Voyager wrote:Necu vam ja objasnjavati, jer ta problematika oko tog izraza potpada pod nase podneblje, jezik, konstrukciju reci, itd.
Bilo bi veoma egomanski s' moje strane.
Mozda neko ko je studirao srpski jezik i jos neki moderan jezik da objasni, ili tako nesto.
Ovo je demagogija. Politicki odgovor. NIje to bila tema uopste i znas sta sam te pitao vrlo jasno. Time sto izbegavas odgovor - doduse nisam pitao jer mi treba informacija vec sam hteo da vidim sta ces reci - ti u stvari i odgovaras na pravi nacin. Samo me zanima gde si nasao ovu definiciju:
Voyager wrote:Po pravoj definiciji te reci, ako cemo bukvalno, narkoman bi trebao da bude neko ko i proizvodi i prodaje i konzumira droge i sta jos ne, neko ko sam svojom pojavom predstavlja droge i to ne smao jednu vrstu, vec poly.
Zavisnik moze biti od seksa, kafe, cigareta, interneta ili whatsoever, kao i zavisnik od opojnih droga, uz napomenu da se za to u srpsko-hrvatsko-bosansko-makedonsko-slovenackom kaze narkoman. Ako ti je lakse da koristis eufemizme, OK, ali je to zamena teza. Mozes i muda da zoves "beli bubrezi" ali stvar ostaje ista.