Nije suvisno. i disciplinovano, to je lek sa kojim nema zezanja, tipa danas cu popiti sutra necu itd... I jeste takva praksa sa njima, oni se piju na duze staze da se tako izrazim. Ja pijem Zoloft duze od godinu dana, i sada ne mogu zamisliti da mi ga prekine. Bas mi NEDA, da padnem u bedak, i kada mi to dozvoli kratko traje. Samo se treba pridrzavati pravila...klara60 wrote:Je li suvisno reci da sa antidepresivima treba samo pod nadzorom ljekara-psihijatra tj. u svakom razgovoru s njim objasniti mu svoje stanje, a on ce ocjenjivati sta i koliko? Moja kcerka pije Asentru, samo ujutru i dobro joj je. Njen doktor mi je rekao da se propisana terapija pije oko godinu dana, pa se zna cak produziti, iako je pacijent dobro jos oko 6 mjeseci-valjda takva praksa sa tim antidepresivima.
Nista lazno sad moras raditi puno na sebi-redovni odlasci doktoru, razgovori, "trazenje sebe" i sl. U svakom slucaju zelim ti mnogo volje, strpljenja, optimizma, jacine, istrajnosti....srece! Pozdrav.
Darko brate, i mnogo snage volje i ljubavi, jer bez ljubavi nista ne mozes postici... Cuvaj se i odograj kul, bas kull 8)