"Покидај ланац зависности"
Moderator: sanela
Re: "Покидај ланац зависности"
hahahahahahha, vudd ne mogu da vjerujem.
hvala Selma što si prevela ono što napisah.

Nema na čemu!sanela wrote:hahahahahahha, vudd ne mogu da vjerujem.

Ko zna šta se njemu vrtilo po glavi... :smt117
Grad razoren bez zidina, takav je čovjek koji nema vlasti nad sobom.
- IzgubljenaOvca
Mozes me zvati kako hoces, jer ja nisam ime. Malmasi, posebno ti hvala na PP.vudd napisao:
a ja kontah...uh ,eh ...djavli jos uvijek iz rukava vire Hvala koleginici Malmasi...
Draga(kako da oslovim zenu,pobogu?''Draga ovco..''?Nema smisla).. Nadjena .Nadam se da ces podijeliti svoje iskustvo,borbu,ovo-ono...
Pozdrav.
Za tebe vudenjace.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=fPE7vUxOq8g[/youtube]
Naravno da cu podijeliti iskustvo.
Sanela :prayer:[/quote]
Pozdrav.[/quote]
Hvala vam
a kako se dolazi do te knjige ako smem da pitam?
i ti, cije ime nije bitno, posto si sada izlecena, cime se bavis? da li slavis isusa i da li si ceo svoj zivot podredila njemu?
i ti, cije ime nije bitno, posto si sada izlecena, cime se bavis? da li slavis isusa i da li si ceo svoj zivot podredila njemu?
- vjeraufanjeiljubav
@ovcica:
prije koliko vremena si se obratila?
prije koliko vremena si se obratila?
Ako je vazno ostavite komentar na blogu tamo sam cesce. Bog vas blagoslovio.
http://vjeraufanjeiljubav.blog.hr/
- IzgubljenaOvca
Dragu vudd, na ovaj ili onaj nacin slavim sto sam se izvukla. Ne propagiram ja nista, samo sam navela sta je meni pomoglo, jer sam nasla mir. A dok mir u meni nije postojao, vracala sam se paklu gdje sam bila.Draga izgubljeno-nadjena scary ovco![]()
...Stvarno,jel se bavis?Jel SLAVIS?
![]()
Na ovo mjesto, ovce su ugrozena manjina,mislim....ovde vladaju visi intelekti.
Kad smo vec kod dom.zivotinja...
Sto se tice komentara da su ovce ugrozena manjina..Voljela bih da ih je vise, jer ako se jedna ovca izgubi, pastir je vise nego srecan da je pronadje (personifikacija)
A da vladaju visi intelekti, svjesna sam i toga. Intelekt je upravo stvar koja je meni komplikovala zivot,bila je pogresnousmjerena. A treba pojednostaviti stvari. Intelekt nama zavisnicima siba 300 na sat. Cak smo i u mogucnosti da prepoznamo neke stvari brze nego ostali. Tvoju ispovijest sam citala, vudd, kontala sam a i dalje kontam da si veoma inteligentan.(pa, poznato je da ne postoji glupi narkoman).Cula su nam, nazalost, izostrenija postala pomocu supstanci koje su ubile nasu dusu
E i vudd, sto se tice vladanja visih intelekta ovdje, ja nisam ni pomislila da vladam.Moj cilj je da zadrzim mir koji sam stekla. Po cijenu ne znam cega.
Dokgod je rep proslosti u meni postojao, vracala sam se zlu. Ne znam kom sam mogla ispricati sve sto sam radila, sem duhovniku.
Salu naravno prihvatam. Pa prva sam se ja sprdala sa svim i svacim. Al ni to mi nije pomagalo, dok se nisam osamila, razmisjala realno i skontala da sam ne zalutala, nego.......Nemam problem s tim sto sam u manjini.
A vjerovat u nesto moras, ako hoces da odes iz pakla narkomanije. To je zivotni stil i sama apstinencija ne pomaze.
UH!
Hvala sto si se javio.Pozdrav i budi dobro
- IzgubljenaOvca
Naravno da smijes da pitas, oxo. O izlecenju necu da komentarisem. Za nas kazu da mozemo biti samo zalijeceni. Isusa slavim.Mene nisu spasili ljudi. Slavim Isusa. Ne razumijem sta mislis pod tim "Da li sam citav zivot podredila njemu"a kako se dolazi do te knjige ako smem da pitam?
i ti, cije ime nije bitno, posto si sada izlecena, cime se bavis? da li slavis isusa i da li si ceo svoj zivot podredila njemu?oxo
bez sranja, hocu ozbiljno da popricam sa ovcom, zelim da se zgotivim sa bogom sto pre
zelim da me sto pre prihvati i primi u svoje krilo, ovako gresnogoxo
Ponavljam..ne sugerisem nikome nista, svi mi imamo slobodnu volju. Vjerujem da vise necu krsiti zapovijesti, jer sam prije stupanja narkomaniju bila "andjeo". Obasnili su mi da takve duse napadaju demoni.
Zelis da se zgotivis s Bogom sto prije?! Kosta li te sto da odes da se ispovijedis? Bar ces se otvoriti, izbaciti iz sebe mracne misli, stvari koje si radio. Zgotivljenje s Bogom?
Vidi, Bog je veliki i prasta. (Ajd da kazem..jer ne forsiram svoje misljenje, sve da ne postoji, lakse ce ti biti da izbacis iz sebe neke stvari.
A fakat i lakse je kada ti i Otac kaze da je i on gresan, da smo svi gresni rodjeni.
A ja sam isto sto i ti govorila (Previse samgresna...i vracala se i vracala) i napravila rez. Objasnjeno mi je da taj osjecaj da si previse gresan/gresna vodi ka tome da prekines da se boris. DA te demoni sprecavaju i ta misao d si gresan..Kida te, ostaje u tebi srljas nazad (bar je kod mene bilo tako)A to sto si rekao da si gresan, to je plus jer priznajes i imas savjest, ocigledno.
STo se knjige tice, pogledaj ima li je u Srbiji,(crkvene prodavnice, u crkvi vidi da li je imaju) a ja cu prekucat nesto najvaznije, pogledacu ovih dana-stupiti u kontakt sa Ocem od kog sam je dobila na poklon.
Knjiga bas pocinje rijecima-parafraziram..DA ne moras biti vjernik da bi citao i postupao kako treba.
Al, svakako narko navike i zivot moramo mijenjati, "navuci" se na nesto 2.Ne rijeci, nego djela.
Uzgred, ja sam samo jedan zavisnik koji apstinira, bila sam izgubljena..
Svi moji pokusaji lijecenja su prekidani recidivom. "DAvljenik se za slamku hata". Nisam se uhvatila za slamku,nego za nesto jace.NAsla sam mir.(Nemam ni sad apsolutni,svaki dan je borba, kao i ostalim ljudima, al nama 5-struko vise.
Svako dobro.
Hvala vam sto ste me isprovocirali da pisem
IzgubljenaOvca wrote:Draga izgubljeno-nadjena scary ovco![]()
...Stvarno,jel se bavis?Jel SLAVIS?
![]()
Na ovo mjesto, ovce su ugrozena manjina,mislim....ovde vladaju visi intelekti.
Kad smo vec kod dom.zivotinja...
Malmase izgleda jedina skontala...Dragu vudd, na ovaj ili onaj nacin slavim sto sam se izvukla. Ne propagiram ja nista, samo sam navela sta je meni pomoglo, jer sam nasla mir. A dok mir u meni nije postojao, vracala sam se paklu gdje sam bila.
Sto se tice komentara da su ovce ugrozena manjina..Voljela bih da ih je vise, jer ako se jedna ovca izgubi, pastir je vise nego srecan da je pronadje (personifikacija)
A da vladaju visi intelekti, svjesna sam i toga. Intelekt je upravo stvar koja je meni komplikovala zivot,bila je pogresnousmjerena. A treba pojednostaviti stvari. Intelekt nama zavisnicima siba 300 na sat. Cak smo i u mogucnosti da prepoznamo neke stvari brze nego ostali. Tvoju ispovijest sam citala, vudd, kontala sam a i dalje kontam da si veoma inteligentan.(pa, poznato je da ne postoji glupi narkoman).Cula su nam, nazalost, izostrenija postala pomocu supstanci koje su ubile nasu dusu
E i vudd, sto se tice vladanja visih intelekta ovdje, ja nisam ni pomislila da vladam.Moj cilj je da zadrzim mir koji sam stekla. Po cijenu ne znam cega.
Dokgod je rep proslosti u meni postojao, vracala sam se zlu. Ne znam kom sam mogla ispricati sve sto sam radila, sem duhovniku.
Salu naravno prihvatam. Pa prva sam se ja sprdala sa svim i svacim. Al ni to mi nije pomagalo, dok se nisam osamila, razmisjala realno i skontala da sam ne zalutala, nego.......Nemam problem s tim sto sam u manjini.
A vjerovat u nesto moras, ako hoces da odes iz pakla narkomanije. To je zivotni stil i sama apstinencija ne pomaze.
Nije mi bila namjera da se uvrijedis na bilo koji nacin.Razumijem o cemu pricas i drago mi je da ti je pomoglo i da si nasla mir.Dobro je da Bog ikom pomaze,buduci da smo mi jedini narod koji psuje Boga.
Ovo o vladanju visih intelekta...bila je ironija.Ali ok...Izvini,ako si nesto shvatila kao napad i sprdacinu
Ja bih stvarno volio da mogu vjerovati i da to bude iskreno,iz srca.Bez licemerja,fanatizma,bez davljenja sebe i drugih.Ovo nije na tvoj racun

A da ne postoji glup narkoman,ne postoji brate/sestro...
Svako dobro
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=knLeN6lMc-4[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Q-SbZmaU_7I[/youtube]
Fickt Euch,Ihr Mistgeburten....
- vjeraufanjeiljubav
drzi se uvijek blizu ljudi koji imaju jaku vjeru jer ces se u ovom svijetu opet lako izgubiti
Ako je vazno ostavite komentar na blogu tamo sam cesce. Bog vas blagoslovio.