lijecenje hepetitisa c

Ovaj forum može sadržavati informacije koje nisu u skladu sa misijom ovog foruma.

Moderator: sanela

selma

Re: lijecenje hepetitisa c

Post by selma »

ma bez veze...izvadila sam masu nekih nalaza i odnijela na infektivno(nije bilo ove moje doktorice koja je koordinator za terapiju jer je na godisnjem),a ova druga je vidila da malo kasljucam jer sam imala nedavno nekakvu virozu,dala mi gomilu drugih nalaza,koje ne mogu tek tako brzo uraditi...bas sam se izivcirala.

Ova prava doktorica dolazi u ponedeljak,pa cu otici i pokusati popricati s njom...da bi bar da tu uputnicu za PSR ko da je to mudro slovo..
Grad razoren bez zidina, takav je čovjek koji nema vlasti nad sobom.
sunrise

Post by sunrise »

Ja ga pitala za tu biopsiju i on kaze da se to radi kod starijih pacijenata.kaze ako netko ima 50,60 godina da onda i nema potrebe za terapiju i da se tada radi biopsija da vide u kojem je stanju jetra ali kod nas, MLADIh hehe,nema potrebe za to. Ma,kazem vam,ovjde je sve tako easy.Mene je malo uhvatio nespremnu kad mi rekao da ako hocu da sam pocnemo sa terpijom.Bi ja ali idem na put za koji dan pa ne da sam slaba u gostima.kad se vrnem,03.cemo startati i sve je ok.

Ja imam osjecaj da su vama stavitili na vrat sve te peripeke (se tako kaze) I PROBLEME NA PUT I POTVRDE I DUPLE I TRODUPLE RECEPTE pardon za velika slova, samo zato da sto vise ljudi sto brze odustane od terapije jer je ona jako,jako skupa.Cak i za ove omjere ovdje,u austriji je jakoskupa a kamoli u Srbiji.A svi znaju da su narkomani jako teski natjerati se dotjerati neto do kraja. Pa,on se smije i kaze da kad bi on cekao da mu pacijenti budu godinu dana cisti od svega da on ne bi imao posla i kome raditi terpiju jer bi mozda od sto jedan covjek to izgurao.

Srbija sramite se sta radite bolesnim ljudima i na kakve muke ih stavljate.
Meni covjek jos kaze da mi ne padne na pamet da se smanjujem sa metadonom jer mi treba snaga za borbu
Kad bih barem znala tko sam zapravo, prestala bi se ponasati kao ona za koju se smatram da jesam, a kad bih se prestala ponasati kao ona za koju se smatram znala bih tko sam.
klara60

Post by klara60 »

Sunrise, jedna ispravka: Malmase i moja kcerka trebalo bi da krenu sa terapjiom u Bosni. U pravu si da imamo bezbroj administrativnih prepreka, ali jos teze je u Srbiji. Najvaznije je da nas te prepreke nece sprijeciti da dodjemo do svog cilja. Ti si sretna, sto ne prolazis kroz sve ovo i zato to dobro i iskoristi. Sretno!
selma

Post by selma »

Klara,dobila sam uputnicu za BL!!Sutra sam u BL...!Jeste li negdje u blizini? Saljem broj na inboks...
sunrise

Post by sunrise »

Ja sam jako jako zahvalna i sretna sto sve ide cakcak jer ako nesto mrzim onda su to biroi i ustanove
Kad bih barem znala tko sam zapravo, prestala bi se ponasati kao ona za koju se smatram da jesam, a kad bih se prestala ponasati kao ona za koju se smatram znala bih tko sam.
klara60

Post by klara60 »

Malmase, daleko sam ja od BL, ali cu te kontaktirati. Sta ti pise na uputi? Je li predvidjena bolnica i genotip? Jesi li zvala bolnicu da zakazes mjesto (tri pacijenta primaju dnevno)? Ako mozes da stignes tamo prije 9 sati, bilo bi dobro, da ti ne propada bolnicki dan, tj. da ti odmah izvade krv za analizu.
selma

Post by selma »

Ma ok,nema problema... :) ma rekoh,mozda slucajno ste u blizini..znam da ste u drugom gradu...
Ovo je samo za PCR i genotip i nesto sa hormonima,nemam pojma...tek kad to bude gotovo,dolazi biopsija na red...
Ova doktorica je legenda!!Mislim da bi to sve brzo trebalo ici...jedino postoje te neke tehnicke stvari,jer kad krene terapija,mozda cu morati doci u BL na par mj. ili da putujem svake srijede,jao to je malo uh...ali dobro,idem korak po korak...:)
Valja to sad izgurat' do kraja!
klara60

Post by klara60 »

Onda ce ti samo uzeti krv na analizu za PCR, genotip i vjerovatno hormoni stitne zlijezde. Rezultate ce ti slati na kucnu adresu za desetak dana...Samo naprijed, bitno je da se krece u pravom pravcu...Pozdrav
la_na

Post by la_na »

biopsija je jedan od parametara koji moraju biti zadovoljeni da bi se dobilo odobrenje za th. interferonom i ribavirinom. biopsija je ubacena u pretrage prije pocetka te th kako bi se smanjio broj odobrenih terapija jer je rijec o vrlo skupom lijeku. mislim gdje je logika ako jetra mora biti ostecena da bi se dobilo pravo na lijecenje ?? i sto je najsmjesnije(tuznije) biopsija je vrlo nepouzdana pogotovo ako se radi o nekim ajmo reci pocetnim stadijima ostecenja jetre jer nalaz te pretrage ovisi o mjestu, odnosno tom sitnom djelicu jetre koji je izvaden za analizu i to prvenstveno iz razloga sto je najsigurniji i najbezopasnije punktirati neki dio iz sredine jetre te se stoga biopsija tako i radi, a s druge strane fibroza prvo zahvaca rubne dijelove jetre ( dakle rubni dijelov i jetre su u pravilu jace zahvaceni fibrozom, dok se pak oni ne diraju prilikom biopsije :roll: )
eto toliko...
p.s.
to vam prica osoba kojoj su radili dva puta biopsiju s tim da su mi drugi puta pokusali gadati vise sa strane, oba puta ,,neuspjesno,, jer mi je fibroza iznosila nulu ..
klara60

Post by klara60 »

Malmase, jesu li ti gotovi rezultati? Koji je sijedeci korak?
Surnise, ako se ne varam ti kreces 3.12, je li tako? Ako jeste-sretno i uspjesno i javljam nam kako to tamo ide...
Post Reply