Jos jedna majka :(
Re: Jos jedna majka :(
Hvala oee na zeljama .sinoc sam pronasla foliju u njegovoj sobi i nisam htjela da je bacim nego sam je stavila na komodu da da vidim kako ce se ponasati. medutim kad mu je zatrebala uzeo je bez imalo ustezanja i krijenja. Onda sam ja usla za njim u sobu i onako sva bijesna trazila da mi vrati nazad. Uzeo je jedan komad i meni dao ostatak koji sam bacila u vatru.Na moje pitanje do kad misli nastaviti on se samo nasmijao i nisam dobila nikakav odgovor.Jasno sam mu stavila do znanja da mu ja necu dati saglasnost u njegovom naumu da ide na odrzavanje metadonom da ce morati prije ili kasnije da se skida sam ,i ako nastavi ovako da nece jos dugo biti sa nama
želim da uspete da ga naterate da se leči...znam da ako on neće teško ide...rovovska je to borba...cenim i poštujem sve emocije ali roditelj - dete,osećaj bespomoćnosti da pomognete detetu je strašan...od sveg srca želim uspeh...pozdrav
Hvala ivon na tvom javljanju sta ima kod tebe jeli sve okej
za sada da...kontrola onako bez gušenja,preboljeva devojku,jedino nam taj drug "problem",pošto ga želi za cimera,ali o tom potom...nadam se da će sve biti ok što i vama želim...pozdrav i ne daj se
Asifa kako je kod vas,jel ide na bolje ili...piši šta god da je...ako ništa drugo,mi koji čitamo rećićemo po koju...valjda malkice olakšamo...ono bar za trenutak..piši.poz
Asifa,pisala sam ti pp.Hajde pisi ovdje, sto rekla Ivon,bice ti lakse, podjeli sa nama...mora se na neki nacin pronaci izlaz i iz tog tvog problema. Sretno
Hvala Ivon i Klara na podrsci. kod mene jos uvijek bez promjena .ON izgleda mi nesmije ili ne zeli da pokusa sam sa skidanjem.Danas smo ponovo bili kod doktora i psihploga u savjetovalistu,ali nema pomaka .njegova ideja je da mu daju detoks ili metadonsko kratkotrajno odrzavanje 1-3 mj.posto je prosli put samovoljno napustio bolnicu i nije pokazao nikakvu ozbiljnost ka lijecenju oni ne zele da mu udovolje .nude mu pomoc u krizi na odjeljenju za narkomaniju ako zeli da pokusa ali izgleda mi sve bezuspjesno.mi mu vise nedajemo novac telefon smo iskljucili ali je on sebi ponovo nabavio drugi mob. sve sto pokusam da razgovaram on ne zeli da prihvati i stvarno neznam kako dalje molim pomozite mi iz svog iskustva
Klara ce mnogo bolje da ti pomogne od mene,ja jedino sto mogu da ti kazem,citajuci ovde ispovesti i ovisnika i suovisnika,da jedino strucna pomoc pomaze...ali ono sto je najbitnije je da on zeli da se leci...ako on ne zeli,zao mi je,koliko sam razumela iz iskustva drugih,nema tu boze pomozi...dok ne udari o ono cuveno dno...ni sama ne znam sta bih ti dalje pisala...da li otac ili bilo ko drugi ima kod njega autoritet ? ako ima,mozda takav neko moze nesto i da uradi...sta kaze psiholog ili psihijatar....sta lekari predlazi osim naravno detoxa i lezanja u bolnici....kako druga tvoja deca podnose to...koliko su u to upucena ....koliko su ti godina deca....pisi,pisiiiiiii....javljacemo se ,ja sa skoro nikakvim iskustvom(na srecu,da ne ureknem),i oni sa velikim iskustvima(na zalost)...recicemo ti po koju...pisacemo se sa tobom....mislim da ti treba neki ventil ...pisi ,evo meni odgovori na pitanja,ako ti nije tesko...pozdrav...i sta reci nego ,daj Boze da se prizove pameti i krene na lecenje!
Hvala ivon i dita na javljanju svakako mi je lakse kad vidim da me citate.Sto se tice autoriteta otac sigurno ima ali je i on lijeceni alkoholicar i boluje od PTSP tako da nije psihicki jak kao ja.ostala moja dva sina i kcer su mladi od njega.sin 19 god je bio danas samnom u savjetovalistu na moje insistiranje i poslije razgovora psiholog mi je rekao da je on ok ali kad ga je pitao kako moze pomoci bratu rekao je nikako dok on ne odluci.tako mi i cesto pricamo kako napraviti pocetak kojeg nema jos na vidiku al ne nalazimo rjesenje.iako sam u svemu optimist ovdje pocinjem da gubim nadu.