koliko nam metadon pomaze sada na terapiji,tj. u ZIVOTU
Moderator: sanela
Re: koliko nam metadon pomaze sada na terapiji,tj. u ZIVOTU
Meni metadon nije pomogao da se skinem(jer mozda nisam imala volju jaku)ali mi je pomogao kada sam bila jako bolesna i nisam mogla rizikovati ni najmanju krizu jer bi umrla,tako da su mi njega dali,pre toga sam ga bila uzela samo par puta kao zadnju opciju u krizi,ali od kad ga pijem redovno nije mi pomogao da se skinem nego da se drogiram opusteno,bez onog po svaku cenu,da se ne drogiram svaki dan,da uzimam ,manje doze,ustedim novac...imala sam i par kracih apstinencija na metu,najduza 6 meseci..A kolko je nastetio mom organizmu ,to je sad druga stvar,dovoljno je da vam kazem da sam se ugojila 25kg...pozd
tri najteze stvari na svetu:prastati,zaboraviti i verovati...
Jbt u Italiji i drogira se sta bi ja dao da sam na Metadonu u Italiji ma idi heroin bi mi io kao ono blato na ulici, koka bi uletela ne mogu da gresim dusu ali heroin ma nema teorije. Dodji ti u Srbiju da vidis sta je borba za opstanak zavisnika. Kada gledas dok lekar pise recept pa pomislis da tim pisanjem recepta nije spasao samo mene nego ko zna koliko jos omladine. Tipa moze se gledati na to kada ne napise kao recimo e prijatelju sada si osudio njih deset da proba heroin. Ja tako gledam na to. I to je tako, a RETO centar i slicni bi bili zatvoreni da nema zavisnika tako da oni su u neku ruku i srecni kada neko ko nije dobio Metadon nauce nekoga na drogu to su sve buduci moguci gosti RETO centra a od 1000 zavisnika 50 ce pobati da se leci u Reto centru a svaki deseti ce ostati malo duze tako da to njima odgovara a da im je stalo do ljudi kao ljudi ne bi kukali protiv Metadona jer bi znali da oni koji ne dobiju prave nove zavisnike.
A koliko mi Metadon pomaze pa to je lako jer ne bi imao nista sto sada imam, stan bi odavno prodao, garederobu, tehniku iz kuce sve vredno, navukao ko zna koliko njih, prodavao, krao i ko zna sta sve radio eto pomaze da ne radim to. Ako je to malo onda ne znam sta ocekuju ljudi.
A koliko mi Metadon pomaze pa to je lako jer ne bi imao nista sto sada imam, stan bi odavno prodao, garederobu, tehniku iz kuce sve vredno, navukao ko zna koliko njih, prodavao, krao i ko zna sta sve radio eto pomaze da ne radim to. Ako je to malo onda ne znam sta ocekuju ljudi.
Koliko mi pomaze to cemo jos videti,sve zavisi od dosta faktora,jel tako "VIVALDI82".Sta ja tu je,proslo je vreme sredjivanja svakoga dana,moramo da prekidamo sa metom sto pre,bar ja imam takvo misljenje.zajebano je,mada je to cist opoid koji ne steti nasem organizmu ali ne trba mi ni to.
E pa brate Toto-Rina,znam ja dobro kako je u Srbiji,kad sam se ja tamo radila,skidala i navlacila,nije bilo nikakvog metadona,pre 10 god,a subotex je tek izasao i bio skup jako..Pa ako si uspeo da nadjes neki valijum ,i ampule trodona da se skidas bez neuroileptika..bilo ti ok..ako ne skidalo se sa vutrom i pola exa na dan..i svasta se izmisljalo..samo da bi posle 8 dana mogo da uzmes dragoceni Narolex.,..Samo sto kad tvoji roditelji nemaju vise novca da ti ga kupe,a ti jos uvek rovit ko jaje i bojis se izaci iz kuce,,,,A sto se tice prodavanja,pa prodala sam 2 moje nasledjene kuce(isto dvoriste),i namestaj iz iznajmljenog stana posle,sve u venu...Da mi je tad bio metadon,eee..znam ja o cemu pricas i kolko ga cenis..Sto puta sam rekla drugo je Srbija,da sam ja ostala u Srbiji ili bi se skinula ili bi crkla ili bila u zatvoru--Dodji ti u italiju pa da te vidim da ne uzimas dop,kad je cist i dzaba skoro..a i belo se radi..ne volim koku bez dopa,stvar ukusa---
tri najteze stvari na svetu:prastati,zaboraviti i verovati...
VIVALDI82" je u pravu sto se tice toga da pre 10 god.nije bio napravljen neki odredjen program ,nego si morao da ganjas lekare da ti prepisu Metadon i Valoron..jeste bilo do 99 tesko.. i tada se pojavio M-eslon i tada nije bio potreban Metadon,nama,meni bar,jel mi Morfijum bolji milion puta...
Ja ne bi dao moju terapiju za ne znam koliko M-eslona (morfin sulfat). Nema teorije, sredjivanje Metadonom je potpuno dok da bi se sredio Morfinom u telu ti si vec uveliko drogiran u glavi i to tesko drogiran. A u telu uopste nije tolika prijatnost bar meni. Metadon nekako to vise nije tvoje telo nego neko bolje neosteceno heroinom plus sto nemas zelju da se drogiras ali ne jer si drogiramn nego ti je nekako nepotrebno jer od tog lepog osecaja u telu i u glavi se lepo osecas. Morfin pre udara u glavu. Osecas vrelinu u stomaku onaj pritisak u glavi slican heroinu koji Metadon nema.
E sada ko nece Metadon meni je potpuno ludilo da ide u RETO centar tamo nisi ni od kakve koristi evo ako moze da izdrzi nek se prijavi preko neta da ide u ribolov u Beringovo more bar ce se vratiti za mesec dana sa parama da kupi mercedes. A ne mora ni da se vraca posle pocinje lov na krabe, pa opilio krabe koje kostaju boga oca pa ako prezivi tu torturu da tegli sajle i kaveze na -5-10 na 7-8 m talsima bar ce se vratiti sa kesom. Svake godine se nekoliko brodica ne vrati a uvek fale ljudi za to tako da iz celog sveta dolaze da rade. Samo ko je u krizi 90% sanse su da ce da umre od krize radeci to jer ne izdrzi ni vise od 50% sportista koji ni ne puse a ne zavisnik neki. A moze da bude slobodan tamo senka nije potrebna kada se dolazi avionom malim do gradica a tamo su za drogu culi kao i mi za balisticke projektile.
Tako da umesto da se motate negde dzab ovako e i lecite i uzimate brdo kesa. Ne traje to dugo 2-3 nedelje max a zaradite godisnju platu neciju i to nekog ko lepo zaradjuje.
A ako poredite sa manastirom nekim to je jos gore jer manastiru placate reto se bar ne placa, e ovde bi vama placali.
E sada ko nece Metadon meni je potpuno ludilo da ide u RETO centar tamo nisi ni od kakve koristi evo ako moze da izdrzi nek se prijavi preko neta da ide u ribolov u Beringovo more bar ce se vratiti za mesec dana sa parama da kupi mercedes. A ne mora ni da se vraca posle pocinje lov na krabe, pa opilio krabe koje kostaju boga oca pa ako prezivi tu torturu da tegli sajle i kaveze na -5-10 na 7-8 m talsima bar ce se vratiti sa kesom. Svake godine se nekoliko brodica ne vrati a uvek fale ljudi za to tako da iz celog sveta dolaze da rade. Samo ko je u krizi 90% sanse su da ce da umre od krize radeci to jer ne izdrzi ni vise od 50% sportista koji ni ne puse a ne zavisnik neki. A moze da bude slobodan tamo senka nije potrebna kada se dolazi avionom malim do gradica a tamo su za drogu culi kao i mi za balisticke projektile.
Tako da umesto da se motate negde dzab ovako e i lecite i uzimate brdo kesa. Ne traje to dugo 2-3 nedelje max a zaradite godisnju platu neciju i to nekog ko lepo zaradjuje.
A ako poredite sa manastirom nekim to je jos gore jer manastiru placate reto se bar ne placa, e ovde bi vama placali.
Iz tvojih postova se baš lijepo vidi kako je tebi metadon promijenio život, kao što se vidi i iz postova ljudi koji su prošli Reto centar.toto-rina wrote:
E sada ko nece Metadon meni je potpuno ludilo da ide u RETO centar tamo nisi ni od kakve koristi evo ako moze da izdrzi nek se prijavi preko neta da ide u ribolov u Beringovo more bar ce se vratiti za mesec dana sa parama da kupi mercedes. .
Ko god ima imalo zdravog razuma, uočit će drastičnu razliku u kvalteti života i načinu razmišljanja.
Izvini drug, Foto Rina, smijem li pitati, iako je mozda nekulturno za ovaj sajt --- ili uopste, koja to tebi profesiuija omogucava toliko bjelog, to nesto unosno, a?
ili
ili
hEIL hEIMAt
SVE U SVEMU SVE SE SVODI NA ISTO,PRICA O GUDRI I TO JE TO.
Vidi to Sanela opet nesto uopsteno o ljudima na metu i uopsteno u ovima koji su prosli Reto bolji da ih ne dovodim gajbi da pisu ovde postove jer znajucu tvoju ljubav prema centru neces ih objaviti kada bi cula ljude koliko su proveli meseci tamo i koliko su bili strejt kada su izasli.
Kao iz mojih postova se vide razlike, da vide se razlike kada neko zeli da postane to sto je sasa ili ti a ja to ne zelim da postanem, ja bi bio na gomili sedativa da mi je zivot kao vas, ali vi isto da vam je kao moj, tako da ta prica staje tu. Takodje se vidi razlika i izmedju mojih postova i postova nekih koji su prosli Reto centar u stvari oni i nemaju postove oni nemaju ni komp a uskoro nece ni kucu imati pa ce ponovo trcati u Reto.
Ponovo cvwe pricati samo Reto cvrkucu pticice na granam i ostalo ali oni ne misle o Retu kao Reto centru mestu za lecenje oni o tome misle kao svom domu jer nemaju drugi ili su nepozelji u drugom.
I meni je drago da postoji ogromna razlika izmedju mene i ljudi koji su tamo. Jer ja prenposim nesto sto misle lekari skolovani uopsteno a oni se glupiraju uceci druge i ubedjujuci da je onoliko lekara koliko je za Metadon korumpirano, nenormalno, glupo, a da su tamosnji moleri, vodoinstalateri, elektricari bolji lekari. Njihovo lecenje staje na kapiji Reto centra i tako ce biti uvek a lekari imaju dozvolu da lece i daju lekove.
Znam licno njih 6-7 iz Reta, dvoje je strejt 2 godine ostali 5 svi zajedno neamju strejt meseci polovinu koliko sam ja od kada sam na Metadonu. Znaci ako sam na terapiji 5 godina njih 5 nije zajedno ni 2 godine strejt. Oces da objavis postove da dovedem ljude da se registruju mada nemaju sta oni mnogo da kazu sem Protraceno vreme sto i kazu ja mogu da ponovim da nije to tako protraceno vreme kupili su sebi godinu dve vremena da se oporave i bice manje osteceni kada pocnu da piju ozbiljne terapije.
Za donji post u vezi koke nemam komentar uopste jer sam kazes post nije na mestu drugo sta je tebi mnogo koke, gram dva pet mesecno, sta/. Kada budete strejt godinama i saberete koliko ste dali na heroin i uzmete u obzir da koku radim obicno kada ne idem nigde a kada idem idem strejt dodjete do zakljucka da to nije uopste mnogo koliko mislit da jeste. Pogotou sto koka ne moze da se radi uzastopno i kolicinski mnogo a da ti se ne smuci posle godinu dana.
I za koku letos sam naleteo na poznanicu iz starog kraja sa drugom i tamo vamo ajde slozimo se da radimo mi belo on nije hteo i sicima ona nekog lika. Ono sto me je iznenadilo je bilo da je riba namolila lika da nam da prvo paket koji nismo ni platili da bi probali jer smo prvi put uimali a za posle je rekla ovim recima Hocu i ja da ucestvujem sa parama sto me je iznenadilo. Tako da se ne desava da ja uvek samo dajem pare.
Pre sam davao kada sam zavrsavao od nekih ali sam iz odredjenih razloga promenio mesto zavrsavanja i docekao eto i to da cujem da nece devojke samo da se slepuju uz nekog. Inace devojka smrce kao vrabac a ne zamera da je dala isto para ili takve stvari.
Kao iz mojih postova se vide razlike, da vide se razlike kada neko zeli da postane to sto je sasa ili ti a ja to ne zelim da postanem, ja bi bio na gomili sedativa da mi je zivot kao vas, ali vi isto da vam je kao moj, tako da ta prica staje tu. Takodje se vidi razlika i izmedju mojih postova i postova nekih koji su prosli Reto centar u stvari oni i nemaju postove oni nemaju ni komp a uskoro nece ni kucu imati pa ce ponovo trcati u Reto.
Ponovo cvwe pricati samo Reto cvrkucu pticice na granam i ostalo ali oni ne misle o Retu kao Reto centru mestu za lecenje oni o tome misle kao svom domu jer nemaju drugi ili su nepozelji u drugom.
I meni je drago da postoji ogromna razlika izmedju mene i ljudi koji su tamo. Jer ja prenposim nesto sto misle lekari skolovani uopsteno a oni se glupiraju uceci druge i ubedjujuci da je onoliko lekara koliko je za Metadon korumpirano, nenormalno, glupo, a da su tamosnji moleri, vodoinstalateri, elektricari bolji lekari. Njihovo lecenje staje na kapiji Reto centra i tako ce biti uvek a lekari imaju dozvolu da lece i daju lekove.
Znam licno njih 6-7 iz Reta, dvoje je strejt 2 godine ostali 5 svi zajedno neamju strejt meseci polovinu koliko sam ja od kada sam na Metadonu. Znaci ako sam na terapiji 5 godina njih 5 nije zajedno ni 2 godine strejt. Oces da objavis postove da dovedem ljude da se registruju mada nemaju sta oni mnogo da kazu sem Protraceno vreme sto i kazu ja mogu da ponovim da nije to tako protraceno vreme kupili su sebi godinu dve vremena da se oporave i bice manje osteceni kada pocnu da piju ozbiljne terapije.
Za donji post u vezi koke nemam komentar uopste jer sam kazes post nije na mestu drugo sta je tebi mnogo koke, gram dva pet mesecno, sta/. Kada budete strejt godinama i saberete koliko ste dali na heroin i uzmete u obzir da koku radim obicno kada ne idem nigde a kada idem idem strejt dodjete do zakljucka da to nije uopste mnogo koliko mislit da jeste. Pogotou sto koka ne moze da se radi uzastopno i kolicinski mnogo a da ti se ne smuci posle godinu dana.
I za koku letos sam naleteo na poznanicu iz starog kraja sa drugom i tamo vamo ajde slozimo se da radimo mi belo on nije hteo i sicima ona nekog lika. Ono sto me je iznenadilo je bilo da je riba namolila lika da nam da prvo paket koji nismo ni platili da bi probali jer smo prvi put uimali a za posle je rekla ovim recima Hocu i ja da ucestvujem sa parama sto me je iznenadilo. Tako da se ne desava da ja uvek samo dajem pare.
Pre sam davao kada sam zavrsavao od nekih ali sam iz odredjenih razloga promenio mesto zavrsavanja i docekao eto i to da cujem da nece devojke samo da se slepuju uz nekog. Inace devojka smrce kao vrabac a ne zamera da je dala isto para ili takve stvari.