Savjet

Suovisnici su osobe koje su u bliskoj vezi sa ovisnikom i koje pate uz njih, bez obzira da li ovisnik priznaje da ima problem ili ne. Ovdje možete razmijeniti mišljenja o mehanizmima za nošenje sa problemima i tehnikama za pomoć Vama, a ne ovisnicima.

Moderators: sanela, Erineja

Post Reply
Superstar12
Posts: 1
Joined: Sat Jan 19, 2019 10:32 pm

Savjet

Post by Superstar12 » Sat Jan 19, 2019 10:39 pm

Zdravo,dosla sam po savjet jer sam par puta naletila na ovaj forum pa mislim da ovdje treba biti kompetentnih ljudi koji mi mogu pomoci u ovoj mojoj trenutnoj situaciji.
Naime decko moj ,zabavljamo se dvije godine i u svom ovom periodu nase veze redovno je koristio marihuanu.Kada sam ga upoznala koristio je i druge supstance kao sto je extazy,lsd,speed ... U medjuvremenu u ovom periodu provedenom sa mmom sve je prestao da konzumira osim marihuane jedno godinu dana i super nam je islo.Ja sva presretna (ja ne konzumiram nista osim povremenog alkohola i cigareta)
Prije mjesec dana prestao je i sa marihuanom i od tada je pocelo sve sa se mijenja.On je hiperaktivan previse,pokazuje veliku agresivnost prema meni,uvrede,cak i neki pokusaji fizickog napada,prijetnje,umisljanja i pravljenja krivca mene u nekim situacijama.
Volim ga ali za mene vise to nije ta osoba,da li znate je li marihuana krivac jer od kad ga znam on redovno pusi travu i prema meni je bio savrsen momak.
Ovo sada sto dozivljavam je skroz drugo lice.Pricala sam s njim on govori da zapravo to nije tacno nego fa on sad svijet gleda drugim ocima i da sve sto radi je ispravno ne vidjevsi da je zapravo se skroz promjenio.
Mozete li mi objasniti ovo ako znate o cemu se radi
Hvala puno i pozdrav i podrska za sve

User avatar
sanela
Posts: 3799
Joined: Mon Apr 11, 2005 11:01 am
Location: Sarajevo

Re: Savjet

Post by sanela » Sat Jan 19, 2019 11:09 pm

Po ovome kako si opisala njegovo ponašanje, vrlo je vjerovatno da opet koristi speed. Kupi u apoteci urin test koji ima test na amfetamin i testiraj ga.

Post Reply