Kako da se u ovoj zemlji covek dokopa mofina ili tog bupr.??

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

toto-rina

Re: Kako da se u ovoj zemlji covek dokopa mofina ili tog bup

Post by toto-rina »

OCZ Vendetta sta se desava sa programom HCV terapija na krizi. Nezamislivo.
Mozda postignu veliki uspeh pocne da bude 1005 uspesna HCV terapija ako bude u krizi pacijent pa organizuju ture iz sveta za lecenje. Prijemno odeljenje u RETO centru pa salju na boravak u Crnu Reku dok ne osasavis od krize pa onda takav na pegasis.
A u nabrojanim centrima sve primarijus do primarijusa, vrsni lekari. Vodoinstalateri i moleri koji lece bolje nego lekari. Ja sam rekoa povodom toga pre Lov na Opilio Krabe u Beringovo more nego tamo.
Cudi me da ovi iz centra nisu doveli nekog stranca koji se leci kod njih da odgovara na onaj video sto je mali Boris stavio na Youtubu. Da nam pokazete kako je i Evropa protiv Metadona.
Sabana

Post by Sabana »

malko je OT..vendeta ako želiš da ti pošaljem nekako busom par tabli suboxona ..sorry ako sam prekršija pravila pa ovo je žalosno šta vam rade u srbiji ..zdravstvo na vješala.-.. :axe: :butthead:
voyager pošto se razumiš dosta u farmaciju dok sam bija u njemačkoj svi su mi govorili da kupujem francuski subutex ..al stavrno je puno jači i bolji od njemačkog i ovog šta smo dobivali u hrvatskoj .zbog čega to ???
Voyager

Post by Voyager »

x
Last edited by Voyager on Sat Feb 04, 2012 1:38 am, edited 1 time in total.
toto-rina

Post by toto-rina »

Kada nam navale na granicu ovi iz bosne srecni suboxonom super lekom.
Vec na kutiji nosi naziv Ultra Super Buprenorphin pojacan Nalaxonom. Sa toliko i toliko mg. Buprenorphin Special Edition sa dodatnim Nalaxonom sa vise ukusa, pozurite svi sa Heptanona.
Znaci sta pricaju ljudima koji ne znaju mogu mis;liti kada nama serviraju takvu pricu.
Naravno to mislim na njihovu zemlju ja sam 30 pisama poslao zasto da se ne igraju time da uvode samo Suboxoen jer nista nisu uradili. Ako vec hoce nek registruju i jedan i drugi pa da vide cime su ljudi zadovoljniji. Lako je ovima iskljucili Subutex pa sada kao Suboxone super, sto nisu ostavili ljudima 3 meseca i jedno i drugo pa da vidim koliko bi preslo kada je Super. To mogu da pricaju ovi sto ostave drogu a oni su kao i oni sto ostave pljuge gori nego ovi sto se ne drogiraju. Samo to nije u redu.

Narucio sam neku piletinu pohovanu sa susamom sa chilliem i sada bedacim jer ne volim ljuto molim boga da nije ona varijanta ekstra ljutog chilija. Ne mogu vise pizze da jedem blam me jbt znaju me vec svi dostavljaci iz kraja samo to jedem.
Zmaj

Post by Zmaj »

Nazalost kod nas je Metadon i Metado i Metadon primaran substitut.Gledao sam pre neko jutro Daragan-Saveljic u jutarnjem kako prica o terapiji Bupr. i tu mucna voditeljka verovatno neupucena ili se nije spremila za intervju pita : ''Jel to znaci da ce popularni Metadon biti ukinut :D "...naravno da ne!!! Iznenadih se cenom odrzavanja,malo je to poskupo za nase uslove, i previse...Cudi me da dole Vranje i taj deo Srbije nemaju neki metadonski centar.Iskreno u mom gradu je jedan od jacih metadonskih cenatara u srbiji...Pricao mi drugar koji je od samog osnivanja centra na terapiji da su bukvalno prvih 70-80 ljudi vukli za ruku da pocnu sa Metadonom.....Ne znam sta je fora i neke stvari su mi tu nacisto..uff totalno sam konfuzan....Nazalost mislim da Morfin kao treci substitut nece uskoro zaziveti u Srbiji,nadam se da gresim,jel cim se donese zakon o mogucnosti biranja izmedju Metadona i Morfina prvi idem na Morfin....Iovako mi je zivot poprilicno nekvalitetan...
toto-rina

Post by toto-rina »

Dobro sada malo se to preteruje. Evo recimo ajde da ja odem u Drajzerovu pojavaim se i kaze uzimam heroin tu mi je karton od 1998 kada sam se vec dve godine drogirao iv da vidim da li ce mi dati Met. Oce djavola.
Ili ce dati ali uz veliko veliko ubedjivanje, obavezno bi morao da pocnem ponovo da uzimam heroin, da napravim haos od ruku, da se cimam 20 puta do tamo da bi ga dobio.
Ajde da se opkladimo u sta hocete. Morao bi bas da cimam da objasnjavam, da pravim sranje, prekidam lecenje za 2-3 dana dolazim a vicem da sam napravio recidiv, da bezim iz bolnice i ostalo. Kakve su to price pricali vujkli a ruku, sve su nekoga tamo vukli za ruku, i ostalo. Sto mene niko nije vukao za ruku imao sam jasno izrazenu zelju da pocnem sa Metadonom a mnogo godina drogiranja.
Zmaj

Post by Zmaj »

E brate pazi,zato i kazem nista mi nije jasno i totalno sam konfuzan...
Ovde moras na detox. neopijatskom terapijom,infuzije, guposti..bla bla bla ( kao u T,Drajezera od 1994),i kad test pokaze da si negativan,potpises na uslove metadonske terapije i pocnes..pocnes recimo sa 2ml Metadona i ides svaki dan..Posle mesec dana kada uradis test i negativan si na druge opijate, dolazis 3 puta sedmicno.Pose 6 meseci sve isto odradis i dolazis 1 sedmocno,sto znaci da svoj Metadon ,sledovanje za 7 dana nosis kuci.Posle 1 god,sve u redu testovi negativni,dolazis 1 mesecno..E sad zamisli lika koji je na 11-12 kubika Metadona dnevno koliko on ponese kuci,i sta moze sve sa njim da radi...
Voyager

Post by Voyager »

x
Last edited by Voyager on Sat Feb 04, 2012 1:38 am, edited 1 time in total.
Zmaj

Post by Zmaj »

Nije Voy. jasno kako onda ovde kod mene to rade??? Znaci gledao sam likove koje znam od ranije, stariji od mene ja inace imam 35 god,nose bukvalno tegle,komsija 45 god,ima staz 25-26 god ide sa biciklom, o biciklu okacena kesa, u njoj plasticna flasa,puna Metadona.. :). Jos kad mi je drugar rekao,momak bio 5 god strejt od toga 4 zatvor.Izasao sam on i majka zive od njene penzije,znaci ocaj.Ode na tim,tim je cetvrtkom,i ladno mu kao znas Aco za tebe je najbolje Metadon.Krenuo decko pre 2 meseca sa 2 kubika,doduse sa sokom ga pije sad je na 5 i to sa tendencijom podizanja terapije.....samo da je ono u fazonu kad lupe detektciju na bum da je negativan na ostale PAS...cini mi se da ni Travu ne sme da ima u krvi...Uglavnom doktor mu rekao ako mu je nelagodno,tj bukvalno prevedeno:Ako mu treba jos da se podigne terapija slobodno da kaze...I znam likove,tj pokojni komsija umro od mozd.udara , da je decko bio na negde 15-16 kubika Metadona dnevno....E sad ima i program ne znam koliko tacno traje skidanja sa H pomocu Metadona, racunam da je 21 dan,bar sam tako ja 94, pa posle sedativi,antidepresivi,i verovatno blok...
Malo mi je sve to konfuzno oko Metadona,to podizanje do neba terapije...Ja inace nisam hteo na Met. odrzavanje navodio sam vec zbog cega,ali mi kaze taj drugar u fazonu tebe kad bi videli odmah 5 kubika!!! :)
Da je bar Morfijum kao substitut pa da bez razmisljanja odem...ovako,ne ide mi se na Metadon koji mi zaista stvara gomilu nezeljenih efekata,od pospanosti zatvaranja ociju,nemogucnosti koncentracije, pa sve do seksualne disfunkcije, i gusenja,osecaja pritiska u grudima....To na Morfinu nisam imao.....
Post Reply