"Покидај ланац зависности"

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

IzgubljenaOvca

Re: "Покидај ланац зависности"

Post by IzgubljenaOvca »

oxo wrote:izgubljena, imam jedno glupo pitanje

sta ti radis na forumu u nedelju/ponedeljak 4 ujutru? :)

a na temu religije, cim budem imao malo vise vremena, zeleo bih da ti postavim par pitanja
Oxo, ne postoje glupa pitanja, samo glupi odgovori. Na netu sam nocu jer paralelno jos ponesto radim. Nocu, jer mi je najmirnije, ne moram strecati oce li neko uci u sobu i vidjeti da sam na forumu narkomanija, jer se pogresno shvata moj "boravak" ovdje. A pitanja mozes slobodno da postavis, tu sam da odgovorim ukoliko mogu, uspijem, a potrudicu se naravno. Ako ne sto drugo, pitacu nekog Svestenika ili sl. Mislim da sam vec napisala, ali svejedno ponavljam, svakome bih preporucila da se ispovijedi. Cujes sebe, odzvavanjaju ti rijeci tvoje dok ih izgovaras i drzis krst u ruci. Ne znam da li postoji neko ko bi lagao pri ispovijesti. Ne lazem ni ovdje, ali strah od Vise sile, Boga, Gospoda je svakako nesto sto treba da bude prisutno u nama.
Kao sto je vudd rekao-parafraziram-Jedini smo narod koji psuje Boga a ja dodajem da ga zovemo kao "Hitnu pomoc". A poznato je, svima nama, da se najveci gresnici obracaju Bogu. I veliki je Bog i ocigledno prasta.
Nevjerovatno koiliko je odgovora u "Novom zavjetu", nevjerovatno koliko je dokaza i potpuno logicnih stvari. A toliko jednostavnih-ne prostih. Ja sam komlikovala apsolutno sve. Krivila Boga i sto se drogiram, razmisljala da je to Bozja volja. Ne, to je bila moja i samo moja volja. A svi mi imamo sposobnost volje.
Kada sam procitala knjigu "Bog i rokenrol", itinitu knjigu o zavisniku koji se preobratio, ali potpuno, zeljela sam dalje da citam i saznajem...Jer, knjigu je pisao zavisnik, tematika je ispovijest, slicna ovima na forumu..Ne znam ko nece naci u njoj nesto sto se njemu/njoj nije desilo. A i kratka je, jer smo mi lijenstine.
Ja volim da citam i milo mi je sto knjigu nisam preko neta citala, ali sam je prije par momenata nasla na netu i moze da se downloaduje besplatno, samo se je potrebna registracija
http://serbianforum.org/
I na jos par sajtova.
http://www.baneprevoz.com/e-knjige/Bog-i-rokenrol_394
10 MB
(na ovom nije ni registracija.Uzgred, na ovom sajtu ima na hiljade knjiga..
Knjiga je kratka, cita se za sat, dva ( i manje)
Kada sam vidjela da je izdavac Manastir Crna Rijeka, momentalno sam je "sklonila" od sebe, ali onaj slucaj je objasnjen, a knjiga veze nema sa tim. Zato skepticizam slobodno ostavite po strani, ovo je jedna totalno realna ispovijest jednog bivseg narkomana. Ako bude problema pri downloadu, nema problema, moze se postavitiovdje ili kakogod, samo da je od pomoci.
Knjiga provokativnog naslova izuzetno poucna, ako još znamo da je njen autor monah Arsenije u prethodnom, "mirjanskom" životu bio jedan od priležnih, mada anonimnih aktera beogradskih "ludih osamdesetih", tj. pripadnik novotalasne "zlatne mladeži" koja je prilično bukvalno razumevala i upražnjavala ono "Sveto Trojstvo" Jana Djurija: seks-droga-rokenrol, onda se ne treba čuditi narastanju jedne nezavisno od volje i želje autora i izdavača upravo tabloidne radoznalosti...

Monah Arsenije se potrudio da podnaslovom knjige precizno uputi potencijalnog čitaoca na ono što će u njoj naći: "Sećanja i izvodi iz dnevnika jednog monaha o njegovom voljenom i najboljem prijatelju iz mladosti, pokojnom slikaru Dušanu Gerziću Geri, i još ponešto o Bogu, duši, Crkvi, savremenoj umetnosti i današnjem vremenu".
Ne znam ni zasto navodim linkove, google je tu, a mi zavisni od neta.
oxo, pitaj slobodno. Pozdravljam te.
Attachments
Bog i Rokenrol.jpg
Bog i Rokenrol.jpg (23.94 KiB) Viewed 2103 times
IzgubljenaOvca

Post by IzgubljenaOvca »

Pawa wrote:
vudd wrote:Pitaj :)
Ako ne teolog, onda je Milan Tarot svakako sa nama :)
Pozdrav za tebe Pawa. Bas si me slatko nasmijala kada sam vidjela ko je covjek. To je Bogohuljenje cime se on bavi i propagira, a upada u oci da koristi nesto sto i Sveti oci govore :" Vrijeme ne postoji, postoji samo sadasnjost". Svi ti ljudi koji se bave stvarima tog tipa, pokrivaju se svetim stvarima.

Ne, nisam teolog, nisam vjernik, jesam vjerujuca, zaista me medju zivima drzi vjera.I zaista cu sada leci da odspavam malo. A ti ces, oxo, batine dobiti jer sam ti trazila linkove s kojih ces najbrze skinuti ili pak pogledati knjigu jer ti treba nekolko dana da smislis pitanje :wink:
Sve ovo ne moze da skodi, nista sto pomaze, a fakat je da vjera odrzava ljude u zivotu.
Puno vas pozdravljam.
Pawa

Post by Pawa »

Izvini na upadu, ali... Ucinilo mi se da su dobrodoslice, zelje, cestitke i pozdravi par stranica ranije odradjeni :wink:
U svakom slucaju hvala na pozdravu, uzvracam isti i drago mi je sto te nasmejah...
Uh... Jesu ljudi u pravu kad kazu da imas nezgodan nick. Ne znam kako mi je gore da te oslovim, da li... Aj smisli neki interni. Samo, ako to budes radila, imaj u vidu da su Nenadjebiva, Carica, Kraljica, Staljin, Tarot, Param-piece of... zauzeti, mozda cak i zasticeni autorskim pravima... :)
vudd

Post by vudd »

Fickt Euch,Ihr Mistgeburten....
IzgubljenaOvca

Post by IzgubljenaOvca »

vudd wrote:[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=O4yXopGs5Lw[/youtube]
hahahahahhahah.Evo ce me jos i CAPS lokirat:)
IzgubljenaOvca

Post by IzgubljenaOvca »

Pawa, nema potrebe da se izvinjavas, svaki "upad" je dobrodosao. I ja ne podnosim formalnosti tako da je sve ok, sem sto me sad ovaj vudd prepade da ce me uhapsit. A sto se tice usernamea, ako zelis interni, zovi me interna IzgubljenaOvca :wink: Tako se osjecam, tako kako sam se nazvala, bilo bi licemjerno i fol da sam mijenjam. A to ne zelim. Al, oslovljavaj me kakogod zelis, znacu da se odnosi na mene. Oket? :D
pozzzzzzzzzz
Pawa

Post by Pawa »

Ne znam koliko cu te utesiti Losty, ali cak i ako te budu hapsili, na Golom otoku sigurno neces zavrsiti :-D
Sto se tice nadimka jeste da (ako izuzmemo ovcu) ima isto znacenje, ali mi barem za nijansu zvuci suptilnije :wink:

Inace, lep je osecaj kada verujes i ljudima.
Ne mozes bas svima, ali uvek se nekako da probrati njih par...
Pozz :smt006
preispitivac

Post by preispitivac »

IzgubljenaOvca wrote: Kada sam procitala knjigu "Bog i rokenrol", istinitu knjigu o zavisniku koji se preobratio, ali potpuno, zeljela sam dalje da citam i saznajem...Jer, knjigu je pisao zavisnik, tematika je ispovijest, slicna ovima na forumu..
Pricao sam sa tim likom. Jadan covek. On je odlepljeniji od svih nesrecnih slucajeva na koje sam naisao. Religiozna narkomancina, navucen na toge, molitve, poricanje materijalistickih pobuda u modernom svetu, jos kad se dohvatio toga da je rokenrol djavolja muzika iz razloga sto vuce korene od crnaca koji su svoje ritmove doneli iz Afrike, a to je naravno samanizam, paganizam ili neki od oblika "bezboznistva". A da mu nije palo mozda na pamet da se i u Africi radjaju ljudi, ne gorile, da nema razlike pred Bogom(ako apriorno uzmemo njegovo postojanje) bio crn ili beo, da nije "nijedan" Bog vlasnik mesne zajednice pa da se duse tako dele. Je l' vas uci toleranciji Isus, i postovanju? Oni nisu ljudi, je l'? A zasto bi onda bili pederi, narkomani, sizofrenici, autisti?
Uglavnom su glupi ljudi toliko religiozno zatucani, ili oni koji su odlepili od nekih trauma. Analitickim posmatranjem se stvari daleko uravnoteze, dogma predje u razum, razum moze verovati ili ne, ali ne u vilenjake i ne desnicarski, klerofasisticki i rigino-propravoslavno srpski duhovni gulag.
Jurim rep
vudd

Post by vudd »

A u sta razum moze vjerovati ili ne vjerovati?
Fickt Euch,Ihr Mistgeburten....
preispitivac

Post by preispitivac »

u visu silu
Jurim rep
Post Reply