majka konacno otkrila bolnu istinu

Suovisnici su osobe koje su u bliskoj vezi sa ovisnikom i koje pate uz njih, bez obzira da li ovisnik priznaje da ima problem ili ne. Ovdje možete razmijeniti mišljenja o mehanizmima za nošenje sa problemima i tehnikama za pomoć Vama, a ne ovisnicima.

Moderators: sanela, Erineja

dita

Re: majka konacno otkrila bolnu istinu

Post by dita »

Želim vam (cijeloj obitelji) svako dobro...a pogotovo vašoj kćerki da uspije u borbi, uz vašu potporu...
Zaista ste hrabra žena, svaka Vam čast!
Pozdrav
klara60

Post by klara60 »

Hvala Fridriceva i Dita sto dijelite radost sa mnom...Voljela bih da ovakve radosti bude sto vise na ovom forumu, boraca, dobijenih bitki (i ratova), srecnih pojednaca i porodica...
ivon

Post by ivon »

.Voljela bih da ovakve radosti bude sto vise na ovom forumu, boraca, dobijenih bitki (i ratova), srecnih pojednaca i porodica...[/quote]
pridruzujem se zeljama...Klaro ti si olicenje pravog i nesebicnog roditelja...od tebe treba uciti...samo hapred,poljubi ceru ,ovo je vas zajednicki uspeh...to ti znas najbolje,pozdrav
asifa

Post by asifa »

i ja se pridruzujem zeljama svaka cast na uspjehu
klara60

Post by klara60 »

Hvala i tebi Asifa, znam kroz sta prolazis i tako bih rado da ti pomognem,ali ne znam kako...Ovaj uspjeh moje kcerke i mene ,zaista jeste uspjeh i razlog za mali srecni predah, ali s obzirom koliko je protivnik jak i pri snu treba drzati jedno oko otvoreno... :smt104
asifa

Post by asifa »

svakako ja jos uvijek tapkam umjestu svi pokusaji su bezuspjesnji i kod psihologa nema pomaka a meni je rekao da preuzimam stvar u svoje ruke jer nas vrtioko malog prsta pa cu vidjeti kako dalje .Po prvi put otac mu je sinoc rekao da se odluci mi ili heroin i jasno mu stavio doznanja da se nece moci dalje drogirati pod nasim krovom .
YugoS

Post by YugoS »

Super,cestitam na uspjehu !
Lijepo je cuti da se i na vas nacin moze dosta toga uraditi.Raduje me i to sto niste pali u zamku euforije,nego ste i dalje oprezni!

Ne znam,ali meni je puno bliza ova vasa metoda,kucna.Nekako se problem rjesava na "licu mjesta" i u realnom svijetu za razliku od Komuna.
OK,Komuna je super i "radi" ali ako je pacijent spreman da "primi" to sto se u Komunama uci i kasnije to praktikuje i kada izadje.
narkoman sam al' najlepsi.
klara60

Post by klara60 »

YugoS,
mi smo se dopisivali na ovu temu na pp, ali da malo pojasnim i javno-ova metoda kucne komune je mnogo teza za roditelje i okolinu, ali ima prednost (uz konsultacije strucnjaka i stalnu edukaciju) jer je stvarna, kao sti ti rece realna sredina, a sve metode imaju svoje prednosti i mane, zato ja nastojim da , koliko toliko redovno izvjestavam iz te tzv.kucne komune, kako bi se i ja ucila na nekim greskama i kako bi eventualno svojim iskustvom pomogla drugima, koji se odluce na ovo. Moja kcerka je zadobila dosta mog povjerenja, ali i dalje brat ide po nju na fax. mada poneki put i sama dodje uz obavezno javljanje na tel. meni . Jos nije pocela izlaziti uvece u grad (mislim da je i nju pomalo strah, ali polako, bice i to uskoro-sve dozirano, sve oprezno i uz dogovor). Hvala ti na podrsci.
ivon

Post by ivon »

Klara nadam se da ste svi dobro...javni se...veliki pozdrav
klara60

Post by klara60 »

Hvala Ivon sto pitas. Ja se obicno javljam na svoju temu kad zaokruzimo jos jedan mjesec. Da se ne urekne, dobro smo-svakim danom nam se "onaj" period cini sve daljim i kao da se nekome drugome desavao. Kcerka ide na fax.-ima novo drustvo tamo i ponekod starog prijatelja, trudi se oko ispita, promjenila je imidz, nasa komunikacija-nikad bolja...I dalje pricamo o narkomaniji, ona kaze da joj sada to "ni u ludilu ne bi palo na pamet", prisjeca kako su joj prva cetiri mjeseca apstinencije bila izuzetno teska i da to ne bi voljela ponovo prolaziti...Jos ne izlazi uvece u grad, ali polako pravimo teren i za to...Ocekuje nas borba protiv hepatitisa negdje ljetos-imamo tremu, ali i nadu...pa vidjet cemo.
Pozdrav
Post Reply