Ćao!
Trenutno imam 28 godina. U periodu između 17-18 godine sam sa vremena na vreme pušio cannabis. Dva puta uzeo po jednu tabletu ekstazija, jednom sa 17 i poslednjiput krajem 18. godine.
Prvi put kada sam uzeo ekstazi sve je bilo ok, standardan rad. Međutim, drugi put je bio problematičan. Sat vremena nakon uzimanja table ekstazi je počinjao polako da radi, međutim odma zatim sam dobio neki čudan osećaj u glavi i kao da sam počeo da se gušim. Povraćao sam čitavu noć kući. Nakon toga sam mesecima imao sa vremena na vreme blage strahove i mislio sam da sam bolestan. Takođe sam imao čudan osećaj u zadnjem delu glave. Međutim, kod lekara sam radio EEG, EKG, krvnu sliku i još mnoge druge nalaze i sve je bilo uredno.
Od tada ništa ne konzumiram već 10 godina. Bavim se sportom, trčim svake godine maraton, zdrava ishrana... Takođe mozak mi ok funkcioniše, završio sam fakultet, po mensinom merenju imam iq 120.
Problem je što recimo kada popijem jedno pivo odma počinjem da se prisećam tog trenutka kada mi je bilo zlo od ekstazija, i čini mi se kada bi popio i drugo pivo da bi dobio opet taj napad.
Šta mislite, da li je to samo neka mentalna blokada ili je u piranju nešto grugo?
Alergija na psihoaktivne supstance
Moderator: sanela
Re: Alergija na psihoaktivne supstance
Znam da je na neki način dobro što me je organizam na taj način upozorio na vreme, dok je još sve bilo bezazleno.
Međutim, osećam blagu anksioznost zbog toga što ne mogu da utvrdim šta je tačno problem.
Voleo bi da na neki način zaboravim na taj strah i da prestanem da izbegavam prijatelje kada me zovu na pivo u petak.
Međutim, osećam blagu anksioznost zbog toga što ne mogu da utvrdim šta je tačno problem.
Voleo bi da na neki način zaboravim na taj strah i da prestanem da izbegavam prijatelje kada me zovu na pivo u petak.
nije to alergija
hemija je jebena stvar, nikad ne znas kako ce da utice na tebe
mene je posle 1000. extazija trava pocela da baca u neku paranoju a i u glavi sam imao osecaj koji je podsecao na rad eksera/spida/esida
tako da sam prestao da duvam, bojim se da i ti neces moci da pijes
kamo srece da je imalo slican uticaj i po pitanju heroina
naravno, to su sve price iz proslog zivota..
hemija je jebena stvar, nikad ne znas kako ce da utice na tebe
mene je posle 1000. extazija trava pocela da baca u neku paranoju a i u glavi sam imao osecaj koji je podsecao na rad eksera/spida/esida
tako da sam prestao da duvam, bojim se da i ti neces moci da pijes
kamo srece da je imalo slican uticaj i po pitanju heroina

naravno, to su sve price iz proslog zivota..

belarion wrote:Znam da je na neki način dobro što me je organizam na taj način upozorio na vreme, dok je još sve bilo bezazleno.
samo dobar psihijatar!
nema teorije da ti je od DRUGOG eksa u životu počela bilo kakva hemijska reakcija u mozgu..
pre će biti da .... prošetaj do bilo kakvog psihologa-psihijatra... umiriće te i moćićeš petkom ponovo na pivce sa drugarima..
"this is my final fit, my final bellyache with no alarms and no surprises, no alarams and no surprises, no alarams and no surprises, please!"