Narkomanija je IZLEČIVA bolest

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

teodora4

Re: Narkomanija je IZLEČIVA bolest

Post by teodora4 »

a...mislim da ne mora nuzno doci do recidiva a znam mnoogoo njih kod kojih se javio posle 10, 15, 20!!!!!godina

mislim da treba imati taj stav da Moze da se vrati pa Delati u skladu sa tim da do toga ne dodje, nikako ne zanemarivati simptome...
Zona Sumraka

Post by Zona Sumraka »

da ne citiram, u potpunosti se slazem sa rezonom zelenog...ma koliko dugo bila cista nikada necu prihvatiti teoriju da je dop izljeciva bolest...to je samozavaravanje...i nakon ovoliko godina zna da me strecne samo slucajno prolazenje kroz stare dijelove grada, a da ne pricam kad ti naleti jedan od onih dana kada ti se deponija govana sruci na glavu i kada bi najradije sve poslao u pm...i onda mi reci da ti se sredjivanje ne mota po glavi kao jedna od alternativa...

naucis da nekako zivis sa tim trzavicama i vremenom ti zivot postane jebes ga i podnosljiv...
teodora4

Post by teodora4 »

svako ima drugaciji dozivljaj sveta i zivota ali je veoma tuzno sto je mnogim ljudima zivot PODNOSLJIV.narkomanija jeste, po meni, izleciva samo treba biti na oprezu. zivot je lep sa svim oblacnim danima.
Zona Sumraka

Post by Zona Sumraka »

teodora, jeste tuzno, ali je i realna slika uslova i internih borbi sa kojima zivimo...ja mogu da slikam ruzicaste slike o tome kroz sta prolazim svakodnevno, ali nije mi u cilju da obeshrabrujem ljude koji su u procesu skidanja...medjutim, ono sto je bitno je da uzevsi u obzir i sva psihicka lomljenja koja dolaze u paketu sa strejt zivotom, cijenim i uzivam u svemu sada vise nego sto sam ikada bila u sposobna na horsu...a to mi je dovoljna potvrda...
sto ne znaci da se ustanem svako jutro sa osmjehom na usnama, ah evo ga jos jedan predivan dan...i mislim, da se ne lazemo, bruka ljudi koji nikada nisu probali gudru potpuno isto dozivljavaju sopstvenu egzistenciju...
saša-ex

Post by saša-ex »

Heh, kad bih zivot dozivljavao kao stalnu borbu sa tim, da li cu da se roknem ili ne, odavno bih digao ruke od svega i... roknuo se. Izlecivost je termin koji mi je drag, pre svega govori o oslobodjenju koje sam doziveo, o nedostatku zelje za drogom, o potpuno novom zivotu koji sam dobio....koji bio ovakav ili onakav, sa problemima kojih ima milion, sa nervozama i bedacima... pre svega je divan, ispunjen i moj. Sloboda od droge je nesto sto nije doslo vremenom, fizickim aktivnostima ili samoubedjivanjem u nesto. Dosla je promenom u mojoj glavi i oslobodjenjem koje je doneo Isus Hist. Ali potpuno razumem i vas kojima to deluje kao bajka pred spavanje. I meni bi, naravno, izgledalo identicno pre 10 godina. Takodje, nikoga ne ubedjujem da je to jedini izlaz. Imam puno prijatelja koji su se izlecili, a ne veruju. Samo, kada pogledam njihove zivote, i zivote onih koji su postali verni, razlika je ocigledna i velika... Mozete nazvati to i autosugestijom i kako god, ali to je realnost. Na kraju krajeva, i moj zivot, u kome sam nesavrsen, i dalje sa puno mana i gluposti, je ipak i meni najbolje svedocanstvo za to.
Sto se tice price, ja sam jak, droga je nista za mene, i slicno, potpuno se slazem sa tim da je to glupost. I dalje imam veliki respekt prema neprijatelju, ali i jakog saveznika, koji me ne pusta da potonem, dokle god sam sa njim :)
SAMO CEO ŽIVOT...
teodora4

Post by teodora4 »

da li je ovo moguce??? ceo dan mi je protekao u razmisljanju o tome!!!haa... covece, gledam moju mamu danas, ej ja sam bila srecnija na horu nego ona svaki njen dan kontrolisan nekim moralnim porocima da se tako izrazim. potpuno te kapiram, imam i ja dane, naravno, ali sada posto si napisala sve to,sad kapiram.. vazno je ceniti ono sto imamo i biti zahvalan.!!!izvini ovde ima dosta ljudi koji samo tako prosipaju neku negativnost u losim danima a onih dobrih se ne sete da kazu nesto ok, sorry jos jednom, nisam ni dugo na forumu, ni ne znam te dobro...stalno se borim protiv toga, da ne donosim prerano neke zakljucke.....
zeleni

Post by zeleni »

saša-ex wrote:Heh, kad bih zivot dozivljavao kao stalnu borbu sa tim, da li cu da se roknem ili ne, odavno bih digao ruke od svega i... roknuo se. Izlecivost je termin koji mi je drag, pre svega govori o oslobodjenju koje sam doziveo, o nedostatku zelje za drogom, o potpuno novom zivotu koji sam dobio....koji bio ovakav ili onakav, sa problemima kojih ima milion, sa nervozama i bedacima... pre svega je divan, ispunjen i moj.
sale, brkas pojmove. pricala sam o ljudima koji nisu zivot bez droge dozivljavali kao svakodnevnu borbu sa sobom. ja sam odlucila da ispricam pricu o p. bas zato znam da on nije imao nikakvu zelju za dopom. on nije bio lik kome sve padne u vodu kad vidi paket. bio je slobodan, ziveo je potpuno drugaciji zivot... i jebiga. nesto se desilo. nekako su se kockice sklopile.
ja sam ti, sale, jednom rekla da me sa ovom pricom neverovatno na p. podsecas. i rekla sam ti da me to pomalo i plasi. nemoj pogresno da razumes, meni je drago da cujem da si siguran u sebe i da si na svojim nogama. samo ima trenutak kad se covek opusti i postane isuvise siguran u to da je heroin za njega gotova prica. ni na kraj mi pameti nije da ja tebi nesto mrsim konce, samo te podsecam na to sta moze da se desi kada postanes sto posto siguran da si se oslobodio droge. znaci, samo oprezno. nista vise.
sto rece zona, bez obzira na sva psihicka lomljenja koja dolaze u paketu sa strejt zivotom, ipak mi je tako bolje nego sa dopom.
Last edited by zeleni on Thu Jun 02, 2011 11:50 pm, edited 2 times in total.
Ako nam neko dodje glave, to ce biti mangupi u nasim redovima
selma

Post by selma »

saša-ex wrote:Heh, kad bih zivot dozivljavao kao stalnu borbu sa tim, da li cu da se roknem ili ne, odavno bih digao ruke od svega i... roknuo se. Izlecivost je termin koji mi je drag, pre svega govori o oslobodjenju koje sam doziveo, o nedostatku zelje za drogom, o potpuno novom zivotu koji sam dobio....koji bio ovakav ili onakav, sa problemima kojih ima milion, sa nervozama i bedacima... pre svega je divan, ispunjen i moj. Sloboda od droge je nesto sto nije doslo vremenom, fizickim aktivnostima ili samoubedjivanjem u nesto. Dosla je promenom u mojoj glavi i oslobodjenjem koje je doneo Isus Hist. Ali potpuno razumem i vas kojima to deluje kao bajka pred spavanje. I meni bi, naravno, izgledalo identicno pre 10 godina. Takodje, nikoga ne ubedjujem da je to jedini izlaz. Imam puno prijatelja koji su se izlecili, a ne veruju. Samo, kada pogledam njihove zivote, i zivote onih koji su postali verni, razlika je ocigledna i velika... Mozete nazvati to i autosugestijom i kako god, ali to je realnost. Na kraju krajeva, i moj zivot, u kome sam nesavrsen, i dalje sa puno mana i gluposti, je ipak i meni najbolje svedocanstvo za to.
Sto se tice price, ja sam jak, droga je nista za mene, i slicno, potpuno se slazem sa tim da je to glupost. I dalje imam veliki respekt prema neprijatelju, ali i jakog saveznika, koji me ne pusta da potonem, dokle god sam sa njim :)
:)
Grad razoren bez zidina, takav je čovjek koji nema vlasti nad sobom.
zeleni

Post by zeleni »

i tacno je da bruka ljudi koji nikada nisu ni dop jeli ni dop mirisali takodje ovako dozivljava sopstvenu egzistenciju. nisu narkomani patentirali nesrecu. medjutim, narkomani, i aktivni i bivsi, skloni su da tu nesrecu, muku, probleme, cak i dosadu lece promenom stanja svesti. a to nekome ko nije iz ove price nikada nece pasti na pamet. dop za strejtere ne postoji kao alternativa. e to je razlika. i to velika.
teodora, naravno da recidiv nije nuzan. niko to nije ni rekao. ali je moguc. ne treba ni to smetnuti s uma.
Ako nam neko dodje glave, to ce biti mangupi u nasim redovima
dragance72

Post by dragance72 »

Zato ja i kažem da je podmukla bolest. Za Ex Saleta i ja bih mogao, mada to više nikada, naučio sam, ne bih rekao i uradio, ali kao što rekoh mogao bih da se opkladim u bilo šta da neće uzeti. Jednostavno ja kao zavisnik, čak mislim mnogo bolje od strejtaša, znam ko je sklon padu a ko manje a ko(retki, vrlo, vrlo, retki)gotovo sam siguran nikada neće. Pošto čoveka znam jednostavno ne mogu da objasnim ali sama njegova pojava ne priča, čovek može svašta pričati i verovati u to ili ubedjivati sebe da veruje kao i lagati se, ali kažem njegov stav je takav. I ja zaista mislim da je on čovek koji je imao sreće da nadje pravi put ka izlećenju. Zapamtite, svi smo različiti i svako ima nešto svoje drugačije od drugih, i nešto specifično što možda, samo njemu može pomoći, recimo neka metoda i nikome više. A opet ima ljudi koji lutaju probaju nekoliko stvari i ni u jednoj ne ostanu do kraja, pitanje pitam sebe: da sam istrajao u nečemu da li bih uspeo? Sada to više ne znam jer nisam uspeo ni u čemu ostim sa metadonom za neke drogom za neke lekom kako ko gleda. Ja ga gledam kao lek jer zahvaljujući njemu ne uzimam heroin, ne kradem pare mojim iz kuće, ne kradem, ne žickam na ulici i to sam radio u jednom periodu kada sam skroz propao da nisam mogao maltene ni da otmem nikome ni telefon. Da...toliko sam bio fizički ruiniran ni da potrčim ni da uzvratim udarac i kako takav i da otmem!? Zahvaljujući metadonu danas ja više ništa od toga ne radim. Najbolje bi bilo da sam skroz čist i bez supstitucije ali ne mogu sada ili možda sam se predao, izgubio nadu, stigle me godine ne znam više i nebitno je sada. Sada samo da isteram i izguram na ovome pa ćemo videti za neko vreme ili neku godinu. Ne znam šta bih rekao drugo.
Post Reply