Želim vjerovati da će se izliječiti, da više nikada neće pomisliti na bilo koji opijat! Želim normalan život s njim! Pitanje je šta je njemu normalan život, biti pod drogom svaki dan?
Znam da je ovo i moja borba isto koliko i njegova. Znam da sam jaka, jača sam od njega mentalno. Što sam sve prošla u životu i nikada mi nje palo na pamet da svoju bol utapam sa alkoholom, drogama..bilo kojom ovisnosti. I u pravu s kada kažeš da mu nitko nije kriv osim njega samoga. Treba znati reći NE, treba znati da postoje drugi načini za riješavanje problema. Njegov problem je taj što mu se droga previše svidjela.
Ajme, koje je to zlo, ta droga, ljudi ne znaju u šta se upuštaju kada krenu tim putem.
Mislim da si u krivu kada kažeš da smo birajući njih izabrale i njihovi bolest. Nisam znala da ima taj problem, da sam znala, vjeruj mi da ne bi bila s njim, ne bi se nikada udala za takvu osobu.
U pravu si kada kažeš da ne postoji manje, srednje, jako navučen. Voljela bi da postoji, sama sebe vjerojatno zavaravam da nije toliko u tome i da je to samo kao mala prehladica koja će proći. Ono što sam odavno primjetila je to da je labilan.
Kako je on sad? Teško je reći šta mu se dešava u glavi, njegove misli, vidim da je često depresivan. Kaže da se loše osjeća pijući tablete Naltrexone mylan. Ne vidi svrhu. Rekla sam mu da treba proći neko vrijeme da mu se i tijelo navikne na njih. Jutros je povračao, boli ga trbuh. I da, on mi je rekao da se nije drogirao svaki dan, da je imao perioda kada je to bilo svaki dan, ali i onih kada nije. Pra puta se probao skinuti sa droge. Imao nekih 3-4 apstinencijskih kriza. Nije se nikada pikao, samo je vukao kroz nos.
Što se tiće njegove majke, ja sam joj kriva što se on drogira, to je rekla i meni (ali servirano u rukavicama), a njemu je rekla direktno. Inaće joj nisam od početka draga, ni jedna njegova djevojka prije mene joj nije bila draga, rekla bi da je zaljubljena u svoga sina. Rekla je da sam ja suučesnik i da bi ona komotno mogla pozvati policiju i ja bi imala problema zbog toga! A to da pljuje po meni me ne iznenađuje, ona samo čeka moj krivi pokret, pogled, rečenicu, bilo šta. Iskreno, trpila sam je sve ove godine, nemam namjeru više! Trpila sam je samo radi njega, glumila mutavicu dok me ona vrijeđala, više ne.
Imaš li ti djecu sa svojim suprugom? Bojim se, kako bi to izgledalo da ih imamo. Misliš li da bi im djeca bila svijetla točka, razlog zbog kojeg bi rekli NE drogi? Ajme šta ja pitam, znam da ne bi, presebični su za to.