Skidanje s buprenorfina - pravilan način

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

Frajla
Posts: 633
Joined: Mon Jul 27, 2015 3:01 pm

Re: Skidanje s buprenorfina - pravilan način

Postby Frajla » Sun Apr 07, 2019 7:03 pm

Budalasti, nisi ti nista procitao do sada da budemo iskrebi za pocetak. Ne znam koja to vecina misli da je doza od 0.5 smesna? Da je smesna ne bi dosao po savet ili je smesna onom ko je dva meseca na bupu pa bi da ga se resi uz minimalne posledice, ali ti nisi taj niti uzimas bup pravilno tako da neces proci neopazeno.
Procitaj bar prvih nekolikp stranica teme i tamo ces vec naci dosta odgovora.
Pozdrav

Budalasti
Posts: 4
Joined: Tue Mar 20, 2018 9:37 pm

Re: Skidanje s buprenorfina - pravilan način

Postby Budalasti » Mon Apr 08, 2019 10:45 am

Da, da, hvala ti, no mozda bolje da preformulisem pitanje - imam jos dve dvojke i jednu polovinu dvojke... to je ukupno 5 mg. Trenutno vise od 0,5 dnevno ne uzimam vec dugo vremena, a i to mi je negde puno. 0.3 je najrealnije cini mi se, iako ponekad uvece osetim blazu potrebu za jos.
POsto vise NE MOGU nabaviti bup, ako mi zafali jos malo za lakse skidanje, mozda bi moje tacno pitanje glasilo: kako da rasporedim ovih 5mg dnevno da pokusam da se spustim na 0,1 i na 0? Za sada sam danas uzeo samo oko 0,3 i gledacu da do sutra ne diram nista vise. Znaci - kako bi vi rasporedili tih 5mg, (dve tablete od 2mg i jedna polovina iste), dnevno, da se spustite na 0... a onda kad to sve potrosim sta mi Bog da, preguracu. Jednom mi je tako vec poslo za rukom... ali vazna stvar je da sam sada prekinuo i sve kontakte s ljudima koji imaju ikakve veze s opijatima, u svom zivotu. Ako ima neko iz Beograda i voljan je da mi pomogne i bude podrska, mozemo razmeniti kontakte i cuti se...

User avatar
Marka
Posts: 131
Joined: Sat Jul 21, 2007 2:42 pm
Location: Srbija

Re: Skidanje s buprenorfina - pravilan način

Postby Marka » Mon Apr 08, 2019 3:46 pm

Ne znam kako je kod Vas stanje u Zdravstvu, ali će se u mojoj okolini to jako brzo promeniti na bolje.


Return to “SUPSTITUCIJSKA TERAPIJA”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests