48sata

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

toto-rina

Re: 48sata

Post by toto-rina »

SVIMA OVDE NA FORUMU,I SVIMA KOJII SU KAO NESTO ODGOVARALA NA MOJ MOST,..SAMO ZELIM DA KAZEM, MIS SMO USPELI,,,JAK VAM JE OVAJ FORUM SMAO KRITIKUJETE I KIDITE,,nigde podstreka nista,,sad sam se ulogovala posle duzeg vremena i zalim sto sam i pisala,,,stidite se svi!nemate vi pojma oz viotu!!1
Ne devojka je upravu za neke stvari koje je rekla. Ovde se desava da ljudi koji godinama apstiniraju budu iznapadani jer se drugima ne svidjaju terapije sa kojim oni apstiniraju. Da ne pricam o prozivci drugih clanova, vredjanju a posle procitam ti isti koji vredjaju pisu kako se razvaljuju od spida i od ne znam cega.
Covek samo ako dodje na pomisao da uzme spid on nije normalan i jer je to najgora droga koja i nema rad nikakav uzimaju ga jednostavno da bi im telo poludelo u glavi si ti samo trezan nikad trezniji i razbudjen kako nikad nisi bio. Ja mogu da gledam i na onog koji uzme spid da je najobicniji bednik jer nije kupio koku ali ne zato sto nema para za koku. Nego zato sto je halapljiv i drogirao bi se cesto i sto pre i ne moze da saceka da 5 puta kada bi uradio speed bude strejt a sesti uzme ono sto valja i manje stetnu stvar. Znaci nije tu problem ko ima para a ko nema.
E sada kada takvi i slicni napadaju ljude koji uzimaju ono sto im prepise lekar jedino im ostaje da kritikuju tu stvar koju im, je lekar prepisao i to je jedina stvar zasta mogu da se uhvate jer su u stvari gori od nas. Znaci onaj koji pije recimo Subu 5 godina je normalniji od onog koji pusi marihuanu i onaj koji pije Metadon 10 godina je normalniji od onog koji duva.
Ali to nije problem nijednog foruma jer na mnogim forumima i gde temna nije zavisnost postoje takvi likovi i to je problem celog ovog podrucija gde zivimo.
Znaci ne mozemo da kritikujemo forum zato sto u glavam tih ljudi postoji neki gen ili ne postoji neki i to i h tera na takvo ponasanje. Da to nije tako ceo svet bi nas voleo a ne mrzeo. A slicno se ponasaju i Bosanci i Hrvati samo oni kada vide da je gusto onda su Evropski orjentisani onda se ponasaju kako treba jedino mi smo spremni da idemo do kraja i na nasu stetu.
Sada mozda si napisala nesto sto se nekome ne svidja moras da shvatis da svakakvi dolaze ovde i pishu nekada ipre nego se snadju za drogu ili kada se vrata iz fakanja za drogu ili iz kradje i razna raspolozenja su tu. Ja bi prvi bio spreman da ujedam kada bi se probudio u krizi a moram da jurim za drogu a citam post nekog ko je podmiren i na lekovima pa meni bi smetalo sve na ovom svetu.
Ipak je ovo forum za tesko bolesne i fizicki i psihicki od kojih neki pokusavaju a neki ne pokusavaju da se izlece, neki pricaju koje su sve lekove popili juce, danas a koje ce sutra jer su naravili 1001 recidiv i tako pisu zadnji 5 godina. Svake nedelje se u njihovim glavama dogodilo nesto zanimljivo, neki preokret na dobro ili lose i nesto sto bi nateralo coveka da pomisli da su se sredili ali samo pod uslovom da su tek dosli na forum. Tu ima i onih koji mesecima asptiniraju ali ne pricaju o svom stanju da ne izbaksuziraju i vrate se drogi. Zamisli izbaksuziraju, kao presla mi je crna macka put i morao sam da se izdrogiram.
Tu ili imas zelju za lecenjem ili nemas i tones ili se lecis ili si davljenik. Mislim da oni koji pitaju coveka posle 2-3 god lecenja kao dokle to ili si se izlecio ili nisi dokle da se lecis mislim da ne znaju dovoljno o ovoj bolesti a takva pitanja sam vidjao.
A ima i ljudi koji imaju neku zelju ali im sopstveni inat neda da uzmu lekove koji bi im verovatno pomogli pa se drogiraju pa onda ne a sve to pritisnuti obavezama koje im namecu roditelji i jedan dan drogirani, pa 3 ne a dotle ne jedu, piju gomile tableta, alkohol i tako propadaju i polako ali sigurno idu prema jednoj stvari tj jednom leku ako hoce da zive a ako nece ondan grob.
Ja kada cujem da je nekoga naterala keva ili cale na nesto a taj nema sopstveno misljenje o tome niti iskazuje zelju da se leci tako niti ima misljenje da bi drugacije bilo bolje ja se najezim. Ne lecis se da bi tvoji bili srecniji i smireniji kako bi ti za neko vreme se stvorio prostor za recidiv nego da bi se osecao bolje a dok god volis heroin nema izlecenja. Dok god ti od secanja na njega rade ventilatori u stomaku nema nista od tebe.
E pa sve te kada se skupi dobijes to sto dibijes i mozda da si samo dan pre ili posle dosla na forum dobila bi gomilu pohvala i podrske ali tako se zalomilo.
Da zaboravio sam na malecki procenat stvarno izlecenih ljudi odkojih mozes dobiti savet i vecinom dobar. Ali i oni zbog muka koje su preziveli misle da bi i drugi trebalo da prodju kroz to i ako je to bespotrebno totalno, kao kada odes u Srbiji kod lekara pa rade neki zahvat a ne daju anesteziju ili lek protiv bolova a kazu da mora tako zbog necega, ne mora u SAD i u EU bi ti za to isto dali lek da ne boli. Bol nikada nije dobro trpeti jer skracuje zivoit i utice na zivce. Ni psihicki ni fizicki bol.
Postoji i ovde ona najgora vrsta ljudi koji kritikuju druge terapije (najcesce najtezih avisnika koji na njima apstiniraju uspesno) a recenice su im kao da su oni sami dugo godina na istoj. Pa mozemo procitati kako cete pravu istinu o nekoj terapiji cuti ovde na forumu a ne od ozbiljnih lekara u svetu i njihove bolesne procene nasihg zivota koje su toliko daleko od istine da meni dodje da ih dohvatim za ruku i dovedm kod sebe u gajbu da gledaju kako izgleda zivot coveka koji uspesno apstinira. Sami su odredili kada pravimo recidive, oni su sigurni u to sve oni znaju a ja od mame svoje ne sakrivam kada uzmem belo niti bi sakrrivao sta drugo a ne od bolesnika sa foruma. A na kraju posta vidis da seoni u stvari plase da cesami da naprave recidiv.
Eto tako devojko tako ti se zalomilo a ti ne shvataj to ozbiljno ipak bi vecina volela da su u tvojoj kozi li je to nemoguce jer sami i ne zele da se promene a oni koji zele sadasnji lekovi koje bi pili ne mogu da im pruze pomoc i mir druge iz inata nece i onda dolaze ovde i napadaju koga stignu. A najvise one koji ne cute i koji na vredjanje odgovaraju jos gorom psovkom.
Last edited by toto-rina on Sat Oct 02, 2010 10:42 am, edited 1 time in total.
toto-rina

Post by toto-rina »

Uglavnom cete podrsku dobiti od ljudi koji nisu zavisnici od ljudi na terapijama stabilnim najcesce supstitucionim ili od ljudi koji ne prave recidive godinama. Ostali ne znaju ni sami gde se nalaze a rado bi se i nasalili sa vama ponekad cisto da skrenu misli sa svoje muke i toga sta treba da rade kroz sat ili dva.
Boban

Post by Boban »

ljubicica wrote:SVIMA OVDE NA FORUMU,I SVIMA KOJII SU KAO NESTO ODGOVARALA NA MOJ MOST,..SAMO ZELIM DA KAZEM, MIS SMO USPELI,,,JAK VAM JE OVAJ FORUM SMAO KRITIKUJETE I KIDITE,,nigde podstreka nista,,sad sam se ulogovala posle duzeg vremena i zalim sto sam i pisala,,,stidite se svi!nemate vi pojma oz viotu!!1

onima koji su jos u problemu samo napred resenje postoji,,mi smo uspeli,,i sledece nedelje palimo za USA!!!
Aima neki post od neke ne znam ni koje kao ona je super devojka, student pravog decka ima,, E ja nisam od tebe htela da mi pises koliko je toj zivot savrsen i boli me uvo za to!!!
Forum ocaj,,,
a vi se sprdajte i raspravljajte o cemu hocete!!!

Mi uzdignute glave napred,,,

zbogom sad, i nikad vise ovde!!!!!!!

Mozes sreco i na mesec da odes ali on ne moze pobeci od sebe,problem je u njemu.Aj pa pozdravite "prozak naciju".E da,nikad ne reci nikad.Pozdrav i sve najbolje...
oxo

Post by oxo »

uspeli ljudi za 5 dana

tako se to radi :-D :-D
Param-parcad

Post by Param-parcad »

toto-rina wrote: Znaci onaj koji pije recimo Subu 5 godina je normalniji od onog koji pusi marihuanu i onaj koji pije Metadon 10 godina je normalniji od onog koji duva.
mozes li mi objasniti razliku izmedju duvanja i pusenja marihuane???lupetas...pa ja ne smem ni da zamislim sta bi bilo da sam 10 godina na metadonu...koja normala bre,alo?a ima i vise od deset godina kako duvam(trenutno ne toliko).vidjao sam vutrase a vidjao sam i metadonce...mozda te trava ucini malo zaboravnim i nemotivisanim ali i to je sto puta normalnije nego izbeceni,ustondirani,nerealni,histericni narkoman na metu.tacno se vidi da je poredjenje napravio narkoman na takozvanom"odrzavanju".
P.S.Ljubcice,moram da ti kazem,presmesna si iako tema narkomanije nije toliko zabavna.nemoj citati komentare ljudi koji se razumeju i koji su objektivni nego veruj svome decku kada ti uputi uplakan,tugaljiv,pseci pogled...to ti je dosta validnije jebi ga...izabrala si pravog muskarca kojeg nije stid da iskaze emocije putem suza,bravo,bas mi je drago da si sa njim uspela u zivotu.
Nikita

Post by Nikita »

Mozda preterujem ali meni se cini da i Ljubicica ima problem kao i njen decko.Pa ona jednu recenicu nije napisala kako treba,toliko brljavi,slova,zarezi,neke crtice...mora da joj se jako muti pred ocima.I uopste cela njena prica...Ili sam ja u fazonu Ilije Cvorovica :roll:
sanela

Post by sanela »

Mislim da je na ovu temu već sve rečeno, pa ćemo je staviti pod ključ.
Locked