Je da, zalosno je no trenutno je to tako. No evo, saznao sam da ipak moram prvo kod lijecnika opce prakse a tek onda kod privatnika. No, to mi nista ne znaci jer mi se sve ionako upisuje u karton.
"prvo moraš u vinogradsku na pregled, koji se sastoji iz pišanja i razgovora. kad ti nadležni doktor psihijatar prepiše terapiju, možeš ići kod bilo kojeg privatnika i dogovorit s njim da plaćaš recepte i preglede."
"zavisi šta tražiš hep ili sub? mislim da se sub ne upisuje u karton. al svejedno moraš u vinogradsku. bez tog nebu išlo."
No, ipak vam svima hvala na trudu i odgovorima.
LP
Moj problem
Moderator: sanela
-
Re: Moj problem
evo ovako, neznam zasto se svi bojite te registracije, kao da se to javno obznanuje na trgu na oglasnoj ploci!?
evo cu iznijeti svoj slucaj u nadi da ti neke stvari postanu jasnije, mozda da znas sta ti je raditi.
ja sam se prijavio na metadonsku terapiju na 1. godini fakulteta, nakon 2ipo godine sam presao na subutex, uredno sam zavrsio fakultet prosle godine i zaposlio također u drzavnoj firmi. nakon godine dana pripravnickog, te nakon jos godine mukotrpnog dokazivanja dobio sam promaknuce u voditelja odjela. naravno kad sam se zaposljavao da su me trazili ljecnicki karton, pregled i sve sta ide, ali OVISNOST JE STVAR TEBE I TVOG DOKTORA, nevidim nacin kako da se to dozna, to su strogo cuvani podaci! prije ce ti se doznat da si narkoman tako sta neces ic rijesit problem tamo gdje se treba rijesavat, nego ako ides na ulici rijesavat, pogotovo nek ti netko od tih ljudi dozna da radis neki vazniji posao, pa ce te jos pocet ucjenjivat...
nego da ja ne mudrujem, ajde ti lijepo nazovi nekog od doktora, pa se ti s njima posavjetuj, oni ce ti najbolje znat rec, evo ja ti preporucujem po meni naseg najboljeg doktora za ovisnosti u hrvatskoj: dr.Moravek 098274873.
to ti je njegov osobni broj moba, slobodno ga nazovi, pitaj ga sta te zanima, reci mu situaciju, najbolje ti je da mu kazes ukratko svoje stanje, kazi da ti je hitno i da bi se narucio PRIVATNO (TAKO DA NE TREBAS ICI KOD DR. OPCE PRAKSE PO UPUTNICU) TO STA IDES PRIVATNO TI JE 80 KN. SAMO MU NAPOMENI PRIJE DA TI JE JAKO BITNA DISKRECIJA ZBOG POSLA KOJI RADIS.
evo jos da ti dam jos jedan dokaz da su ti mitovi o registraciji glupost:
moja dobra prijateljica je također bila registrirana dugo, preko 5godina, prosle godine joj se pruzila prilika ici radit u afganistan za vojsku SAD-a, njihovi kriteriji su prestrasni, sposobni su izvuci o tebi sve, pa cak i ono sta ti neznas zbog provjere zaposlenika. sve je prosla bez problema naravno prije nego sta je otisla na ljecnicki je bila cista od suba nekih 10-ak dana, odabrana je na natječaju od nekih 50-ak kandidata, radi za 8500 usd/mj i nema nikakvih problema.
eto nadam se da ce ti ovo pomoc, nazovi i pitaj, vidjet ces da stvari tocno ovako stoje. nejbitnije je trazit pomoc na pravom mjestu, jer jedino tako mozes dobit odgovarajucu pomoc. SRETNO!!!
evo cu iznijeti svoj slucaj u nadi da ti neke stvari postanu jasnije, mozda da znas sta ti je raditi.
ja sam se prijavio na metadonsku terapiju na 1. godini fakulteta, nakon 2ipo godine sam presao na subutex, uredno sam zavrsio fakultet prosle godine i zaposlio također u drzavnoj firmi. nakon godine dana pripravnickog, te nakon jos godine mukotrpnog dokazivanja dobio sam promaknuce u voditelja odjela. naravno kad sam se zaposljavao da su me trazili ljecnicki karton, pregled i sve sta ide, ali OVISNOST JE STVAR TEBE I TVOG DOKTORA, nevidim nacin kako da se to dozna, to su strogo cuvani podaci! prije ce ti se doznat da si narkoman tako sta neces ic rijesit problem tamo gdje se treba rijesavat, nego ako ides na ulici rijesavat, pogotovo nek ti netko od tih ljudi dozna da radis neki vazniji posao, pa ce te jos pocet ucjenjivat...
nego da ja ne mudrujem, ajde ti lijepo nazovi nekog od doktora, pa se ti s njima posavjetuj, oni ce ti najbolje znat rec, evo ja ti preporucujem po meni naseg najboljeg doktora za ovisnosti u hrvatskoj: dr.Moravek 098274873.
to ti je njegov osobni broj moba, slobodno ga nazovi, pitaj ga sta te zanima, reci mu situaciju, najbolje ti je da mu kazes ukratko svoje stanje, kazi da ti je hitno i da bi se narucio PRIVATNO (TAKO DA NE TREBAS ICI KOD DR. OPCE PRAKSE PO UPUTNICU) TO STA IDES PRIVATNO TI JE 80 KN. SAMO MU NAPOMENI PRIJE DA TI JE JAKO BITNA DISKRECIJA ZBOG POSLA KOJI RADIS.
evo jos da ti dam jos jedan dokaz da su ti mitovi o registraciji glupost:
moja dobra prijateljica je također bila registrirana dugo, preko 5godina, prosle godine joj se pruzila prilika ici radit u afganistan za vojsku SAD-a, njihovi kriteriji su prestrasni, sposobni su izvuci o tebi sve, pa cak i ono sta ti neznas zbog provjere zaposlenika. sve je prosla bez problema naravno prije nego sta je otisla na ljecnicki je bila cista od suba nekih 10-ak dana, odabrana je na natječaju od nekih 50-ak kandidata, radi za 8500 usd/mj i nema nikakvih problema.
eto nadam se da ce ti ovo pomoc, nazovi i pitaj, vidjet ces da stvari tocno ovako stoje. nejbitnije je trazit pomoc na pravom mjestu, jer jedino tako mozes dobit odgovarajucu pomoc. SRETNO!!!
ma da ,ti kartoni stoje kod dr,zakljucani,bar kod moje doktorke,i svejedno dali ce te registrovati privatni ili drzavni..i ja sam bila zbog toga paranoja,i sad sam,ali ma i zabole me.
``zli razgovori,kvare dobre obicaje``
joj neznam sta da radim jedanest mjesecisam bijo cist takosam ovoja ,mjesec opet poceo uzimat da sad opet padam u pravu ovisnost nemogu pored dobre volje da stanem petnest da n takvame kriza psihicka lupa neznam stacu :snakeman: sve ispocetka dokad
Dok ne rascistis sam sa sobom u svojoj glavi i uz pomoc doktora, sastanaka anonimnih narkomana, komune i sl mogucnosti za izlijecenje ne pronadjes uzroke svoje bolesti i onda kvalitetno poradis na svojoj psihi, rascistis sa starim tzv.drustvom, pronadjes pravi smisao zivota bez opijata i shvatis da se i u takvom zivotu i te kako moze uzivati...Mozes ti to! Bio si cist jedanaest mjeseci, pa budi sad mjesec, dva i pocni kvalitetno da radis na sebi, pa ces vidjeti kako napredujes ,mjeseci cistoce ce se nizati, ali kvalitetne cistoce...Sretno!bbeejbe wrote:takvame kriza psihicka lupa neznam stacu :snakeman: sve ispocetka dokad
a da odes da se lijecis??bbeejbe wrote:joj neznam sta da radim jedanest mjesecisam bijo cist takosam ovoja ,mjesec opet poceo uzimat da sad opet padam u pravu ovisnost nemogu pored dobre volje da stanem petnest da n takvame kriza psihicka lupa neznam stacu :snakeman: sve ispocetka dokad
tamo gdje ti je ta drugarica...napisala sam ti broj
ovako samo verglas u krug
aj
Grad razoren bez zidina, takav je čovjek koji nema vlasti nad sobom.