metadon-nova tema

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

Locked
dragance72

Re: metadon-nova tema

Post by dragance72 »

Zajedno smo ipak, samo što ne živimo na istoj adresi više ali sve ostalo je za sada dobro.

edited by forum admin
dragance72

Post by dragance72 »

A da, ne da se ne radi, nego nikad nije ni probala, možda davno travu dva tri puta, čak ni alkohol ne podnosi dovoljno je dva pića da se ucirka pa to možda jednom godišnje dozvoli sebi pa dva dana boluje :D :D
Beobandit

Post by Beobandit »

Ali za tebe zna celu pricu i da si na Metu i nema lose misljenje o tome. Ja ne znam ioskreno ja ljude koje srecem pod uslovom da se nisu drogirali i kada im kazem da se ne drogiram i da dobijam Metadon. Oni to Metadon i ne cuju uopste njima je bitno ne drogira se sto i jeste bitno. Posle razmisljam necu ni da pricam ljudima za Metadon.
To samo napaceni i propaceni na suvo prosipaju pricu a svi ostali moze im se naci da imaju neku korist od ne izdavanja Metadon. Da li da bi dobili sticenike, da bi uzeli pare od roditelja(privatne klinike), da bi drzava manje bila na steti( drzavne bolnice)ali i nemaju kapaciteta. Svakome od njih mozes naci da nekako gubi sto vise ljudi ode na Metadon. Sem bivsih zavisnika, koji su neki zaljubljeni u centre gde su se napatili a ima i slucajeva da su besni sto su se oni mucili a vracaju se i dalje drogi pa bi i nama to priredili.
Jer mogu da kazu ja sam zaljubljen u Metadon, obozavalac Metadona ali ja se od njega bar dobro osecam oni su zaljubljeni u centre gde sam bio i gde je tortura. Komune na suvo za mene je to genocid, za mazohiste znaci koji ce da kazu drogirao si se e sada se muci da se samokaznjavaju. Ili za osobu koja je ono kraj price sve sam potrosio, prodao stan, roditelje nemam, jednu presvlaku i spavam u kontejneru e tada moze. Drugacije verujte mi ja sam ljubio krevet kada sam dosao, odmah se izdrogirao ali posle toga sam zapoceo neko lecenje koje naravno nije moglo da potraje ali sam nekih 10 dana bio strejt nije mi droga trebala koliko je moj organizam pretrpeo sock meni je moja kuca, jelo, krevet bili carska palata. Verujte mi, nisam razmisljao nekih 10 dana o drogi pio sam Tramadole u velikim kolicinama ali sam lezao i bio zadovoljan sto gledam TV uvece. Kako su me kurve samo spakovale na autobus da se ne bi pojavio u nekoj bolnici jer u onom stanju da su me videli moguce da bi mi dali i neki hep. Koja je to zavist ne dati da sedi krizu lekom ni po koju cenu znaci stajali su dok bus nije krenuo.
Boban

Post by Boban »

Beobandit wrote:Ali za tebe zna celu pricu i da si na Metu i nema lose misljenje o tome. Ja ne znam ioskreno ja ljude koje srecem pod uslovom da se nisu drogirali i kada im kazem da se ne drogiram i da dobijam Metadon. Oni to Metadon i ne cuju uopste njima je bitno ne drogira se sto i jeste bitno. Posle razmisljam necu ni da pricam ljudima za Metadon.
To samo napaceni i propaceni na suvo prosipaju pricu a svi ostali moze im se naci da imaju neku korist od ne izdavanja Metadon. Da li da bi dobili sticenike, da bi uzeli pare od roditelja(privatne klinike), da bi drzava manje bila na steti( drzavne bolnice)ali i nemaju kapaciteta. Svakome od njih mozes naci da nekako gubi sto vise ljudi ode na Metadon. Sem bivsih zavisnika, koji su neki zaljubljeni u centre gde su se napatili a ima i slucajeva da su besni sto su se oni mucili a vracaju se i dalje drogi pa bi i nama to priredili.
Jer mogu da kazu ja sam zaljubljen u Metadon, obozavalac Metadona ali ja se od njega bar dobro osecam oni su zaljubljeni u centre gde sam bio i gde je tortura. Komune na suvo za mene je to genocid, za mazohiste znaci koji ce da kazu drogirao si se e sada se muci da se samokaznjavaju. Ili za osobu koja je ono kraj price sve sam potrosio, prodao stan, roditelje nemam, jednu presvlaku i spavam u kontejneru e tada moze. Drugacije verujte mi ja sam ljubio krevet kada sam dosao, odmah se izdrogirao ali posle toga sam zapoceo neko lecenje koje naravno nije moglo da potraje ali sam nekih 10 dana bio strejt nije mi droga trebala koliko je moj organizam pretrpeo sock meni je moja kuca, jelo, krevet bili carska palata. Verujte mi, nisam razmisljao nekih 10 dana o drogi pio sam Tramadole u velikim kolicinama ali sam lezao i bio zadovoljan sto gledam TV uvece. Kako su me kurve samo spakovale na autobus da se ne bi pojavio u nekoj bolnici jer u onom stanju da su me videli moguce da bi mi dali i neki hep. Koja je to zavist ne dati da sedi krizu lekom ni po koju cenu znaci stajali su dok bus nije krenuo.
Jebiga za mene ti nisi imao muda da izdrzis istinsku borbu sa ovisnosti. Nisu to komune krive bar ta u kojoj sam ja bio, ljudi su me sasvim primili bez da pricam o drogi jer sam video da oni koji su duze tamo njih i ne zanima to jer rade na svom oporavku.Kuvali mi cajeve i masirali me davali hranu sve za dz, na pocetku sam mislio kako trebam da im se oduzim pa isao poslednjim trzajem snage u setnju. Nisam imao sa kim da pricam o carima delovanja opijata jer i onako su me doveli do ruba zivota.Ja sam takodje bio na odrzavanju oko 2 god pre odlaska u komunu.Pocetna doza mi je bila 2x10mg prvi dan1x20 drugi dan,te 1x25mg 3i 4 dana te 1x30 pa sve do 3x20mg dnevno (jos uvek imam te papire).Plus sam svakodnevno pio po 2 litre caja od maka i radio se dopom kad bih imao lovu ali to je bilo retko.Trodone kod doktora opste prakse itd.Kriza mi je bila stvarno ludilo i dugo je trajala posle 3 meseca sam poceo normalno da spavam.Bilo je svega od sranja u krevet pa do iznenadne histerije,padanja u nesvest itd.Hiljadu puta sam merkao kapiju da se zatrcim ali opet me je nesto drzalo zalepljenim za tu stolicu na kojoj sam mastao kako i kuda cu da pobegnem.Ja sam se pretezno drogirao iz razloga sto sam popusio f29 zbog dugogodisnjeg konzumiranja halucogena i marihuane jer sam popusio dzoint sa 10 god prvi put pocastio me stariji brat od strica.Hteo sam samo da se oporavim i da palim iz komune.Desilo se to da su mi glasovi koji su me tistili,pruzali kompleks nize vrednosti nestali iz glave i tada sam uvideo da se nesto desava sa mnom to je bio prvi korak i tu sam shvatio da mogu bez opijata.Nisam ovistan o Bogu jer odlutam ponekad u neke stvari koje on bas ne voli ali sam mu zaista zahvalan zbog nestanka i tolikog pritiska glasova koji su se javljali u mojoj glavi.Bandoglavi nemoj me shvatiti kao neprijatelja opet kazem ja nemam nista protiv tebe ali imam protiv metadona.Ja se jesam drogirao uz metadon znam to je greska ali mislim da je sve to bilo potrebno da mogu danas da zivim slobodno.I nisam nikakav mazohista niti ostale gluposti.Moj cilj nije da ja tebe odvratim od metadona jer priznaces koji si mi ti faktor u zivotu,nego da roditelji koji dolaze na forum prvo pokusaju sa decom ili ljudi sami prvo bez supstitucije.Ti si odlucio i to je tvoj izbor.Pozdrav.
dragance72

Post by dragance72 »

Naravno da nema loše mišljenje o metadonu jer me vidi kakav sam i kakav sam bio kad smo se upoznali. Ja ništa nisam tajio od nje rekao sam joj još pre nego što smo počeli da se zabavljamo i živimo zajedno i za metadon i za hepatitis C. medjutim pošto je pametna osoba izuzetno i savremenih shvatanja i informisana, zna i o hepatitisu C i kako se prenosi i da seksualnim putem to ide samo kod izuzetno grubog i analnog seksa što ne radimo, tako da ni kondom nije htela da koristimo. Dakle ona mene kad vidi i kada smo zajedno, a to sam je i pitao, ne vidi kao uradjenog čoveka nego sasvim normalnog i razložnog. Koga ponekada uhvate bubice i lutke, ali to nema veze sa metadonom nego sa mojim karakterom koji je dugo godina uništavan zloupotrebom opijata pa i alkohola bogami. Inače i ja se nosim mišlju a to mi je i moja draga rekla da se ostavim toga da svima pričam istinu, malo ljudi to zaslužuje. Jedno vreme sam idući na N.A skapirao da treba biti iskren prema svima. Naravno to je pogrešno. Samo prema bitnim ljudima i malom broju. Ostalu rulju ko jebe. Baš tako bukvalno ko ih jebe. E kad sam to ukapirao mnogo mi je bolje krenulo u odnosu s aljudima. Prvo sam odjebao sve zavisnike iz okruženja i to one otvorene i one prikrivene. Kao moj bivši drug koji neće da se radi kao jer nema pare za dop. Ali zato jedva čeka mesečnu dozu trodona tri kutije i dve bensedina da minimum tri dana nije normalan. E takvi foliranti mi ne trebaju.
Što se tiče komuna kažem nisam bio i ne znam mnogo o tome osim iz priče i onoga što sam mogu da zaključim iz priča. Ali svako ko je probao dva tri puta da se leči i bio i duže čist pa se vratio njemu ni komuna neće pomoći. To je pravi kandidat za metadon. Ja sam skoro pet godina bio čist pa se vratio. Jebiga. Mislim da to što se Boban radio i čajem i trodonima uz metadon naravno da je smanjilo učinak metadona. Mnogi upadnu u tu zamku pa i sa heroinom i onda im više nije dovoljna ta doza metadona kad, eventualno, i prestanu sa tim nego je moraju korigovati sa terapeutom. Samo što oni misle e sad super imam met, neće biti u krizi pa cepaj po heroinu, čaju, trodonima...I naravno da takvima neće biti uspešna terapija. Dakle Boban nije kvalifikovan da priča o metadonu jer je zloupotrebio lečenje. Mi koji s euspešno lečimo smo mnogo merodavniji da znamo i efekte i delovanje. On nije mogao ni da osetim metadon od tolikog čaja i trodona i povremeno heroina. Ja sam mislio bio čovek na lečenju metadonom pa misli da je sranje pa hajde da uvažim. Kad on se zajebavao. Eee, prikane, to se ne važi nisi merodavan za ozbiljnu diskusiju. Opet sa druge strane drago mi je da ti je dobro sada. Zaista mi je drago za svakoga ko se izvuče i bude sasvim čist.
Beobandit

Post by Beobandit »

Nema tu nisam imao muda da izdrzim. Neko moze da se navikne i trpi da mu dani budu odvratni a buducnost neizvesna. Mislim da nikada nije siguran da se nece vratiti drogi. A ja svaki cas mi varira raspolozenje tako da bi u jednom danu 5 puta doslo mi da prekinem sa time. Samo onda kada osetis taj rovac i nedostatak opijata e tada ne pomaze Metadon tada moras da se uneredis heroinom pod hitno. Nekome je provod da sedne ispred dragstora i pije pivo i ceo dan ceka to vece kao da se ne znam sta dogadja a meni bi bilo smor 5min da provedem tako. Jednostavno ne trpim da se osecam lose i pri kada god mogu pokusavam da izbegnem muke.
preispitivac

Post by preispitivac »

Beobandit wrote:Komune na suvo za mene je to genocid, za mazohiste znaci koji ce da kazu drogirao si se e sada se muci da se samokaznjavaju.
Nisam upoznat sa elementima ove tematike, sem sto sam malo citao, ali meni deluje da to rade muskarci, ne mazohisti. Kojoj grupi ti pripadas na metadonu?
Jurim rep
dragance72

Post by dragance72 »

Hajde da se igram malo advokata a osećam se i posredno prozvanim. Prethodni post verovatno pokušava da nas nazove pičkicama ups, hajde da budem fin, kukavicama. Meni tudje mišljenje znači koliko i pišljiv bob odmah da se razumemo, nego, istine radi da kažem: Ja mislim da smo mi ljudi izuzetno svesni sebe i svojih mogućnosti. Dakle dobro poznajemo svoju ličnost, pa ne bismo, zarad nekog kurčenja gubili još koju godinu života.Može li ovako? Da li je zadovoljovajući odgovor ili se ulaže prigorovor? :D :D
Boban

Post by Boban »

dragance72 wrote:Hajde da se igram malo advokata a osećam se i posredno prozvanim. Prethodni post verovatno pokušava da nas nazove pičkicama ups, hajde da budem fin, kukavicama. Meni tudje mišljenje znači koliko i pišljiv bob odmah da se razumemo, nego, istine radi da kažem: Ja mislim da smo mi ljudi izuzetno svesni sebe i svojih mogućnosti. Dakle dobro poznajemo svoju ličnost, pa ne bismo, zarad nekog kurčenja gubili još koju godinu života.Može li ovako? Da li je zadovoljovajući odgovor ili se ulaže prigorovor? :D :D

Ti Draganche nisi bio spomenut i nemam pojma ko si ti uopste ne pratim tvoje postove sem par na koje si odgovarao jer si pokusavao da se prepires.Toliko o postovima koji te ne dotichu.Nemam pojma zasto zelis da izvuches iz mene najpogrdnije rechi.Niko te nista nije pitao i post je bio upucen @Beobanditu nigde u ni jednoj rechi nije bila napisana mnozina.Ne moras stavljati ove smiley-e jer oni sluze za istinske emocije a u tvojim postovima se oseca potreba za prepirkom.Ja sam samo izneo svoje prozivljavanje i skidanje sa metadona.I ja zaista ne vidim gde sam izgubio kako kazes koju godinu zivota vidim samo dobitak.Bio sam u komuni 6 meseci.Cini mi se kako samo dodjes na forum da bi video da li je neko napisao nesto lose o metadonu i da se prepires.Nadji svoj zivot covece sto se uplices u razgovor koji se tebe ne tice?@Beobandit potpuno te kapiram ali mislim da si ulozio jos malo truda mogao si i bez metadona danas.Ali ok opet ponavljam to je tvoj izbor.Pozdrav i cuvaj se.
dragance72

Post by dragance72 »

Neće biti da je tako, ti si reagovao na moje postove vrati se gore pa pogledaj kako si napisao da je ono što govorim laž. Savet roditeljima. Toliko. E mislim da zadnji post nije bio odgovor tebi nego onome ko smatra ovo kukavičlukom. Gde se ti nadje ovde?? A o emotikonima i šta znače,hvala ti na objašnjenju ja bih jadan umro u zabludi da te nije bilo da mi objasniš. Zaista si velokudašan. PRepirka, suprotno mišljenje, kako god hoćeš ne znam koji ćeš moj ti na ovom delu foruma. Idi tamo gde su sekte, komune i ostale zajebancije o tome imaš iskustvo. A ovo što si probao sa metadonom pa pogrešno radio, rekoh ti nisi ti merodavan čoveče da o tome pišeš. Ti si lečenje zloupotrebio. dakle pojma nemaš o metadonu jer se nisi lečio kako treba.'Ajde zdravo
Locked