Param
i tebe bih uputila da procitas ispovjest djecka pod nikom "prokleti narkoman", jer i on je u jednom trenutku, u toku apstinencije, ostao bez posla...Ko zna sta je tu dobro i u tvom slucaju. Ne smijes se demoralisati, a "Bojanica", na zalost na ovom nasem brdovitom Balkanu ima i previse, samo sto se mora izgdignuti iznad njih, a opet navici da su svuda oko nas. Zato je rjesenje naci svoj krug, bez "Bojanica" u kome cemo se osjecati lijepo i s kim cemo funkcionisati na istim talasnim duzinama (nije bitno sto je taj krug mali, bitno je da vrijedi). To sto Macor govori, ja ipak shvatam kao salu i podrsku tebi, ne vjerujem da bi on prljao ruke od svasta tj.od svakoga-a sta bi se uostalom silom postiglo?!
Ti se ne daj-to sto spominjes alkohol, naravno da nije dobro nikako (iz ovisnosti u ovisnost-nema tu pravih mjerila ko je alkoholicar). Sam kazes da si shvatio da heroinom ne mozes rijesiti ni jedan problem, a reci da li znas nekoga da je neki zivotni problem rijesio alkoholom?! Umanji i te razne suplemente.
Zar je toliko strasno potraziti strucnu pomoc, pa dobiti odgovarajuci lijek kao pomoc pri prevazilazenju nekih problema, a tek koliko vrijedi pravilan razgovor, dva, tri i vise razgovora sa strucnim licem, koje ce te razumjeti i ispravno savjetovati?
Ti si jak, ali pomoc ti treba-steta bi bilo sad nesto pokvariti...
PS-Posla ce biti, samo da ti poradis na sebi, da sam sebi pomognes
Sretno i drzi se!
OPET JA SVIRAM KOZNU FRULU...
Moderator: sanela
Re: OPET JA SVIRAM KOZNU FRULU...
[quote="klara60"]Ne smijes se demoralisati, a "Bojanica", na zalost na ovom nasem brdovitom Balkanu ima i previse, samo sto se mora izgdignuti iznad njih, a opet navici da su svuda oko nas. Zato je rjesenje naci svoj krug, bez "Bojanica" u kome cemo se osjecati lijepo i s kim cemo funkcionisati na istim talasnim duzinama (nije bitno sto je taj krug mali, bitno je da vrijedi). To sto Macor govori, ja ipak shvatam kao salu i podrsku tebi, ne vjerujem da bi on prljao ruke od svasta tj.od svakoga-a sta bi se uostalom silom postiglo?!
Ovo je samo deo koji sam citirala (skoro nasumično izdvojen, jer teško je opredeliti se u gomili lepote razumevanja) i koji mi je privukao pažnju. Kako mnogo znači! Daje snage, ohrabruje...

Ovo je samo deo koji sam citirala (skoro nasumično izdvojen, jer teško je opredeliti se u gomili lepote razumevanja) i koji mi je privukao pažnju. Kako mnogo znači! Daje snage, ohrabruje...

Od juče, po podne, motam po glavi smisao poslednjeg posta
Pozz
P.s. Baš je vruće... Iako sam blizu reke, nema neke draži i povlastica.
...i muči me kako sam mogla tako nedefinisano (pa i grubo i drsko) da tek tako bacim na post gore citirano pitanje. Ako ništa, trebalo je da dodam emotikon kojim bih pojasnila da je pitanje bilo retoričko, ali bilo je spontano plus period u kom se nalazim – nervi su mi na izmaku, nepravde koje me neočekivano snalaze, pored tereta koji vučem i koji me usporava u primarnim segmentima... No, šta je tu je, znam da treba biti jak i treba ići dalje. I to pokušavam, kako tako pokušavam. Teško je biti sam i bez podrške... ali, ukus pobede je veći, a to znači da nemam onaj grč koji osetim samo kada sam prihvatala "pomoć" osobe koja me podseća na to kako mi pomaže. Jedino ovde sam opuštena i iako se nisam nešto mnogo uključivala (ne znam šta se dešava, ali primećujem da sam počela sve češće da se javljam, čak i nepozvana...), jer uvek nekako mislim da bi trebalo prvo da i ja uspem, pokušam da uspem, pa onda dobijem pravo da komentarišem, eventualno dam savet koristeći lične argumente.Kruga wrote:U kom stve vi tripu?
Pozz
P.s. Baš je vruće... Iako sam blizu reke, nema neke draži i povlastica.
- Param-parcad
dragi moji narkomani i par izuzetaka koji to nisu a to su napaceni suovisnici...odmah da napomenem,da ne bih zaboravio da se u odredjenim momentima divim tetka klari
,sta bih dao da moja keva iole nesto zna o toj problematici ali umesto toga"jel vi`s kaki je milane,to je sve zbog droge" ili kada nesto argumentovano predocim,uz histeriju iz sasvim opravdanih razloga(a to je da tupim zube po milioniti put a pricati i prdeti mojoj majci je potpuno isto,nikada joj ne ulazi u glavu)odma sledi pripisivanje drogi moje ponasanje i iznosenje stava...definitivno jadnica ne razume moj jezik...isto ko da pricam milosu bojanicu(ala postade covek sinonim za sve sto je negativno) a on hvata pojedine(nebitne)delove i ubacuje ih u kontekst svog poimanja logike(samo njemu poznate)...drugim recima,keva me smozdila psihicki...definitivno moram poraditi na svom iseljenju.eto klaro...hocete da me usvojite
?
ja sam kao racku...nemam posao iz dobro poznatih razloga...paucina se mota oko mene koliko sam lenj.nisam trenirao vec deset dana i samo se vucem koliko da mi misici ne atrofiraju...drogu ne uzimam i da hocu nemam ni dinara...evo bas sad pukoh 6000 dinara i neko penale od 3000 da bi povratio glupi adsl...zadnji dinar sam istresao iz svojih dzepova zajedno sa moljcima,srecnim sto su posle toliko vremena ugledale svetlost dana...eto,ako nista drugo,moci cu da se kuckam sa vama,juuuupiiiii...a sad odoh jer me muzicari sa minijaturnim guslama(u nasem narodu poznati jos i kao komarci)spopadaju pa ocu da im se najebem milosne majke...aj!
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=iCeikC18oUc[/youtube]kakva stvarcuga

ja sam kao racku...nemam posao iz dobro poznatih razloga...paucina se mota oko mene koliko sam lenj.nisam trenirao vec deset dana i samo se vucem koliko da mi misici ne atrofiraju...drogu ne uzimam i da hocu nemam ni dinara...evo bas sad pukoh 6000 dinara i neko penale od 3000 da bi povratio glupi adsl...zadnji dinar sam istresao iz svojih dzepova zajedno sa moljcima,srecnim sto su posle toliko vremena ugledale svetlost dana...eto,ako nista drugo,moci cu da se kuckam sa vama,juuuupiiiii...a sad odoh jer me muzicari sa minijaturnim guslama(u nasem narodu poznati jos i kao komarci)spopadaju pa ocu da im se najebem milosne majke...aj!
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=iCeikC18oUc[/youtube]kakva stvarcuga

OK-usvajam te, jer si sad u relativno duzoj apstinenciji, izuzetno pogodan za oblikovanje, da te smaram ciljevima zivota, radovanju malim stvarima, onim: "Res non verba" ("Djela, ne rijeci"), da jos nije kasno da usmjeris svoje snage u prave stvari-obrazovanje, prekvalifikacija, ulaganje u sebe i sl...pravi si izazov za mene (dobra podloga za oblikovanje)...Samo se bojim da ti tad ne prostruji kroz glavu, davno zaboravljena pjesmica: "Fifi, gledaj pravo, Fifi, digni rep, Fifi, pazi drvo, Fifi, nisi slijep..." i da spakujes svoj rancic i pravo preko Drine svojoj kevi...Param-parcad wrote:eto klaro...hocete da me usvojite?
No, da ti ipak pokusas drugom taktikom, nesto u ovom stilu: "Koga ne mozes direktno savladati, pridobij ga na svoju stranu"? Ako majku ne mozes mjenjati, mozes sebe. U jedno si siguran, a to je da te ona mnogo voli i da je u prethodnom periodu gorila na mnogim vatrama (ne razumije narkomaniju-bolest, komsinice znaju i dosaptavaju se, Milan umoran s posla pita NJU: "Je li to onaj jos spava?!"; umorna je od zivota, zeli tebe radnog, zaljubljenog, masta o unicima itd.itd....
E, sad ti promjenis taktiku i to na sledeci nacin: Na primjer ustanes u neko doba, vidis nju sa rukama u brasnu, prikrades joj se s ledja, zagrlis (ona brise znoj sa cela i govori: "Sta ti je, pusti me..." i prije nego da zapocne neku kritiku na tvoj racun, ti je poljubis u obraz i pitas: "A da nama tvoj sincina skuva jednu kaficu,a moze?" Uporan u svoj namjeri kuvas kafu (valjda to znas-ako ne trkni kupi ono 3 u 1) i nagovori je da ti pravi drustvo. Pokupi sve case, tanjire i sl. iz svoje sobe, donesi u kuhinju (za to vrijeme ne skidaj osmjh s lica

.Param-parcad wrote:"jel vi`s kaki je milane,to je sve zbog droge"
Govorla sam ja tebi da moras raditi na sebi, graditi toleranciju, iskoristiti tu njenu bezgranicnu ljubav, uciniti nju zadovoljnom, pa ces i sebe. U tvom gradu mnogo reklamiraju neku dr psihijatra SĆ, zasto ne bi otisao do nje, ili nekog drugog psihijatra, na par razgovora?!
Ti si mnogo postigao i to ni slucajno nije za potcjeniti i steta bi bilo da to sada ne usavrsis, a tako ti malo treba. Ne zaboravi da si ti sada, na neki nacin izgubljen (napokon zavrsavas sa starim nacinom zivota i sada to vrijeme, koje je bilo ispunjeno shemama, trkom, nerviranjem, "uzivanjem", raznim krizama i sl. treba necin popuniti, ali ne bilo cim, nego kvalitetnim sadrzajem....
Eto,probaj, ako ne ide, spakuj rancic i preko Drine u moju "privatnu komunu" pa da vidimo ko ce kome dosaditi...
PS-U svakom slucaju, ovo o cemu sada pises su mnogo manji problemi od onih koje si imao i SAM, bez icije pomoci-svojom voljom prevazisao...
Puno pozdrava
Param-parcad wrote: "jel vi`s kaki je milane,to je sve zbog droge"
hahahahaa moras ih razumeti.Roditelje ne mozes menjati jbg.Ja sam morao da prihvatim sve komplekse koje je moj cale zaradio u mojoj desetogodisnjici drogiranja.Kad sam izasao iz komune kao "eno kuma idi se pozdravi sa njim" a ja u zivotu progovorio 2 recenice sa kumom pruzam mu ruku on me ko tele gleda.Ili "Bilo bi pametno za pocetak da odes tamo raditi" ja odem da radim svadbe i za trunku ne popusim penalcinu od neke pijane budale.Al sta ces takvi su.Lenjost nije dobra vraca te unazad,u lenjosti razmisljas puno.Posto ni ja ne radim ako nema nesto po kuci skinuo sam neke programe za pravljenje muzike pa isprobavam,eto platio si adsl pa trazi sta te zanima.Pozdrav
- Param-parcad
nisam ja klaro tako dobar materijal za oblikovanje,zaboravljate da mi je 29 godina i na moj super ego koji daleko nadmasuje moj razum
...nego,salu na stranu(a mozda i nije sala)ja stvarno moram ako ne sebe onda neke stvari oko mene da menjam,da poradim na hobijima(inace da se pohvalim,dobio sam od druga djomle akusticnu gitaru koja je prelepa)pa sam uzeo da sviruckam i to me donekle ispunjava...djomli,nazalost nece trebati tamo gde krece za par dana...covek ce da robija 2 godine u zabeli za nekih 2 grama sto su nasli kod njega???sramota,kakav jebeni zakon...ja sam danas,onako...melanholicno i relativno depresivno raspolozen...psihicki se spremam za sutrasnji odlazak u teretanu smrdljivu...i to mi je neki cilj u zivotu...stvarno sam nisko pao ali korak po korak...valjda...nesto.......tako.......bzzzz,click,bzzzzzz,PREKID.. bzzzz MI bzzzzzz-cvrc VEZA.CLICK!!!

- Param-parcad
[quote="BOBAN"].Lenjost nije dobra vraca te unazad,u lenjosti razmisljas puno.
upravo tako bobiska...da citiram vladu"dosada je hrana za zver i sto se vise dosadjujes doci ces...bla,bla...nesto tako...uglavno,shvatio si sta sam zeleo reci je li?
upravo tako bobiska...da citiram vladu"dosada je hrana za zver i sto se vise dosadjujes doci ces...bla,bla...nesto tako...uglavno,shvatio si sta sam zeleo reci je li?

Param-parcad wrote:BOBAN wrote:.Lenjost nije dobra vraca te unazad,u lenjosti razmisljas puno.
Da

- Param-parcad
razvlacim se kod kuce,bez cvonjka u dzepu,razmisljajuci danima o jednoj legendi koja se prepricavala mesecima unazad...ta legenda se zove "plata" koju sam trebao da dobijem jos na pocetku maja...koja bi mi resila dosta toga sto sam zamislio...no kako vreme odmice,vise sa sigurnoscu ne znam ima li u tome i malo istine ili je to sve samo plod maste nekog ludaka...mozda ja nikad nisam ni radio...ko zna...bitno je da vreme radi svoje i da stvari idu u zaborav...ne sve naravno,droga ce uvek biti tu da te podseca da je za nju kod tebe vreme stalo...odoh da kosim travu trimerom,mozda izbijem sam sebi oko kamenom koji bude podleteo.makar cu imati da napisem nesto novo.