RODITELJI ALKOSI JA NA LECENJU

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

petraaa

Re: RODITELJI ALKOSI JA NA LECENJU

Post by petraaa »

Dragi sinak,
ja pocinjem da ti pisem kao stara matora budala,sto nije narocito daleko od istine!
Vidi ovako;ljudi su ti lepo napisali vrlo razlicite stvari i mozes da biras sto god zelis da uradis sa sobom!
Jedino me cudi kako je stari dobri Sale uopste pozeleo da ti ista napise,sto mi je drago. Posto je on davno prestao da se zevzeci sa ovakvim stvarima.
Sale ima i ovakvih i onakvih dana i nacina da pokrene coveka,ali sigurno je da zeli svakome ko zeli da se leci,ono najbolje! SALE,TAKO LI JE!?
sINAK,JA IMAM DUPLO VISE GODINA OD TEBE,TACNO.
IMAM PROBLEMA SA heroinom CETIRI GODINE VISE NEGO STO SAM STARIJ/A OD TEBE. 20+4=?
OD PRVOG UZIMANJA 02.06.1986. GODINE JA IMAM PROBLEMA SA NJIM.

TO,STO JE TEBI URADIO ,U OVOM SLUCAJU NAZOVIMO GA DOKTOROM,Dr.Vuckovic je cist zlocin,bas kao i prema desetak decaka iz NS-a,koji cupkaju svako jutro pre 09:00 na klupici cekajuci da se salter otvori,za taj "lek".
Vidi ovako,ja sam iz Beograda,ali vec 4 godine sam novosadjanin,i pored moje drage-privatne Dr. Dickov nemam nameru da pristupam necemu sto se vec poslednjih 5-6 dina pretvorilo u neku vrstu sekte,a to je KAO NEKO LECENJE METADONOM, (KAKO MI SE SAMO OGADIO NAZIV TE HEMIJE).
Metadonsko odrzavanje je nesto drugo,to mogu da razumem,i to je u neku ruku okej. Ali,vama deci davati to sranje u tim godinama,pod nekim suludim uslovima,to nikako nije lecenjeto je zamrzavanje konkretno tebe.
PA TI IMAS 20.GODINA I TOLIKO SI POSTIGAO DA SJEBES SVOJ ZIVOT,DA JE PROSTO NEVEROVATNO. RAZUMEM SVE TVOJE PROBLEME,GLEDAO SAM TVOJE ISPOVESTI,ODGOVORE ONOG AMERIKANCA VALJDA,MALO MI JE GADNO IZGLEDAO TAKO DA GA NISAM POGLEDAO DO KRAJA-NJEGOV ODGOVOR TEBI.
sVE U SVEMU JA SA IKAKIO/LA MNOGO ALI JEDNA JE MOGUCNOST U TVOM BIRANJU.
aKO MISLIS DA JE ZIVETI STREJT I BEZ OPIJATA,ZA TEBE NEMOGUCE I SRANJE,ONDA TI PREOSTAJE SAMO DA PREDJES NA SUROVO DROGIRANJE I METADONOM,I HEROINIM,I SUBOTEXOM,I RAZNIM OBLICIMA MORFIJUMA,KODEINA,BARBITURATA............
OVO STO RADIS NIJE LECENJE, A DA SEBE STAVIS U KATEGORIJU SUBSTITUCIJE (da tu je i substitol ),zivota na nevidljivom povodniku,vise nego tuzno drugar moj. Ja,za neki dan idem na tronedeljno lezanje u teskoj izolaciji,koju jedva cekam,iako imam polomljenu ruku,samoDA VEC JEDNOM BUDEM SVOJOM VOLJOM STREJT. DA NEMORAM DA RAZMISLJAM O SUTRA,O TOME KAKO JE NEKO OVDE NAPISAO,DA MOGU DA USTANEM I DA NEMA RAZMISLJANJA,KAKO,KOGA,KOLIKO,OD KOGA,ITD.
IMAS TAKO MALO GODINA,I ZIVOT JE PRED TOBOM,DA SE TO NIKAKO NE BI VAL;JALO UPROPASTITI.
MOZES LEVO,ILI DESNO. TRENUTNO SI LEVO,
IZBOR JE TVOJ.
PA,POGLEDAJ BRE MALO PO ISPOVESTIMA ,KOLIKO IMA "MATORIH" NARKOMANA,KOJI SU,UOPSTE NIJE VAZNO KAKO,STREJT I ZIVE NORMALNE ZIVOTE.
PA,SVAKI COVEK KOJI ZIVI ,A DA NEMA OVAJ PROBLEM,KOJI NAS OVDE POVEZUJE,ZIVI ZIVOTSA MILIJARDU MALIH ILI VECIH PROBLEMA. KAKO PREHRANITI PORODICU,ILI SAMO SEBE,KAKO PLATITI KOMUNALIJE,PRONACI BOLJI I BOLJE PLACENI POSAO,.............

DRAGI SINAK BIRAJ,VREME SE UBRZALO,I UBRZAVA SVE VISE I VISE. NEKE GENERACIJE MNOGO STARIJE OD TEBE,NPRTVOJI RODITELJI SU ODRASTALI U NEKO SPORIJE VREME,I TO SADA PLACAJU.
PA ,ZASTO SU TI RODITELJI PIJANI DO UVECE?
RAZMISLI,PA NE PIJU ONI STO IM JE BAS LEPO. -..."NEKO PIJAN LAKSE ZIVOT ODROBIJA"-STIH NOVOSADJANINA,KOJINEMOZE DA NAPRAVI KONCERT U SVOM GRADU,GDE GA JOS PLUS I NEVOLE I PLJUJU
IMAJU TROJE DECE,VEROVATNO SE TESKO ZIVI,SREDNJI SIN U PAKLU ILI NA VRATIMA ISTOG,DROGE,NISI TI SINAK NIKADA ZIVEO VAN KUCE,TO SE VIDI. CITAJ MALO SALETOVU ISPOVEST.
PA,SVI IMAJU PROBLEME OGROMNE,.
MISLIS DA SE OVI NASI BOGATASI I NJIHOVA DECA BAS SAMO LUDO ZEZAJU.
PA,ONI SU U PREDNOSTI SAMO ZA TOLIKO DA SE "I PLACE LAKSE SA LOVOM"

TI,RAZMISLI. VIDECES DA SE NECES OKRENUTI,VEC CE TI BITI 25,I OSETICES SE KAO DA IMAS 100GOD,PA SA 30,KAO DA ZIVIS U MUKAMA 1000GOD......
JEDAN TI JE ZIVOT. PALI TI IZ TVOG MESTA U NS,MNOGO MOZES DA DOBIJES ,BILO ZA STA DA SE OPREDELIS.!
POZDRAVLJA TE PETRA
P.S.TUZNIJE OD MATOROG NARKOMANA JE SAMO MATORI PEDER,KOJI MORA DA PLACA DEBELO ZA MALO NEZNOSTI. NARKOMAN,CAK NISTA ODAVNO NEOSECA,TAKO DA NISTA NEMORA DA PLACA,METADON MU DRZABVA DAJE. :vom:
Last edited by petraaa on Mon Nov 29, 2010 12:57 pm, edited 2 times in total.
nesrecan je onaj kome se ovde pozeli dobrodoslica,ali ako se ne proba 100@ se nece uspeti
boki_

Post by boki_ »

to za amer je teska uvreda (iako manja nego trenii) ali ja bih ipak izbacio vas sa foruma, jer i mi imamo strucnjake za farmaceutologiju i ako nisi znao poznavanje medicine je bolje nego nepoznavanje jer ponekad (mozda cesto) spasava zivote...
hEIL hEIMAt
vudd

Post by vudd »

chek 0 i nesto...vidi kako ti ovi ljudi lijepo govore.Pa daj brate ,batali to!
Kroz dva'es' godina bices matori konj na metadonu,moci ces sam sebi otac da budes i prosipaces iste price nekim buducim digitalnim narkomanima,a oni ce te ismijavati svojim ultra-ljubicastim podsmjesima

Petraaa...nek ti je sa srecom,zenska glavo, i da nam se vratis zdrava i vesela
Fickt Euch,Ihr Mistgeburten....
saša-ex

Post by saša-ex »

'de si bre Petra, sta ima? Pa sve sam ti rekao na tvojoj temi :)
SAMO CEO ŽIVOT...
petraaa

Post by petraaa »

Zaj...s zenu u kriznim godinama.
nije lepo~!
Sala SALE,NARAVNO.
IDEM OVIH DANA DUSU DA ODMORIM KROZ FIZKALNO PROCISCENJE.
nesrecan je onaj kome se ovde pozeli dobrodoslica,ali ako se ne proba 100@ se nece uspeti
petraaa

Post by petraaa »

boki_ wrote:to za amer je teska uvreda (iako manja nego trenii) ali ja bih ipak izbacio vas sa foruma, jer i mi imamo strucnjake za farmaceutologiju i ako nisi znao poznavanje medicine je bolje nego nepoznavanje jer ponekad (mozda cesto) spasava zivote...

Boki,da li je ovo bilo upuceno meni,o izbacivanju sa foruma.
ZASTO,ZATO STO SAM REKAO ISTINU,KOJU GLEDAM CESTO U METADONSKOM CENTRU ILI O ODGOVORU ONOG STARIJEG GOSPODINA ,ANGLO-SAKSONSKOG POREKLA,
STO BI SANELA MENI REKLA,DJE BA ZAPELO.
kazes da zivis u kegur zemlji,pa sta je problem?Demokratija tamo,demokratija ovamo.
Pa ja se na zalost drogiram od 02. juna 1986. i nikako se ne ponosim.
Sta sam sve upropastio i oko i u sebi!? ako,nije bilo na moj racun, izvinjavam se.
I,DA JESTE NEMA LJUTIS! BAR JA.

JOS NESTO,VIDI DRAGI BOKI,RETKO DA IMA LEKA I DA SE SA NJIM NISAM SUSREO,JEDINI MARINOL(TXC U TABLETAMA),SVE STO SAM IKADA ZNAO I PROBAO O FARMAKOTERAPIJI I FARMAKOLOGIJI,I SVEMIU STO OVU BOLEST H.,PRATI,NA ZALOST MOG BRATA,JE OD NJEGOVE STRANE POTVRDJENO,ISPRAVLJANO.,I DONEKLE PODUCAVANO. IAKO,NE RAZGOVARAMO ,TEHNIKALIJE ,DA ZA NJIH JE TU UVEK,ALI NIKADA UZIVO.
E,SADA JA NIKADA NIKOME NISAM OVDE PRODAVAO MUDA ZA BUBREGE,NITI SE PRAVIO PAMETAN KADA SU LEKOVI,ODRZAVANJA I SL. U PITANJU.
ZNAM CAK I U JAR,JUZNOJ AFRICI KAKO LECE,TAKO DA MI NIJE BAS JASNO,O CEMU TI TO PRICAS,PONAVLJAM,AKO TO IMA VEZE SA MNOM.
POZDRAV
petraaa

Post by petraaa »

:(
Last edited by petraaa on Mon Nov 29, 2010 2:47 pm, edited 1 time in total.
petraaa

Post by petraaa »

jana wrote:Zasto se ne povuces negdje u komunu?Mozda ti bude lakse izdrzati njena pravila,nego pravila u roditeljskoj kuci?Sa metadonskim odrzavanjem ne postize se izlijecenje.Samo produzava agonija,i otupljivanje.
Mozda najbolji savet za deckica(ne ljutis se za ovo deckic),ali na zalost on ima samo 20. i,ko je gledao njegove ,kako to da nazovem,"borba za pravdu",na youtubu,ona je to mnogo jasnijee.
pa decko dragi,ti nisi jos ,na tvoju srecu osetio pakao i dno heroinskog zivota,zato nemoj sebe uvaljivati u jos veci pakao zvani metadon. Mnogima on pomaze,i ako je njima okej. Ali taj sistem odrzavanja ide mahom ,sto sam u poslednje vreme video sve vise,da se ljudi prijave,dobiju to odrzavanje,to nije lecenje,i zive normalno,IDU NA POSAO,sto je po meni jedna od najvaznijih stvari za nerazmisljanja o jurcanju h. i celog cirkusa koji uz to ide.Naravno,ovo vazi za one koji su vec imali podsao i nekako uspevali da ga zadrze.
Naravno,postoji i ona brojnija grupa nas koji volimo da se drogiramo,na zalost,od ljubavi je ostala samo bolest i ludilo (ne od ljubavi),u kome zivimo.
Koliko tebi pomaze tvoj lek,nemam predstavu,ali,vec sam ti napisao,VREME SINALVREME SINAK LETI,I NMOJ SEBI DOZVOLJAVATI TAKAV LUKSUZ PROPADANJA NA MILION RATA SA GREJS PERIODOM ZAUVEK!

NISTA TI OD OVOG NE BIH PISAO DA NEVIDIM SEBE KADA SAM IMAO 20.
DECKO,KOLIKO GOD DA JE SRANJE,LJUDI SE BORE, OVO PISEM SEBI NA PRVOM MESTU PA ONMDA I TEBI.
UVEK,ALI UVEK IMA NADE I SANSE.
GOTOVO JE SA SVAKOM NADOM TEK KADA JE GOOOTOVO. ZNAS NA STA MISLIM.
Imas puno predloga,vidis da se ljudi trude oko tebe,
(i oko mene su,pre par godina,kada sam stigao ovde na forum,i pomogli.DA NIJE BILO JEDNE,OVDE DOSTA OSPORAVANE OSOBE-STRUCNJAKA,PITANJE JE DA LI BIH TI OVO SADA PISAO. BILI SU TU I SALE-EX,SANELA,SUNRISE,JEDNA LEPOJKA KOJE NA OVOM MSETU VISE NEMA-RAIUNO,TEODORA,BILO JE DA IH SADA I NE NAVODIM ,ZABORAVICU NEKOG NIJE FER.-LJUDI OSTAJALI SA MNOM I PRICALI DO SKORO JUTARNJIH SATI,NEKADA BAS I DO SVANUCA,JEDNA DR. MI I NAPRAVILA ,NARAVNO NE NA SAV GLAS I SHEMU -TERAPIJSKU ZA SKIDANJE,NARAVNO BEZ IKAKVIH OPIJATA,NI TRODON,SAMO ONO STO SE MOZE NACI U APOTECI,MALO ZA NEKE LEKOVEE I I ISPOD TEZGE)

Bar neka ti i to znaci mrvu koja ce uz jos neki faktor konacno sklopiti mozaik ,koji ce te potaknuti da krenes da se lecis.
Zasto ti to govorim. Nije mi dosadno,niti sam se ubaljezgao pa sada nesto kao pametujem.
Jednom je mislim neko,( mislim bas Sale-ex),da se treba stvoriti i uslovi da bi se covek lecio.!
Jer to nase lecenje nije lecenje na koje krenes,i ono pocne,traje,ima faaze,i zavrsi se. Nuije kao prelom,ili rana. Prodsje vreme,traje i odvija se neki proces,pa se zavrsi. NASA BOLEST JE RECIDIVIRAJUCA,I NA ZALOST SA MNOGO PRISTUPA,KAKO I KOLIKO TRAJE TO STO SE USTVARI MORA NAZVATI BORBA ZA ZIVOT,I TO GO ZIVOT I SAM KVALITET ZIVOTA.

MALO PRETERAH U PISANJU,ALI MI JE STVARNO STALO DA TI BAR JEDNA SITNICA POMOGNE OD OVOLIKOG MOG KAKANJA!
ZNAM,MOZE SE NA OVO SVE RECI,KADA SAM TOLIKO PAMETAN,ST SEBI NE POMOGNEM U LECENJU,ILI STO NEPISEM O SVOM STUPNJU,ETO MALO I MOG DALMATINSKOG U MENI JE PROGOVORILO. pA,PROSTO JE JER SAM NA JEDAN STEPENIK OD SAMOG DNA,POZJMLJUJEM ,sramota me je i napisati,novac samo da budem okej,dok neodem na banjsko lecenje. Eto,nekako uspeh,i to na tudjoj temi da prevalim preko tastature i tu cinjenicu.
.
sinak,pamet u glavu,i ako mozes probaj da se preselis u Ns-ako imaju,cale i keva ,drpi im 200-300-evra ,plati stan za dva meseca i pocni da zivis svoj zivot sam .posao ces u Ns-u naci sigurno,kafic,pekara,prodaja diskova,ima posla u gradu veruj.
ZNAM DA CU DOBITI KRITIKE ZA OVO "DRPI LOVU"ALI,AKO OSTANES U TAKO NEZDRAVOJ OKOLINI,MISLIM DA CE TI SAMO GORE BITI.
UOSTALOM MOZDA BURAZER MOZE DA TI POMOGNE OKO LOVE.ILI VEC NEKO DRUGI. MALO SAM ISHITRENO OVO PRVO NAPISAO,ALI NECU DA BRISEM JER SAM TAKO I MISLIO ALI KAO POSLEDNJU OPCIJU.

ZELIM TI DA STO PRE DODJES U NS,A TAMO CU TE JA UPOZNATI SA DR.A. DICKOV NA PRAVI NACIN,I OBRATICE PAZNJU PUNU NA TEBE ,VERUJ,JER SI MLAD ,A ONA SE ZA VAS MLADE I BORI,A TACNO JE DUPLO STARIJA OD TEBE.
MENJAJ OKOLINU,TESKO JE,ALI ZIVETI U STRAHU OD MAJKE KOJA JE PIJANI KAPETAN VASEG BRODA JE SAMO KONTRA PRODUKTIVAN. SA NADOM I ZELJOM DA USPES STA GOD IZABRAO.
POZZDRAV
Anabela11

Post by Anabela11 »

Uglavnom su ti svi dali isti odgovor,cast izuzecima koji su podrzavali metadon i tvoj nacin zivota
pises da te majka vredja jer si zaspao(ili dok si zaspao) uz tv u dnevnoj sobi;kazes da ne radis jer nema posla.Raspitujes se da li majka ima elgalno pravo da te izbaci iz stana posle 20 god. zajednickog zivota.
Da se nije tebi smucilo da zivis tako?Jer da jeste, ne bi se raspitivao da li ona sme ili ne sme nego ako ti ne odgovara,ti bi otisao.
Kazes otac radi na njivi:idi i ti radi sa njim! Bices na cistom vazduhu,radices nesto korisno,mozad nesto i zaradis.Mozda ima posao u nekoj prodavnici?Bilo gde!Spominjes i ti i podrzavaoci da si punoletan da sam odlucujes o kolicini "kapi".Punoletan si i da odlucujes da nadjes posao ili ne,jer to je jedini izlaz iz situacije gde te neko maltretira.Kad budes sam svoj niko nece moci da te naziva pogrdnim imenima.Niko nece moci da ti kaze koliko smes ili ne kapi da uzimas.
Boban

Post by Boban »

check021 wrote:Naime,ne znam vise ni kako da pocnem.Dobro sam poznat svima sa foruma "Supstituciona terapija",pa s toga,mozda me neki od vas ovde poznaju ,a neki mozda i ne.
Naime,kako i naslov kaze,ovde sam da vam ispricam moju muku,bes,i revolt,i prosto neki osecaj nepravde koja se cini nadamnom,pa zelim da se informisem samo sta ja tu mogu da ucinim i kakve su mi sanse za sve to...
Da pocnem...Majka mi je rodjena 1958 ,a tata je 60to godiste. Znaci ,roditelji u poznim godinama. Negde oko 25 godina su u braku.Majka je po profesiji profesor Informatike u Gimnaziji,otac radi na njivi,i tako donosi koji dinar porodici.Imam mladju sestru ona je '97 godiste a stariji burazer '86.Znaci ja sam "srednji" , rodjen sam 10.04.1990 , u horoskopu ovan. :) Problemi su svi poceli kada smo se preselili u mnogo lepsu kucu,u poredjenju sa onoj u kojoj smo ziveli pre dedine smrti,ali uprskos svemu...nekako...kao da sam vise voleo ono nasu rusevinu od kuce,jer...tu smo nekako,svi bili (jes' u bedi i siromastvu) ali srecni uprkos rezimu koji nam je svima dobro poznat.Zivim u malom gradicu u srcu Vojvodine,60tak kilometara od N.Sada. Ja sam na metadonskoj terapiji od nedavno i drzim se na 20mg uprkos ogromnoj zelji da povecam.To jest, tu i jeste problem.Evo sad ce MESEC DANA,kako ja svoju inicijalnu dozu metadona NE MOGU da povecam samo zbog majke.Naime ,ona je moj "saradnik u lecenju" ,i NEMA APSOLUTNE SANSE da podignem dozu (sto se inace VISOKO PREPORUCUJE KAKO NE BI DOSLO DO RECIDIVA-povratka).
Naime,u program sam usao pre nekih 4-5 nedelja,i pocetna doza od 60kapi mi se i dalje sprovodi ,uprkos tome sto ja imam nalaz neuropsihijatra ovlascenog za podizanje doze mog medikamenta za 10mg,tacnije 30kapi.Znaci sa 60 na 90.Moja majka,koja drzi glavnu rec,je strogo protiv toga-govoreci mi i dalje teske reci poput : "Ti si narkoman!" (onako visokim i grubim tonom) , "Ima da te izbacim na ulicu,budes li samo zucnuo o povecanju doze!" , "Debilcino,moronu... gubi se iz dnevne sobe!!" ...Sve ovo,u glavnom,nastaje u alkoholisanom stanju,ali i ponekad i normalna sve te reci mi uputi i ...cekajte...suze mi idu koliko me boli... i poneak to sve kaze cak i trezna!!! Mozete li da zamislite!!!Verovatno ne mozete jer,ovaj bol je prosto neizdrziv.Otkad sam usao u nacin lecenja koji mi najvise odgovara,i koji je (a oni nece da priznaju)za sada dao najvise efekta,nazivaju me svakakvim pogrbnim imenima.Uvrede takve ne bi uputio psu,a ne rodjenom sinu-bar ne ja.E sada,ja imam 20 godina.Njihov glavni adut je: "Ima da te izbacimo iz kuce,imas 20 godina,nismo obavezni da te TRPIMO!!!NARKOMANE!!!" (TIM RECIMA)
Mene zanima,da li ona moze pravno i legalno da me izbaci iz kuce,nakon 20 godina zivljenja sa njom?Nakon 20godina zajednickog zivota sa prelepom sekicom i extra burazerom,koji nemaju nista protiv,koji takodje uocavaju da OBOJE (mama i tata) imaju problema sa alkoholom.OVO PISEM JER JEDNOSTAVNO NE MOGU VISE DA CUTIM!!!
Znaci stariji brat je uz mene!!! Vidi da mi ovo zaista pomaze!!! Iako ni on nije verovao da ce takva vrsta terapije meni pomoci-POMOGLA JE!!! Da ne poverujes bre...kaze on!! :) Jako mi je drago sto i on uocava da je "de facto" da mi je 100x bolje bre... Nisam vise rob dilera,ulice,igle...Sada sam COVEK!
E sad,mama zeli da me IZBACI IZ KUCE ima podrsku oca u tome,ukoliko ja podignem dozu,sto je sasvim normalno jer je optimalna doza metadona 60-120mg,a ja sam na 20mg!!!! samo hocu povecanje na 30!!! Na to ona kaze: "Ne!! To ce ici u nedogled,ne zelim takvog da te gledam,ako to uradis-letis odavde u momentu,sta vise,ostavljam te u N.Sadu pa ti vidi sta ces i gde ces!" <--TO SU RECI JEDNE MAJKE?!?!?
Zavrsio sam osnovnu,sa jako dobrim uspehom, srednju: "Gimnaziju" takodje sa nikad manjim prosekom od "Dobar." i Informaticka Akademija je u toku... Nezaposlen sam,jednostavno - NEMA POSLA.
A meni ovi alko-roditelji prosto unistavaju zivot,i cine polako da se sve vrati na staro...TO NIKO NE ZELI ,a pogotovo ne ja..Jednostavno 20mg je INICIJALNA DOZA,ZNACI DOZA OD KOJE SE POCINJE.Ja ne znam kako vise da im to objasnim.Uvece su UVEK ,ali UVEK pijani - oboje,i onda pocinje pakao za mene.Cak me je pre nekih pola sata i isterala iz dnevne sobe gde sam spavao samo preko noci zbog TV-a jer me on uspava.Sada sam opet u svojoj sobi s kompom.Ok...ajde to manje vise...Nego svako vece,svaki dan,UVREDE-PRETNJE DA CU DA LETIM,AKO SAMO ZATRAZIM ONO STO BI CINILO MOJE LECENJE EFIKASNIJIM I ONO STO BI CINILO MENE SRECNIJIM...U CEMU JE PROBLEM?!?!? MOZE LI ONA MENE DA IZBACI?!??! DA LI POSTOJI NEKA ZASTITA U OVOM SLUCAJU?!?!DA LI JE MOGUCE DA JE OVO DOZVOLJENO!!! CAK MI JE REKLA DA CE VEC SUTRA (TEK 4-5 nedelja terapije) POCETI DA MI SKIDA KAP PO KAP,STO CE DOVESTI DO NEVEROVATNE KRIZE!!!

I uvek kad im kazem: "Ja sam se sa svojm problemom suocio,i suocavao 2 godine...i borim se,a sta vi cinite protiv hronicnog alkoholizma???" - dobijem odgovor-tata: "Ja se nisam boo votkom u venu!" (a zamalo cirozu da dobije,tu je vec,mada je sada presao na tone vina isto kao i mama) mama: "Narkomane,ti si najmanje legitiman da das takvu izjavu-pedercino mala.Budi srecan sto te hranim."

Sta da radim ljudi,pomisljam ,ozbiljno ali vrlo ozbiljno o samoubistvu,jednostavno- ne mogu vise...

Svaka pravna pomoc,svaki strucni,nestrucni savet je dobrodosao....

:(
Iskreno,Boris.

Iskreno Borise samo ti ime kaze sta da radis u zivotu da se boris ali ne za koju kap vise nego za goli opstanak.Mlad si i jos ne znas sta je ulica i spavanje po klupama zimi,zivot na zeleznickim stanicama itd.Znam da ti ovo zvuci kao da ti kenjam ali to sto imas krov nad glavom je nesto sto bi vecina na zalost danas pozelela ili zeli.Metadon nije za tebe i majka to zna i gleda da sto manje uzimas to.Verovatno je razocarana kao i svi nasi roditelji i od silnog pritiska njene a i tvoje muke govori ti takve stvari.Mene su bili izbacili ali hvala Bogu primili su me natrag posle komune.Ti bi hteo da te oni razumeju da to bude kao sto voyager reklamira metadon kao svetu vodicu na forumu ali to nije tako.Videces ako prezivis sta je zivot na metadonu.Oprosti na ovim poslednjim grubim recima ali tako je.Pozdrav i drzi se.
Post Reply