Pozdrav svima.
Ne znam kako bih započela. Ruke mi se tresu od treme, ali probat ću.
Problem je taj sto je moj otac alkoholičar s PTSP-om i ne priznaje problem. Iz Zagreba smo, zivim s mamom, sestrom i njim (namjerno ne pišem tata).
Problemi su počeli 2005. godine (tad sam postala svjesna, u razgovoru s mamom počeli su puno ranije). Nakon rata išao je na razgovore kod dr. Grudena, no posustao je. Svoje frustracije i strahove je počeo iskaljivati na meni (starijem djetetu), a kasnije na mami. Počelo je s udaranjem i verbalnim nasiljem i trajalo je nekih 10 godina, dok nije shvatio da sam odrasla i mogu napraviti frku ako me udara. Mama se nikad nije htjela pouzdati u stručne službe jer kad bi se i obratila, on (kao bivši policajac) ima veze po cijelom gradu.
Može li ga se spasiti ili je izgubljen slučaj? U zadnje vrijeme se "gubi" pa smatramo da možda ima cirozu jetre. Sto napraviti? On ne priznaje problem i ne pomišlja se liječiti.
Hvala svima unaprijed.
Pinkfluid
Pomoć
Moderator: sanela
Re: Pomoć
Pišem ponovno jer sam se nadala da će mi bar netko nešto napisati. Ne mora javno, ako je nekome problem. Naišla sam na post u kojem je link za karakteristike djece alkoholičara i kad sam čitala stavku po stavku, grcala sam u suzama jer me svaka od konstatacija dotakla i opisala. Teško je priznati da i ti sam imaš velikih problema zbog nekog drugog. To se osjeća u svim mojim odnosima s ljudima, a posebno u dugogodišnjoj vezi u kojoj jesam. Voljela bih potražiti stručnu pomoć (sljedećih 6 mjeseci neću biti u Hrvatskoj), pa ako netko u tom periodu zna ga neki kontakt u Zagrebu s kim bi bilo najbolje popričati, voljela bih da mi se javi.
Šaljem pozdrave.
Pinkfluid
Šaljem pozdrave.

Pinkfluid
Hey you, out there on your own sitting naked by the phone would you touch me?
Re: Pomoć
Pinkfluid, prvo, dobrodošla na forum. Iako je ovo forum na kojem pišu osobe koje imaju problem s drogom, to ne znači da se ovdje ne javljaju i osobe koje imaju problem ovisnosti o alkoholu. Ili, kao ti, kojima je član porodice ovisnik o alkoholu.
Šta da ti napišem, osim da jedina osoba kojoj možeš pomoći u ovoj situaciji si ti sama. Ako otac ne priznaje problem i ne želi da se liječi, tvoja majka se može razvesti od njega i fizički otići, ako je finansijski neovisna. Može potražiti pomoć za sebe u smislu psihoterapijske pomoći. To isto i ti možeš napraviti za sebe.
Nažalost, zbog svog oca, imaš posljedice koje si prepoznala u članku koji si pročitala. I super je što si to pročitala i što si osvijestila te poteškoće. Sigurno da to utječe i na tvoj odnos s dečkom, tvoje samopouzdanje, tvoj život... Potraži pomoć za sebe, nađi psihoterapeuta s kojim bi mogla razgovarati. Traži nekog ko ti odgovara i s kim možeš podijeliti ono što smatraš da ti predstavlja teret.
Sretno. Za početak, možeš pisati na forumu o svojim dilemama. (Iako ti niko ne odgovara, to ne znači da ljudi ne čitaju... Možda ohrabriš nekoga da se prepozna i sam potraži pomoć.
Šta da ti napišem, osim da jedina osoba kojoj možeš pomoći u ovoj situaciji si ti sama. Ako otac ne priznaje problem i ne želi da se liječi, tvoja majka se može razvesti od njega i fizički otići, ako je finansijski neovisna. Može potražiti pomoć za sebe u smislu psihoterapijske pomoći. To isto i ti možeš napraviti za sebe.
Nažalost, zbog svog oca, imaš posljedice koje si prepoznala u članku koji si pročitala. I super je što si to pročitala i što si osvijestila te poteškoće. Sigurno da to utječe i na tvoj odnos s dečkom, tvoje samopouzdanje, tvoj život... Potraži pomoć za sebe, nađi psihoterapeuta s kojim bi mogla razgovarati. Traži nekog ko ti odgovara i s kim možeš podijeliti ono što smatraš da ti predstavlja teret.
Sretno. Za početak, možeš pisati na forumu o svojim dilemama. (Iako ti niko ne odgovara, to ne znači da ljudi ne čitaju... Možda ohrabriš nekoga da se prepozna i sam potraži pomoć.