Moderator: sanela
Voyager wrote:Nije isto.
Dakle Akineton i Mendilex su dva ista leka, Biperiden.
Artane je posebno nesto sto se strogo kontrolise i izdaje na dupli recept i sto se zove Triheksifenidil i sto je 10 puta snaznije od Biperidena.
Bok!millie wrote:Tema je zaista mučna al sam u situaciji da vas zamolim za misljenje!
Naime, nisam bila neki ovisnik al sam doktorima priznala da s vremena na vrijeme koristim mmarihuanu, vrlo rijetko. Decko me ostavio poslije 7 godina i bila sam van sebe. Trebali su mi antidepresive a oni mi prepisaše haldol i mendilex. Pila sam to neko vrijeme i osjećala sam se strašno. Kad više nisam mogla da izržim tablete, odlučila sam da se roknem. Popila sam pola litre votke, dve kutije mendilexa i kutiju haldola, jos nesto leponexa, demetrina, sanvala...
Da stvar bude jos gora, nakon dva dana kome, nasli su me, odveli u bolnicu. Tamo sam dosla sebe posle 20 infuzija ali su mi pala stopala i vise ih ne osjecam.
Zanima me ako neko zna za sličan slučan i da li se neko oporavio poslije takvog overdoza. Stopala su mi skroz oduzeta i ovako necu moci da funkcionisem. Doktori kazu da ce se oporaviti al to traje već više od pola godine.
Molim vas da mi date nadu ako iko zna išta o tome. Hvala