Resocijalizacija....sta sa njom? Kako dalje?

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

Dreamer

Re: Resocijalizacija....sta sa njom? Kako dalje?

Post by Dreamer »

saša-ex wrote:Ok, vidim da bi se jos malo radila, metadon,lekovi,ovo ono...a sto ne bi krenula sa lecenjem?

Jel ti to mene zajebavas?!? Sta ti znas o meni? Kakvo "radjenje", kakvi bakraci?!Sram te bilo!
Mozda ja jesam konfuzna, jer u mojoj glavi je sve jasno, ali tesko je srociti u par recenica........I sta je to u mom uvodnom postu tebe sirotog nagnalo da dodjes do zakljucka "sta Zoey voli?!?" Bezobrazluk!

Vrlo si arogantan, da znas....nije na mestu da tako komentarises a da nisi ni POKUSAO da udjes u problematiku, ili si ti jedan od onih koji ce se samo tako posrati pa kud puklo!

Nece moci, ja tako ne zelim da razgovaram.

Ja sam u procesu lecenja, i ni ti niti iko drugi mi moze osporiti tu odluku ili je tumaciti tako bezobzirno!

naravno, imas pravo na svoje misljenje ali to tvoje :"vidim da bi se jos malo radila......... je, u najmanju ruku odvratno, i takve stvari se ne govore nekome ko se bori.

Hajde dokazi da ti nikada nisi poklekao!

Ma, znas sta, zaboravi, meni ovde niko nista ne treba da dokazuje, jer KO SAM JA da sudim?!?

Pffffffff
Standing On The Edge,Flirting With Disaster
bojanol

Post by bojanol »

Ma samo opušteno, Saša je stari provokator. :-D
Dreamer

Post by Dreamer »

bojanol wrote:Ma samo opušteno, Saša je stari provokator. :-D

ahh, pa ja sam uvek za salu, ali ne poznajem coveka a nako nepisano pravilo je da se prvo "onjuskamo", tj.upoznamo da bismo uzeli sebi tu slobodu da se podjebavamo....

Nemam ja nista protiv, ja sam zajebant uzduz i popreko, ali ovo je bilo brutalno. Mozda ne bi bilo da ja njega poznajem. Ili on mene. :wink:
dete svemira

Post by dete svemira »

Ljubav..
Ajdemo polako...

Zelim ti prijatnu nedelju.
Zelim ti prijatan Bozic ukoliko ga slavis,i mirno da ti prodje vreme praznika.
O lekovima nista ne znam i ne mogu da ucestvujem u temi,ali mogu da ti posaljem jedan tracak sunca ako to ikako moze da ti pomogne ovog casa.Mozda i ne moze.Ja sam danas srecna,cista i mirna-zahvalna Bogu za svoj zivot i za to sto mogu da ti posaljem taj jedan zrak.
Prijatnu noc i miran san ti zelim..

M.
Misli koje misliš
su život koji živiš.
SvetiJimmy

Post by SvetiJimmy »

Resocijalizacija...

Gle sa sa svoje strane ti mogu reč da je to relativno individualno ima nas bas svakakvih.
Ja imam kompica(kakvog takvog) koji bez obzira kaj se roka druži se sa čistom ekipom ide na skijanja i te gluposti koje ja osobno nebih mogao izdrzat jednostavno ako sam jedina navucena osoba u cijeloj ekipi.

Ja zivim sa curom i imam neku malu šaku frendova oko sebe neki znaju da sam narkić neki ne... i iskreno gledajući tek nakon nekog vremena sam vidio ko mi je stvarno frend a ko papak koji me pljuje iza leđa

Sto se tice recimo, mojeg zajednićkog života sa curom tu ima i dobrih i losih strana.
Evo prije par dana smo se odlucili skinut i jedno drugom smo kolka tolka podrška danas je ona dobila plaću recimo al po dop nismo otišli, često kad nam je kriza znaju nas prat neke čudne smijalice pa se prisjecamo dana i svih gluposti koje smo napravili na kakav takav smijesan način, dok bi to ljudima koji se ne drogiraju bilo odvratno. Sto znaci ako ja sa njima nemogu pricat otvoreno o svojim glupostima i patnjama sta ce mi onda uopce taj gubitak vremena, družit cemo se kad se očistim.
Al isto tak pokraj dobrih strana ima i losih jer smo ne jednom nagovorili jedno drugo da odemo po onaj zadnji i nikad više.

I da... nemoj se ljutit na Sašu jer ruku na srce on je ipak u pravu nepostoje nikakvi ljekovi za ovu bolest koju mi imamo sve te terapije i pillsevi nikud ne vode a svi mi to znamo u sebi jako dobro sve ovisi od coveka do coveka kad ce ko nac to nesto u sebi neku nadu, snagu il bilo sta i dat sam sebi taj ljekoviti šamar i jednostavno prekinut sa svim, stisnut zube i gurat dalje.
Ako vijesti noćas jave da sam nestao bez traga,
Smiri se, ne skaći od sreće.
Moj pokvareni osmijeh ti dobro pogledaj,
Vidjet ćes, đžubre kao ja ne umire...

HLADNO PIVO - Trening za umiranje
Dreamer

Post by Dreamer »

Aman, ja se ne ljutim na Sasu! :D Ja sam zapravo osoba koja se retko ljuti, a kamoli ovde u virtelnosti, ali sam smatrala shodno pravilima asertivnosti, po kojima i zivim, jos od pre no sto su napisana javno, da treba da mu ukazem na nesto sto je bilo na licnoj osnovi.

Nema ljutnje, nema uvrede.
Vivaldi82

Post by Vivaldi82 »

Cao Zoey dobrodosla.Po meni najgora stvar koja se moze reci ovisniku je da ne zeli da se leci...A Sasa je takav ,neverni toma,i mene je provocirao kao tebe,iako sam se ljutila mogu ti reci da sam navikla na te otrovne komentare i nije jedini koji ih pise..Nemoj da te to obeashrabri pisati...bice ih jos..Ipak ne mogu svi biti ljubazni,ne bi ni valjalo..
Sto se tice teme,jako dobro pitanje ta resocijalizacija..Ja sam na odrzavanju,i od kad pijem metadon i nemam novcanih problema ,ne moram juriti na semu(nekad idem ali ne jurim ko pre).Skroz sam se osamila kao mnogi od nas...Ne mili mi se izaci napolje,Zimi mi je previse hladno a leti pretoplo..Zivim sa deckom,uglavnom vidjam njega i jednog naseg kolegu s kojim radimo..Izlazim samo kad bas moram po metadon ,kod doktora ili po hranu.....Znam da ne valja sve to..Promenila sam se,ne zelim trpit ljude i biti osudjivana s njihove strane..Ponekad se vidim sa Izabellom(prijateljicom koja se ne radi) ali se i za to trebam naterati.Sad cu provesti kod nje dva dana za nas Bozic.Dobro ce mi pravit promeniti sredinu i odlepiti se od kompa.Nekad se nateram izaci prosetati,samo jer bi se ukocila na stolici,a dok sam imala pse uzivala sam u tome i nije mi bila ko obaveza.Ne pada mi napamet reci za bolest ljudima koji ne znaju iako neki naslucuju,ali nisam spremna..Ne znam kako ti mogu pomoci,mislim nikako,ali sam napisala moje iskustvo.
Stvar kod vracanja u drustvo je da to trebas bas zeleti a ne natjerati se,i naravno treba vremena za odabrati stare prijatelje i steci nove.Nova prijateljstva zaista mogu pomoci u apstinenciji.Stekla sam dva nova prijatelja pre nekolko meseci,al me stalno koci nesto produbiti poznanstvo..Jos nisam sigurna u mene niti znam sta zelim da bi mogla biti u nekim zdravim svakodnevnim odnosima s novim ljudima,tako da se svodi na retko vidjanje..Bojim se biti povredjena i osudjena.pozd
tri najteze stvari na svetu:prastati,zaboraviti i verovati...
Dreamer

Post by Dreamer »

dete svemira wrote:Ljubav..
Ajdemo polako...

Zelim ti prijatnu nedelju.
Zelim ti prijatan Bozic ukoliko ga slavis,i mirno da ti prodje vreme praznika.
O lekovima nista ne znam i ne mogu da ucestvujem u temi,ali mogu da ti posaljem jedan tracak sunca ako to ikako moze da ti pomogne ovog casa.Mozda i ne moze.Ja sam danas srecna,cista i mirna-zahvalna Bogu za svoj zivot i za to sto mogu da ti posaljem taj jedan zrak.
Prijatnu noc i miran san ti zelim..

M.

Tebe zelim da upoznam, hvala puno.... :vom: :vom: :) (kad bi znala samo u kako los cas citam ovu divotu)

Vidite, svaka rec napisana ovde ima neki impact na druge ljude.................ja zamalo da prerezem vene....
saša-ex

Post by saša-ex »

Draga Zoey, ne seci vene, za to postoji samo jedan razlog, a to je sto si narkomanka. Za ne iseci, postoji 100 puta vise, a to je onaj svet koji tek mozes da upoznas...
Izvini ako sam te povredio svojim komentarom, ai nesto nisam u fazonu cveca,radosti,ljubavi.... to je za realan zivot, a za ovu nasu muku od foruma mislim da mnogo vise pomazu konkretne stvari.
Komentar sam napisao shodno tvojim interesovanjima na ovom forumu, koja su mnogo vise vezana za metadon i neku supstituciju. Misljenja sam da ti metadon moze pomoci vrlo kratkorocno, a da pravi cilj ipak treba biti zivot bez droge...
SAMO CEO ŽIVOT...
VVV -ex prokleti

Post by VVV -ex prokleti »

Draga Zoey, ne seci vene, za to postoji samo jedan razlog, a to je sto si narkomanka. Za ne iseci, postoji 100 puta vise, a to je onaj svet koji tek mozes da upoznas...
Izvini ako sam te povredio svojim komentarom, ai nesto nisam u fazonu cveca,radosti,ljubavi.... to je za realan zivot, a za ovu nasu muku od foruma mislim da mnogo vise pomazu konkretne stvari.
Komentar sam napisao shodno tvojim interesovanjima na ovom forumu, koja su mnogo vise vezana za metadon i neku supstituciju. Misljenja sam da ti metadon moze pomoci vrlo kratkorocno, a da pravi cilj ipak treba biti zivot bez droge...
Potisujem sve što je saša rekao i oprosti i na mojim glupim ispadima sinoć.
Dobro nam došla i neka si živa i zdrava. Vanja
Svijetlo ne može postajati bez mraka u koji bismo ga stavili
Post Reply