pitanje za saleta
Moderator: sanela
pitanje za saleta
ovo pisem saletu jer mislim da je najmerodavniji da mi odgovori...naime,nisam narkoman,ne pijem ni alkohol niti sam pusac...imam astmu i redovno uzimam pumpicu,ali to je verovatno nebitno... e sad,volela bih da se bavim humanitarnim radom vezno za narkomaniju i ne znam da li je to izvodljivo s obzirom da nikada nisam imala kontakt s drogom niti poznajem ijednog narkomana,cak mislim da bih se uplasila da vidim narkomana u krizi jer sam po prirodi malo hipohondricna...verovatno se pitas zasto me uopste zanimaju narkomani...odgovoricu ti...moj ujak je umro od droge na svoj 29. rodjendan,dobio je izliv krvi u mozak,bio je dugogodisnji narkoman,umro je jos 1981,ja sam tada imala godinu i deset meseci...od kad znam za sebe slusam od roditelja,babe,dede itd kako je droga sranje i u potpunosti se slazem sa njima,medjutim ta njihova edukativna prica i ujakova ''zivotna prica'' su u meni probudile jako interesovanje za narkomaniju kao NAJVECI problem drustva...kad god odem na grob kod ujaka (sahranjen je na novom groblju) rastuzim se jako i u isto vreme me nervira sto je to dozvolio sebi i uskratio mi da ga upoznam,a bio je jako lep (to naravno znam sa slika) i svi pricaju da je bio extra lik...inace njegova prica je jako tuzna...dugo se zabavljao s jednom majom 6 godina koja se kada je on bio u zatvoru udala za njegovog najboljeg druga,dobili su devojcicu i ubrzo se razveli...moj ujak je u medjuvremenu umro... a dali je ona bila narkomanka ili tabletoman to nikad nisam tacno znala (meni je to manje-vise isto sranje)...znam da je i ona pre par godina umrla dole na moru u cg,deda mi je rekao od tableta...a deda (ujakov i mamin tata) zna njenu porodicu jer su oni ziveli u istoj zgradi,to je bila ljubav iz kraja...dedi je bilo mnogo zao,a i mojoj mami jer su je bez obzira na sve voleli...a majina devojcica je skoro ostala i bez oca (najboljeg druga mog ujaka),on je u medjuvremenu uso u neke kriminalne vode i ubili ga...moj deda je i njemu iso na sahranu a baba ga ne podnosi od kad se bio ozenio majom....eto,i ovo je verovatno suvisno ali imala sam potrebu da ispricam.... inace,tebe sam sale jako zgotivila jos kad sam te gledala u klopci pre par godina...a posebno mi je drago sto si se okrenuo Bogu,i strasno mi je kad procitam ovde kako pojedinci kazu da ih Bog ne zanima a zele da se izlece,bez njega se niko nije izlecio a pogotovo kada su u pitanju bolesti duše kao sto je narkomanija,barem sam je ja tako deklarisala... kazu "kad izgubis novac nisi izgubio nista,kad izgubis zdravlje izgubio si pola a kada izgubis Boga izgubio si sve"... i od kada sam te gledala u klopci za svaku novu godinu odnesem paket slatkisa u reto centar, u stvari dam onim momcima u perionici...to je malo,znam... iskreno najvise bih i volela da osnujem neki fond za sredstva za komune ili tako nesto vezano za novcanu pomoc jer iskreno ne znam da li bih psihicki izdrzala da radim direktno s narkomanima...moja mama je pre par godina "pomagala" jednom mladicu da se leci,verovatno je videla u njemu brata ali nije uspela,bas se cimala oko njega,bolnice,lekovi ali nista...i on je umro a mama je secam se puno plakala jer ga je bas zavolela,imao je 30 i kusur godina,ona je i dan danas ostala drugarica s njegovom mamom... sale cekam odgovor i pozdravljam te puno....nadam se da nisam smorila i izvinjavam se ako sam nekog od vas necim uvredila...
Re: pitanje za saleta
Ako se pitanje odnosilo na to da li mozes da pomognes u radu sa narkomanima-odgovor je da. Postoji nesto sto bi se moglo nazvati organizacijom gde bi mogla naci svoje mesto.Da ne bismo ovde gusili, detaljnije cu ti odgovoriti preko privatne poruke.
SAMO CEO ŽIVOT...
- pepeljuga84
Važi što se niko ko ne veruje u boga nije izlečio.Glupost.a posebno mi je drago sto si se okrenuo Bogu,i strasno mi je kad procitam ovde kako pojedinci kazu da ih Bog ne zanima a zele da se izlece,bez njega se niko nije izlecio a pogotovo kada su u pitanju bolesti duše kao sto je narkomanija,barem sam je ja tako deklarisala...

Možda spava sa očima iznad svakog zla,
Iznad stvari iluzija,izvan života,
I s njom spava,neviđena,njena lepota;
Možda živi i doći će posle ovog sna.
Možda spava sa očima iznad svakog zla.
Iznad stvari iluzija,izvan života,
I s njom spava,neviđena,njena lepota;
Možda živi i doći će posle ovog sna.
Možda spava sa očima iznad svakog zla.

NEKO TO OD GORE VIDI SVE!
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
- Zona Sumraka
znaci, dzaba meni moja apstinencija...kuku majko, crno mi se pise...
Dobar dan.
Samo da vam kazem Lelo da su ovo sve narkomani,sto aktivni,sto apstinenti.Sreca da sm vas uocio i spasio.
Ja sam direktor jedne dobrotvorne usanove koja skuplja iskljucivo novac.
Trazimo volontere-sakupljace papirnatih novcanica i kovanica.
Javi se na PP,i nevjeruj nikom,osim meni!
S postovanjem direktor !
Samo da vam kazem Lelo da su ovo sve narkomani,sto aktivni,sto apstinenti.Sreca da sm vas uocio i spasio.
Ja sam direktor jedne dobrotvorne usanove koja skuplja iskljucivo novac.
Trazimo volontere-sakupljace papirnatih novcanica i kovanica.
Javi se na PP,i nevjeruj nikom,osim meni!
S postovanjem direktor !
- Sagitarius
Stavrno,najbolje ti je da se odmah navučešZona Sumraka wrote:znaci, dzaba meni moja apstinencija...kuku majko, crno mi se pise...

Veća se lova vrti na liječenju narkomanije nego na dilanju.
Sad,tko tu koga...
- overseas girl
... nego svoj svoga... e, Jugo majstore - nasmejao si me do suza...
a... lelo, stvarno je zanimljiva ta prica... samo mi nije jasno nesto - ako je to toliko jaka ljubav prema narkomanima i velika zelja da im se pomogne... kako to onda - ja bih sve al' da ni jednog direkt ne vidim u krizi - to je isto kao i (bicu malo prosta ali oprosticete nadam se) ja bi da se j... al' da mi ne u.. pa to ne biva - sto kazu braca s juga... u svakom slucaju - razumem bol. puno srece u daljem radu!
P.S. uopste nisam imala nameru da budem sarkasticna, samo, malo sale u ovom ludilu pomaze...
a... lelo, stvarno je zanimljiva ta prica... samo mi nije jasno nesto - ako je to toliko jaka ljubav prema narkomanima i velika zelja da im se pomogne... kako to onda - ja bih sve al' da ni jednog direkt ne vidim u krizi - to je isto kao i (bicu malo prosta ali oprosticete nadam se) ja bi da se j... al' da mi ne u.. pa to ne biva - sto kazu braca s juga... u svakom slucaju - razumem bol. puno srece u daljem radu!
P.S. uopste nisam imala nameru da budem sarkasticna, samo, malo sale u ovom ludilu pomaze...
Naravno da se mogu izleciti i ljudi koji ne veruju. Ali sa Bogom je lakse...
SAMO CEO ŽIVOT...
- Zona Sumraka
kako kome Sale...nije to isto jbte kao i promjeniti frizuru...