nekome to dobro dodje pa je onda cist od dopa jer zna da ga ionako ne moze osjetiti i da dzabe baca pare
jel tako
sa methadona nema nazad
Moderator: sanela
Re: sa methadona nema nazad
Kad bih barem znala tko sam zapravo, prestala bi se ponasati kao ona za koju se smatram da jesam, a kad bih se prestala ponasati kao ona za koju se smatram znala bih tko sam.
sto bre nema nazad IMA!,ITEKAKO SAMO AKO HOCEMO,ja sam na 9ml meta i to mi je ok,radim svaki dan,obavljam moje duznosti ali sm primetio i kada popijem 6,7ml isto mi je,tako da od ponedeljka samnjujem ozu za kubik.
EVO DA ODGOVORIM Suncevom Zraku:Neznam sad da li je to podosta metadona,ali sigurno jeste kad uzmem i dop preko,pa sam danas mislila otici doktoru i smanjiti na 50mg,pa posle jos,ali imam jednu nedoumicu,Jako sam bezvoljna i ponekad me mrzi izlaziti iz kuce zavrsavati semu,pa onda sastavim 2-4,5 dana bez fixa,nikad vise nazalost,i tad mi taj metadon dobro dodje,cak popijem i sav onaj koji sam ustedela.Znam da bi morala dignuti terapiju,jer dana apstinencije tih 60 me nemoze pokriti.A za doktore i proveru mokrace,ovako:Ja sam na odrzavanju tj svakodnevna doza bez smanivanja terapije,pa doktoru idem 1 mesecno,najvise dva.Ako trebam regulisati oko terapije,ili pogledati krvne nalaze i transiminaze zajedno s njim i (recepti)sl.Kako smo na odrzavanju mokrimo samo 1 mesecno,tek da bi videli sta uzimamo i kolko i potpuno je nebitno da li je mokraca cista.Nadam se da sam opsirno odgovorila.(uvek sam malo preopsirna kad objasnjavam)pozdsunrise wrote:Vivaldi,onda ti uzimas 60mg sto je podosta metadona. ja sam na 50mg a to ti je kao 10hepti. Nemoj se zavaravati da je to mala doza meta sto uzimas.A,da bi se makla sa dopa,vjerovatno ces se morati dignuti terapiju.
A,kako je sa tvojim doktorima? Sta je sa testovima kad stalno uzimas dop uz terpiju? sta oni to toleriraju?
tri najteze stvari na svetu:prastati,zaboraviti i verovati...
Gledaj pomislio sam da je pored kompa ovih sto izdaju Metadon mish Razer Deathadder reko sta ce njima gamerski mish. Tek videh ono sivo napred i ne svetli znak onaj nazad.
Voyager wrote: U praksi odrzavanja 90mg Metadona nije toliko visoka doza pa da je neka frka.
Visoke doze su 120mg i vise.
HALOOOOOO!!!
Momak pije 18 tableta hepa dnevno, naravnoda mu se čini da nema izlaza kad je tolikoj dozi! Smanjuj to što prije, truješ se i ako si stabilan (tj. bez heroina)nema potrebe za tolikom doom .
Ma ne nije, niti malo nije frka. To se skine za čas.
To nisu visoke doze, to su doze za nilskog konja, totalno nepotrebne za održavanje. To je faking 25 tableta, preciznije 24! Aj zdra´o.
Potpis.
x
Last edited by Voyager on Sat Feb 04, 2012 1:40 am, edited 1 time in total.
Ovo sve govori. Ako ne osjeti 18 tableta, poslije podne se počne preznojavati, e onda postoji problem. To jeste velika doza Voyo. A možda metadon i uopće nije za njega, možda mu ne odgovara.ved3an@gmail.com wrote:Čao ekipa vidim da ste svi ovdje zakon i da razumijete ja sam ovisnik o heroinu ve ć 4 godine uzimam 90 mg methadona kod nas je to heptanon , to je ljudi 18 tbl dnevno , i ja nemogu više spuštat probo sam jako puno puta spuštat ali uvjek se vratim ,ja ni ovu količinu ne osjetim samo mi ukloni krizu i to je to a več posljepodne počinje znojenje nervoza itd..
Vedrane (predpostavljam iz maila da se tako zoveš

Ja sam primjer,prošla sam to.
Pila sam ga 3 godine i 7 mjeseci i otišla na detox 19.7. ove godine. Otada sam OK.
Vjeruj mi,kunem ti se, može se!
Imaš tri opcije:
- možeš se sa svojim doktorom dogovoriti da lagano,sasvim lagano spuštate po jednu,možda i pola tablete ako imaš strah. Ja sam tako sa 10 tbl došla do 1 i jebiga, zabrljala. Ali to sam ja!
- možeš otići na detox. Vjeruj mi, strašno je dobro, metadon ti spuštaju lagano i postepeno, a uz njega ti daju odgovarajuče dodatne lijekove. Moje skidanje na detoxu je prošlo recimo...85% bezbolno. Ali neka cijena se mora platiti, zar ne? Ako imaš zdravstveno, trči - nećeš požaliti! Ako nemaš, onda ćeš morati plaćati. Ali vrijedi, stvarno.
- ako ti nije do skidanja ono "total straight", onda probaj sa suboxonom. Ja ga sobno nisam koristila (jedino subutex prije nekih 4-5 godina - to je bilo moje prvo skidanje) ali koliko čujem, pokazao se dosta dobar i učinkovit. Pa da se malo na njemu ustabiliš.
Vidim spominjao si neke suicidalne misli. Nije za zajebanciju, reci svome dokoru sve. Vjerovatno će ti propisati neki antiepresiv ili regulator raspoloženja. Evo moje iskustvo. Kako se bližio izlazak, tj.povratak kući sa detoxa, mene je uhvatio neki strah, panika, tjeskoba,tuga, ne znam se izraziti a da dobro opišem. Za terapiju kući sam dobila antidepresiv Zoloft 50mg jedna tableta ujutro i Apaurin 10 mg jedna tableta navečer. Apač sam odmah odjebala, točnije nisam ga niti kupila onaj prvi dan kad sam izašla iz bolnice. Ali sam zato antidepresiv pila nekih 15-ak dana boravka u bolnici (treba mu da "prorado oko 20-ak dana") i nastavila ga piti vani. Prestala sam ga kupovati kada sam popila zadnju kutiju (naravno, nisam prestala naglo). Ne pijem ga već oko mjesec dana i skroz mi je dobro. Nema više onog osjećaja jada i bespomoćnosti.
Eto tako, valjda sam ti bar malo pomogla.
Pozdrav,
Ana.
P.S. Tek sam vidjela da je autor temu postavio u drugom mjesecu ove godine, znači prije devet mjeseci. Ako on ne pročita, nadam se da će nekome drugome pomoći bar jedna moja napisana rečenica.
Potpis.
x
Last edited by Voyager on Sat Feb 04, 2012 1:40 am, edited 1 time in total.
Ni 200 mg Metadona ne moze mi zameniti Morfin....nikakva doza Metadona...Pre bih pristao da pijem Valoron koga nema nego Metadon..samo zbog toga STO MI NE ODGOVARA!!!!
x
Last edited by Voyager on Sat Feb 04, 2012 1:26 am, edited 1 time in total.