Prelazak sa SUBOXONA na MST

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

Voyager

Re: Prelazak sa SUBOXONA na MST

Post by Voyager »

x
Last edited by Voyager on Sat Feb 04, 2012 1:46 am, edited 1 time in total.
zac-gušče

Post by zac-gušče »

Mark_Anderson wrote:Dajte ljudi valjda nitko ne zna ništa o tome, ako ništa drugo recte bar samo svoje mišlje :idea:
OK DAJ MI RECI ŠTA TI JE TO MST
Voyager

Post by Voyager »

x
Last edited by Voyager on Sat Feb 04, 2012 1:44 am, edited 1 time in total.
dejanx

Post by dejanx »

ovako ljudi,ja sam na terapiji metadona od februara 2008g,poceo sam sa 2k pa popeo na 4,5k i bio 8meseci na toj kubikazi i onda sranje,ovi iz HEMOFARMA ukinuse da daju nasem centru u KRAGUJEVCU i ovi sta ce pocnu da uzimaju ALKALOID SKOPLJE koji je dva puta slabiji od HEMOFARMOVOG.e sad hocu ovo reci da se nisam u zivotu zajebao nikad kao kada sam krenuo na ovu terapiju meta,jer 1999g sam se skinuo na suvo da bi MAJMUN TJ. JA u junu 2007g poceo opet da koristim hekler a do tada nista od 1999g nisam pipnuo heroin samo travicu,i sta cu ja se opredelim za terapiju meta.u pocetku sve je bilo ok imas rad cepa te do jaja i drzi mnogo dugo,sve je to bilo dok se stepen tolerancije nije poceo dizati i dok smo koristili HEMOFARMOV MET,kada je poceo MAKEDONSKI ja sam poceo dizati i sada sam na 9k i nista ,popio 5k ili 7k ili 9k sve mi je isto,to ne kazem samo ja nego masa nas koji smo na terapiji,kod nas semoze da se uzme na nedelju dana tj. 6bocica nosis i jednu pijes ispred njih ali to moze samo ko radi kao ja ali moras doneti potvrdu iz firme,a ko na radi dize po dve boce pa opet dodje i tako stalno.testove nam rade svaki drugi put kad dodjes po terapiju i ako si pozitivan prva dva puta ti smanjuju po kubik a ako si tri puta zaredom pozitivan letis sa terapije i narednih 6meseci ne mozes da se prijavis,i ja sam odlucio da od sutra pocnem sa smanjenjem i polako da se skinem,dosta je bilo odlazenja na jasle i testova i ostalih gluposti.a sto se tice krize zbog skidanja ja sam ubedjen danam je sve to u mozgu da ce nam biti teze ostaviti met nego heroin,ida se treba prelaziti sa meta na ovo pa na ono pa da se uzima ovoliko ovog onoliko onog,mislim to su sve gluposti jer ako se slusa dr i radis po njihovoj naredbi nece nam nista biti,znam jer sus e dosta njih skinuli sa terapije i nikakvi subexi.buneprofin ili sta vec i drugi lekovi,samo slusati dr i sve ce biti u redu i ne plasiti se,pa nije met zlo da je to toliko opasno pa niko normalan ga ne bi preporucio za odvikavanje i dase ne moze ostaviti,sve se moze u zivoti samo volja i odlucnost.ja imam hepC,I SVE JE U REDU SA JETROM IDEM NA KONTROLE I PRE POCETKA TERAPIJE MENI SU BILI REZULTATI ISTI KAO I KAD SAM SAD NA TERAPIJI,STO ZNACI DA MET NIJE TOLIKO OPASAN,TEZE JE OSTAVITI MET I IMACE SE VECE I DUZE KRIZE AKO SE UBRIZGAVA,E TADA MET RAZARASVE ZIVO U ORGANIZMU,vidim po ljudima koji ga rokaju kako izgledaju,pocinju da slabe,da propadaju gore nego kada su bili na heroinu,a to i dr kazu ako se roka teze ga je ostaviti.sve u svemu niko ne treba krenuti na terapiju meta ako ne mora i nikom ne bi preporucio,ali ako se mora onda ok,a mora samo da se umre i nista vise.TOLIKO OD MENE!
Fela Kuti

Post by Fela Kuti »

dejanx wrote:
... ja sam odlucio da od sutra pocnem sa smanjenjem i polako da se skinem,dosta je bilo odlazenja na jasle i testova i ostalih gluposti.a sto se tice krize zbog skidanja ja sam ubedjen danam je sve to u mozgu da ce nam biti teze ostaviti met nego heroin,ida se treba prelaziti sa meta na ovo pa na ono pa da se uzima ovoliko ovog onoliko onog,mislim to su sve gluposti jer ako se slusa dr i radis po njihovoj naredbi nece nam nista biti,znam jer sus e dosta njih skinuli sa terapije i nikakvi subexi.buneprofin ili sta vec i drugi lekovi,samo slusati dr i sve ce biti u redu i ne plasiti se!
Hocu samo da te ohrabrim i da ti kazem da radis pravu stvar za sebe.
Sto se tice krize, ako ne budes previse zurio uglavnom je neces nesto preterano ni primetiti.
Doduse, postoje pojedini periodi kod spustanja kada ces mozda morati malo da zastanes,
ali bilo koje poredjenje stanja pri postepenoj detoksikaciji sa metadona sa
krizom kod naglog prekida uzimanja heroina su gluposti.
Sve ovo ti naravno pricam iz licnog iskustva!
Samo hrabro i odlucno, bez prevelikog forsiranja i zurbe, i do sledeceg leta ces biti
ponosan i slobodan covek!
toto-rina

Post by toto-rina »

Aj pa srecno i javi sta je bilo nemoj sada da se ne javljas da razmisljamo kako to je. Lepo nam opisi kako izgleda to nista kada budes dosao do 50 mg pa krenes dole. Pa smanjis, smanjis, nista nista po 5 kapi a vidis nije nista jedan dva dana a treci dan krene da te cepa kriza pa dodas 15 a ono ne pomaze nego moras 30 da dodas. I ponovo na istom.
Ja se razmisljam isto drugu stvar da se javim u neki centar ali moram prvo da nabavim diktafon i stavim u dzep ko zna sta ce se tamo dogadjati da bi imao dokaze ako neko poludi pa se necka da me primi u centar posle 5 godina na terapiji vec. Ipak je ovo druga drzava gluplja nije Vojvodina.
Ali ja sam drugo ja na mojih 120 sam sada, dosao sam i do 150 ali regulisem ja to sam sve.
Voyager

Post by Voyager »

x
Last edited by Voyager on Sat Feb 04, 2012 1:44 am, edited 2 times in total.
sunrise

Post by sunrise »

Hvala Bogu da nema skidanja na metadonu bez lijekova
Vec kad si malo ispod 20mg,ma vec sa 25mg te on ne pokriva i vec tada ti treba nesto uz to. A da ne pricamo o manjim dozama???
Kad bih barem znala tko sam zapravo, prestala bi se ponasati kao ona za koju se smatram da jesam, a kad bih se prestala ponasati kao ona za koju se smatram znala bih tko sam.
Voyager

Post by Voyager »

x
Last edited by Voyager on Sat Feb 04, 2012 1:44 am, edited 1 time in total.
sunrise

Post by sunrise »

Ja sam trenutno na 50mg. Kad nemam ovo znojenje onda u tjedan dana usparam i vise od jedne bocice meta. Ali, mora se uzeti u obzir drugi elementi,a to je da ti je ziot tj.da si ti tako jako stabilan i jak i da ti ne trazis nista ostalo.no,kad ja ustedim tri dana moda 20mg,onda dan uzem normalnu dozu pa peti dan opet smanim i sesti i sedmi pa opet uzmem normalnu dozu
trik je da moras sebe i svoje tijelo jko dobro poznavati cuti svaku promjenu i svaki=u promjenu da si znas objasniti zasto je to tako
No prica se mijenja kad si ispod 20mg
tad je sve drukcije
Kad bih barem znala tko sam zapravo, prestala bi se ponasati kao ona za koju se smatram da jesam, a kad bih se prestala ponasati kao ona za koju se smatram znala bih tko sam.
Post Reply