MOJA SPECIFICNA PRICA - ili barem ja mislim da je takva

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

outlow

Re: MOJA SPECIFICNA PRICA - ili barem ja mislim da je takva

Post by outlow »

ciao,
vidim stisnulo sa svih strana.
proces promjene je prilicno tezak,ali vazno je da si svjestan svih problema koje imash.

uvjek ih je vishe nego shto mislimo,drogiranje je reakcija.
da ne filozofiram,poshto nemam pojma o tome,mislim da i u ovisnosti treba sazreti
nisi ni ti,ni niko,nije tek tako odlucio da prestane,valjda dodje momenat za to,ono kad ti bude pun svega
onda pocinje faza kontemplacije,pocinjesh da budesh svjesniji govana u kojim se nalazish(pricam o sebi).
ta faza moze jako dugo da traje,nisi vishe kompulsivan,pokushavash da se iscupash,uzimash sve manje ali nemozesh da prestanesh
zato ti treba cika doktor da bi mogao da predjesh u drugu fazu
fazu detoxicacije pod strucnim nadzorom
planirati strategiju,shta dalje poslije toga,nikako misliti da je sa tim sve zavrsheno-tek pocinje
imaj strpljenja,idi korak po korak,stvarno bi trebao da odesh na grupe NA,samo da bi postao svjesniji svoje situacije
onda mozesh da uporedish,da vidish stvar iz raznih perspektiva,pusti da ti ljudi pomognu
nemoj mislit da mozesh sam
onda predji u akciju
pa u reinserciju
i napokon u odrzavanje

sretno i nedaj se

citaj jossepappa i uci,treba ti referencija
7474

Post by 7474 »

sanela wrote:
outlow wrote:ciao,
tvoja specificna prica...,a po cemu to specificna?
tipican si dokaz da droga nebira profil covjeka,naime nisi ti bash tako pametan kao shto se cini.
teshko prika moj,zajebano se izvuci na taj nacin,tako na zadnja vrata da niko ne skonta
previshe si usamljen i tvoja macka nemoze ti pomoci puno,nego uozbilji se,vjerovatno imash vec godina pa u skladu tome se i ponashaj
takodje mislim da bi ti sastanci anonimnih bili prava stvar a osim toga treba ti cika doktor
kako ti sa krizama?ili dok nema ekonomske,nema ni fizicke?
doce kad tad
heroin je samo jebena supstanca,a shta je sa tvoji zivotom,kao svejedno ti?
ne idealizuj prah,nija zivo bice i sadrzi u sebi formulu za brzu smrt
nije loshe shto si napravio prvi korak,ali to nije dovoljno,nije dovoljno samo apstinirati
da bi se iscupao morash biti malo inteligentan,a valjda ti je ostalo neshto pameti(one prave), ne samo teorije koja ti u zivotu sluzi za istrazivanje ruda i gubljenje vremena.
hajd covjece,uradi neshto,shteta da josh jedan zivot ode u kurac
josh uvjek si anesteziran
promjeni to
vrjedi pokushaja
:smt023
Odličan post!
da znaš zoza onoliko koliko ga ja znam, ne bi mogla da poveruješ svojim očima, koliko je outlow precizno i znalački skontala profil i ličnost dotičnog! svaka čast outl!!! neverovatna sposobnost zapažanja! uz to i oštar post (kakvih ja baš i nisam ljubimac, al dobro, ne radi se o meni.. makar direktno ne!) dobrih namera.
sjajno! i univerzalno! i sam sam se trgnuo!!
"this is my final fit, my final bellyache with no alarms and no surprises, no alarams and no surprises, no alarams and no surprises, please!"
zoz

Post by zoz »

Pa ne mislim da je outlow-ov post bio bas nesto previse ostar vec vise savetodavan i analiticki ali i onako sam dao gotovo sve podatke o sebi osim broja telefona i cipela. Za mene je svaki dobronamerni odgovor, ma koliko ostar bio, dobrodosao jer plivam u nepoznatoj i dubokoj vodi. Do sada se slazem sa gotovo svacim sto je ovde napisano, primam k znanju i pokusavam da predjem u realizaciju.
Istina, nije sve onako kako bih zeleo, nedostatak hrabrosti, volje, odlucnosti ili cega li vec, ali i sto sam nakon toliko iha-haj godina konacno nesto preduzeo za mene je bitan korak. Smanjio sam sto je vise moguce, pravim sve duze pauze, cekam da odem na taj prvi famozni sastanak grupe...od necega se mora poceti. Za mene je to prvi korak a nemam nameru da ga produzavam u nedogled vec sto pre okoncam. Jedino sto nisam siguran da cu zbog objektivnih okolnosti preci u tu doktorsku fazu vec donekle 'prepisivati' od ortaka koji ovih dana na to ponovo krece. Nemoj mi samo reci 'dzaba ti sve bez toga'. Da je ona svemoguca ne bi bilo toliko povratnika a u ostalom vrlo dobro znam o cemu se tu radi, sta se prica i sta im se prepisuje. Vise se bojim onoga sto sledi posle i samoce koja ubija i ostavlja previse slobodnog vremena. Zato i pravim kratkorocne a ne dugorocne planove. Zapravo najvise se bojim sutrasnjeg dana kada najzad treba otici na posao i sa tim se suociti a ne tavoriti kao prethodna tri dana kada mi je jedina obaveza bila da se prevrcem po krevetu, znojim, duvam i puvam.
E sada ne mogu vise ni da kucam, razmazao sam se po tastaturi, izmori me i ovo.
Cujemo se, poz. i hvala svima.
Visions

Post by Visions »

Procitao sam tvoju pricu zoz i prosto neverujem da je tako ali ajde.Neznam zasto mislis da ljudi iz tvoje okoline posle 25 dina neznaju za ono.Znaju ali se prave da neznaju da bi ti imao veci stres.Zavisnost je cudna bolest,kad uzmes pozelis da prekines sa uzimanjem,a kada prekines zelis opet da uzimas...Ono sto slutis za institucije i razne lekare je sve tako pa jos i gore.Sve one "besplatne" metode se ustvari placaju na drugi nacin.Ono sto treba da uradis je da sebe pripremis za lecenje tako sto ces prvo da ustanovis od cega si sve zavistan,npr. alkohol,neki lek,statijaznam.Treba da izbacis iz upotrebe vutru,alkohol,rekreativne gudre i ostanes samo na onoj supstanci(opijatu predpostavljam)od koje si zavistan.Odredis svoju dozu,nista ne smanjujes,samo se odrzavas na njoj jedno 6-7 meseci da ti se organizam ocisti od drugih stvari.Posle toga ide takozvana detoksikacija ili ti kriza,skidanje.Za to imas vremena da isplaniras kako ces.Dosta je komplikovano i osetljivo pitanje skidanja pa necu sad nista da pisem o tome.
P.S. Na diskreciju neracunaj,to zaboravi,odma otpisi.Ma gde isao,ma koliko platio to uvek procuri.
Last edited by Visions on Thu May 06, 2010 11:38 am, edited 1 time in total.
joesspappa

Post by joesspappa »

ovo ono wrote:Treba da izbacis iz upotrebe vutru,alkohol,rekreativne gudre i ostanes samo na onoj supstanci(opijatu predpostavljam)od koje si zavistan.Odredis svoju dozu,nista ne smanjujes,samo se odrzavas na njoj jedno 6-7 meseci da ti se organizam ocisti od drugih stvari.
U jebote... dam medalju onom ko odredi svoju dozu i odrzava se na njoj jedno 6-7 dana... a ne meseci... :!:
ovo ono wrote:Posle toga ide takozvana detoksikacija ili ti kriza,skidanje.Za to imas vremena da isplaniras kako ces.Dosta je komplikovano i osetljivo pitanje skidanja pa necu sad nista da pisem o tome.
Ako do tad pozivis...

PS. U stvari dam medalju onom ko ne daje savete...
Lako je prutu da se sokoli, dok bije decu njega ne boli.
zoz

Post by zoz »

Procitao sam tvoju pricu zoz i prosto neverujem da je tako ali ajde.
Veruj mi druze 'ovo-ono' da je sve tako od reci do reci. I ne samo da sam dobio diplomu iz 'skrivanja' vec mi je i sestra socijalni radnik koja se svega nagledala na poslu, i mada je po nekada sumnjala, uspeo sam da je razuverim. Kada bi je upoznao znao bi da je bez dlake na jeziku, prvo bi me 'pocepala' a onda ucinila sve da me izbavi. Par puta sam bio na korak od toga da joj priznam ali nisam imao muda za to.

I zato se sada kurcim kako sam maher u skrivanju istine, mashala, koji sam ja shupak!

Zapravo sam shupak na kvadrat, jer mi je tesko i sramota me da priznam, da sam posle 4-5 dana ponovo klecnuo i kupio malo 'H' kojeg sam ravnomerno podelio da bi mi potrajao jos naredna dva dana. Eto i u tome sam dobar, znaci 3Xshupak, da samodisciplinom tacno odredim dnevnu dozu i toga se pridrzavam, i sto je najgore u tome gotovo uvek uspem. To moze potvrditi i moj gorepomenuti prijatelj. Sada pokusavam da pratim njegovu terapiju i nabavim nesto troxa kako bi njima zamenio ono prethodno.

Zasto sam onda toliki slabic da i pored par dana kuliranja, pravljenja pauza, smanjivanja doza, kakvih-takvih tragova samodiscipline i odricanja, opet dodje momenat kada ga ponovo uzmem i poserem se na sve prethodno ucinjeno? Zasto mi uvek nedostaje taj jedan korak (mali za covecanstvo a veliki za mene), kada posle tih dana patnje i kriziranja koji i nisu tako strasni jer sam vec dobreno smanjio doze, da sve batalim? Ovo je verovatno pitanje za 1M$, sveti gral narkomanije. Ako neko zna odgovor daj molim te neka ga i meni kaze!
outlow

Post by outlow »

eh zoz,
ja nebi znao da ti odgogovorim na to pitanje...,ali koliko si puta vec sve zajebao, pa potom,shta znaci jedan shut,autopremija nakon par dana patnje.
iracijonalno,nerealno,kriterio hedonista,u tom momentu nisi mislio na svoju sestru i na sopstveno ozdravljenje...,cova slijep si josh uvjek.

ali je dobro shto pishesh,drago mi je da mozesh da podjelish to ovde na forumu,mislim isto tako da je bitno da bi se iscupao iz sranja
nekazem da je o.k. shto si se sredio,samo si produzavash agoniju,vjerovatno zelish da prestanesh ali ti treba podrshka t.j. neko ko ce biti uz tebe dok se neskinesh,vjeruj,bice ti puno lakshe,treba ti kompromis,sa samim sobom ali bolje sa nekim bliskim
to bi ti puno pomoglo

treba da se odviknesh od droge,zamisli,samo toliko, a josh uvjek se pucash
heroin nije suncokretova sjemenka ili ti shpica

fazon je ,shto je svima nama tretman drugaciji,totalno individualno i zavisi od osobe(profila) dzankoze(nemoj zaboraviti da si dzanki,bez obzira shto se koprcash),tako da ono shto je meni pomoglo,mozda nemoze posluziti i tebi,u tvom opravku
mislim da bi trebao da poduzmesh neshto konkretno
nebi bilo loshe za tebe

bar priznajesh da si shupak,mozda bi to mogao i sestri priznati
i ja sam bio shupcina kakvu moja familija ocima nije vidjela,medjutim ljudi se mjenjaju

potrebna je predispozicija

sretno
zoz

Post by zoz »

Ne znam druze, zeznuto. Tesko mi je nekom sve i priznati posle ovoliko godina.
Jedino sto znam je da zaista moram nesto brzo da preduzmem jer ne mogu vise ovako da se vrtim u krug kao budala i tracim zivot, samozavaravam se i teshim kao imam neku minimalnu samokontrolu. Pa vidi mi samo avatar - jedno od ovo dvoje je vec uginulo a drugo je na putu da mu se pridruzi ako nastavi tim putem. Super sam ja sa teorijim 'samo' mi je praksa katastrofa.
Ma dzabe ovo sada i pisem, bruka je, kao sada udaram neku samoanalizu i kajanje a bacam pogled na policu gde uredno stoji shema koju sam sebi lepo dozirao za sutra, a pored ona za prekosutra.
Mislim da nije ni korektno da se u opste i javljam kada sam u ovakvoj fazi i samo da trosim necije vreme i prostor, niti kasnije samo da cvilim kada mi bude tesko. Gledacu barem da sto pre odem na sastanak sa grupom, to jos nisam probao niti pre u opste i uzimao u obzir, to mi je sada neka nova nada.
7474

Post by 7474 »

ne znam šta bih ti rekao što već nisi čuo od mene..

pogotovo ne bih da ti pišem ništa ovde na forumu! treba te naterati da mrdneš dupetom, pa ako je to sastanak, neka bude sastanak. ako je to priznavanje kevi i sestri, onda je to to, ako je odlazak kod doktora, komunu, bilo šta... samo se moraš pomeriti odavde.
nov si na forumu, pa prolistaj malo i ispovesti suovisnika.. nemoj misliti da oni ne znaju. znaju, samo su u sličnoj zabludi kao ti i ja i ostali dzankeri, kontamo, ma ne vidi se to..mi smo the devils idisguises (el se ovako ovo jebeno pishe, al znas na sta mislim...)..

mene je forum , ako ništa drugo, naterao da napravim prvi korak. taj korak je bio da se obratim za pomoć grupici ljudi i uz njihovu pomoć krenem ka boljitku.. eto! tako jednostavno!

ajd sad ti!
inače, kladio sam se sa zozom da će u narednih 5 ili 6 meseci da se izvlači i traži razloge da ne prisustvuje našim susretima! čisto da znate s kim imate posla (both wayz)!
"this is my final fit, my final bellyache with no alarms and no surprises, no alarams and no surprises, no alarams and no surprises, please!"
zoz

Post by zoz »

Eh dragi moj Nik, pa znas da je inat za mene jedan od jacih pokretaca. Stoga ako si zeleo da isprovociras moju dodatnu akciju vezanu za grupe, uspeo si. Jedva cekam da ti vidim facu kada se pojavim.
Samo nadam se da ce te istrajati sa okupljanjima u NS ili okolini. Da interesovanje nece opasti vec da ce samo jos porasti jer sjajno je to sto si zapoceo.
Post Reply