kako jedan mladi život propada..

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

violent emotion

kako jedan mladi život propada..

Post by violent emotion »

upravo sam se registrirala tu,čitala vaše ispovijesti. osjetila sam potrebu da ispričam svoju priču.i da potražim pomoć,da razgovaram s nekim o svojim problemima.. imam 17 god.možda je i zato toliko teško.. već sam toliko toga prošla da neznam kako da se izrazim.uvjek sam bila vesela,društvena i spremna na nešto novo. sve je počelo,naravno s dimom..moj prvi joint,imala sam samo 12 god,ali eto.do moje 15-e godine sve je bilo bezazleno.malo opijanja,dima i to bi bilo to. za 15 rođendan prvi put sam probala bombon.prakticirala sam to skoro svaki vikend,pa speed,tripovi. godinu dana san furala to.znam,premlada sam. neznam ni sama kako je sve tako daleko otišlo.još se nisam ni izgradila kao osoba. a već sam u takvom krugu.već par godina družim se s dečkima od 25-30 god,koji su već robijali,svi su narkomani, divni ljudi inače.veoma inteligentni,ali upropašteni.stvarno san već dugo u tom điru da sam i sama na neki način preskočila mladost.dečko mi je isto narkoman,12 god stariji od mene,stvarno ga volim..nije to neka glupost.ozbiljno je.uvjek je uz mene.i ja uz njeg naravno.nezna se nosit s tim,isto kao ni ja. znači,sve mi je bilo većinom besplatno.i jako dostupno.počela san se rokat zaldiarima,tramalima,normabelima itako .muljanja kod doktorice opće prakse.o tom sam bila ovisna,prale su me i prve krize.gadno.fizičke,ali još gore su psihičke.znači 5 dana tjedno sam bila na tabletama.pomagale su mi u školi,bila san opuštenija,pričljivija i lakše bi izdržavala sjedit tamo te sate.a vikendom ugl na bombonima i tripovima.itako,jednu sam ovisnost zaminila drugom. malo prije 16-e prvi put sam šmrkala dop. znate svi kakav je filing.umjesto svega,počela sam piti hepove.tu i tamo sam šmrkala dop. malo prije 16-e prvi put sam se ufurala s dopom. nekih 3 mjeseca sam se furala svaka dva tri dana..i kad je nestalo,svi su prešli na terapije.i tu je moja najveća greška. metadon. već godinu ipol dana sam redovito na metadonu.iskreno,imam želju da se skinem. ali kao da to nisam ja bez toga. neznam kako ću dalje, sve se ruši. jednostavno više ne ide ovako. moram nešto poduzet.pokušavala sam,iskriziram.onda me opizde depre.nemogu razgovarat s liječnicom. živim u malom gradu gdje svak zna svakog.roditelji bi mi doznali. sumnjaju,nalazili su mi neke stvari.ali eto,neznaju da je ovako ozbiljno.maloljetna sam,nemam se s kim posavjetovat.emocije su mi toliko u kurcu,toliko sam psihički nestabilna od svega toga da sam se jednostavno izgubila. neželim dalje pisat. htjela sam ispričat svoju priču. da se olakšam na neki način.
ivica

Re: kako jedan mladi život propada..

Post by ivica »

Ne propada tebi život. Tek počinje. Ono što treba propast kod tebe je poriv za uzimanjem droga. Tu se radi kod tebe o utjecaju sredine, kompletno. Mlada si da mijenjaš životne navike, ali nisi da mijenjaš grad. Aj u beograd, zagreb di god.
Ah da škola. Nemoš prekinit ziher. zato drži se svoje terapije i neka ti netko neka najbolja prija ili neki psiholog ako ga imaš poznaš ako je osoba od povjerenja daje tablete sveki dan neka ti spušta. Ako nemoš sama sebe kontrolirat onda povjeri to drugome. Jebiga u sred škole si.
Preispitaj motivaciju kod dečka pitaj ga šta on hoće od sebe i tebe i svog života. Vidim stariji je dakle postoji opcija odlaska u neku zajednicu bilo gdje.
ignorance is bliss!
ziki

Post by ziki »

Moj savet kao duplo starijeg od tebe je da to vise ne krijes od roditelja nego razgovor sa njima i kod lekara strucnjaka i da krenes sa lecenjem podhitno. Mlada si, organizam ti je jak i izguraces.
Ako budes odlagala tako jednog jutra ces se probuditi sa 30 i nesto godina i onda ce biti kasno.
Veruj mi, zivot nema reprizu ovo ti govorim iz iskustva.
Ja sam poceo sa 20 ak godina da se drogiram, sada imam 35 i pola zivota se ne secam, secam se samo tih kriza i kosmara.
Nemas ti razloga da se plasis ili stidis od roditelja, to su ozbiljne stvari i treba biti iskrena i otvorena da bi se problem resio na pravi nacin.
...
sanela

Post by sanela »

Mene samo zanima kako su ti odobrili metadon bez saradnika u liječenju, pogotovo što si maloljetna...
Ivica i ziki su ti već sve rekli.
violent emotion

ivice,slažem se s tobom.tu želju moram pobit.znam da mi nije kasno,nemože bit.nikako.možda glupo zvuči,ali na neki način se bojim prestanka.ali znam da moram,puno je utjecaja tu.navikla sam tako. al tu naviku moram promjenit.i poslušat ću tvoj savjet sa spuštanjem,smanjivat ću malo po malo.ziki,to za roditelje nije nimalo jednostavno.jako su konzervativni. dobro,nije to problem. ali uvjerena sam da oni to neće i nesmiju saznat.ja to ne želim.imala bi toliko komplikacija. mislim,bilo je problema šta se tiče dečka,znaju dosta tog o njemu.bojali su se za mene,ali s pravom. ne krivim nikog za svoju situaciju. za sve sam sama kriva,i sve su to moje odluke.želim to proći bez roditelja,želim ih zaštitit od toga. neželim im reć da sam ono šta oni najviše mrze.možda smognem snage da im kažem kad sve bude gotovo. a nadam se da će bit.posvetit ću se sebi.i uz pomoć prijatelja ću rješit taj problem.isto tako i uz pomoć dečka jer oboje kroz to moramo proć.nisam mu podrška,možda nije ni on meni.odlučimo,nećemo više.nakon dva dana gledamo jedno u drugo i čekamo ko će prvi reć ajmo se ufurat.toga više nesmije biti.sanela,ja ne dobivam metadon. meni liječnica ne zna,jel. nabavljam ga.dečko mi dobiva metadon,i još 5-6 ljudi od kojih redovito uzimam tako da.
ivica

Post by ivica »

ziki wrote:Nemas ti razloga da se plasis ili stidis od roditelja, to su ozbiljne stvari i treba biti iskrena i otvorena da bi se problem resio na pravi nacin.
To neznamo ni ja ni ti ziki. Ko zna kakvi su joj starci, kakve naravi, koliko su upoznati sa problemom drogaša mislim koliko su stvarno upoznati, ne preko antidroga kampanja i raznih edukacija raznoraznih udruga kojima je u osnovi prioritet profit (u njima rade mladi ljudi koji ipak moraju od nečeg živit) i koje su opet dvosjekli mač jer rijetko ko....druga priča...

Najčešće je situacija takva da starci kad saznaju postanu glupasti i skeptični i počme vriska i skika i negativne emocije i frekvencije , a upravo takva situacija je plodno tlo za rast obostranog nerazumijevanja što će malu samo još više začahurit i u toj kukolji može ostat sto godina sa samo dvije faze kad pije hep ili kad uzima dop i tako vječno . Zapravo najviše do 33će :D :P
Treba joj "treća" osoba od povjerenja netko sa strane, ko kuži stvar ,pa viš da se obratila na forum.
Jednom sam rekao da je taj problem najbolje riješavat jedan na jedan, pogotovo kod mladih koji su željni i gladni novih znanja i iskustva... polako ivica raspisat ćeš se...
ignorance is bliss!
violent emotion

starce ne treba mješat u to. nastao bi kaos. upoznati nisu,u čemu i je problem. imaju blokadu u glavi. znači narkomani su takvi i takvi.i nema tu.to je kao tako.s takvim ljudima se neda razgovarat.jer ne prihvaćaju ničije mišljenje,rjetko kad i da saslušaju eto. htjela sam još samo pitat,metadon pomješan sa onim sokom šta ga drže tete doktorice,sok inače zna bit star 100 god.čak se skuži da padne na dno bočice jer je gušći.čula sam da sjebe više od ičeg? mislim,furanje s tim.
yasujirozu

Post by yasujirozu »

nikako, furanje odlezalog soka tj. soka u procesu stvaranja njegovih mirisnih svojstava, odnosno buke-a, s' methom, dapace je pozeljno al ne tako kak ti to cinis.

pazi, prvo moras posebitom metodom dekantiranja razdvojit te dve tekucine i onda ih zasebno, uz pomoc jos jedne osobe, polagano ubrizgavat sa dva sprica u ljevu i desnu preponu istovrijemeno: i voila, sveculni uzitak usporediv s' prvim poljupcem.

btw, ti super decko, vidim svasta si pamjetno od njega pokupila.. :oops:
violent emotion

nisam to od njeg pokupila. :wink: lijena sam ti ja za takve stvari. pogotovo cjedit hepte.najiritantnija stvar na svijetu.volim na gotovo.al kad dobijem bočicu met,sa sokom ne zamaram se s tim.znam da ću si sjebat žile i sve,al ono.sjebala bi i ovako,više-manje.
ivica

Post by ivica »

violent emotion wrote:htjela sam još samo pitat,metadon pomješan sa onim sokom šta ga drže tete doktorice,sok inače zna bit star 100 god.čak se skuži da padne na dno bočice jer je gušći.čula sam da sjebe više od ičeg? mislim,furanje s tim.
Odjebi takvu furku ženska! Odjebi iglu i špricu! To je najgora patetika 21og stoljeća.
Odjebi furanje lijekova kroz vene. To nije drogiranje nije nikad ni bilo to je jad , a taj jad ako bi liječila to ti niko nezna lijeka. ne postoji , nema lijeka za jad, jedino zamjena jada za drugim jadom, akoš furat lijek kroz venu onda ajde na psihijatriju po seriju dijagnoza pa se zabavljaj s time.
Šprica služi za dvije stvari a to su heroin i cjepivo protiv...
E sad obadvije stvari su apsolutno nepotrebne.
ignorance is bliss!
Post Reply