Oxo, ne postoje glupa pitanja, samo glupi odgovori. Na netu sam nocu jer paralelno jos ponesto radim. Nocu, jer mi je najmirnije, ne moram strecati oce li neko uci u sobu i vidjeti da sam na forumu narkomanija, jer se pogresno shvata moj "boravak" ovdje. A pitanja mozes slobodno da postavis, tu sam da odgovorim ukoliko mogu, uspijem, a potrudicu se naravno. Ako ne sto drugo, pitacu nekog Svestenika ili sl. Mislim da sam vec napisala, ali svejedno ponavljam, svakome bih preporucila da se ispovijedi. Cujes sebe, odzvavanjaju ti rijeci tvoje dok ih izgovaras i drzis krst u ruci. Ne znam da li postoji neko ko bi lagao pri ispovijesti. Ne lazem ni ovdje, ali strah od Vise sile, Boga, Gospoda je svakako nesto sto treba da bude prisutno u nama.oxo wrote:izgubljena, imam jedno glupo pitanje
sta ti radis na forumu u nedelju/ponedeljak 4 ujutru?![]()
a na temu religije, cim budem imao malo vise vremena, zeleo bih da ti postavim par pitanja
Kao sto je vudd rekao-parafraziram-Jedini smo narod koji psuje Boga a ja dodajem da ga zovemo kao "Hitnu pomoc". A poznato je, svima nama, da se najveci gresnici obracaju Bogu. I veliki je Bog i ocigledno prasta.
Nevjerovatno koiliko je odgovora u "Novom zavjetu", nevjerovatno koliko je dokaza i potpuno logicnih stvari. A toliko jednostavnih-ne prostih. Ja sam komlikovala apsolutno sve. Krivila Boga i sto se drogiram, razmisljala da je to Bozja volja. Ne, to je bila moja i samo moja volja. A svi mi imamo sposobnost volje.
Kada sam procitala knjigu "Bog i rokenrol", itinitu knjigu o zavisniku koji se preobratio, ali potpuno, zeljela sam dalje da citam i saznajem...Jer, knjigu je pisao zavisnik, tematika je ispovijest, slicna ovima na forumu..Ne znam ko nece naci u njoj nesto sto se njemu/njoj nije desilo. A i kratka je, jer smo mi lijenstine.
Ja volim da citam i milo mi je sto knjigu nisam preko neta citala, ali sam je prije par momenata nasla na netu i moze da se downloaduje besplatno, samo se je potrebna registracija
http://serbianforum.org/
I na jos par sajtova.
http://www.baneprevoz.com/e-knjige/Bog-i-rokenrol_394
10 MB
(na ovom nije ni registracija.Uzgred, na ovom sajtu ima na hiljade knjiga..
Knjiga je kratka, cita se za sat, dva ( i manje)
Kada sam vidjela da je izdavac Manastir Crna Rijeka, momentalno sam je "sklonila" od sebe, ali onaj slucaj je objasnjen, a knjiga veze nema sa tim. Zato skepticizam slobodno ostavite po strani, ovo je jedna totalno realna ispovijest jednog bivseg narkomana. Ako bude problema pri downloadu, nema problema, moze se postavitiovdje ili kakogod, samo da je od pomoci.
Ne znam ni zasto navodim linkove, google je tu, a mi zavisni od neta.Knjiga provokativnog naslova izuzetno poucna, ako još znamo da je njen autor monah Arsenije u prethodnom, "mirjanskom" životu bio jedan od priležnih, mada anonimnih aktera beogradskih "ludih osamdesetih", tj. pripadnik novotalasne "zlatne mladeži" koja je prilično bukvalno razumevala i upražnjavala ono "Sveto Trojstvo" Jana Djurija: seks-droga-rokenrol, onda se ne treba čuditi narastanju jedne nezavisno od volje i želje autora i izdavača upravo tabloidne radoznalosti...
Monah Arsenije se potrudio da podnaslovom knjige precizno uputi potencijalnog čitaoca na ono što će u njoj naći: "Sećanja i izvodi iz dnevnika jednog monaha o njegovom voljenom i najboljem prijatelju iz mladosti, pokojnom slikaru Dušanu Gerziću Geri, i još ponešto o Bogu, duši, Crkvi, savremenoj umetnosti i današnjem vremenu".
oxo, pitaj slobodno. Pozdravljam te.