"za sada bez dobrog naslova"
Moderator: sanela
Re: "za sada bez dobrog naslova"
Dedal wrote::smt021
hajde, Ded! pucaj!!!!
znaš da se neću naljutiti. a siguran sam da su ti moja pisanija (za razliku od mene samog) jasnija nego meni.
di grešim? šta sam zajebao? u kom grmu prdi zec....i ostalo!
smisao je ovog foruma da si pomažemo... e, pa, pomozi!
s štivanjem,
Nick!
"this is my final fit, my final bellyache with no alarms and no surprises, no alarams and no surprises, no alarams and no surprises, please!"
Dolazeći u zajednicu Susret bio sam mrtav. Tjelesno, psihički, duhovno, na rubu kraja. Što god bih pomislio, zaželio nisam uspijevao, što god bih dotakao uvenulo bi. Slomljen i na rubu snage odlučujem pakirati stvari. Bio sam u strahu, polusvjestan onoga što me čeka, tješeći samog sebe da bi moglo biti podnošljivo. Zapravo negdje u prikrajku mozga znao sam da će biti pakleno. Zašto se čovjek s 40 god. odlučuje na takvo nešto? Ne znam za druge meni su pomogle „slike“. „Slika“ prva. Sjedim na WC-u s iglom u ruci i tražim se već pola sata, krv mi teče niz ruke, noge sav u strahu da će mi ovo u ganu propasti, zgrušati. Lud i ljut uspijevam to konačno sasuti u sebe. Tooooo, opet sam div iz svojih snova. Ulazim u sobu, djeca me gledaju u strahu. „ Tata pa ti si sav krvav“. Tek tada vidim tragove svog traženja. U onom trenutku se nisam ni osvrnuo na to. Par mjeseci kasnije ta slika me je noću proganjala u snovima oduzimajući mi mir u komuni za kojim sam vapio. S druge strane ta „slika“ mi je davala snagu da se više nikad ne vratim tamo gdje sam bio. Razlog za odluku prvi. „Slika“ druga. Božićno jutro, zima, kiša pada kao iz kabla. Punac i ja se vozimo autoputom za Zagreb, bolnica Rebro je krajnje odredište. Znajući da se neće biti jednostavno pojaviti pred „Njom“ guram u sebe sve Hepove što imam, ali tolerancija je toliko velika da me to samo poravnava. Na ono što sam ugledao nisam se mogao pripremiti s tako malom dozom. Izlazi iz sobe, pod rukom joj vrećica od katetera, a unutra krv, mokraća,gnoj, nemam pojma što sve ne. Sama kost i koža. Drži se za zid dok jedva tetura hodnikom. Ženi koja nije probala dop servirao sam tako nešto. Ne mogu vjerovati. Razlog za odluku drugi. Na žalost, a možda i na sreću, takvih slika ima jako, jako puno. Sada su te slike zamijenjene s nekim drugim. Djeca mi trče u zagrljaj, ljube me, osjećaju sreću koja zrači iz mene. Slika Nje je također druga. Sretna, vesela, s velikim i iskrenim osmijehom na licu. One stare slike postoje, ali služe u neke druge svrhe. Služe da me drže budnim, opreznim, razboritim. Ove nove slike su mi puno draže i služe mi da kažu da sam na dobrom putu, da mi je odluka bila dobra i tjeraju me da ih pravim još. U foto aparatu koji posjedujem ima toliko puno memorije da je to čudo. Pozdrav tebi!
hvala Deda, sve sam tee razumeo.. pogotovo što sam imao identične situacije poslednjih godinu-dve..
ne znam di sam sad odlutao, al jebi ga....
pišemo se, ded!
ne znam di sam sad odlutao, al jebi ga....
pišemo se, ded!
Last edited by 7474 on Mon Oct 18, 2010 4:32 pm, edited 1 time in total.
"this is my final fit, my final bellyache with no alarms and no surprises, no alarams and no surprises, no alarams and no surprises, please!"
nešto slabo pišem u poslednje vreme a kontao sam da će biti potpuno suprotno.. što više free tajma-to više free tajma. al izgleda da to i ne ide baš tako..
inače sam dobar.
idem sutra kod psihijatrice da vidimo kako mi ide ova propisana terapija i, nadam se, promenimo štogod tu..
ali, ponavljam, ostajem pri onome što doc kaže, ne menjam ništa, ne kenjam ništa. disciplina kitschme, pre svega.
inače, dani prolaze..lete..
do 16 radim . onda ugovorim neki vidj, za odma posle posla (u suprotnom dodjem kući i zakucam se dremajući bar dva sata i potom jašući jebeni net a potom i TV) tako da mi je mnogo bolje ako odma nešto organizujem i tako malo dodjem sebi a brže dodje i kraj dana..
nije loše.. dete vidjam svakodnevno. tako da i nije neka frketina žešća , mogu ja sve ovo da izdržim!
nešto sam na klinici i naučio, nešto shvatam "along the way" a nešto još uvek otkrivam.
krivac i problem su detektovani. nalog za uništenje imam. još samo da tačno utvrdim municiju i kalibar i krećem u lov.
"the chase is better then the run"!
lep pozdrav iz, danas posebno osunčanog, Novog Sada..
inače sam dobar.
idem sutra kod psihijatrice da vidimo kako mi ide ova propisana terapija i, nadam se, promenimo štogod tu..
ali, ponavljam, ostajem pri onome što doc kaže, ne menjam ništa, ne kenjam ništa. disciplina kitschme, pre svega.
inače, dani prolaze..lete..
do 16 radim . onda ugovorim neki vidj, za odma posle posla (u suprotnom dodjem kući i zakucam se dremajući bar dva sata i potom jašući jebeni net a potom i TV) tako da mi je mnogo bolje ako odma nešto organizujem i tako malo dodjem sebi a brže dodje i kraj dana..
nije loše.. dete vidjam svakodnevno. tako da i nije neka frketina žešća , mogu ja sve ovo da izdržim!
nešto sam na klinici i naučio, nešto shvatam "along the way" a nešto još uvek otkrivam.
krivac i problem su detektovani. nalog za uništenje imam. još samo da tačno utvrdim municiju i kalibar i krećem u lov.
"the chase is better then the run"!
lep pozdrav iz, danas posebno osunčanog, Novog Sada..
još jedna stvar..
trebalo bi da odem na grobljw, da posetim kevu.. al dan je i više nego ružan.. naglo je zahladilo, kiša ne prestaje.. zapravo i kada na trenutke stane, vlažnost vszduha je okruglo stotka procenata, tako da je vreme samo za ptice, pingvine i samoubice..
treba, osim groblja posetiti i neke prijatelje na sasvim suprotnom kraju grada..
al ne kukam... samo sastavljam chore list. subota je, treba se danas iscimati da bi se sutra na finjaka odmorio.
a odmor mi je preko potreban, jer mi dolazi detence na ceo dan. pošto je kišno vreme, treba upotrebiti svu maštu i ktrreativnost i uložiti svaki napor, da se naše celodnevno druženje ne završi piljenjem u igrice na kompu ili crtaće na TVu.
ma, biće sutra divan dan! (kakav svima vama želim!!)
trebalo bi da odem na grobljw, da posetim kevu.. al dan je i više nego ružan.. naglo je zahladilo, kiša ne prestaje.. zapravo i kada na trenutke stane, vlažnost vszduha je okruglo stotka procenata, tako da je vreme samo za ptice, pingvine i samoubice..
treba, osim groblja posetiti i neke prijatelje na sasvim suprotnom kraju grada..
al ne kukam... samo sastavljam chore list. subota je, treba se danas iscimati da bi se sutra na finjaka odmorio.
a odmor mi je preko potreban, jer mi dolazi detence na ceo dan. pošto je kišno vreme, treba upotrebiti svu maštu i ktrreativnost i uložiti svaki napor, da se naše celodnevno druženje ne završi piljenjem u igrice na kompu ili crtaće na TVu.
ma, biće sutra divan dan! (kakav svima vama želim!!)
kuc, kuc, ding-dong, ding-dong!
,,,upad...
Kad te vidi tvoj sin, njemu če biti najmanje bitno kakav je dan (atmosferski...),
on želi svog tatu i ako bi mu neko ponudio vikend u Kaliforniji, ili u nekoj lepoj tropsloj zemlji, bez tebe sve bi izgledalo kao lepo sročena slika – destinacija, fantastični talasi... sreća očigledna, svi se zezaju...
Važno je da je njegov tata tu, da ga zagrli i ... onda ćete se već i sami nekako snaći... Poverenje je prioritet, ako se može, uopšte, vagati kada su u pitanju najsuptilnije stvari... hoću reći, mora se podrazumevati povrenje kao nešto apsolutno, beskompromisno... a ujedno spontano... eto, poput senke.
I onda je ceo svet vaš! Ujedno, grade se temelji, kvalitetni, interaktivni temelji...
Nik, uživaj i ignoriši, jdnostavno ignoriši – gluposti, tuđe, svoje... Nikako ih nemoj tek tako odbaciti (mada, možda neke i jesu samo za kontejner ili otpad), jednostavno filtriraj ih, pa u fioku (folder), jer trebalo bi i s tim da se suočiš... ali odvoj posebno vreme za to... Npr, na kraju dana (ne već od sutra, ali nemoj dugo ni da odlažeš), možda ti pomogne neki detalj i bude asocijacija odakle bi krenuo i onda analiza... vaganje... logika.
Izvini, htedoh još par stvari da dodam, ali nastade neka gužva ovde, oko mene... upadi u sobu, pitanja... A ja ne želim niti mogu tako da funkcionišem... Smetnje, smetnje...
Zašto? Ne mogu da razumem koliko, kako ljudi srozavaju (svesni ili ne) druge i pokušavaju ili uveliko omalovažavaju druge jer smatraju manje bitnim 'tuđa posla' a ako još ne razumeju o čemu se radi... Postaju tako glasni... Ma, ne bih sad...
Volella bih da si me skapirao od samog početka, koji jeste najbitniji i razlog što sam uopšte pisala...
Dakle, ne mogu, stvarno ne mogu da nastavim...
Pozzz i do kasnije. PUSA

Kad te vidi tvoj sin, njemu če biti najmanje bitno kakav je dan (atmosferski...),
on želi svog tatu i ako bi mu neko ponudio vikend u Kaliforniji, ili u nekoj lepoj tropsloj zemlji, bez tebe sve bi izgledalo kao lepo sročena slika – destinacija, fantastični talasi... sreća očigledna, svi se zezaju...
Važno je da je njegov tata tu, da ga zagrli i ... onda ćete se već i sami nekako snaći... Poverenje je prioritet, ako se može, uopšte, vagati kada su u pitanju najsuptilnije stvari... hoću reći, mora se podrazumevati povrenje kao nešto apsolutno, beskompromisno... a ujedno spontano... eto, poput senke.
I onda je ceo svet vaš! Ujedno, grade se temelji, kvalitetni, interaktivni temelji...
Nik, uživaj i ignoriši, jdnostavno ignoriši – gluposti, tuđe, svoje... Nikako ih nemoj tek tako odbaciti (mada, možda neke i jesu samo za kontejner ili otpad), jednostavno filtriraj ih, pa u fioku (folder), jer trebalo bi i s tim da se suočiš... ali odvoj posebno vreme za to... Npr, na kraju dana (ne već od sutra, ali nemoj dugo ni da odlažeš), možda ti pomogne neki detalj i bude asocijacija odakle bi krenuo i onda analiza... vaganje... logika.
Izvini, htedoh još par stvari da dodam, ali nastade neka gužva ovde, oko mene... upadi u sobu, pitanja... A ja ne želim niti mogu tako da funkcionišem... Smetnje, smetnje...
Zašto? Ne mogu da razumem koliko, kako ljudi srozavaju (svesni ili ne) druge i pokušavaju ili uveliko omalovažavaju druge jer smatraju manje bitnim 'tuđa posla' a ako još ne razumeju o čemu se radi... Postaju tako glasni... Ma, ne bih sad...
Volella bih da si me skapirao od samog početka, koji jeste najbitniji i razlog što sam uopšte pisala...
Dakle, ne mogu, stvarno ne mogu da nastavim...
Pozzz i do kasnije. PUSA
Kruga,
draga Kruga, skapirao sam te od samogg početka, dont worry!
i mogu da ti kažem da mi je prijalo da pročitam tu podršku..
u ovoj mojoj novoj fazi mi je zaista pomoć a i uteha, pa makar i ono (po mogućstvu iz iskustva) "tvom je detetu bolje s tobom i na kiši, nego bez tebe tamo gde sunce večno sja" potrebna i značajna!
eto, priznajem..
koliko god me komentari o mojoj fazi "sad se drogiram, sad se ne drogiramm", nisu mnogo doticali niti mi imalo pomogli koliko god dobronamerni bili, toliko mi ovi, "roditeljski" baš trebaju i voleo bih čak i stručno mišljenje da čujem..
tipa, šta je dobro za moje dete, da li ga vidjati svakodnevno i biti mu ispred očiju zbog toga samog, ilil nekad treba malo napraviti pauzu, da se dete ne zbunjuje dodatno i da ne skonta, ka "wtf, malo si tu a malo te nema..."
imam sreću da je moja žena od porodjaja na ovamo, prilično čudna majka (da ne idem sad u detalje, ispašće da ogovaram a to mi ne pada na pamet!) i nikada joj nije problem da se najavim i pokušim dete.
u početku je bio uslov da sam čist kada uzimam i vraćam "paketić", zapravo, pre toga je uslov bio da nisam sa detetom NASAMO, jer sam, bože-moj suicidan, pa ću izvršiti ubojstvo i samoubojstvo sebe i svoga deteta (kad sam rekao da mi je EX čudna kao keva, trebalo je da naglasim da je naprosto ČUDNA)..
sad su stvari postale opuštene, pa dobijam dete po nekakvvom "nazvati dan ranije" dogovoru, što me najzad vraća u ravnotežu.
osim toga, i jebeni AD Trittico je počeo da deluje pa se i ja ponašam, verovatno NORMALNIJE nego ikad u životu..
ne znam šta sam se ja sad ovde otvorio, uopšte mi nje bila namera.. al je očigledno postojala potreba.
hvala Kruzi
pozzzz ostalima!
antidepresivan Nik!
draga Kruga, skapirao sam te od samogg početka, dont worry!
i mogu da ti kažem da mi je prijalo da pročitam tu podršku..
u ovoj mojoj novoj fazi mi je zaista pomoć a i uteha, pa makar i ono (po mogućstvu iz iskustva) "tvom je detetu bolje s tobom i na kiši, nego bez tebe tamo gde sunce večno sja" potrebna i značajna!
eto, priznajem..
koliko god me komentari o mojoj fazi "sad se drogiram, sad se ne drogiramm", nisu mnogo doticali niti mi imalo pomogli koliko god dobronamerni bili, toliko mi ovi, "roditeljski" baš trebaju i voleo bih čak i stručno mišljenje da čujem..
tipa, šta je dobro za moje dete, da li ga vidjati svakodnevno i biti mu ispred očiju zbog toga samog, ilil nekad treba malo napraviti pauzu, da se dete ne zbunjuje dodatno i da ne skonta, ka "wtf, malo si tu a malo te nema..."
imam sreću da je moja žena od porodjaja na ovamo, prilično čudna majka (da ne idem sad u detalje, ispašće da ogovaram a to mi ne pada na pamet!) i nikada joj nije problem da se najavim i pokušim dete.
u početku je bio uslov da sam čist kada uzimam i vraćam "paketić", zapravo, pre toga je uslov bio da nisam sa detetom NASAMO, jer sam, bože-moj suicidan, pa ću izvršiti ubojstvo i samoubojstvo sebe i svoga deteta (kad sam rekao da mi je EX čudna kao keva, trebalo je da naglasim da je naprosto ČUDNA)..
sad su stvari postale opuštene, pa dobijam dete po nekakvvom "nazvati dan ranije" dogovoru, što me najzad vraća u ravnotežu.
osim toga, i jebeni AD Trittico je počeo da deluje pa se i ja ponašam, verovatno NORMALNIJE nego ikad u životu..
ne znam šta sam se ja sad ovde otvorio, uopšte mi nje bila namera.. al je očigledno postojala potreba.
hvala Kruzi
pozzzz ostalima!
antidepresivan Nik!
Ne mislis li da je malo glupo da ti na forumu govore sta je dobro za tvoje dijete..pardon...''paketic''?
Cu' zena ti cudna majka...A ti nisi cudan otac?
Daj Nik,nemoj biti levat...
Cu' zena ti cudna majka...A ti nisi cudan otac?
Daj Nik,nemoj biti levat...
Fickt Euch,Ihr Mistgeburten....
Apslolutno zavisi čije je razmišljanje, ko je komentariosao na forumu. Naravno, biće da sam se maksimalno saosećala i napravila grešku, te u afektu u jednom dahu reagovala, pa mi pp nije pala na pamet.vudd wrote:malo glupo da ti na forumu govore sta je dobro za tvoje dijete..
Ali, i sam forum (golli, otvoreni forum) nije obična tezga sa sličicama i ostalim zanimacijama.
Tako da ne vidim razlog ni način kako bi neko bio kompromitovan.
A epitet– paketić?! Čak ni kao sleng (možda neki novi pojam, koji nsam zapazila), je. izglda, nastao ko zna zašto i mogu samo pretpostaviti da smo bogatiji za još jednu bizariju mentalnog sklopa koja se može nazvati, recimo 'majkldžeksonovski sindrom'...
Ništa nije tako crno-belo, a i ne treba tražiti misteriju gde je nema.

do kasnije...