koliko nam metadon pomaze sada na terapiji,tj. u ZIVOTU

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

toto-rina

Re: koliko nam metadon pomaze sada na terapiji,tj. u ZIVOTU

Post by toto-rina »

Uvek mozete zakljuciti po osobi pored vas kakva je ako joj zavrsite heroin i posmatrate kako se njeno ponasanje prema vama menja oni ce biti suvise izgubljeni da shvate da ih posmatras i kapiras sve sto zele da sakriju ali za to vreme si u jako velikom bedaku bar ja i retko kada mogu da sakrtijem tugu ili gadjenje ali kuliram i gledam jebote ni uzeli ga nisu vec su srecni cim znaju da ce dobiti.
Pa ja tako posvadjam se sa drogaricom jer sam trebao kod nje da radim koku i ona me iznapusava i kaze nemoj da dolazis ali samo napomenes da si joj zavrsio dop i ortak kaze molim te da vidimo koliko ce proci do trenutka kada ce zvati ponovo. I stvarno zove posle pola sata sa recenicom A sta si ti mislio kao, sta si planirao. Ne zove ni da bi me videla ni da bi je tucao iako ce dati ni dca bi dao koku vec samo i iskljucivo jer imam dop iako ga ona ima za 3-4 dana ali valja se planirati unapred jer da ga nema ne bi ni bilo smaranja i svadje vec bi bilo POZURI, GDE SI, a ne da sa kokom i iskrivljen od nje lupam u 12 h uvece u centru grada jer smo se dogovorili da dodjem i isparanoisan sa drogom kod sebe da ce neko da naidje dok nju boli pica da otvori ni ne cuje, stondira., Posasavim ispred zgrade, trazim kamenje da gadjam u prozor. kada sam se popeo znaci psovalo se nikada strasnije i sa jedne i sa druge strane narkomnko, kurvo jedna ustondirana, ona meni poludeo si od kokaina ne znas sta radis, ne deri se, probudices,...
edy

Post by edy »

sve je to isti k.. i gudra i met i vutra i alkohol..al treba se izboriti da budes cist i promijeniti se...eee to je problem..lakse je ovako lagati sam sebe dok se ne uvijeris da si u pravu...sve je to crno-bijelo..sivo ne postoji
nije sramota pasti,sramota je ne ustati..
selma

Post by selma »

oo pa Edy, gdje si ti?
Ode li ti na lijecenje?
Ne daj se!
Grad razoren bez zidina, takav je čovjek koji nema vlasti nad sobom.
toto-rina

Post by toto-rina »

Eto za kraj ja mogu da vam kazem da bi riknuo jos pre 5-6 god da nije bilo Metadona. Nemojte da se ljutite ako je bilo nekada teskih reci sa moje strane i psovanja i svega. Sve je to jer mi je Metadon stvarno pomogao i ne videh nista od ovoga sto pojedini pricaju o metadonu da je sve isto, da smo nesrecni zbog Metadona i takve stvari. Samo znam da ne bi mogao da podnesem zivot bez njega, 100% budite sigurni u to.
A zelim naravno svakome da se skine rekao sam vam to ali odlucite bolje je i Metadon dok ne dodjete malo k'sebi da odlucite lakse sta cete dalje. Ovako se mali procenta izleci a ostali umru a to ne sme da se dozvoli bezobzira sta skinuti skroz pricaju. Ipak je takvih mnogo malo a da je tacno sto govore bilo bi ih vise. Nazalost istina je ono sto kazu lekari koji se slazu da je prisustvo Metadona i izdavanje nekima veoma dobar potez i obavezna stvar pod uslovom da pacijent to zeli.
Eto tako ljudi pozdrav i sve najbolje a vi koji ste na Metadonu postigli smo uspeh izborili smo se za terapiju i tako ce biti i u buducnosti a na vama je da se lecite.
Necete citati bar moje gluposti, pozdrav ne ljutite se pliz ako sam nekoga i psovao bilo je samo oko Metadona jer mi je produzio zivot.
ivica

Post by ivica »

toto-rina wrote:Eto za kraj ja mogu da vam kazem da bi riknuo jos pre 5-6 god da nije bilo Metadona. Nemojte da se ljutite ako je bilo nekada teskih reci sa moje strane i psovanja i svega. Sve je to jer mi je Metadon stvarno pomogao i ne videh nista od ovoga sto pojedini pricaju o metadonu da je sve isto, da smo nesrecni zbog Metadona i takve stvari. Samo znam da ne bi mogao da podnesem zivot bez njega, 100% budite sigurni u to.
A zelim naravno svakome da se skine rekao sam vam to ali odlucite bolje je i Metadon dok ne dodjete malo k'sebi da odlucite lakse sta cete dalje. Ovako se mali procenta izleci a ostali umru a to ne sme da se dozvoli bezobzira sta skinuti skroz pricaju. Ipak je takvih mnogo malo a da je tacno sto govore bilo bi ih vise. Nazalost istina je ono sto kazu lekari koji se slazu da je prisustvo Metadona i izdavanje nekima veoma dobar potez i obavezna stvar pod uslovom da pacijent to zeli.
Eto tako ljudi pozdrav i sve najbolje a vi koji ste na Metadonu postigli smo uspeh izborili smo se za terapiju i tako ce biti i u buducnosti a na vama je da se lecite.
Necete citati bar moje gluposti, pozdrav ne ljutite se pliz ako sam nekoga i psovao bilo je samo oko Metadona jer mi je produzio zivot.
tako treba. napokon znaš na čemu si i boli te kukac. kakve veze ima to što nemoš bez njega i doktora akone svaki onda svaki drugi dan. masu ljudi pije likove za srce,za epilepsiju, a ti za karcinom na duši, šta te briga lik je lik, tableta zableta. svatko treba nešto da ga ispuni. ti si odabra heptanon i to je vrlo pohvalno. samo nastavi.
ignorance is bliss!
edy

Post by edy »

malmase wrote:oo pa Edy, gdje si ti?
Ode li ti na lijecenje?
Ne daj se!
ey malmase ev me bio sam i vratio se :D pozz
selma

Post by selma »

edy wrote:
malmase wrote:oo pa Edy, gdje si ti?
Ode li ti na lijecenje?
Ne daj se!
ey malmase ev me bio sam i vratio se :D pozz
:D bas me obradovao! Gdje si bio? Tamo kod Sarajeva nesto...?Znam da si nesto spominjao...
Nadam se da si sad ok! Ostani na nogama i ne daj smeću da te isprovocira! :)
Grad razoren bez zidina, takav je čovjek koji nema vlasti nad sobom.
edy

Post by edy »

ma ja..tamo sam bio i "propatio" i skonto se pravo i sad sam super..nikad bolje
ma smijesni su mi ovi..metadon je dobar..ko da smo se mi kokicama drogirali pa neznamo sta je metadon..
jesi ti dobro? pozz
toto-rina

Post by toto-rina »

edy wrote:ma ja..tamo sam bio i "propatio" i skonto se pravo i sad sam super..nikad bolje
ma smijesni su mi ovi..metadon je dobar..ko da smo se mi kokicama drogirali pa neznamo sta je metadon
A sta ti mislis da si ti meni super pametan. Pa ne kazem da si mi jadno-zatucano balkanski smesan. Ne moram to da pricam. Ali hocu kada kazete nesto za nas. Tebi je znaci pametnice vecina zemaljske kugle smesna sto je zabrinjavajuce jadno. Znas sta kazu za manjinu malecku koja misli da je velika vecina korumpirana, poludela, nema pojma, za to ima dijagnoza.
Mi necemo da se propatimo kao ti i ne moramo.
Ostali vi ne morate doktore po Srbiji da napadate oni su samo nama ucinili po volji i uskladili lecenje prema drugim pametnijim i bogatijim zemljama obratite se nama.
Ako treba mogu i kancelariju da otvorim u stanu, da imamo advokata koji ce da zastupa ljude koji ne dobijaju terapiju. Znaci sadasnja situacija je premija za one koji su protiv Metadona. Jer pricala je suinrise kako je na zapadu i sta su joj lekari objasnili a to se blizi i ovde. Bar kod nas u Srbiji jer mi ne cutimo kada bi nam podvalili Suboxone a vi kako hocete. Vasa stvar.
Do jednog trenutka sam naviodio Hrvatskuu i Bosnu kao primer a sada isto kao primer ali da ne pogrese da ne bi pokazivali koliko su ljudi srecni prelaskom sa Subutexa na Suboxone jer ce ta sreca nekome jako tesko da padne.
Ali vi protivnici supstitucije uvek cete imati pravo da kazete svoje misljenje protiv nece sada kao u Rusiji da se gase sajtovi ko je protiv Metadona pa takve stvari da primenjujemo mi na protivnicima, ne moci cete uvek da kazete i produzite dalje pa ko hoce uvazi ko hoce nek se smeje njegov zivot. Vazno je da svki pojedinac bira za sebe a ne da iz osvete ubije lekara jer nije uspeo da se izleci blokatorima. A ovaj nije mu dao izbor.
Eto ja cu biti srecan sto vise ljudi koji zele Met uspeju da ga dobiju a vi budite sto vise ljudi se skine sa Metadona, ali izbor ce biti na pacijentu ili ce biti sranja teskog budite sigurni u to.
Pogotovu sada kada me boli k**** za sve vise i kada jedva cekam da pokazem koliko mi znaci lecenje.
Vuk

Post by Vuk »

toto-rina wrote:Tebi je znaci pametnice vecina zemaljske kugle smesna sto je zabrinjavajuce jadno.
Mislim da većina stanovništa zemaljske kugle ipak radi sledeću stvar:
Ne drogira se, ne menja konstantno svoje stanje svesti, uči da živi sa životom, živi u rešenju umesto da odlaže probleme.
Bem li ga ko je tu lud sad...možda i nisu u pravu :D
Moon child
Post Reply