ne uzmem nego se opredelim za psihicku torturu koja sledi. Tako da mi ni taj sastanak ne bi probudio rovca ali ne mogu to da gledam. Jel sam dovoljno skapirao psihologiju ljudi i onda provalis sta im je prvi plan svega toga iako se prenemazu o lecenju a posto im ne saopstavam ko su i sta su oni nastavljaju to da potvrdjuju a to je grozno gledati.
Mislim da dolazi negde gde dolaze ljudi koji godinama pocinju da se lece i cija je prica da je 1 recidiv mesecno uspesno lecenje ne mogu. Mozda dodjem u situaciju da takvi pocnu lose o Metadonu a tada bi bilo batina i letele bi stolice tamo.
Ljudi pocnite da se lecite ili cete stvarnmo doci u situaciju da zelite da se ubijete. A zato sto dolazite na forum koji sluzi da uputi ljkude u lecenje ne znaci da imate vecu zelju neko drugi. Pogotovu zato sto nisu svi ovde zbog lecenja. Nisam ni ja ali ipak nemam zadnje namere. A vi u stvaarnosti samo dokazujete sta ste i sta vam je najbitnije.
Dreamer

Post by Dreamer »

.
Last edited by Dreamer on Sun Jan 01, 2012 2:59 am, edited 1 time in total.
Voyager

Post by Voyager »

x
Last edited by Voyager on Sat Feb 04, 2012 1:18 am, edited 1 time in total.
Post Reply