metadon-nova tema
Moderator: sanela
Re: metadon-nova tema
SVIMA VAMA IDITE NA SKIDANJE OD TE DROGE JER JE TEZA ZA SKIDANJE NEGO OD DOPA MOJA TOPLA PREPORUKA MNOGI MOJ POZNANICI SU U KRIZI METADONSKOJ U NAJBOLJEM SLUCAJU PADALI U KOMU.A OSTATAK VAMA PREPUSTAM DA MASTATE JER NISTE IZLECENI I NISTE SLOBODNI OD JEDAN JARAM MOZDA I LAKSI OD OVOG KOJ SADA NOSITE,PROBUDITE SE I SHVATITE DASTE I DALJE ZAVISNICI,I DAJLE IDETE KOD DILERA SAMO U BELO I NE TREZI PARE :snakeman:
Svaka osoba oseti kada je doslo vremem da se baci na muke ili ne muke kako kaze tess. Samo ja ne bi voleo da ako odem na skidanje zadesim se tamo sa agresivnim tipovima jer bi i ja poceo identicno da se ponasam reagovao bi kao ludak a onda bi svi bili izbaceni. Inace po prirodi nisam agresivan, a ni u krizi.
Mislim da nas to skidanje sve ceka jednog dana. Ja jos nisam spreman, moglo bi se reci da je ovo period zivota kada mi je Met najpotrebniji.
Sa njim nekako mi je i psiha malo jaca, kazem malo jer je oslabila dosta. Naravno ne sto se tice dopa, mada nekada pomislim iskreno da bog ne zeli da postojim ni da mi se bilo sta dalje u zivotu lepo desi. Konbinacije dolaze tako lako, coke je tu, sve sto ne valja je tu. A stoje najgore mozda i zbog kritika koje sam trpeo na forumima mozda je i samo doslo poceo sam da cenim neke normalne vrednosti koje se dogadjau normalnim ljudima. Ali bog mi ne da da dodjem do njih, do njih je tesko doci a do kokaina tako lako. To me nervira sto mi treba samo malo da se izvucem iz sranja. Mislim malo kada pogledam ali se cini nemoguce. A davno sam odustao od skidanja, mucenja, patnje da bi se osecao grozno samo se ne drogirao. Sada bi sve toprozivljavao ne da bi ostavio driogunego Metadon, a sta onda, ko sam, gde sam, kako sam. Svaka cast kazem onima kojiposle 10 godina ga ostave i kazu ja sam super a ne lazu. Koji ne osecaju nedostatak opijata, koji nece napraviti recidiv, koji ce se utopiti u gomilu, masu i koje sam davno pobegao a mozda bi se vratio, ne znam, zavisi sta me ceka i ko me ceka i da li me uopste ceka.
Jos uvek Met mi je zastita, prekidac koji kada ukljucim mrzim heroin, znam da bez njega NIKAKO , NIKAKO NE BI MOGAO, SKORO SE DOKAZALO,od tada sve je krenulo lose da se redja. A nestasica je bila pocetak ocaja i ne znam cega vise,.... Jedina pozitivna stvar ako je uopste pozitivna, za mene jeste, za mnogo jeste, za nekogaa nije je ta sto nisam nastavio da uzimam heroin posle onih recidiva od 5-6-7 dana koliko sam uzimao heroin za vreme nestasice Metadona. Samo sam shvatio koliko mi heroin ne treba kao droga, kao lek mi je ocajno trebao jer drugog nisam imao tada, i t koje sam imao nisu pomagali kako pomaze Metadon a bili su izuzetno jaki. Jos uvek Metadon, ali ne zauvek, ali toliko me stvari ceka da resim se vratim medju normalne ali bog me saplice, valjda ce prestati. Mozda je ljut sto sam svestenik omalovazavao, sta cu samo sam rekao sto sam mislio.
Mislim da nas to skidanje sve ceka jednog dana. Ja jos nisam spreman, moglo bi se reci da je ovo period zivota kada mi je Met najpotrebniji.
Sa njim nekako mi je i psiha malo jaca, kazem malo jer je oslabila dosta. Naravno ne sto se tice dopa, mada nekada pomislim iskreno da bog ne zeli da postojim ni da mi se bilo sta dalje u zivotu lepo desi. Konbinacije dolaze tako lako, coke je tu, sve sto ne valja je tu. A stoje najgore mozda i zbog kritika koje sam trpeo na forumima mozda je i samo doslo poceo sam da cenim neke normalne vrednosti koje se dogadjau normalnim ljudima. Ali bog mi ne da da dodjem do njih, do njih je tesko doci a do kokaina tako lako. To me nervira sto mi treba samo malo da se izvucem iz sranja. Mislim malo kada pogledam ali se cini nemoguce. A davno sam odustao od skidanja, mucenja, patnje da bi se osecao grozno samo se ne drogirao. Sada bi sve toprozivljavao ne da bi ostavio driogunego Metadon, a sta onda, ko sam, gde sam, kako sam. Svaka cast kazem onima kojiposle 10 godina ga ostave i kazu ja sam super a ne lazu. Koji ne osecaju nedostatak opijata, koji nece napraviti recidiv, koji ce se utopiti u gomilu, masu i koje sam davno pobegao a mozda bi se vratio, ne znam, zavisi sta me ceka i ko me ceka i da li me uopste ceka.
Jos uvek Met mi je zastita, prekidac koji kada ukljucim mrzim heroin, znam da bez njega NIKAKO , NIKAKO NE BI MOGAO, SKORO SE DOKAZALO,od tada sve je krenulo lose da se redja. A nestasica je bila pocetak ocaja i ne znam cega vise,.... Jedina pozitivna stvar ako je uopste pozitivna, za mene jeste, za mnogo jeste, za nekogaa nije je ta sto nisam nastavio da uzimam heroin posle onih recidiva od 5-6-7 dana koliko sam uzimao heroin za vreme nestasice Metadona. Samo sam shvatio koliko mi heroin ne treba kao droga, kao lek mi je ocajno trebao jer drugog nisam imao tada, i t koje sam imao nisu pomagali kako pomaze Metadon a bili su izuzetno jaki. Jos uvek Metadon, ali ne zauvek, ali toliko me stvari ceka da resim se vratim medju normalne ali bog me saplice, valjda ce prestati. Mozda je ljut sto sam svestenik omalovazavao, sta cu samo sam rekao sto sam mislio.
ma znala sam ja da si ti svestan čovek i da je pitanje vremena kada ćeš početi sa PRAVIM lečenjem...Beobandit želim ti sve najbolje bez koke i meta...znam da ti to možeš...uz adekvatnu stručnu pomoć...pozdrav družeBeobandit wrote:.
Sa njim nekako mi je i psiha malo jaca, kazem malo jer je oslabila dosta. Naravno ne sto se tice dopa, mada nekada pomislim iskreno da bog ne zeli da postojim ni da mi se bilo sta dalje u zivotu lepo desi. Konbinacije dolaze tako lako, coke je tu, sve sto ne valja je tu. A stoje najgore mozda i zbog kritika koje sam trpeo na forumima mozda je i samo doslo poceo sam da cenim neke normalne vrednosti koje se dogadjau normalnim ljudima. Ali bog mi ne da da dodjem do njih, do njih je tesko doci a do kokaina tako lako. .
Bez koke mogu, ali bez Metadona sada ne. Ne znam da li si ti Ivon bila na NIKAD-HEROIN kada sam ja obecao da je u 2010 necu uzeti kokain. Samo nisam trebao nista da obecavam jer se kao za inat desila nestasica Metadona, koja je povukla svo zlo. Bar mi je drago sto sam slao one tekstove Miistarstvu Zdravlja gde sam ih prozivao kako Nalorex prodaju 10 godina neregistrovan, a Metadon su savesno povukli iz apoteka dok se ne produzi registracija. Ja cusada cak i da povecam dozu Metadona na 150 kapi da bi se stabilizovao, prestao sa sedativima i prestao sa kokainom. Ja ne znam ko je mogao meni u situaciji u kojoj se nalazim da predlozi skidanje sa najaceg opijata i kokaina plus psihickom haosu koji sam zpao. Veme je za podizanje doze Metadona posle 4 godine 120 ujutru i 30 uvece. Do sada je bilo 100 ujutru 20 uvece kapi. Metadon meni mnogo pomaze on me je ponovo odrzao da ne poludim skroz.
koliko je to ml? jel znas koliko jedna tableta heptanona ima mg?
Jedna tableta ima 5 mg. Ne znam koliko je to ml. Mislim 5 ml. Metadona ukupno. Prelazim sa 40 mg na 50 mg. To ja tako gledam, izbacujem sedative i kokain. Prosta stvar.
-
Pozdrav!!!Moram rech da sam osobno protiv Metadona,ali uzimam ga jer nemam druge legalne moguchnosti!!!Svi ovisnici,pogotovo oni koji su chisti po nekoliko godina,a takve sam upozno na stotine dok sam bio u komuni(Cenacolo) i moram rechi da je to jedina komuna koju bi svaki chovjek trebao proch,tkz.životna shkola!!!Upozno sam svakakve ljude i svi s kojima sam razgovaro o drogi su kazali:Tablete su najgora stvar(kazu pogotovo Metadon) za drogiranje,znaju to jel su ih uzimali i tek nakon 1 do 2godine chiste glave ama bash od sveg chak nema ni cigareta,vidish posljedice koje je ostavila droga i kazu najveche posljedice osjechaju od uzimanja tableta...Kazu ako se vech drogirash nemoj tabletama...Al shta mozemo imamo jedino heptanon ko neku slabu zamjenu,polako uvode morfij bar u HR,pa che na kraju i opium(heroin),al nevjerujem tako skoro bar ne iduchih 10 do 20god.sigurno...Jer nismo josh sazreli ko ljudi i ko cjela drzava pa i Balkan...Pa onda ko voli nek izvoli...Al sad poshto su uvedene nove smjernice u ljechenju ovisnika metadonom(prije se davao pa bi se onda odma chim prije smanjivala doza na naj manju dozu odrzavanja ili prebacivanja na subutex)gdje su istrazivanja pokazala pozitivne reakcije ovisnika duzom uporabom metadona,ali to vani gdje je metadon daleko kvalitetniji nego ovaj nash npr.Plivin koji je užas za odrzavanje pogotovo na vechim dozama...Pa se nadam da che se potrudit Farmaceuti u suradnji s Europskim vjechem za ovisnosti da urade shto kvalitetniji metadon da bi se izbjeglo chim vishe moguche przenje mozga i unishtavanje organizma....Pozdrav!!!
Metadon slaba zamena ???
Znas li decko da je Metadon jedan od najsnaznijih opioida koji postoji ?
Od Morfijuma je jaci 4 puta.
Smrtonosna doza Metadona za nenaviknutu osobu tezine oko 75kg ti je 40mg.
Samo CETRDESET miligrama !
To ti je 1/5 tera.
No, Morfin ima bolji rad od Metadona, vise je stimulativan i dovodi do veceg lucenja histamina, tako da je i jace ceskanje i ceo uzitak je intenzivniji.
A opijum nikada nece uvesti za odrzavanje.
Opijum se u medicini koristi jedino u obliku tinkture i to se koristi kod neonatalnog apstinencijalnog sindroma, dakle kada keva zavisnica rodi bebu i kada se ta beba rodi u zikri, onda joj daju par kapljica opijum tinkture i tako je skidaju, za 3 dana beba je potpuno cista.
Opijum tinktura jos nije regovana u SRbiji i Hrvatskoj zvanicno, ali je u Sloveniji.
A Heroin (Diacetilmorfin)...e to cemo da vidimo tamo za 10-ak godina.
Znas li decko da je Metadon jedan od najsnaznijih opioida koji postoji ?
Od Morfijuma je jaci 4 puta.
Smrtonosna doza Metadona za nenaviknutu osobu tezine oko 75kg ti je 40mg.
Samo CETRDESET miligrama !
To ti je 1/5 tera.
No, Morfin ima bolji rad od Metadona, vise je stimulativan i dovodi do veceg lucenja histamina, tako da je i jace ceskanje i ceo uzitak je intenzivniji.
A opijum nikada nece uvesti za odrzavanje.
Opijum se u medicini koristi jedino u obliku tinkture i to se koristi kod neonatalnog apstinencijalnog sindroma, dakle kada keva zavisnica rodi bebu i kada se ta beba rodi u zikri, onda joj daju par kapljica opijum tinkture i tako je skidaju, za 3 dana beba je potpuno cista.
Opijum tinktura jos nije regovana u SRbiji i Hrvatskoj zvanicno, ali je u Sloveniji.
A Heroin (Diacetilmorfin)...e to cemo da vidimo tamo za 10-ak godina.
Diamorfin u Svajcarskoj, Engleskoj i mislim Nemackoj od pre koji mesec.
Ja duboko verujem da ce ova nasa Srbija posle toliko godina maltretiranja zavisnika da se totalno okrene i da cemo uskoro kako su poceli imati koje hocemo lekove. Za diacetilmorfin nisam siguran ali me ne bi iznenadilo nimalo.
Pozitivno je sto se sada vise pitaju ljudi koji ce mozda biti na terapiji lekovima nego neko sa strane. Oni mogu da se bacakaju do sutra posle i pisu naslove za Kurir kakve hoce. Jer ja kada sam poceo terapiju bilo je sranje tesko. Sada vec i direktorka zavoda za bolesti zavisnosti kaze da su potrebni novi lekovi za supstituciju. U roku od 5 godina imacemo odlicne mogucnosti da se ljudi ne muce akone zele. A i guzva u Metadonskim Centrima govori koliko ljudi jos zeli da se pati po stacionarima. Jer potrebno je jos najmanje 2 metadonska centra za Bgd.
Ja duboko verujem da ce ova nasa Srbija posle toliko godina maltretiranja zavisnika da se totalno okrene i da cemo uskoro kako su poceli imati koje hocemo lekove. Za diacetilmorfin nisam siguran ali me ne bi iznenadilo nimalo.
Pozitivno je sto se sada vise pitaju ljudi koji ce mozda biti na terapiji lekovima nego neko sa strane. Oni mogu da se bacakaju do sutra posle i pisu naslove za Kurir kakve hoce. Jer ja kada sam poceo terapiju bilo je sranje tesko. Sada vec i direktorka zavoda za bolesti zavisnosti kaze da su potrebni novi lekovi za supstituciju. U roku od 5 godina imacemo odlicne mogucnosti da se ljudi ne muce akone zele. A i guzva u Metadonskim Centrima govori koliko ljudi jos zeli da se pati po stacionarima. Jer potrebno je jos najmanje 2 metadonska centra za Bgd.
Nadam se da će u bliskoj budućnosti biti više lekova koji služe održavanju nego što je to sada. Pošto je moje iskustvo sa metadonom a od 11-tog januara ove godine sam na održavanju je manje-više odlično. Održavanje mi je u metadonskom centru doma zdravlja Savski Venac u Gavrila principa. I već sam pričao o ljubaznbosti osoblja celokupnog i uslovima koji su zaista po evropskim standardima. Ja se prvi put u životu osećam relativno zadovoljno i smireno a da sam bez heroina ili nekih drugih opijata tipa trodona. Pre mesec i po sam se oženio(doduše neformalno jer mi matičar nije nikakva garancija da će biti išta trajnije nego ovako) i jurim priliku za stalan posao. Odnos sa roditeljima se popravio značajno, vratilo se poverenje njih prema meni daju mi novac bez bojazni. I da ne nabrajam sve je, za sada odlično. Ne želim da propagiram ili nekoga nagovaram na metadon jednostavno iznosim svoje utiske za sada. Na kraju možda postoje zaista ljudi koji ne mogu bez opijata mislim da će medicina to jednom dokazati kao što postoje ljudi koji vremenom poremete svoje lučenje insulina pa su doživotno na održavanju insulinom. Nije to ništa tragično. Ima i jako uspešnih ljudi u poslovnom smislu koji već dvadeset godina su na metadonu a to niko ne zna niti primećuje iz njihove privatne i poslovne okoline. Ja sam imao ideju da ostanem na što manjoj dozi i tako sam na 80 mg(240 kapi) bio nekih mesec i 10 dana i zadnjih 15 dana se baš, baš mučio jer nisam bio pokriven naročito ujutru i bivao sam jako nervozan bez razloga i vrlo blizu toga da se možda i uradim
Na sreću ljudi su me razumeli i lagano mi povećavali dozu po 5mg ili 10 i konačno sada posle nekih 13 dana na ovoj dozi osećam se skoro isto kao i prvi dan. Nema tu euforije, ranije je bilo kada mi se poveća doza nekih dan, dva ili najviše 5,6 ali već posle 80mg toga nema što i jeste poenta jer da mi je do euforije ostao bih na dopu
Znam da će mnogi reći kako sam ipak drogiran i sa ovom vrstom terapije ali ko će narodu ugoditi meni je dobro sada zaista, bolje nego ikada u životu sve ide relativno dobro i verujem d aću i posao ubrzo naći i sve dovesti na svoje mesto. Naravno d aima lojudi koji se i pored terapije od 150mg!!! još uvek rade ali to su oni koji nemaju želju da se leče od heroina već da nemaju krizu kad nema novca i ne obijaju trafike i prave razbojništva. O.K to je njihov izbor ali zato znam i momke koji su isti kao i ja i verujem da smo mi u većini ako ne to a ono, barem egal sa ovima koji povremeno ili stalno koriste pajdo.
Koristim priliku da svima koji su zainteresovani za ovaj vid lečenja pružim dodatne informacije i naravno ne želim nikoga da odgovorim od drugih načina lečenja i sam idem na A.A i N.A povremeno da ne bih pio još neke sedative ili antidepresive pored metadona. Onaj ko misli da je samo, recimo, Reto ili Raskršće za njega u redu je kao i lekarska detoksikacija i rad sa psiholozima ili grupe podrške N.A ili Izlazak. Sve pozdravljam što pravi uspeh u lečenju od heroina.

Koristim priliku da svima koji su zainteresovani za ovaj vid lečenja pružim dodatne informacije i naravno ne želim nikoga da odgovorim od drugih načina lečenja i sam idem na A.A i N.A povremeno da ne bih pio još neke sedative ili antidepresive pored metadona. Onaj ko misli da je samo, recimo, Reto ili Raskršće za njega u redu je kao i lekarska detoksikacija i rad sa psiholozima ili grupe podrške N.A ili Izlazak. Sve pozdravljam što pravi uspeh u lečenju od heroina.