pozdrav svima

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

weg

pozdrav svima

Post by weg »

Evo i ja sam konačno odlučio registrirat se ovdje i napisat svoju priču i pitanje. Na horsu sam već 8 mj. svakodnevno i nisam imo nekih prekida osim jednog od tjedan dana prije pola godine i nakon toga dosta njih od 1-2-3 dana. Želim stat a znam da nisam dovoljno jak. Svaki put se slomim. Iz Zagreba sam pa me zanima gdje da odem. Htio bih da mi neko preporuči nešto provjereno i bitno mi je da tamo dobijem neku psihijatrijsku pomoć jer inaće znam da nemam snage i da ću se vratit horsu odma sutradan. Također bih htio da tamo roditelji ne sudjeluju u mom skidanju jer oni misle da sam ja čist već pola godine i ne kanim im reć sad. Sam ću se skinut. Punoljetan sam i znam se brinut za sebe. Imam posao koji nije doduše bajan al sam ga spreman napustit da se stvarno skinem ako vidim da krene. pozdrav
...iva...

Re: pozdrav svima

Post by ...iva... »

Dobrodošao weg na naš mali forum... :D

Zagreb - Vinogradska, to već pretpostavljam znaš ( ovo je 100% provjereno i tamo postoji i psihijatrijaska pomoć, ubiti cijeli tretman) . Neznam koliko će ti to pasati s obzirom da ne želiš da ti roditelji saznaju, ali pošto si punoljetan mislim da i ne bi trebali. Postoje još i raznorazne udruge koje se bave psihološkom pomoći i naravno komuna. Ipak mislim da ako bude potrebno kažeš roditeljima, jer najbitnije je da se ti skineš i postaneš i ostaneš čist, a roditelji će ti sigurno oprostiti i biti uz tebe, ako kojim slučajem i ne bude tako opet si ti najbitniji i tvoje zdravlje.

Drago mi je da si odlučio prestati, vidiš to je prvi korak, eto našao si ovaj forum i odlučio podijeliti s nama svoje iskustvo.

Želim ti da uspiješ!!!! Javljaj se i dalje....

Pozdrav
Modesty

Post by Modesty »

Dobro došao na forum.....potpuno razumijem tvoju situaciju sa roditeljima jer sam bila u istoj.....vjerujem čvrsto na osnovu mnogih iskustava osobnih a i tuđi da ti je šansa da uspiješ sam daleko,daleko manja...nosićeš sam teret kriti i to će ti sve otežavati put ka ozdravljenju,druga stvar,znam da ozbiljni ljekari traže u obitelji ovisnika "saradnika" jer imaju ljekovi,osobito ako budeš na suboteksu a to ti mora davati neko drugi kao i blokatore koje će ti vjerojatno preporučiti i koje ti ja najtoplije preporučam.
Znam da imaš strah priznatim,užas je to,bojiš se da ćeš ih opet razočarati,bojiš se njihove reakcije...ali nije to baš tako,samo prva reakcija može biti burna ali ti budi iskren,traži pomoć i ako su ti jednom pomogli,pomočiće ti opet,biće ti daleko lakše i bićeš rasterećeniji uz njihovu pomoć.....................teško da se iko skinuo sam,to je vrlo neznatan broj i i ti iznimni slučajevi su se daleko više napatili zato što su bili sami nego oni koji su imali "suradnike" pomoč obitelji.

Ljep pozdrav iz Bosne.
joesspappa

Post by joesspappa »

U Zagrebu postoji i NA. Narcotics anonymous. Udruzenje zavisnika (ovisnika) koje se sastaje svakodnevno u cilju prevazilazenja problema sa drogama. Potpuno besplatan program. Potrebna je samo dobra volja i iskrena zelja da se prestane sa upotrebom droga. Blize informacije i telefon na pp ili mail...
Lako je prutu da se sokoli, dok bije decu njega ne boli.
YugoStar

Post by YugoStar »

Cao kompic.Tvoj narko staz od 8 mj.,ako sam dobro skontao je smjesan.Vjerovatno c me mnogi osudjivati zbog ovog,ali nemoj da se utripujes da si u veeelikm govnima.Isto tako sad imas sansu i to veeeliku da se ta tvoja,rekao bih avantura zavrsi.Nemoj da me se sjetis nakon 8 godina.I ako sam ti napisao da nisi bas pretjerao,lijecenje shvati najozbiljnije...i problem je rijesen,vjeruj mi.
Modesty

Post by Modesty »

malo narkoman ili puno narkoman je kao kad bih rekla malo sam trudna!
weg

Post by weg »

Hvala Iva. Javit ću se u Vinogradsku. Jel imaš broj možda?
Ma ne ću ništa roditeljima reć. Sam ću se skinut.
Jel u Vinogradskoj ugrađuju implante? To mi se čini najbolje.. Ja bih stavio od 3 mjeseca.. Kolko to košta otprilike?
mysunrise

Post by mysunrise »

Ja ti , kao netko tko je bio u situaciji da sve to promatra sa strane , savjetujem da se povjeriš roditeljima! Njihova reakcija će vjerovatno biti burna (što je i normalno) , ali tako ćeš definitivno steći njihovo povjerenje ili da kažem ići prema tome da ga vratiš! Ja sam ludila kada bih svog dečka skužila da je drogiran (a skužila bih svaki put jer sam toliko čitala o drogama) a on mi laže da nije samo zato jer se boji da me ne izgubi! On u tom stanju nebi ni bio svjestan da se to kuži na kilometar i da je nemoguće sakriti! Tek onda kada je počeo od mene tražiti pmoć i kada bi priznao da je u krizi, počela sam mu malo vjerovati i puno puta je pomogla moja podrška , zapravo svaki put kada je bio samnom, ali čim se vrati u svoj grad gotovo!
Zato traži pomoć od onih koji te vole i dobit ćeš ju, vjeruj mi i traži ju sad dok još nisi zaglibio!
Sretno!
mysunrise

Post by mysunrise »

Mislim..... hoću reći da je važno to priznanje! Da ne lažeš roditeljima i svima okolo da si neko drugi! Da ne uživaš neko lažno poštovanje za nešto što nisi! Priznaj sebi i drugima jer svi smo ljudi i svi imamo pravo na greške! Pao si, ok! Sad priznaj svoju grešku, svoju slabost i bori se! Nemoj lagati i sebe i druge jer ništ od toga!
Ne želiš razočarati roditelje, kao što ni moj dečko nije htio mene ni svoje roditelje ! Ja sam znala odma jer sam totalno bila nabrijana na sve to i da saznam sve o drogama i tome kako se ponaša onaj koji ih konzumira, ali zamisli kako su se tek njegovi roditelji osjećali kad su saznali da se opet drogira i laže ih cijelo vrijeme, a znaš da se sve sazna ! Pa tek mu tada više ništa nisu vjerovali...
weg

Post by weg »

Ok, reći ću im... Al mi smo sad u drugom gradu na «odmoru» (starci i ja). Ja se naravno brzo snašo po gradu, tako da nisu ništa primjetili, vraćamo se u subotu pa ću im reć..
A nikako da nazovem Vinogradsku... A i ići ću više prek volje tamo jer mi je još uvijek super se gudrirat... Bolje da čekam da mi se zgadi.. Znam da se ne ću očistit... Ne isplati mi se ić... Tako da nemam šta ni starcima govorit i tako opet sam na nuli.
Post Reply