koliko nam metadon pomaze sada na terapiji,tj. u ZIVOTU

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

toto-rina

Re: koliko nam metadon pomaze sada na terapiji,tj. u ZIVOTU

Post by toto-rina »

Iskreno Vivaldi prestao sam da citam kada si rekla da si usla kod Arapa i zavrsila koku takva. Jer ti znas sta se desava ljudima kada u krizi uzmu malo koke. Jer znas sta im bude kada koka krene u9 drugu fazu, to je kriza puta 10X jer znas da je Sigmund Frojd lecio ovisnike morfina kokom. Citava 2-3 paciojenta jer je jedan umro. To ti ne verujem jer samo lud covek bi uzeo koku kada m uje heroinom ugrozena kriza. Znam hbre ljude kada idem po koku idem sa likom koji je heroinski zavisnik i koji je ne voli. 2-3 puta smo uzeli u kolima on se nije sredio heroinom ja razvlacim koku i smrkne. Samo je pocetak bio krize, sedi decko i znoji se znoji se cuti i samo cujes ahaaaahhha, ahhhha krece da se savija a on vozi, dobija napad u kolima posle 10 minuta, napad proliva, savija se vozi zhgrcen, vristi, utrcava kod mene u kucu ne razmislja ni o cemu sem o Wc.Po 45 m,inuta je u WC a heroin mu je u kesi u jakni ne izlzi da se sredi mogu zamisliti kako mu je onda. Koka mozete vi da mislite sta hocete koka na krizu je 10 puta gore nego speed na krizu. Ali ajde. Ko ne veruje neka proba pa nek javi kakoc je bilo posle desetog minuta od uzimanja koke, a nedaj boze da je krenuo sa drugom linijom. Da na tonama lezim dok sam u krizi vezao bi krpu na usta i nos da mi slucajno ne udje dok se bacakam u agoniji eto to je koka na heroinsku krizu.
Bolove stomaka imaju i ljudi koji su samo heroinski zavisnici a nisu jos u krizi, koka kada krene da ih pricoscava ako nisu na Metadonu ili heroinu sve izlazi kroz njih kao ricinus da su popili. Ne mozes da zamislis da kazes sam sebi sta sam ja imao u sebi ne mogu da verujem. To znaju svi koji radi kokain. i Drzi ih pola sata koliko drzi kokain.
Last edited by toto-rina on Sun Dec 12, 2010 12:56 am, edited 1 time in total.
toto-rina

Post by toto-rina »

Uz to koka je mnogo jaca od heroin i taj ko kaze da mu je mera za speed ball ne znam koliko heroina i cetvrtina grama koke laze jer cetvrtinu koke na venu uzimaju ljudi koji je rade godinama svaki dan iz cuga. Od 1/8 gr flash je toliko jak da pola grama gram heroina automatski prestaju da deluju, direktno osetis udarac u grlo kako ti se stegne od koke, izgubis moc govora, srce bijem, ja kazem osecao sam na ledjima kako udara a kamoli napred. Jer uvek sipam mrvicu od oka znate koju mrvicu. To ne mogu opisati i samo promutim i kada te zvekne nekada je flesh tako jak da izlazis go napolje na 5-10c da dodjes ksebi tako nesto ne postoji ni jednu drogu kada uzmes tesko je da se objasni. Osecaj u stomaku je sigurno 30 puta prijatniji od heroinskog flesa u najgoroj krizi. Ali je to liko dobro i sjebano da ti postaje lose od te dobrine su gubis totalno.
Tako nesto uzeti na heroinsku krizi je smrt u najavi, gde ti je pritisak povecan od krize a koka sama i pored uzetoh heroina podize pritisak kao da heroin nisi uzeo uopste. Najmanje kolicine koke koje covek osrti deluju tako da za vreme dejstva ni ogromne kolicine Metadona ni heroina se ne osecaju, samo si oslobidjen nekijh negativnih simptoma koke, kao sto su znemirenost, napadi panike, paranoja, sve je to jako smanjeno kada imas jak opjat kao osnovu. Inace najmanja doza za spustanje sa koke Metadona je 100mg, gram heroina na venu iako je cetvrtina bila mera ili 2-3 xanaxa od 0.5 xanax ima neko dejstvo ne znam zasto da kao da je pravljen da ispravlja sve to. I dok te heroin pocinje da radi sto vreme prolazi, xanax te samo uspava i prestanes da osecas da si bio na kokainu, naravno prvo se nazderes jer nejcesce nisi jeo ko zna koliko i vec ti se spava.
Ja imam jednu osobinu koju ljudi mogu da prepoznaju i kada ne znaju da sam uzimao koku. Nocu ili dok spavam kada sam se spustio ja nesvesno poduizxem kruke u vazduh i ceskam ih. Mislim ja sam polu svestan toga sta radim ali nemam konytrolu da to prestanem da radim. To se desava sam i iskljucivo posle uzimanja kokaina. Mozda bi dpoktori mogli da objasnje taj Fenomen. AA to za koku u krizi Sigmund Frojd je prestao da leci kokainom kada mu je pacijent umro jer im je davao koku a tada nije bio heroin nego morfinska zavisnost koja je verovatno blaza, ne znam ali je kriza a kriza i koka su kaao nalorex posle 20h od uzimanja heroina. To samo neko nesvestan koji nikada nije uzimao koku pre toga a navucen je na vrlo male kolicine herioina moze da pomisli a uzme koku takav i samo jednom ce to uraditi i nikada vise.

Drugo kako ti se to od koke vraca krv u telu kada od koke se skupljaju jako krvni sudovi, vene nestaju, gube se postajes izazito bled sa crvenim kapilarima koji se ocrtavaju. Faca ti pozeleni od konstantnog uzimanja ako ceo dan smrces ili uzimas bilo kako.
toto-rina

Post by toto-rina »

Mogu da napravim rtest sledeci put kada budem uzimao koku da dovedem nekog ko je na heroinu dugo i nije sredjen samo tako dolazi u obzir i da uzme koku pa neka vam napise, samo pod uslovom da mi ne postavlja pitanja suvisna jer kada sam u takvom stanju ne volim to i da me ne zapitkuje jer ti je lose i ostalo,. Naravno imace na stolu i dozicu Metadona za spustanje i heroin jer bez toga ni u ludilu nekome ne bi napravio to ali nece smeti da uzme sve dok ne prodje 45 minuta. Ja obecavam da ce zapamtiti pogotovu ako bude uzeo 2-3 linije a da ne prodje prva faza dejstva kokaina kada si anesteziran i kada bio kriza jos bila maskirana, kada bi to prestalo dolazi pakao, koji bi covek verovatno pokusao da smanji novom dozom kokaina i to bi donekle uspeo ali koliko bi mu tada bilo bolje sve bi mu bilo gore kada bi porestao sa kokom a vec posle 3-4 sata u krizi bi poceo da povraca od nagomilane koke i agonije koju bi organizam prezivljavao. Dok ako bi bio vvec dan dva u krizi verovatno bi to bio samo neki mozdani udar ili infarkt i padanje kao sveca.
Last edited by toto-rina on Sun Dec 12, 2010 1:14 am, edited 1 time in total.
Zmaj

Post by Zmaj »

Za krizu,pa najbolje spicis se Morfinom I.V. a ako nema Valoroncic 1-2 boce,imas euforiju da ne znas sta te snaslo(nema ga vise,tj ni 1-2,bar Morfina nema u tom obliku),kad se nema H...:) FULL rad,FULL,krene ona milina,zacrvenis se kao semafor,a iglice one po telu i toplina kao da ulazis u kadu punu tople vode,tako kriza nestaje,malo vise se ceskas,i ne prestajes da pricas, a pljuga se sama lepi za usta..Iff... :)
toto-rina

Post by toto-rina »

Ma ovde sam pricao o koki na krizu drugim recima kazna bozija i ne pozeleti najgorem neprijatelju.
A nisam poredio heroinske zavisnike ovako nego ljude koje znam tj zenske osobe koje uzimaju koku i koje uzimaju heroin. I mogu da kazem da je stepen razocarenbja u osobu koja uzima heroin toliki da se iako sam sam bio lud heroinski zavisnik zapitam da li takvo ljudsko govmno i mizerija mogu da postoje ali se tesim da nije samo heroin u pitanju nego se zadesilo da osoba ima i ozbiljan problem sa psihom i patoloskim lazima prema svakome ko je okruzuje. Dok su osobe koje smrcu koku totalno iste kao i svi koji je ne uzimaju. Da li se to slucajno potrefilo tako da sam upoznao osobu koja voli heroin vise od mame, tate, brace, sestara dece a da sam slucajno upoznao osobe koje smrcu koku pa su izuzetci medju tim svetom to ne znam. Svestan sam samo da nikada nisam mogao da zamislim do koje mere neko moze da voli heroin i sta da radi za njega a domsa druge strane ovi sto smrcfu koku nisu izgubili neku ljudskost i neko normalno ponasanje razgovor pricu i ostalo. Mada moguce da sam sreo patoloskog lazovam i bezosecajnu osobu koja smrce koku i dobru na heroinu da bi pricao drugacije mada ne verujem mislim da je heroin napravio 70% od te osobe to sto je a da sasvim nije bila u redu ni pre toga. Tako da cu poredjenje ostaviti za neke druge normalnije koji imaju samo problem sa zavisnoscu od heroina i njih uporediti sa ovima koji uzimaju koku.
Ali ja poredjenje ne bi ni poredio jer nije normalno porediti tesko bolesnog i fizicki i psihicki coveka koga teske muke teraju na to sto radi da sam ta osoba nije lupetala kako kokain je opasniji od heroina e pa to moze da prica neko drugi a ne rtaj sto prica to. Ili da prica osobama koji znaju preko neta ovako ko je poznaje moze samo da se drzi za glavu i da se pita ima li ovome ludilu kraja nekada. Ja kazem morao sam da napunim 30 godina da bi video sta covek moze sve da bude kada prestane da bude covek, da sam otisao negde daleko u 29 god to ne bi znao i dalje bi imao mozda neko blaze misljenje o heroinu. Ovako....
A;li dobro to su extremni slucajevi koji se ne srecu svaki dan i koje ne bi trebalo ni navoditi kao primer ni kao nista sam o moleti boga da ne sretnes takve ljude i da im se ne ucini da mogu da dodbiju nesto od vas.
Inace ste najebali, operacija iskoristiti pocinje a tu se ne stede ni suze, ni plakanje ni moljenje da se dodje do necega sto smiruje krizu a usput gazi preko mrtvih.
Dok ove likuse sto uzimaju koku da izadju ispred zgrade u trenerci da kupe nescafu i da im neko kaze ajmo tu malo dalje casti neko koku one bi rekle ma daj nema sanse vidi u cemu sam u trenerci, dok bi ovi na heroinu goli, znojavi, prljavi leteli. To je razlika koju ljudi, lekari mogu da kriju ali ne mogu da sakriju i onda imamo sledecu situaciju;
Prica da se umire odmah, propada je usla u usi mladjih devojki ili decaka i one sretnu stariju drugaricu, koja nosi ekstra garderobu , nasminkana je, mirise 3 m oko nje ne na parfemcinu neukusnu nego na sampon i cistocu i ove mladje pomisle jbt rekli su nam da se umire od koke, raspada ili sta vec bilo vidi ovu ribicu sta ima i govoto. Vise se lekarima ne veruje, dalje se posle dolazi u situaciju da se proba heroin a kazu da je to smrt ali sto bi im verovali pa to su govorili i za koku a evo smrcemo vec godinu dve kada imamko priliku pa nam nije nista i isto pomisle i za heroin i cao zdravo. To se zove glupa politika koja jhe oterala mlade u drogu. Pogresna informisanost, sakivanje da od pet ili 50 smrkanja kokaina nece biti nista, od trave isto, prica sve drog su iste. Ja znam gomile takvih koji tek kada su dosli da im je zivot ugrozen od heroina su rekli pa doktori su samo za heroin imali pravo ali ko ce da im veruje kada su rekli sve droge su iste a kako bi bilo dobro da sam sam samo na travi gde bi mi bio kraj.
oxo

Post by oxo »

vudd wrote:branis svoj supstitut jer si skenjan i nemas muda da bilo sta napravis.Nemas love da se drogiras pa si presao na drogiranje metadonom
pravo u centar
Vivaldi82

Post by Vivaldi82 »

Ej Toto i ja sam procitala samo pocetak tvog posta jer je preeeduugaacak.. ali dovoljno da ti odgovorim..Da li ces mi ti verovati ili ne,uopste mi nije bitno.Ja znam da ovde pisem cistu istinu i samo istinu.ja se drogiram vec 13 god,sta mislis da ja ne znam sta ti koka radi u krizi i koliko je povecava....Al ja sam uzela koku tad...I smrkala je u kolima dok nisam stigla u moj grad,imala sam lep gram,ne kazem da mi je bilo dobro al na trenutak mi je bilo bolje dok nije pocela da me spusta,uzimala sam male linije,i tako izdrzala put do kuce.Kriza me je prosla ,nisam imala bolove niti sam se znojila...Naravno da nisam znala da cu da se sredim za dva sata cim dodjem NIKAD ne bi uzela koku.Ali kad je neko u krizi koka moze da ti pomogne samo sat dva dok ne uradis dop.Ako nisi siguran da ces ga uraditi ne treba da je uzimas.Jer naravno da povecava krizu,ali ti na pola sata ona prodje..pa ako ne uzmes jos,vrati se DUPLO:Ja se radim speedoballom i iskusan sam narkoman,rekla sam ti moju dozu u pp,pa ne moras da je iznosis ovde..jbg ne zanima me sta ti mislis ,ja pisem za sebe..i znam kako je bilo ,a dal ce drugi verovati ili ne.. njihova stvar
Last edited by Vivaldi82 on Sun Dec 12, 2010 1:30 pm, edited 1 time in total.
tri najteze stvari na svetu:prastati,zaboraviti i verovati...
Vivaldi82

Post by Vivaldi82 »

I jos nesto Toto to sto ti ovde pricas o mojoj dozi a nemas pojma ,dokazuje kakav si covek,jer ja sam ti to privatno napisala u PP.Idi procitaj bolje!!!Napisala sam ti da se uvek radim s mojim deckom i da U DVOJE stavimo quoter coce i lutku dopa ..U DOVOJE:::RAZUMES::uostalom JA LAZEM..pa sto citas lazi onda??
dejanx

Post by dejanx »

TOTO-RINA ispao si prava picketina zato sto otkrivas podatke koje ti je VIVALDI82 poslala u PP,to samo moze da uradi covek koji ne ceni ono sto mu drugi povere i kazu svoje tajne,ja se jesam drogirao ali nikada nisam se sluzio takvim postupcima da pricam ono sto mi dr povere,to dokazuje kakav si covek,a to sto VIVLDI 82 iznosi ovde na forumu je istina.e moj TOTO
Vivaldi82

Post by Vivaldi82 »

toto-rina wrote:Dok su osobe koje smrcu koku totalno iste kao i svi koji je ne uzimaju.

Samo se ti zavaravaj

Dok ove likuse sto uzimaju koku da izadju ispred zgrade u trenerci da kupe nescafu i da im neko kaze ajmo tu malo dalje casti neko koku one bi rekle ma daj nema sanse vidi u cemu sam u trenerci, dok bi ovi na heroinu goli, znojavi, prljavi leteli. To je razlika koju ljudi, lekari mogu da kriju ali ne mogu da sakriju i onda imamo sledecu situaciju;
Prica da se umire odmah, propada je usla u usi mladjih devojki ili decaka i one sretnu stariju drugaricu, koja nosi ekstra garderobu , nasminkana je, mirise 3 m oko nje ne na parfemcinu neukusnu nego na sampon i cistocu i ove mladje pomisle jbt rekli su nam da se umire od koke, raspada ili sta vec bilo vidi ovu ribicu sta ima i govoto.
Uopste nije tacno da taj status oblacenja zavisi od toga ko sta koristi ,nego ribe koje koriste koku imaju novca ,to ne znaci da se ne rade dopom,naravno da su dobro obucene,jer jednostavno imaju novca za koku i sve ostalo...Kako tako gledas na ljude bre??Ja sam tako dobra riba i dobro obucena i negovana da kad bi me video nikad ne bi pomislio da se radim bilo cim,a kamoli kokom i dopom,naravno ne zato sto ne radim dop nego samo koku,nego zato sto imam dovoljno novca.Ako ne verujes (a ne verujes)mozes da pitas ljude koji me znaju (Izabella,dorcolac,dejanx,wizard hannah..itd)
Post Reply