CHAT - Kako se trenutno osećate

Ovaj forum može sadržavati informacije koje nisu u skladu sa misijom ovog foruma.

Moderator: sanela

klara60

Re: CHAT - Kako se trenutno osećate

Post by klara60 »

Nocna mora.Sanjam kako otkrivam da se ona, sad nakon 13 mjeseci apstinencije, vec dva dana intezivno drogira u starom drustvu.Ocajna plačem u snu, hvatam se za glavu...ne mogu s njom razgovarati, jos je pod dejstvom, a imala bih hiljade pitanja za postaviti...Vrtim se, buncam, ludilo...ona me budi i sa osmjehom pita sta mi je. Ispricam joj, a zdravi osmjeh me obasja, njezna ruka predje preko oznojenog cela: "Mami,mami to je samo ruzan san-pa vidi me". Gledam je i nevjerujem...Bojim se biti sretna...
Jos me ne popusta taj ruzni osjecaj od tog horor sna...
Evo i ovo je jedan od dokaza o kolikom se zlu radi kad ga ne sanjaju samo ovisnici nego i suovisnici....

No, sreca java mi je mnogo radosnija od tog sna!
Kruga

Post by Kruga »

bojanol wrote:Jel se vidi ovaj video?????
:arrow: Vidi, ali kao da je ili stvar isečena ili je tako namerno... :?
Da, tko nešto, mada čisto sumnjam da je ovo drugo jer je preduga pauza u svim smislovima.

Poz
klara60

Post by klara60 »

Ne znam gdje bih postavila ovo pitanje, pa mi se ovdje ucinilo najpogodnijm-Naime, zanima me kakve su mogucnosti lijecenja osobe iz RS (koja nema u svojoj blizini mogucnosti adekvatnog lijecenja) za lijecenje u Federaciji, na primjer u Sarajevu. Da li postoji mogucnost ono, kao hitan slucaj, a zadseila se ta osoba u Sarajevu, pa da je prime tu na lijecenje, a poslije Fondovi refundiraju troskove?
7474

Post by 7474 »

pozzzz, teta-klaro!

ja sam nešto trazio po netu.. spremam se za put napolje pa sam kontao to oko osiguranja, lečenja i ostalog,kako ide..
pre svega,postoji lista (koliko sam ja shvatio) slučajeva koji se tretiraju hitno i onih koji to nisu,... fora je naravno, u novcu.. tako npr srčanog bolesnika neće da leče besplatno jer njegovu bolest smatraju hroničnom..

treba proveriti ugovore koje Srbija ima sa zemljama koje vas zanimaju a to mozete naći na sajtovima ambasada istih..

lep pozdrav, lep je i dan i idem negde na Dunav da se rashladim!
"this is my final fit, my final bellyache with no alarms and no surprises, no alarams and no surprises, no alarams and no surprises, please!"
klara60

Post by klara60 »

7474 wrote:treba proveriti ugovore koje Srbija ima sa zemljama koje vas zanimaju a to mozete naći na sajtovima ambasada istih..
hvala ti sto si se potrudio da odgovoris, ali postoji jedna greska, ustvari tumacenje skracenice RS-mislila sam na Republiku Srpsku i mogucnost lijecenja osobe, ovisnika u Federaciji BiH-nadam se da ce Sanela znati nesto reci o tome.
Tebi u svakom slucaju hvala i bucni se cist i tako dobar u Dunav , a mi cemo u Drinu, Bosnu, Vrbas...
Pozdrav
PS-Drzim ti fige da uspjes u svojoj namjeri i da te entuzijazam ne popusti
7474

Post by 7474 »

klara60 wrote:
7474 wrote:treba proveriti ugovore koje Srbija ima sa zemljama koje vas zanimaju a to mozete naći na sajtovima ambasada istih..
hvala ti sto si se potrudio da odgovoris, ali postoji jedna greska, ustvari tumacenje skracenice RS-mislila sam na Republiku Srpsku i mogucnost lijecenja osobe, ovisnika u Federaciji BiH-nadam se da ce Sanela znati nesto reci o tome.
Tebi u svakom slucaju hvala i bucni se cist i tako dobar u Dunav , a mi cemo u Drinu, Bosnu, Vrbas...
Pozdrav
kl60, još nešto sam teo a nikko da vam kazem..
elem, drugar sa foruma koga baš gotivite, winston, je postao i moj drugar i zaista je sjajan!
nalazimo se u NS uskoro, idemo na Dunav, zajedno!
imate dobar instinkt, bar što se ljudi sa foruma tiče.. bilo bi vam drago da ga upoznate, zaista je sjajan momak!

i da, nisam dobro skapirao skraćenicu.. al,. opet, kontam, da je poseta sajtovima ambasada zemalja koje zelite da obidjete, od esencijalnog značaja..
svako dobro!

i dalje, je onaj divan dan a druzenje sa winstonom će ga upotpuniti dodatno!

hvala svima, forum je otkrovenje, kad god i ko god to shvatio!
"this is my final fit, my final bellyache with no alarms and no surprises, no alarams and no surprises, no alarams and no surprises, please!"
klara60

Post by klara60 »

7474 wrote:kl60, još nešto sam teo a nikko da vam kazem..
elem, drugar sa foruma koga baš gotivite, winston, je postao i moj drugar i zaista je sjajan!
nalazimo se u NS uskoro, idemo na Dunav, zajedno!
imate dobar instinkt, bar što se ljudi sa foruma tiče.. bilo bi vam drago da ga upoznate, zaista je sjajan momak!
E, super! Zelim vam ugodan dan i da zajedno nastavite na sastanke da idete, da pokusate uzajamno da se hrabrite...i da konacno uspijete...Pozdravi mi Winstona, znam ja da je on sjajan momak....
Lijep provod
PS: A, da-nemojte da idete u kakav zijan [-X ! Znate na sta mislim?!
sanela

Post by sanela »

klara60 wrote:
Pozdrav
Draga Klaro, ne znam ništa o tome, ali znam da zna biti problematično (uslovno rečeno, zbog dokumentacije) i kad se liječe osobe iz drugog kantona.
Ispod vam je link Zavoda za zdravstveno osiguranje FBIH, pa probajte od njih dobiti informaciju. Ako me konkretnije pitate (na pm, možda), možda budem znala više.
http://www.for.com.ba/Naslovna-federacija.htm

Pozdrav
7474

Post by 7474 »

za klaru,

nikakav zijan ne planiram sa Winstonom!!!
nije on momak za to..
ima ljudi sa fooruma i sa NA grupe sa kojima sam pravio sranja, rizikovao da ugasim i grupu i sebe.. prosto, Wins nije takva vrsta čoveka.. nije onaj sa kojim mozete da pravite sranja (sorry na izrazu, znate na šta mislim).. Wins je tu da vas ohrabri kad treba i da konkretno zatrazi pomoć kad mu je potrebna.
stvarno nije od onih dope-buddies koji vam trebaju samo kad vam treba šema..
zaista sam i više nego srećan što se nalazim s njim danas i ujedno, on je prva realna osoba kojoj planiram da ispričam kako je sve proteklo, trajalo i završilo se (zauvek, nadam se).

eto, takav lik.
nema razloga za brigu!
klara60

Post by klara60 »

Nik,
:wink: opusteno...puno pozdrava i bas mi je drago da si opet poceo pisati i to sada dobre vjesti...Jos jednom veliki pozdrav tebi i Winstonu!
Post Reply