svedocanstvo
svedocanstvo
Ovo je moj zivot i zelim ga podeliti sa vama…. Zovem se Ljubica imam 24. godine , mogu da kazem da sam imala lepo detinstvo, moji roditelji su vec bili u godinama kad su mene dobili trudili su se da mi pruze sve sto su oni mislili da je najbolje za mene . oni su stvarno divni ljudi koji su me ucili uvek dobrim stvarima I trudili su se lepo da me vaspitaju. Ali ja sam uvek trazila vise trazila sam nesto sto mi je uvek nedostajalo a to je razgovor I ljubav roditeljska, nekazem da me nisu voleli ali nisu bas imali mnogo vremena za mene. U skoli sam bila odlican djak. U 8 razredu osnovne skole iz dosade drugarice I ja smo dosle na ideju da zapalimo nasu prvu cigaretu. Ja dete roditelja koji su nepusaci I ja koja sam bila anti pusac, resavam da ipak probam taj prvi dim. I naravno posle prvog dolazi I drugi , treci….cigareta , kutija ….. sve sam to radial iz dosade, zbog drustva izlazaka…. Krecem u srednju skolu upisujem za trvovca , 3 godine I u drugoj godini srednje upoznajem mog sadasnjeg supruga , I pocinjem iz dosade da se zabavljam sa njim iako mi se uopste nije dopadao ja resim da ipak ostanem sa njim I da pokusam da ga zavolim.. posle izvrsnog vremena ja saznajem da o njemu kruze price da se drogira…. Tj. Da se drogirao… u cega sam ja I verovala da on vise nije narkoman I da je sa njim sve u redu. Mnogo njih mi je branilo da se vidjam sa njim ali sad je kasno ja sam se zaljubila …. Posle godinu ipo zabavljanja ja ostajem trudna tacnije sa svojih 17 godina. I posle nekoliko nedelja ja gubim bebu. Sto je za mene bio veliki sok onda je nastupio strah I rekla sam sebi da se moram udati za njega, jer sam se bojala da necu vise nikad imati decu jer sam izgubila prvu bebu. Nakon godinu dana ja ostajem ponovo trudna tacnije sa nepunih 18. godina I shvatam da se moram udati. Januar je bio kad sam zatrudnela , cekala sam mart da napunim 18. godina I da sapostim ocu vest da sam trudna I da se udajem. I tako je I bilo , nakon punolestva ja govorim ocu jer majka kao I svaka majka je sve znala ….. a on ostaje u soku iako se nije slagao sa tom vezom guta kredlu u grlu I prihvata cinjenicu da je njegova devojcica trudna I da se udaje … u maju / junu zavrsavam srednju skolu I maturiram. U 24. jula se udajem I u oktobru dobijam prvu devojcicu milcu. I tada saznajem da se moj muz vec duze vreme drogira I da je zavistan o heroinu….. I tada pocinje agonija koja se vrti u krug….. zelela sam da mu pomognem on je bio u svom svetu droge. ja mlada sa detetom u narucju pokusavala sam na sve nacine da mu pomognem, nakon 3 meseca od porodjaja ja ostajem opet trudna I u svoj toj muci drugo dete neeeee……. Ali ipak odlucujem da ostavim dete. Iduce godine jedan veliki sok za mene je guditak moje majke …. Nakon dva meseca gubim brata I bratica …… period grozan u mom zivotu a ja kao naj tvrdja stena stojim I borim se dalje I dalje …. U oktobru te godine radjam drugu devojcicu mirjanu. I tad pocinje sve veci I veci kosmar, moj muz je sve gori I gori ….. njegova majka I ja pokusavali smo na sve nacine da mu pomognemo ali nista . od kucnjih lecenja terapija u metadonskom centru, terapije u z.o.v , jedan odlazak u cofi haus….I td….. ali nista sve su to bile stanice na koji se odmarao I nastavljao opet…. Jednog dana je dosla od jednog prijatelja mama I zena kod svekra I svekrve sa pricom kako je njihov suprug I sin u centru I kao je dobro . oni su to culi ali sam ja bila u fazonu da sve moze ali da me ostavi samu ne ne ja nemogu ostati sama sa dvoje dece. Bio je moj odgovor. I dalje smo pokusavali na razne nacine dok nismo dosli do te granice da nemogu vise da ga gledam I da on pod hitno mora da ode negde. Posle nekoliko meseci tj. U martu odlazi u reto centar Beograd gde ostaje 2 meseca nakon koja izlazi I misli da je resio svoj problem . meni je izgledao super ugojio se drugacije je pricao promenio se da to je to on je super. Ali to je trajalo samo nekoliko nedelja, I pocinje po starom opet droga opet laganje opet kradja . … I sada je bio 100 puta gori nisam mogla ocima da ga gledam bezala sam iz kuce sklanjala sam decu. Moj zivot je bio grozan I vec kad sam dosla u zacaran krug lupim glavu od zid I prihvatim cinjenicu da nemogu vise da zivim sa njim da nesmem da dopustim da deca to sve gledaju, skupim hrabrost I odlazim kod oca da razgovaram sa njim da mu kazem istinu koju sam svo ovo vreme krila od njega I da ga molim da se vratim kuci. I ako ga volim I zelim da mu pomognem odlucujem da odem. Sto sam I uradila 24. jula na nasu godisnjicu braka ja I deca odlazimo…. Ali ipak smo tu uz njega da mu damo podrsku. Tad on shvata da je ostao sam I da nema nista ali bas nista …. I odlucuje da ode ponovo u program gde je otisao 1 septembra a ja sam isti taj dan pocela da radim . ovo je za nas bio kao jedan novi pocetak ali ovaj put kad smo stvarno hteli da se menjamo…. On se vraca 15 februara 2007. godine I ja tad prvi put u njegovim ocima vidim odgovornost, srecu, I ispunjenost, on je drugaciji on ima nesto u sebi on ima Boga . bio je 6 meseci u reto centru, ali za to vreme je znao zbog cega ide znao je da ide da trazi ono sto su ti momci imali u svom srcu a to je bog. Nakon programa prijatelj nas upoznaje sa raskrscem gde pocinjemo da redovno idemo na njihove sluzbe… I gde pocinje sve da se menja ja pocinjem da trzim gospoda u svom srcu I trazim tu puninu zivota. Gospod je ucinio velika cuda u nasim zivotima I njemu dugujemo sve on je taj koji je obnovio nase srce promenio nase razmisljanje oprostio svaki nas greh on je taj koji nas vodi I sve sto imamo je od njega , I samo zahvaljujuci njemu! Njemu sva slava. Nakon par meseci tacnije u aprilu ostajem trudna I u januaru radjam sina I dajemo mu ima emanuel dusko . sada imamo novi zivot odnos koji nikad nismo imali, imamo 2 divne devojcice od 4 i 5 godina I sina od 2. uzivamo I srecni smo zahvalni bogu na svemu sto je ucinio u nasem zivotu. On je tu I ceka te ceka te da mu otvoris vrata svoga srca da ga pustis da vodi svaki tvoj korak … I da te blagoslovi jer on te voli on je umro za tebe I mene …..
ruta
Re: svedocanstvo
Samo pojasni koliko je dugo bio na heroinu, je li od septembra 2007.imao recidiva...Ako nije, onda =D>
Ako ti nije tesko, pisi malo detaljnije o tome, da se mogu izvuci izvjesne pouke.
Ako ti nije tesko, pisi malo detaljnije o tome, da se mogu izvuci izvjesne pouke.
pozdrav, na heroinu je bio nekih 5, 6 godina ali je tu bilo i drugih stvari. od 2007 nije bilo recidiva. bio je u reto centru beograd, ako vas jos nesto interesuje pitajte slobodno... 

ruta
- simon_says
mene zanima zasto emanuel dusko???????
koji je to trip?
ostala prica me ne zanima...
u svakom slucaju God bless you
koji je to trip?
ostala prica me ne zanima...
u svakom slucaju God bless you
ANONYMOUS does not forgive
Svaka vam cast! Drago mi je da cujem i neku pricu sa srecnim zavrsetkom! I ja sam u slicnoj situaciji ... Samo napred! Tvoja prica ulila mi je malo nade u buducnost!